Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

השבוע אני טס לאדינברו - בחרתי לטוס עם לפוטנזה דרך קונקשין בפרנקפורט,

בהלוך מחכה לי לייאובר של 4 וחצי שעות ובחזור לייאובר של שעה ו40.

כמה שאלות כמי שטס דרך קונקשין בפעם הראשונה בחייו:

- האם אני בלייאובר הארוך צריך לדאוג לגבי המזוודה? דואגים להעביר אותה בשבילי? או שבגלל שהלייאובר יחסית יותר ארוך אני צריך לעשות איזושהיא פרוצדורה ע"מ להעביר אותה לטיסה הבאה?.

- מישהו מכיר את השדה תעופה בפרנקפורט? הוא גדול מבחינת הגעה בין הקונקשנים בחזור? יש לי רק שעה וחצי ואני לא רוצה לרוץ קילומטרים בתוך הטרמינל.

- יש בשדהת בפרנקפורט משהו סביר להעביר בו 4 שעות בהלוך ? או להכין לעצמי לזמן ההמתנה קצת פרקים של "תעופה בחקירה" כדי להעביר את הזמן בכיף?.

יש כל מיני הסברים באתרים על הלייאובר ואיך הוא עובד אבל בשום מקום לא מצאתי תשובה חד משמעית - אשמח לשמוע מבעל ניסיון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

- המזוודה שנשלחת לבטן המטוס תעבור ישר ליעד הסופי, בכל מקרה תוכל לוודא את זה מול דיילת הקרקע שתיקח את המזוודה בישראל ובאדינבורו.

- שדה התעופה בפרנקפורט מאוד גדול, שעה וחצי זה בהחלט מספיק אבל לא יהיה לך הרבה זמן פנוי.

- עד כמה שאני זוכר יש food court ובטח יש מקום שמוכר בירה...

פורסם

אם קנית את הכרטיס מגורם אחד, הגורם הזה אחראי להביא אותך ואת הכבודה ליעד וככזה דואג להעביר את הכבודה בין הטיסות. חשוב מאוד לשמור את התוית שמקבלים מדיילת הקרקע כאשר מוסרים את הכבודה - אם הכבודה לא תגיע בזמן זו הדרך שלך להוכיח שמסרת אותה ולקבל פיצוי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
היי,

- מישהו מכיר את השדה תעופה בפרנקפורט? הוא גדול מבחינת הגעה בין הקונקשנים בחזור? יש לי רק שעה וחצי ואני לא רוצה לרוץ קילומטרים בתוך הטרמינל.

- יש בשדהת בפרנקפורט משהו סביר להעביר בו 4 שעות בהלוך ? או להכין לעצמי לזמן ההמתנה קצת פרקים של "תעופה בחקירה" כדי להעביר את הזמן בכיף?.

יש כל מיני הסברים באתרים על הלייאובר ואיך הוא עובד אבל בשום מקום לא מצאתי תשובה חד משמעית - אשמח לשמוע מבעל ניסיון.

כפי שנאמר, כל עוד כל הלגים כורטסו ביחד, יישלחו לך את המזוודות ליעד הסופי (אלא אם כן ביקשת אחרת, או שיש פרוצדורת כניסה מיוחדת, שזה לא המצב באדינבורו).

קונקשן של ארבע וחצי שעות זה ממש לא חריג, לא קצר אבל גם לא ארוך. פרנקפורט שדה ענק ואפשר בקלות להתבלבל שם, מזלך שבדרך הלוך יש לך זמן ללכת ברוגע - אז כדאי שתפקח עיניים, כי בדרך חזרה לא יהיה לך זמן להתעכב, תצטרך ללכת מיידית לגייט. שעה וחצי זה זמן די קצר לקונקשן בשדה הזה, עיכוב של 20 דקות בלג הראשון ואתה מתחיל להזיע.

טיפ קטן - בקונקשן, מברשת שיניים + משחת שיניים + סט אחד של בגדים תחתונים להחלפה + אם יש משהו נוסף שדרוש לך ללינת לילה לא מתוכננת (תרופות וכו') - איתך בתיק עליה למטוס.

חזיר דיזל

פורסם

פרנקפורט שדה גדול מאד ומהוה hub עם הרב מאד קונקשנים . המתנה של 4.5 שעות נותנת לך קונקשן רגוע, כולל מספיק זמן לעבור את הבדיקה הביטחונית (מבחינת האירופים הבדיקה הביטחונית הישראלית לא נחשבת). קרוב לודאי שבחזור לא תזקק לבדיקת ביטחון בגרמניה (יש הכרה הדדית בבדיקה הביטחונית בתוך אירופה) מה שיחסוך לך לא מעט לחץ אבל איני מכיר את FRA מספיק טוב, ואם ינתבו אותך לבדיקה ביטחונית צפה לקונקשן לחוץ. מצד שני, ל-LH מספיק טיסות ארצה כך שגם אם תפספס טיסה לא תתעכב יותר מכמה שעות.

למזוודות אתה לא צריך לדאוג, אבל חשוב מאד לשמור את הספח שהזכיר שוגיפלקס. לפני חודש היה לי (ולכמעט כל מי שהיה אתי במטוס) סיפור של מזוודות שלא הגיעו ליעדן, וטיסות קונקשן מועדות לפורענות פי כמה. הספק החזה הוא הקבלה על מסירת המטען לבטן המטוס. לכן גם מומלץ לקחת אתך ציוד ליום הראשון במטען היד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

תודה רבה על התשובות - אני רכשתי את כל הכרטיסים מאותה הזמנה באתר של לופטנזה ישירות, מאמין אז שהכבודה תהיה בסדר(גם כל הטיסות הן מעשית לופטנזה).

לגבי הערכת חירום רעיון טוב, אני נוחת את האמת וישר נוסע לעיר מרחק שעתיים נסיעה(ומשמה בהמשך ממשיך אפילו רחוק יותר) - מקווה שלא יהיה יותר מידיי בעיות עם הכבודה.

בחזור אני לחוץ שאני אתקע בשדה״ת - אני אמור לנחות בנתבג בלילה, אם אפספס את הקונקשין אומר שאני אפספס למחרת יום עבודה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

1. אם הזמנת את כל הכרטיסים תחת אותה הזמנה אחת, המזוודות יעברו אוטומטית. באחריותך לבדוק עם דיילי הקרקע בארץ ובאדינבורו שתקבל כרטיסים לשני מקטעי הטיסה ושהמזוודות עוברות אוטומטית.

2. מניסיון עם פרנקפורט - הספקתי תוך שעה לעשות קונקשיין. זה דרש ממני לרוץ קצת בתוך הטרמינל. הקונקשיין היה אמור להיות כמעט שעה וחצי, אבל הוא התקצר בגלל עיכוב בהמראה בטיסת הפנים (המבורג - פרנקפורט). מן הסתם בארבע שעות לא תהיה לך בעיה.

3. אם תצליח לצאת מאיזור C המבודד לטיסות ישראליות, לאיזור הצ'ק אין, יש שם כמה חנויות ומקומות לאכול ואולי תצליח להגיע למרפסת הספוטינג (אם זה מעניין אותך). קח בחשבון שאחרי ביקורת הדרכונים (לפחות של איזור C שממנו יוצאות ונכנסות הטיסות מישראל/לישראל) אין כלום חוץ מדיוטי פרי (יקר והמגוון לא מדהים) ובגייטים תפגוש בית קפה יקר או מכונות אוטומטיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עשיתי השבוע קונקשן בפרנקפורט(טמפה-פרנקפורט-תל אביב). היה לי שעה וחצי לעשות את הקונקשן. הגעתי לגייט עם שעה לשרוף ככה שלדעתי לא תהיה לך בעיה. עברתי ביטחון בארה"ב ועברתי ביטחון נוסף בפרנקפורט.

בשדה תעופה שבו אתה מפקיד את המזוודות שלך תשאל אם הן מגיעות ליעד בלי איסוף - זה מה שהיה במקרה שלי אבל שאלתי בכל מקרה :)

לגבי איך לשרוף זמן בפרנקפורט: יש אינטרנט חופשי. ברגע שעברתי ביטחון משום מה הייתי תקוע בגייט בלי יכולת לצאת ממנו. בגייט היה דוכן קפה אחד עלוב. אם היה לי יותר משעה וחצי לשרוף, בהיותי הרפתקן כנראה שלא הייתי נכנס שוב לגייט והייתי מטייל בשדה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

יש לך מספיק זמן. ביום שני טסתי לאמסטרדם עם קונקשן שם שהיה צריך להיות של שעה אבל בגלל איחור נשארו לי 40 דקות לתפוס את טיסת ההמשך זה חתיכת מסע על סף הריתה אבל לא רק שתפסתיע את הטיסה על הקשש אלא שאפילו המזוודה הגיעה (היה לי לעבור גם ביקורת דרכונים).

בחזור היה איחור של שעה (קונקשן במינכן אבל יותר ארוך) אז לא רק שהטייס שם גז והגיע בשעה במקום בשעה ו 20 ודאגו לכל מי שהיה צריך קונקשן והיה לחוץ (מיניבוס שחיכה להם ולקח אותם ישירות לגייט).

בקיצור, אתה יכול להיות רגוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...