Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

צמיג 205/50 קוטר 17 - צמיג חוקי ומאושר במאזדה 3 2010

הג'אנט מקורי של מאזדה בקוטר 17 אך ברוחב 215.

טכנית, הצמיג ניתן להתקנה וזה אפשרי.

השאלה היא, האם הדבר תקין? חוקי?

יש השלכות בטיחותיות לכך?

תודה

פורסם (נערך)

אולי אפשר בלחץ אבל למה לך להכנס לזה ? כמה שיפור תרויח ? זה לא רכב ספורט.

איך תעבור טסט ? הצמיג רשום ברישיון הרכב.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

הצמיג עם המידות הנכונות החוקיות, זה המקסימום שאפשר להתקין ברכב כך שאין בעיית חוקיות וטסט.

לעומת זאת, הגאנט הוא קצת יותר רחב. 215 במקום 205(שמאושר מהיצרן)

במילים אחרות, הג'אנט הוא ברוחב 8.5 אינצ'.

לפי אתרים כגון ג.מ פורטל. ניתן להתקין גאנטים ברוחב 7 אינצ' ו 8.5(אז הצמיג נמתח טיפה אך עדיין נשאר עם המידה המאושרת)

זה נכנס בקלות, מדובר בהפרש קטן מאד.

הצמיגאי אמר שזה תקין. אמנם ההפרש מאד קטן אך עדיין יש לי חששות לגבי הנושא הבטיחותי/חוקי (יש אפשרות לעלות על זה בכלל?).

אשמח לעוד דעות

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם (נערך)

אז המידה שאתה מבקש רשומה כמותרת לדגם הזה באתר משרד התחבורה ? נניח.

שאלה קשה. לדעתי מידת הצמיג והגאנט צריכה להיות זהה.

אתה הולך לשנות גם את הרישיון בהתאם ? כנראה שלא כי הצמיג הישן נשאר. גם להודיע לביטוח ?

אם לא:

חברת ביטוח עלולה להתנער ממך במקרה תאונה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

אנסה להסביר את עצמי יותר טוב,

הצמיג הוא 205/50 קוטר 17. מאושר לפי משרד התחבורה. חוקי ואני הולך לשנות ברשיון הרכב.

השאלה לגבי הג'אנט. הג'אנט כמובן 17 אינצ'. גם כן חוקי ותקין.

השאלה מתייחסת לרוחב הג'אנט.

יש ג'אנטים ברוחב 6.5 , 7, 8 ויש 8.5. על כולם מתאים להתקין את הצמיג הנ"ל (מצרים/מותחים בהתאם)

איזה רוחב יהיה הכי "נכון" ? איזה הכי בטיחותי או שאין השלכות לעניין הזה?

להבנתי הרוחב (האינצ'ים של רוחב הגאנט עצמו )הזה לא אמור לעשות בעיות ברשיון/בביטוח. הוא אינו מוזכר בשום מקום- גם לא על הגאנט עצמו

פורסם

לא הצלחתי להבין אם מדדת את החישוק שאתה מעונין להתקין (ומצאת שהוא ברוחב "8.5 או שכך מוטבע עליו) או שאתה הולך לפי מידת הצמיג שמותקנת עליו כעת (בעל רוחב 215 מ"מ)? כי האחרון זו לא הדרך הנכונה.

בכל אופן לצמיג בגודל 205/50R17 מתאימים חישוקים ברוחב 5.5-7.5 אינץ'.

פורסם (נערך)

תודה טום.

המשפט האחרון ענה לי על השאלה.

הצמיג הוא 205/50R17 והוא הולך להיות מותקן על גאנט R17.

שמתי לב שלגאנט R17 יש רוחבים שונים. ורציתי לדעת איזה הכי יתאים מבלי שיהיו לכך השלכות בטיחותיות.

רוחב 7.5 הוא המקסימום לצמיג הנ"ל?

פורסם

רוחב "7.5 הוא המקסימלי המומלץ למידת הצמיגים המבוקשת.

לעיתים יצרני צמיגים מפרסמים מגבלת מידות כזו או אחרת.

ושוב, אם החישוק שאתה מעונין בו כעת, הוא רק עם צמיגים ברוחב 215, זה לא אומר שרוחב החישוק גם הוא כזה.

ובכל אופן, לצורכי אישור המידה, שים לב שהחישוקים שאתה בוחר לא גורמים לגלגל לבלוט מחוץ לגבולות הכנפיים.

פורסם

צודק טעיתי בחישוב רוחב הגאנט והסתמכתי על רוחב הצמיג.

אני אהיה יותר ספיציפי.

מדובר על רכב מסוג מאזדה 3 2010, לפי אוטודאטה הצמיג המקסימלי שמאושר הוא 205/50R17.

מצאתי ג'אנט מקורי של מאזדה בקוטר 17" - במקור שימש למאזדה CX-5

רוחב הגאנט לפי הרשת הוא 7"

הגלגלים לא יבלטו כמובן מבית הגלגל שברכב

האם הגאנט הזה הוא אופטימלי לרכב מבחינת רוחב? (כי מבחינת קוטר הוא מאושר)

מצורפת תמונת הגאנט

11111111.jpg

פורסם

עד כמה שידוע לי, כשאתה משנה מידת צמיג אתה צריך אישור של היבואן שהמידה החדשה מאושרת על ידי היצרן ועם האישור הזה לגשת למשרד התחבורה ולאשר אותו ברישיון

פורסם

מידת הצמיג אינה בשאלה כאן. היא מאושרת ע"י היצרן.

אין צורך באישור יבואן למידות סטנדרטיות, הן מופיעות באוטודאטא (איתה עובדים מכוני הרישוי) או ע"ג הוראת הרישום המפורסמת באתר משרד התחבורה. אישור יבואן נדרש למידות שאינן סטנדרטיות או כאלו שלא מופיעות במקורות הנ"ל אבל כן קיימות לאותו דגם בחו"ל או עקרון דומה.

פורסם

יש לי מספר שאלות (אני אחרי ההתקנה)

1.האם לא נדרש איזה שהוא עדכון תוכנה ברכב בגין השינוי?

2.האם נדרש כיוון פרונט מחדש לאחר עלייה מקוטר 15 ל 17 ?

3. מעבר לגאנט גדול בד"כ משפיע על אופן העבת ההילוכים, או שאין קשר בין הדברים?

תודה

פורסם

1. לא.

2. לא מזיק לבדוק לפחות.

3. הקוטר הכללי משתנה בצורה מינימלית מאוד, כל עוד מדובר במידות מאושרות. כך שההשפעה על העברת ההילוכים לא אמורה להיות מורגשת יותר מדי בהקשר זה. אבל יתכן וסביר והמשקל הבלתי מוקפץ השתנה כלפי מעלה ומשפיע על התחושה וההתנהגות הכללית (מעבר לכמובן הצמיגים החדשים/שונים). תוכל למצוא עוד בהקשר זה למיטב זכרוני בשרשור "בפעם הבאה שאתם חושבים להחליף חישוקים", אי שם בפורום שיפורים.

• תוכן חדש...