Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו פלואנס (2013) מ LEASE4U

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין בקניית/השכרת רכב רנו פלואנס 1.6 בנזין (2013) עם 100000 ק"מ מחברת LEASE4U למשך שנתיים- אני מבין שזו הגרסה החדשה .

[הרעיון הוא שאני שוכר את הרכב לתקופה של שנתיים בתשלום קבוע כאשר טסטים וטיפולים הם באחריותי, ובסיום ההשכרה הרכב חוזר לחברה]

מבחינת המחיר- המחיר מקובל עלי והרכב נוח לי לצרכים שלי.

החברה נותנת לי אחראיות על מספר מכלולים:

• 1. מנוע: גוף מנוע, ראש מנוע, בוכנות ושרוולים, טבעות אטימה, טלטלים, גל ארכובה, גל זיזים, מסיבים ומשאבות שמן.
  • 2. תיבת הילוכים: אחריות מלאה על חלקים פנימיים בלבד.
  • 3. מערכת הגה: מסרק הגה, זרועות בוכנות, משאבת הגה כוח.
  • 4. מערכת קירור: משאבת מים (במידה ואין צורך לפרק רצועת תיזמון), טרמוסטט.
  • 5. מערכת בלמים: משאבת בלם מרכזית, צינורות בלם.
  • 6. מערכת דלק: סעפת יניקה, משאבת הזרקה, משאבת דלק ומיכל דלק.
  • 7. מערכת חשמל: סליל הצתה, ווסט מתח (אלטרנטור), מתנע.
  • 8. מערכת פליטה: סעפת פליטה לא כולל ממיר קטליטי

אשמח לעזרתכם:

האם יש תקלות קבועות ברכב הזה שלא מכוסים במסגרת האחראיות?

מה המשמעות בסעיף 2 שהאחראיות על תיבת ההילוכים היא רק על החלקים הפנימיים -ולא מה?

תודה רבה

פורסם

לדעתי זה קונספט הזוי. לא פחות.

אתה מקבל רכב משומש, עם אחריות חלקית ומיליון סעיפים שאומרים, באופן כללי: "אם משהו יתקלקל, נגיד שזה לא מכוסה. מה, תיקח אותנו לביה"מש?"

נגיד שתהיה תקלה יקרה (מאוד) לתיקון. נניח שהיא תקרה חודש לפני סוף החוזה. מה עושים? פתאום תשלם אלפי שקלים? אתה בכלל יכול להחליט איך ואיפה לתקן? אתה יודע איך הרכב תוחזק וננהג עד עכשיו?

הרכבים שיוצאים למסלולים כאלו הם לרוב רכבים שלא מצליחים למכור, כלומר יכול להיות שעלות הרכב לא מאוד רחוקה מעלות ההשכרה שלו לשנתיים.

אם הרכב שלך, אתה יכול להחליט מה, איך, איפה ומתי לתקן, וגם מתי למכור את הרכב.

מצד שני, אתה ממש צריך למכור את הרכב בסוף, וזה לא פשוט במקרה של פלואנס 1.6. ועדיין, זה נראה לי שיקול לא עד כדי כך חשוב שבגללו תתחזק רכב עבור חברת הליסינג על חשבונך, ועוד אחד שהיה כבר 3 שנים (או יותר) בליסינג.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על המענה,

למיטב הבנתי זוהי חברה גדולה ואני מאמין שאם יש תקלה שמוגדרת בביטוח שהחברה לא תתחמק מהאחריות, החוזה מוגדר ל24 ולכן האחריות היא לתקופה הזאת.

במסגרת החוזה אני יכול ללכת לכל מוסך מורשה של רנו.

הסיכון שלי זה תקלות שהן מחוץ לאחריות שכתבתי- ולכן אני שואל אלו תקלות אפשריות בסוג הרכבים האלו. כששאלתי מוסכניק הוא אמר שיש בעיות ברכב הזה עם הגיר ולכן שאלתי גם מה הכוונה אחריות על תיבת ההילוכים.

היתרון מבחינתי הוא שהמחיר לרכב הוא זול (800 ש"ח),אני לא צריך להביא כסף מהבית, יש לי אחריות על מערכות מהותיות ברכב, ובסיום התקופה אני לא מתעסק במכירה של רכב (כלומר ת'כלס אני משלם על ירידת הערך של הרכב + תוספת קטנה)

פורסם

הצורה שבה כתובה האחריות על הגיר למשל עמומה בכוונה כדי להשאיר אותה פתוחה לפרשנות אם וכאשר. וכשהפרשנות שלך לא תתאים לזו של חברת הליסינג, היא תשמח להיפגש איתך בביה"מש.

יש פה גם עניין של בלאי רגיל - אולי תקבל רכב עם צמיגים סיניים מיצרן שונה בכל גלגל? מבחינת חברת הליסינג זה לגמרי סביר. ומבחינתך? אולי תקבל רכב שיצריך החלפה של כל הדיסקים והרפידות אחרי 5,000 ק"מ? אולי בדיוק צריך לעשות טיימינג? (אני לא זוכר אם בכלל צריך ומתי להחליף טיימינג במנוע הזה, סתם מצביע על טיפול שוטף יקר שאתה עלול לספוג)

אתה יכול לבחור את הרכב הספציפי? או אתה פשוט מקבל איזו פלואנס שבא להם? מה לגבי הק"מ שהרכב עבר? אם הוא עבר 150,000 ק"מ, זה גם בסדר?

תראה, לדעתי חברת הליסינג היתה יכולה להציע ליסינג תפעולי לרכב הזה כמשומש, כולל טיפולים. היא מעדיפה שאתה תטפל ברכב מסיבותיה. איך שאני רואה את זה, אם אני כבר מטפל ברכב בעצמי אני מעדיף לבחור טוב טוב באיזה רכב אני הולך לטפל (ורצוי שהוא לא יהיה עם עבר ליסינג), ואני ממש לא רוצה להתחייב להחזיר את הרכב באיזשהוא מצב בעוד שנתיים.

אני מסכים איתך

פורסם

אני לוקח את הרכב לבדיקה, וכל ליקוי שהבודק ימצא הם מתחייבים לתקן.

נכון יתכן והבלמים לא תקינים ויש צורך להחליפם, אבל אם הם לא תקינים עכשיו החברה תחליף במידה ויישחקו כבלאי רגיל אז זה באחריותי.

ברור שאני בוחר את הרכב וגם נסעתי עליו - ברכב יש 100000 ק"מ

החברה יכלה להציע ליסינג תפעולי אבל אז המחיר היה שונה

פורסם

מהמר שרק תפסיד בעסקה הזאת, כמה? אם תקח את העסקה ההזויה הזאת בבקשה תעדכן בלי בושה כמה הרווחת/הפסדת בעסקה.

הרווח גם את תרויח הוא לא הרבה במיוחד והנזק יכול להיות גם עשרות אלפי שקלים.

פורסם

אעדכן בשמחה,

בכל מקרה, אני מכיר מספר אנשים שעשו את העסקה הזאת והיו ממש מרוצים (חלקם כבר החזיר את הרכב לאחר שנתיים)

פורסם

זה פשוט עניין של מזל.

אתה יכול לקבל רכב סביר ולא לסבול מתקלות בכלל. אבל אתה גם יכול לסבול מתקלות (או סתם בלאי) שלא יהיה זול לתקן.

ברכב שלך, לפחות אתה יכול לבחור כמה להשקיע ומתי. אתה גם יכול לבחור לטפל במוסך לא מורשה ולהוזיל את מחיר הטיפולים. אתה גם יכול להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה יותר או קצרה יותר, לפי הצורך.

אני לא חושב שיש פה איזה רצון לעשות עליך סיבוב, אבל יש פה מסגרת די כובלת שמכריחה אותך לתנאים מסוימים.

זה יכול להתאים אם אין לך שום סכום התחלתי ביד, ואתה מוכן לקחת על עצמך את הסיכון. לדעתי רכישה עצמאית של רכב, אם אתה יכול להשקיע כמה עשרות אלפים תהיה דרך מוצלחת יותר להחזיק רכב.

אני מסכים איתך

פורסם

גם לי יש חבר שלא שמע בקולי וכן לקח את העסקה ומרוצה, לעומת זאת יש כאלו שלקחו ואכלו הרבה עגמת נפש תוך כדי שחברת הליסינג נהנתה משירות ליסינג תפעולי עבורה על ידי הלקוח...

פורסם (נערך)

דעתי כדעת המגיבים הקודמים - מדובר בהימור לא קטן.

יחד עם זאת, עושה רושם שאתה "נעול" על העסקה.

אם זה המצב, לפחות תקטין סיכונים ככל האפשר.

כתנאי לעסקה, בקש יישור קו מלא כולל החלפה יזומה של כל פריטי הבלאי. לדוגמה:

צמיגים

רפידות וצלחות (קדימה ואחורה), נוזל בלמים

שמנים ופילטרים

פלגים (במיוחד אם מדובר באירידיום, לא מכיר את המנוע הזה)

טיימינג (אם רלוונטי, שוב לא מכיר את המנוע)

מצבר

וכו'

אני מנחש שישלחו אותך לחפש את החברים שלך... אם זה המצב - לך.

אחרת, אתה עלול למצוא את עצמך משקיע כסף בתיקון בלאי טבעי שמישהו אחר גרם לו. אני מניח שאתה מבין את פוטנציאל הנזק. במיוחד כשהתיקון צריך להתבצע במוסך יבואן.

מציע לך לשקול רכישת רכב משומש, פשוט, זול ואמין כדוגמת סיטרואן c1 כחלופה. מה הצרכים שלך?

עריכה אחרונה על ידי Top Geek

106GTI - Deus ex machina

פורסם

יש בזה משהוא שאני "נעול" על העסקה,

אני לוקח את הרכב לבדיקה וזה על מנת שיגיד מה דרוש החלפה שיחליפו- בכל מקרה ידוע לי שאצטרך לקחת את הרכב למוסך (לא מורשה של החברה דווקא- ואני מתנצל אם הובן ממני כך) כדי לעשות טיפול כל 15000- אבל זה טיפול שגם ברכב שלי הייתי צריך לעשות.

הייתה לי קיה ריו 2011 שקניתי לפני שנתיים עם 120000 ק"מ והיא "הלכה טוטלוס" - כך שקיבלתי מהביטוח את הסכום המקסימלי שהייתי יכול לקבל על הרכב הזה , עלות קניית הרכב הזה הייתה בכל חודש 750 ש"ח מלבד זה שהייתי צריך לעשות לה טיפול גדול, טסטים, ביטוחים וכו.

כאן יש לי אפשרות לקנות רכב עם קילומטרז נמוך, חדש יותר, ללא ריבית של הלוואה מבנק וכו', בעלות של 800 ש"ח בחודש תוך ידיעה שאני לא מתעסק אחרי כמה שנים במכירה של הרכב, יש לי אחריות על מרכיבים מהותיים ברכב (בריו הייתי צריך להחליף פעמיים מסרק הגה)- ומה שנותר לי זה טיפולים שנתיים, וביטוחים

ברור לי שיש כאן עניין של מזל, אבל באותה מידה יכול להיות עניין של מזל עם כל רכב אחר.

עניין חשוב שלא ציינתי הוא צורת התשלום- תשלום מקדמה של 5000 ש"ח שזה 208 ש"ח חודש ואז בכל חודש תשלום של 600 ש"ח. יש לי אפשרות להחזיר את הרכב בכל זמן שארצה ואז אשלם קנס של 3 חודשים (היינו 2400 ש"ח)

אני חושב שהסיכון שלי כאן די נמוך (אולי אני טועה אחרי כל מה שכתבתם כאן...:_))

בכל מקרה עזרתם לי הרבה

פורסם

חוזר ומציע שתוודא שבבדיקה מכניסים לרשימת העבודה גם "פריטי בלאי" אפילו אם יש להם עוד כמה חודשי שימוש בודדים פוטנציאליים.

אתה ממש לא רוצה לעשות טיימינג (אם רלוונטי) / להחליף 4 צמיגים / מצבר וכו' בעוד חצי שנה על חשבונך

106GTI - Deus ex machina

• תוכן חדש...