Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שסתום EGR שבק חיים (פאביה 1.6 TDI CAYB)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא סקודה פאביה TDI 1.6 דגם מנוע CAYB מודל 2013.

90 כ"ס. הרכב עבר 300K קילומטרים, מונית.

לאחרונה בעל הרכב דיווח על נורת מצתי הלהט שמהבהבת באופן קבוע לאחר שעה +- של נסיעה ממושכת, הדיאגנוזה של המוסך (אחד מהמוסכים המומלצים בפורום) שסתום EGR לקוי, טוענים שיש להחליף את החלק בשלמותו. הבנתי מהם שאין סכנה שנשקפת למכלולי הרכב מהתקלה ב-EGR ושניתן להמשיך לנסוע כך ולא יקרה כלום, כיוון שהחלק אחראי אך ורק על צמצום זיהום האוויר. נכון לעכשיו, הרכב נוסע כרגיל.

מנגד קראתי בלא מעט מקורות ברשת שתקלה בשסתום EGR יכולה לגרום לשלל תופעות לוואי.

אני שואל זאת כיוון שעלות החלק בארץ היא בערך 2500 שקלים, בעוד שניתן לרכוש את החלק ב-ebay ב-1000 שקלים. הבעיה כמובן היא שיקח חודש +- לחלק להגיע, לכן אני צריך להיות בטוח שלא יגרם שום נזק מנסיעה באופן הזה.

דבר נוסף, ראיתי ב-ebay לא מעט קיטים שהמוכרים מציגים אותם כ-EGR simulator. אם אני מצליח להבין נכון, מדובר בקיטים שמבצעים מעקף ל-EGR.

דוגמא לאחד:

http://www.ebay.co.uk/itm/09-EGR-AGR-Valve-Simulator-for-VW-Audi-Skoda-Seat-1-6-TDI-CAYA-CAYB-CAYC-CAYD-/181994477873?epid=1458208272&hash=item2a5fb75931:g:xEUAAOSwhvFZAvHt

האם הם מומלצים ?

תודה לעוזרים!

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אני לא מציע לך לסוע הרבה עם תקלת EGR, יכולה תוך פחות מחודש ימים לגרום לDPF להיסתם לגמריי...

הצעה ידידותית היא לא להזניח ולסדר באופן מיידי- הוא מלכלך את כל המערבים כל עוד EGR תקוע על מצב פתוח למשל.

ואז במקום רק EGR אתה תמצא את עצמך מתעסק עם סעפות מלוכלכות, DPF ועוד לכלוך שלא נגמר.

לסיכום: לסדר ולתקן , לא להזניח.

פורסם

לא מומלץ שום קיט ולא ניקוי של ה-EGR כפי שכבר כתבתי בעבר. שסתום EGR תקול בהחלט יכול לגרום לתופעות כמו:

כיבוי מנוע בזמן עצירה, סל"ד סרק לא יציב, פגיעה בביצועי המנוע לכן מומלץ להחליפו בחדש.

ניתן להמתין חודש ימים עם התקלה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם...

אני בקשר עם ספק בחו"ל שמציע לי שסתום EGR של חברת NRF ב-330 דולר כולל משלוח. הוא טוען שזאת החברה הכי איכותית והיא גם היצרנית של החלק המקורי עבור סקודה.

בנוסף הוא גם מציע לי שסתום EGR של חברה סינית NTY ב-200$ כולל משלוח.

כאן יש ספק גרמני שמציע את החלק ב-1000 שקלים +-, ביצרן הוא כותב QE QUALITY.

הכוונה היא שמדובר בחלק OEM?

https://www.ebay.com/itm/AGR-K%C3%BChler-Abgasr%C3%BCckf%C3%BChrung-Audi-Skoda-Seat-VW-1-6-TDI-03L131512DP-CAYB-CAYC/381760380771?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

מה עדיף ?

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

כלומר, לא החלק המקורי אלא חלק שמיוצר על ידי יצרן כלשהו שיתכן והוא איכותי ויתכן ולא?

פורסם

אני מבין, הייתי כמעט בטוח שמדובר בחלק OEM.

היצרן המקורי של החלק עבור VW הוא WAHLER, לא הצלחתי למצוא ברשת את החלק המקורי כחדש, רק כמשופץ.

מצאתי את המוכר הבא שמוכר את החלק המקורי משופץ\מחודש.

https://www.ebay.com/itm/GENUINE-WAHLER-VW-AUDI-SEAT-SKODA-EGR-VALVE-COOLER-1-6-Tdi-CR-03L131512BH/201466594771?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649#viTabs_0

מה דעתכם, עדיף על החלקים שמתוייגים כ-OE QUALITY וכניראה רובם מיוצרים בסין?

פורסם

תנסה ליצור קשר עם "שיא יבואנים" יכול להיות שמהם תבוא הישועה.

ואם אתה בקטע של חלק משומש תנסה את מזלך אצל "טיגי חלפים".

אני מאמין שלפחות אצל אחד מהם תוכל למצוא את החלק שאתה מחפש במחיר סביר, אם עדיין לא תמצא אז תתפשר על משהו "עלום שם".

פורסם

הייתי בקשר עם שיא יבואנים, הציעו מקורי, משופץ וחליפי ב-2300, 1900 ו-1500 בהתאמה.

לבסוף רכשתי משומש מה-ebay גרמניה ב-280 שקלים, אחד שירד מרכב עם 66k קילומטרים. (לטענת המוכר לפחות)

המקורי, דיי יקר גם בחו"ל. (1.4k כולל משלוח)

המקורי אחרי שיפוץ (כניראה עם חלקים סינים שאין לי מושג מה הם שווים) 800 כולל משלוח

משומש שירד מרכב אחרי תאונה 280. (כאן לפחות כל החלקים מקוריים ואף אחד לא נגע בהם)

בחרתי מוכר עם דירוג מעולה, אני מקווה שהוא אומר את האמת.

כל מה שנותר לקוות הוא שהחלק יגיע ואף אחד לא יערים קשיים במכס.

• תוכן חדש...