Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא מבין כלום בייצור רכבים.

אני מניח שאתה גם לא מבין כלום בתכנון מערכות בלימה לרכבים, אבל גם אני לא, אז אני אשאיר לך להסביר על מה דעת המומחה שלך מבוססת, שבלמי תוף לא בטיחותיים...

אחרי זה, להפסיק להתקמצן, ולקנות את הצמיגים הכי טובים שכסף יכול לקנות. זה עושה הבדל יותר גדול ביכולת הבלימה מאיזה בלמים יש לך.

מעשית, אין שום בעיה עם בלמי תוף. אני לא מכיר מכונית מודרנית אחת שלא עוצרת כמו שצריך. יותר מזה, המגבלה העיקרית על כושר הבלימה של הרכב היא חוסר היכולת של הנהג לבלום כמו שצריך (אני מניח שגם את זה אתה לא יודע לעשות).

אז לפני שמתבכיינים על התופים מאחור, לפחות תדע להשתמש בברקסים כמו שצריך...

והאמת היא שחיכיתי להדיוט שיבוא ויגיד "חסכו עלי כמה דולרים, כמה עלוב", אבל זו הנפצה הדיוטית נפוצה. זה כמו האמירה "שהיצרן יודע מה הקונפיגורציה האידיאלית, ואין סיבה לשפר רכב". זה מגיע מאותה אי הבנה שחיסכון של כמה דולרים, כשאתה מכפיל אותו בעלויות של מאות אלפי יחידות, לא רק בעלות של קניית החלפים, אלא גם של הייצור, מתרגמים לכסף ענק. ככה זה עובד, כל הזמן מנסים להוריד עלויות, כמה שרק אפשר.

לכן אפשר לשפר רכבים מאוד, ע"י החלפת החלקים המקוריים בטובים יותר. לך זה יכול לעלות עוד אלף ש"ח, לשים בולם טוב יותר, אבל ליצרן זה לגמרי לא משתלם.

ועדיין, היצרן לא ישים לך ברכב בלמים שלא יעשו את העבודה. זה בטוח.

אם נתעלם שניה מהתגובה המתנשאת שלך ואענה לגופו של עיניין, האם אתה בטוח שמרחק הבלימה עם בלמי תוף זהה לחלוטין למרחק הבלימה עם בלמי דיסק?

האם יש לך הוכחה לכך?

סימוכין?

אני הבאתי את ההשוואה הכי רלוונטית שאני יכול למצוא, אם לך יש מידע אחר אז תחלוק אותו איתנו.

אם אתה בטוח שתעשיית הרכב שמה את בטיחותך במקום הראשון בביצוע תכן אז תחשוב שוב.

לאחרונה חשבו במכון ה IIHS לבדוק את בטיחות הנוסע שליד הנהג במבחני ריסוק חזיתית בחפיםה של 25%, אותם מבחנים שכל הרכבים החדשים היום עוברים בהצלחה (ולפני מספר שנים נכשלו).

מה מסתבר, שכמעט כל היצרנים שיפרו רק את צד הנהג וצד הנוסע כשל כישלון חרוץ במבחן.

מה זה מלמד אותי, שרוב היצרנים יחסכו כל גרוש אם הם יכולים, גם על חשבון הבטיחות.

לשים בלמי תוף מאחור זה חיסכון מיותר לדעתי, בטח כאשר אין להם שום יתרונות משמעותיים אך מנגד יש להם חסרונות מהותיים (לאבד יכולת בלימה בסוף ירידה תלולה זה לא להיט גדול).

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלמי הדיסק הגיעו למכוניות מעולם התעופה.

טכנית, הם לא מורכבים יותר מבלמי תוף, ההיפך הוא הנכון.

הבעיה העיקרית היתה איכות נוזלי הבלמים שנטו לרתוח ולספוח לחות, עקב זה שבבלמי דיסק המרחק בין בוכנת הבלם (קאליפר בעברית) לצלחת הבילום (דיסק) כמעט אפסי, ואילו בבלמי תוף אין שום מגע בין נוזל הבלמים לתוף הבלם.

במרבית המכוניות החזקות יותר של שנות ה 50' ותחילת ה 60' היו משאבות כפולות בתופים הקדמיים, והן עצרו מעולה.

השיפור העקבי באיכות נוזלי הבלמים, שהפכו משמן לנוזל סינתטי באמצע שנות ה 60', איפשר התקנת בלמי דיסק ברוב המכוניות לפחות מלפנים.

באמריקאיות לא מעטות בלמי דיסק קדמיים היו אופציה.

המכונית המערבית החדשה ביותר שהוצעה עם בלמי תוף קדמיים היה הפיג'ו 404 טנדר שנמכר ב 88' כולל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה מלמד אותי, שרוב היצרנים יחסכו כל גרוש אם הם יכולים, גם על חשבון הבטיחות.

כמו שכבר נכתב, ברכבים הכל ניתן לשיפור. גם מרחק הבלימה.

זה לא אומר שמוכרים לך רכב שלא יבלום כמו שצריך בצורה בטוחה, ושהפשרות שעושים בתכנון כדי לחסוך פוגעות בך.

עם ההיגיון הזה אפשר להתלונן בלי סוף על כל דבר שיכלו לעשות יותר טוב ברכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אם נתעלם שניה מהתגובה המתנשאת שלך ואענה לגופו של עיניין, האם אתה בטוח שמרחק הבלימה עם בלמי תוף זהה לחלוטין למרחק הבלימה עם בלמי דיסק?

זהה.

ברכב עם חלוקה אלקטרונית - כל הצמיגים נבלמים קרוב לסף הנעילה ולכן שיפור הבלמים רק יפגע ביכולת הבלימה.

ברכב עם חלוקה מכנית - הצמיגים האחוריים נבלמים בעוצמה החזקה ביותר האפשרית במסגרת מקדם בטחון שקבע היצרן לטובת יציבות הרכב. אילו הורכבו שם בלמי דיסק חזקים יותר, היצרן היה צריך לשנות את החלוקה, כך שעוצמת הבלימה הסופית תישאר באותם פרמטרים.

לא נראה לי שיש בין סוגי הבלמים הבדל משקל כאלו שישפיעו בצורה מורגשת על עוצמת הבלימה, אבל יכול להיות שאני טועה.

כך שייתכנו רק הבדלים זעומים עקב הבדלים בעוצמת הנשיכה הראשונית של הבלמים השונים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

האם יש לך הוכחה לכך?

כן.

תקרא את מה שחן כתב על היכולת לנעול גלגלים. ברגע שאתה יכול, אתה בבלימה מקסימלית.

אתה מכיר רכב שלא יכול לנעול גלגלים?

אל תתדיין על דברים שאתה לא מבין בהם כלום. להביא סרטון על משאיות זה מגוחך בחוסר הרלוונטיות שלו.

בשביל שדעה תהיה נחשבת, היא צריכה להיות מגובה בידע. להטיל ספק ביצרני הרכבים, בגלל מקרה לא קשור בעליל - זה לא רלוונטי.

עכשיו, אתה מבין משהו במכונאות רכב?

בביצועי רכבים?

בהנדסת רכבים?

כבר הסברתי שבעלויות ייצור אתה לא מבין כלום.

אז בו תסביר במה אתה כן מבין, לפני שאתה מחלק פה עצות אילו רכבים כדאי לא לקנות, מפני שאתה החלטת בינך לבין עצמך שהם לא בטוחים.

לשים בלמי תוף מאחור זה חיסכון מיותר לדעתי, בטח כאשר אין להם שום יתרונות משמעותיים אך מנגד יש להם חסרונות מהותיים (לאבד יכולת בלימה בסוף ירידה תלולה זה לא להיט גדול).

תגיד, כמה שווים הצמיגים ברכב שלך, שאתה כל כך דואג ליכולת הבלימה שלו?

כי צמיגים טובים יותר כן מקצרים מרחק בלימה.

ואל תבוא לי עם סיפורי ירידות תלולות, כי אם אתה יודע לנהוג בהן, גם לא תטגן את הבלמים.

אבל לנהוג אתה יודע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כן.

תקרא את מה שחן כתב על היכולת לנעול גלגלים. ברגע שאתה יכול, אתה בבלימה מקסימלית.

אתה מכיר רכב שלא יכול לנעול גלגלים?

אל תתדיין על דברים שאתה לא מבין בהם כלום. להביא סרטון על משאיות זה מגוחך בחוסר הרלוונטיות שלו.

בשביל שדעה תהיה נחשבת, היא צריכה להיות מגובה בידע. להטיל ספק ביצרני הרכבים, בגלל מקרה לא קשור בעליל - זה לא רלוונטי.

עכשיו, אתה מבין משהו במכונאות רכב?

בביצועי רכבים?

בהנדסת רכבים?

כבר הסברתי שבעלויות ייצור אתה לא מבין כלום.

אז בו תסביר במה אתה כן מבין, לפני שאתה מחלק פה עצות אילו רכבים כדאי לא לקנות, מפני שאתה החלטת בינך לבין עצמך שהם לא בטוחים.

תגיד, כמה שווים הצמיגים ברכב שלך, שאתה כל כך דואג ליכולת הבלימה שלו?

כי צמיגים טובים יותר כן מקצרים מרחק בלימה.

ואל תבוא לי עם סיפורי ירידות תלולות, כי אם אתה יודע לנהוג בהן, גם לא תטגן את הבלמים.

אבל לנהוג אתה יודע?

אתה ממשיך בהתנשאות, זה לא מוסיף לך..

אם יורשה לי לשאול במה כבודו עוסק, האם אתה מהנדס רכב דגול?

בעלויות ייצור יש לי ידע דיי גדול בתחום שלי (הנדסת כימיה), זה לא שונה מהותית מהנדסת רכב, תמיד מנסים לחסוך איפה שרק ניתן.

ברור לי שאם אני חוסך 50 דולר לטון למוצר שאני מוכר ממנו 10,000 טון בשנה זה כסף גדול, נו אז?

ההבדל הוא שלי יש תקנות בטיחות מחמירות מאוד, אך לצערי אני לא בטוח שלתעשיית הרכב יש גם כן תקנות בטיחות מחמירות.

הייתי שמח אם הייתה תקנת בטיחות מחמירה יותר על מרחק בלימה, אבל למיטב ידיעתי אין (יש משהו דיי ישן ולא עדכני).

לגבי הצמיגים שאני מתקין ברכב, אלו הטובים ביותר שאני יכול למצוא (מבחינת מרחק בלימה ואחיזה על רטוב) וזאת לאחר נבירה לא מעטה באתרי השוואת צמיגים, אבל אני שמח שגם כאן אתה מזלזל, הבעיה שנפלת על האדם הלא נכון.

אני מניח שאתה מתקין צמיגי לינג-לונג, תתבייש לך, אה אתה דווקא לא מתקין כאלו, טוב נו.

לגבי ההשוואה שעשו למשאיות, אשמח לשמוע על פי דעתך ״המקצועית״ מדוע היא כל כך לא רלוונטית לרכב קל.

גם למשאיות המדוברות הייתה מערכת ABS אגב.

עכשיו אם אתה רוצה לדון בכישורי הנהיגה שלי אז רק תגיד..

לאבד כושר בלימה בנהיגה נמרצת, על אחת כמה וכמה בירידות, קורה לכולם, גם לנהגים מקצועיים, ברכב עם בלמי דיסק זה יקרה מהר יותר ועל זה אין וויכוח (טוב, אולי לך יש זה בכלל לא יפתיע אותי).

אבל היי, אם בלמי תוף זה בכלל לא פשרה והם סופר מספקים, אז למה שלא יחזרו גם לבלמי תוף מקדימה?

אני את הדיון הזה אתך סיימתי, ולו רק בגלל התגובות המתנשאות שלך שאני מכיר אותן לא מאתמול.

לילה טוב

פורסם

לדעתי זה חיסרון.

מתי פעם אחרונה עשיתם כיוון משאבות בלימה ברכב -בבלמי דיסק אין צורך.

בבלמי תוף כאשר יש הבדל בבלימה בין הצדדים, מבצעים רגולז', ומכוונים ללחץ בלימה שווה.

(היה כיסא קטן, יושבים ומסובבים את הטבור/התוף,, ורואים ושומעים אם הוא מסתובב חלק.

ואחרי הכיוון הראשוני, מרכיבים את הגלגל ומסובבים שוב, ואם לא מסתובב חלק, מפרקים

גלגל ושוב מכוונים, ואח"כ - צריך כיוון ריגולז' לבלבלם הידני - ההנד ברקס.)

אז כנסו לביצוע רגולז' בלמים במוסך, ויכניסו לכם את כל האלמנט..:grin: און דה האוס. (הגשש החיוור)

כל המעליות בארץ ב 10 שנים האחרונות, מותקנות עם בלמי דיסק ולא תוף כבעבר.

גם המעליות הישנות אשר היו עם תוף, שופצו ושודרגו לבלמי דיסק.

(נ.ב - הנושא מעניין .. מערכות אלקטרו מגנט, עם מנועי חשמל הטוענים בבלימה מצברי חירום)

אפשר להשתמש בבלמי תוף, כשם שאפשר לנהוג ברכב עם הגה מכני ללא תגבור.

אפשר כן, האם כייף ויותר טוב .. - לא חושב.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפי התגובות כאן תיכף יארגנו מחאה לפני מכון התקנים שלא יאפשר ייבוא של רכבים מסוכנים לציבור, כי יש להם בלמי תוף מאחור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
הייתי שמח אם הייתה תקנת בטיחות מחמירה יותר על מרחק בלימה, אבל למיטב ידיעתי אין (יש משהו דיי ישן ולא עדכני).

אין ולא יהיה הבדל במרחק העצירה. לפחות לא כזה שראוי להרחיב עליו את הדיבור. והסיבה שאין הבדל היא שמה שעוצר את המכונית הם הצמיגים!

לך תרכיב על המכונית בלמים של פורמולה 1 מחוממים מראש לטמפרטורת עבודה; יודע מה, מצדי תרכיב מתקן ריתוך שידביק את החישוק לשלדה בבלימת חירום - בכל מקרה לא תוכל לקצר את מרחק העצירה, כי הצמיגים כבר נותנים את המקסימום שלהם.

לגבי ההשוואה שעשו למשאיות, אשמח לשמוע על פי דעתך ״המקצועית״ מדוע היא כל כך לא רלוונטית לרכב קל.

גם למשאיות המדוברות הייתה מערכת ABS אגב.

משאיות כבדות במהירות שיוט לאו דווקא מסוגלות להגיע מיידית לסף הנעילה של כל הגלגלים.

למה? כי רכב כבד יותר צריך יותר כוח בלימה. תחשוב פי כמה משאית יותר כבדה מהרכב שלך. עכשיו תחשוב פי כמה החישוקים שלה (ולכן הבלמים) יותר גדולים. לא בדיוק פרופורציונלי, נכון?

עכשיו אם אתה רוצה לדון בכישורי הנהיגה שלי אז רק תגיד.. לאבד כושר בלימה בנהיגה נמרצת, על אחת כמה וכמה בירידות, קורה לכולם, גם לנהגים מקצועיים, ברכב עם בלמי דיסק זה יקרה מהר יותר ועל זה אין וויכוח (טוב, אולי לך יש זה בכלל לא יפתיע אותי).

התכוונת לבלמי תוף.

ולא, התחממות רצינית של הבלמים לא אמורה לקרות בנהיגה כהלכה. כדי להגיע להתחממות כזו צריך לייצר חום היסטרי שבו הרפידה עצמה מתרככת ונמעכת בזמן הפעלת הבלמים.

פורסם

אגב, בכל המכוניות, לפחות מה 30 שנה האחרונות שצויידו בבלמי תוף, היה כיוונון אוטומטי לבלמים.

לא צריך שום רגולאז'

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה כתוב בעלון הפרסומת.. את הקללות של הכיוונים, אני שומע גם היום כשאני קופץ לבקר במוסכים.

גם המנואלה החשמלית בזמנו הייתה התקדמות, חיברו מנוע חשמלי למנואלה הידנית..:grin: זו התקדמות.

כמעט בכל טיפול שנתי, פותחים ומנקים את האבק שהצטבר בתוך התוף משך שנה .. ענני אבק.

ומבצעים בדיקה וכיוון קל , ואח"כ כיוונים לבלם הידני.

וכאשר מתקינים סנדלים חדשים, שוב ריגולאז' וסיבובים, וכיוונים.

באופן אישי, אני קצת בעד בלמי התוף - :wink: מאחר וקשה לי להתכופף..

בזכות הכיסא הקטן שהם שומרים במוסך, אני יכול לשבת ולבדוק עבודות ברכבים במפלס הנמוך..

ויש לנו בדיחה כשאני לוקח את הכיסא הקטן - מה עוד פעם הריגולאז'.. נו טוב שלא האלמנט.

זו טכנולוגיה מיושנת ופחות יעילה, והעובדה כי במעליות - היא הורדה מתוקף תקנות מחייבות.

ראיתי מספר פעמים את הקפיצים של הסנדלים מנותקים בתוך התוף, נפלו או נגזרו.

דבר המהווה כשל בטיחותי רציני.

19918-4.jpg?domain=www.auto.co.il

Brakes_drum_02.jpg

19918-1.jpg

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

בלם תוף זה אגב אחלה תחליף לסדן ככלי מוזיקלי. לכו לדאס ריינגולד ותבינו. :cool::grin:

פורסם

סטיה קלה - רבי חן, האם ב-88 יוצר 404?

ועכשיו נבלום ונשוב למסלול השרשור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...