Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון ספקי כח פשוטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי מספר ספקי כח, ניתן לראות את חלקם בתמונה (יש לי יותר ממה שיש שם)

הם 5 וולט DC ו 3A

כולם מוצאים בפועל 4.9 וולט אך בעומס מסויים של פחות מ 2A הם לא מצליחים לספק 5 וולט, המתח יורד משמעותית אך לא כבים/מנתקים אספקה.

חלקם משמיעים זימזום והזימזום מאחד לשני שונה בטון שלו.

אין קבלים נפוחים/משהו שרוף/קורוזיה.

מה אפשר לבדוק בשאר שיכול להיות נתון להחלפה/בר תיקון?

https://imgur.com/a/49Xwc

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין פה מה לתקן, המעגלים כנראה תקינים, המוכרים באיבי וכו' מנפחים את הנתונים, דבר שידוע וצריך להילקח בחשבון כשקונים ספקים משם.

הזמזום, אם אפשר לשמוע אותו רק כשמצמידים את האוזן - תקין.

פורסם

מתח המוצא של ספק הכח תלוי בטולרנס של מייצב המתח וכמובן בעומס. מתח של 4.9 וולט נשמע מצויין ועשוי להגיע גם 4.6 וגם פחות תחת עומס.

השאלה הנשאלת היכן מדדת את מתח המוצא של הספק ? האם מדדת את המתח ישירות במוצא של הספק או בצד העומס ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אציין שהם עבדו תקין כמה ש-נ-י-ם.

חלקם עברו כבר תיקון פשוט (שהחזיק 2-3 שנים) ושוב אותה בעיה אופיינית חזרה כנראה מעומס@זמן , אך תיקון במעבדה עולה יקר ואני מעוניין לתקן עצמאית.

לא קניתי אותם באיבי, הם שיכים למוצר תקשורת שלפי דרישותיו מספיק לו גם 5V@2A

מדדתי מתח ב 2 הפינים של היציאה (ה 3 פינים זה כניסת פאזה-אפס-הארקה), כרגע הם לא מצליחים להפעיל את המוצר כי תחת עומס הם לא מצליחים לספק את ה 5 וולט

בגדול אני יכול לרכוש ספקים דומים שהם 5V@2A ב 35 שח ליחידה אך אצטרך להתאים את המחברים והתושבות אך אני לא רוצה להכנס לזה בכל מכשיר אלא להשאר עם המקור

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם (נערך)

בלי סכמה אין אפשרות לדעת במדוייק.

אם הספקים הללו כבר עברו תיקון, הסתכל איזה רכיב הוחלף (יש הבדל ברור לעין בין הלחמה ידנית למכונת הלחמת גל).

אם הייתי נדרש לתיקון כזה ללא סכמה, ובהתחשב בתופעה שתארת, הייתי מתחיל מהפטים והפאסיביים שלהם, וממשיך משם.

אישית, הייתי קונה ספק אחר, להחליף קונקטור זה יותר קל מלהנדס לאחור מעגל (אפילו פשוט כזה).

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

בכל אחד מאלה שתוקנו הוחלף רכיב אחר וממש זהה למקור (קבל/נגד/דיודה/ועוד כאלו שאני לא מזהה.

פורסם

אם הוחלפו רכיבים במעגלים בתמונה שצירפת תוכל לראות סימנים ברורים של הלחמות בצד ההלחמות של ה-PCB.

מהו המתח שאליו יורד מתח המוצא של הספק ?

אם הספק צריך לספק 5 וולט בזרם של 2A נסה לחבר במוצא נגד של 2.5 אוהם בעל הספק של 50W ומדוד את מתח המוצא.

* בדוק מה מודפס על שני הרכיבים שסימנתי באדום בתמונה המצורפת. לדעתי הם כנראה ממירי מתח DC-DC.

איזה כייף לי :)

פורסם

לכן צריך סכמה, ע"מ לעקוב אחרי המעגל ולראות מה לא תקין (מין הסתם צריך גם ציוד מדידה), אחרת אתה תמצא את עצמך מחליף חלקים באקראיות.

מעבר לזה, לפעמים הסכמה נחוצה ע"מ לוודא ערכים של רכיבים לצורך מדידה או החלפה.

אין דרך קלה,אם אין לך ידע באיך עובד ספק ממותג ולא סכמה, ומבחינה וויזואלית נראה תקין, נשאר לך להחליף רכיבים באופן אקראי, וגם לא את כולם תוכל להחליף מכיוון שאין לך אתה הערכים של הרכיבים הקטנים.

• תוכן חדש...