Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם השרשור ימשיך בקצב הזה עוד נתפלא איך לא מוצאים את הפנינה הטכנולוגית הזו במכוניות יוקרה...:shock:

זה מוצר סביר במקרה הטוב, לא יותר מזה.

אף אחד לא טען שהם בעלי ביצועים טובים יותר, הטענה היא שמאזן המחיר תועלת הם עדיפים.

רכבים מקבוצות גבוהות יותר מעדיפים ביצועים מאשר עלות תחזוקה, לכן אין שום סיבה להעדיף תופים בקטגוריות אלו.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם בשורה התחתונה כנהג אתה לא מרגיש שום הבדל בין דיסק אחורי לתוף וגם עלות האחזקה דומה, מה אכפת לך? כי קראת באינטרנט שזה פטנט מיושן?

במשאיות ריאו של הצבא יש בלמי תוף בכל הגלגלים. אם הבהמה העתיקה הזו עם כל המשקל שלה בולמת את עצמה בשיפועים מטורפים בשטח, לפולו שלך זה מספיק טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם השרשור ימשיך בקצב הזה עוד נתפלא איך לא מוצאים את הפנינה הטכנולוגית הזו במכוניות יוקרה...:shock:

זה מוצר סביר במקרה הטוב, לא יותר מזה.

אני מסכים לחלוטין עם השורה התחתונה! פשוט חושב שברכבים עממיים הפתרון טוב, אפילו טוב מאוד, בהנתן הדרישות.

פורסם

בלמי תוף זו פשרה דיי עלובה בימינו.

החיסכון הכספי ליצרן הוא לא בשמים וכאשר רוכשים רכב בעשרות אלפי דולרים זה מעצבן לגלות שחסכו עליך כמה עשרות דולרים על חשבון רכיב בטיחותי.

ההבדל בין בלמי תוף לדיסק מוחשי בהחלט, הרבה יותר מוחשי מאשר ההבדל בין חישוקים קלים לחישוקי פלדה רגילים.

בלמי תוף ידעכו דיי מהר תחת עומס, וזה ממש לא אומר נהיגת מסלול, גם ירידה ארוכה עם בלימות מרובות תספיק, שלא לדבר על ירידה ארוכה בנהיגה נמרצת..

בלמי תוף יתפקדו פחות טוב גם בתנאי רטיבות, כך שלאחר מעבר בשלולית יכולת הבלימה פוחתת באופן מוחשי עד שהמים מתנקזים החוצה (בעיה שלא קיימת בבלמי דיסק).

והכי חשוב, גם כאשר בלמי התוף מתפקדים ב-100% (לא חמים מידי ולא לחים) עדיין מרחק הבלימה שלהם יהיה גבוה יותר מאשר בלמי דיסק, כן, גם אם מותקנים רק בגלגלים האחוריים.

להלן סרטון שממחיש זאת בברור (אומנם על משאיות אבל זה רלוונטי גם לרכב פרטי).

אך עדיין חלק מן היצרנים בוחרים לחסוך בפריט זה על חשבון הבטיחות, וכנראה שהם עושים בשכל אם גם בפורום של חובבי רכב לאף אחד זה לא מזיז ומקבלים זאת בהבנה, זאת בזמן שאם היו חוסכים בחתיכת פלסטיק קשיח, או איזה גדג׳ט חסר זה לא היה עובר בשקט...

אני אישית חושב שזה ביזיון, בטח ברכב חדש שזה עתה הושק, ובטח שמדובר בחברה שמכבדת את עצמה ומתיימרת להיות קצת מעל כול השאר (בתחום העממי).

פורסם

טוב, בגלל התגובה שלך אני רץ למכור את ההיילקס 2016 העלובה והמיושנת שלי. ועוד העזתי לגרור איתה טון וחצי בסביבות כרמיאל. טיפש שכמוני.

צאו מהסרט שלכם, פאקינג סופר מיני זולה, לא קוואטרופורטה.

מציע לך לצפות בסרטון שמדבר עובדות ולא ספקולציות:

נגיד ככה - העובדה שלא מדובר בסדאן מהווה פשרה בטיחותית גדולה יותר מהעובדה שיש דראמים מאחור.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
בלמי תוף זו פשרה דיי עלובה בימינו.

החיסכון הכספי ליצרן הוא לא בשמים וכאשר רוכשים רכב בעשרות אלפי דולרים זה מעצבן לגלות שחסכו עליך כמה עשרות דולרים על חשבון רכיב בטיחותי.

ההבדל בין בלמי תוף לדיסק מוחשי בהחלט, הרבה יותר מוחשי מאשר ההבדל בין חישוקים קלים לחישוקי פלדה רגילים.

בלמי תוף ידעכו דיי מהר תחת עומס, וזה ממש לא אומר נהיגת מסלול, גם ירידה ארוכה עם בלימות מרובות תספיק, שלא לדבר על ירידה ארוכה בנהיגה נמרצת..

בלמי תוף יתפקדו פחות טוב גם בתנאי רטיבות, כך שלאחר מעבר בשלולית יכולת הבלימה פוחתת באופן מוחשי עד שהמים מתנקזים החוצה (בעיה שלא קיימת בבלמי דיסק).

והכי חשוב, גם כאשר בלמי התוף מתפקדים ב-100% (לא חמים מידי ולא לחים) עדיין מרחק הבלימה שלהם יהיה גבוה יותר מאשר בלמי דיסק, כן, גם אם מותקנים רק בגלגלים האחוריים.

אך עדיין חלק מן היצרנים בוחרים לחסוך בפריט זה על חשבון הבטיחות, וכנראה שהם עושים בשכל אם גם בפורום של חובבי רכב לאף אחד זה לא מזיז ומקבלים זאת בהבנה, זאת בזמן שאם היו חוסכים בחתיכת פלסטיק קשיח, או איזה גדג׳ט חסר זה לא היה עובר בשקט...

אני אישית חושב שזה ביזיון, בטח ברכב חדש שזה עתה הושק, ובטח שמדובר בחברה שמכבדת את עצמה ומתיימרת להיות קצת מעל כול השאר (בתחום העממי).

כפי שרשמת דברים חסרי הבנה בגירים וולוו וכו', כך גם כאן, עצוב.

תעשה לעצמך טובה ותלמד את העובדות לפניי כן ותצמד לעובדות, עשה מחקר בנושא בבקשה.

רכבים רבים בארה"ב גם כן, עדיין נמכרים עם בלמי תוף בקטגוריות זולות יחסית, נו אז מה?

פורסם

Drum vs. Disc: Today

In today's automotive pantheon, it's not uncommon to find four-wheel disc brakes as standard equipment on medium-priced, non performance-oriented models. The majority of new vehicles, however, continue to utilize a front-disc/rear-drum brake setup. What does this say about the current state of braking systems? Are these manufacturers sacrificing vehicle safety in order to save a few bucks by installing disc brakes on only the front wheels?

While a "yes" answer would certainly be great for increasing Town Hall traffic, the truth is that today's disc/drum setups are completely adequate for the majority of new cars. Remember that both disc and drum brake design has been vastly improved in the last 20 years. In fact, the current rear drum brake systems on today's cars would provide better stopping performance then the front disc setups of the '70s. And today's front disc brakes are truly exceptional in terms of stopping power. Combined with the fact that between 60 and 90 percent of a vehicle's stopping power comes from the front wheels, it's clear that a well-designed, modern drum brake is all that's required for most rear wheel brake duty.

High performance cars like the Viper, 911 and Corvette can justify a four-wheel disc brake system, especially if their owners participate in some form of sanctioned racing activity on the weekends. The rest of us get more of a benefit from the lower cost of drum brakes. Expecting every vehicle built today to come with four-wheel disc brakes would require an across-the-board increase in purchase price, and that could stop new car buyers much quicker than any brake system.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)

אך עדיין חלק מן היצרנים בוחרים לחסוך בפריט זה על חשבון הבטיחות.

לא, מה שרלוונטי למשאיות לא רלוונטי לרכב פרטי משני סיבות:

א. חלוקת עוצמת הבלימה שונה לגמרי: במשאית רוב עוצמת הבלימה היא באחוריים!

ב. במשאית, הצמיג הוא לא בהכרח החוליה הכי חלשה בתהליך הבלימה בשל מגבלות על גודל הבלמים שנובעות ממידות החישוק.

ברכב פרטי שמסוגל להביא את כל ארבעת הצמיגים לסף הנעילה, זה לא משנה (מבחינת עוצמת הבלימה) אם הבלמים הם בלמי תוף או בלמים של פורמולה 1.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא, מה שרלוונטי למשאיות לא רלוונטי לרכב פרטי משני סיבות:

א. חלוקת עוצמת הבלימה שונה לגמרי: במשאית רוב עוצמת הבלימה היא באחוריים!

ב. במשאית, הצמיג הוא לא בהכרח החוליה הכי חלשה בתהליך הבלימה בשל מגבלות על גודל הבלמים שנובעות ממידות החישוק.

ברכב פרטי שמסוגל להביא את כל ארבעת הצמיגים לסף הנעילה, זה לא משנה (מבחינת עוצמת הבלימה) אם הבלמים הם בלמי תוף או בלמים של פורמולה 1.

אם תביט בסרטון תראה שהם ניסו את כל שילובי הבלמים, קדימה ואחורה..

לגבי הגודל הפנוי לבלמים בתוך החישוק, ממש לא בטוח שאתה צודק.

גם בלמי התוף מסידרת הביצועים לא תפקדו כמו בלמי הדיסק..

פורסם
כפי שרשמת דברים חסרי הבנה בגירים וולוו וכו', כך גם כאן, עצוב.

תעשה לעצמך טובה ותלמד את העובדות לפניי כן ותצמד לעובדות, עשה מחקר בנושא בבקשה.

רכבים רבים בארה"ב גם כן, עדיין נמכרים עם בלמי תוף בקטגוריות זולות יחסית, נו אז מה?

מה אתה אומר, רק איזה קטע, צדקתי לגבי הגיר בוולוו מילה במילה...

מה קרה חמוד, העלבתי לך את הרכב?

תתבגר

פורסם
טוב, בגלל התגובה שלך אני רץ למכור את ההיילקס 2016 העלובה והמיושנת שלי. ועוד העזתי לגרור איתה טון וחצי בסביבות כרמיאל. טיפש שכמוני.

צאו מהסרט שלכם, פאקינג סופר מיני זולה, לא קוואטרופורטה.

מציע לך לצפות בסרטון שמדבר עובדות ולא ספקולציות:

נגיד ככה - העובדה שלא מדובר בסדאן מהווה פשרה בטיחותית גדולה יותר מהעובדה שיש דראמים מאחור.

זה שהטנדר שלך בולם גם בירידות זה אחלה, זה ממש לא אומר שעם בלמי דיסק הוא היה מתפקד פחות טוב, להיפך.

הבחור מהסרטון שצרפת קצת חוטא לאמת, אבל סבבה נזרום איתו, אולי בעצם כל תעשיית הרכב טיפשה ועדיף להחליף את כל בלמי הדיסק לתוף?..

שמעתי שפרארי מציעים בדגמים החדשים שלהם בלמי תוף כאופציה, כי הם הרבה יותר יעילים אנרגטית...

פורסם

אנשים פה מתווכחים על איזה בלם יותר טוב, דיסק או תוף. זה ויכוח מטומטם כי התשובה ידועה וברורה לכולם.

מה שצריך להבין הוא שכאשר מתכננים מתקן הנדסי, ורכב הוא בדיוק כזה, עושים רשימת דרישות ומתעדפים אותה.

כפתרון, בלם תוף בציר האחורי הוא פתרון הנדסי מצויין, זול, נטול תחזוקה כמעט לחלוטין, לא מלכלך, ומה אני אגיד, אותי זה לא מפתיע שהוא נבחר בכל כך הרבה רכבים לאור היתרונות שצוינו, ומנגד אני לא מופתע כלל שקוניקסג ואאודי פסלו אותו מחוסר התאמה לדרישות שלהם.

משפט מתלהם כמו 'איך ברכב שעולה עשרות אלפים חוסכים עלינו?' נובע פשוט מחוסר היכרות עם השיקולים כשעושים תכן הנדסי. הרי למה שלא ישימו בלמים קרמיים בכל הרכבים? הרי אלו מכונות שעולות עשרות אלפי דולרים. ובכן, כי זה יקר בהשוואה לחלופות שעונות על הצורך, ולכן זה פשוט לא נדרש.

פורסם (נערך)

אלון בוא נעשה קצת סדר, נתחיל בלומר שבלמי דיסק עובדים טוב בהרבה.

בוא נמשיך ונאמר שבלמי דיסק עובדים הרבה יותר טוב ממה שצריך בפועל בגלגלים האחוריים.

בנהיגה סטנדרטית ברכב סטנדרטי, הביצועים של בלמי התוף הם מעבר למה שצריך בפועל.

הם כל כך בסדר שבכל רכב מהשנים האחרונות בעל בלמי תוף (וגם דיסק) תמצא רכיב שתפקידו לווסת את עוצמת הבלימה, כדי שלא תתבצע נעילה.

בכל רכב עם בלמי תוף (מתוחזקים) אתה תקבל נעילת גלגלים מהירה מאוד בעת שימוש בבלם יד.

התועלת בברקס דיסק מאחור ברכב משפחתי\מיני זה בערך כמו התועלת שתפיק ממנוע עם 400כ"ס לבין מנוע 200 כ"ס בנסיעה עירונית, נחמד לדעת שיש - אבל אין בזה שום תועלת אמיתית - אבל אתה כן משלם על זה מחיר בעלויות אחזקת הרכב.

כמו שאמרו לך כבר רבים לפני, בלמי תוף עוצרים משאיות של מעל ל10 טון בתנאים קיצוניים.

אני לא רואה שום בעיה ביישום ברקסים כאלה במכוניות השוקלות עשירית מכך.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם

אתה לא מבין כלום בייצור רכבים.

אני מניח שאתה גם לא מבין כלום בתכנון מערכות בלימה לרכבים, אבל גם אני לא, אז אני אשאיר לך להסביר על מה דעת המומחה שלך מבוססת, שבלמי תוף לא בטיחותיים...

אחרי זה, להפסיק להתקמצן, ולקנות את הצמיגים הכי טובים שכסף יכול לקנות. זה עושה הבדל יותר גדול ביכולת הבלימה מאיזה בלמים יש לך.

מעשית, אין שום בעיה עם בלמי תוף. אני לא מכיר מכונית מודרנית אחת שלא עוצרת כמו שצריך. יותר מזה, המגבלה העיקרית על כושר הבלימה של הרכב היא חוסר היכולת של הנהג לבלום כמו שצריך (אני מניח שגם את זה אתה לא יודע לעשות).

אז לפני שמתבכיינים על התופים מאחור, לפחות תדע להשתמש בברקסים כמו שצריך...

והאמת היא שחיכיתי להדיוט שיבוא ויגיד "חסכו עלי כמה דולרים, כמה עלוב", אבל זו הנפצה הדיוטית נפוצה. זה כמו האמירה "שהיצרן יודע מה הקונפיגורציה האידיאלית, ואין סיבה לשפר רכב". זה מגיע מאותה אי הבנה שחיסכון של כמה דולרים, כשאתה מכפיל אותו בעלויות של מאות אלפי יחידות, לא רק בעלות של קניית החלפים, אלא גם של הייצור, מתרגמים לכסף ענק. ככה זה עובד, כל הזמן מנסים להוריד עלויות, כמה שרק אפשר.

לכן אפשר לשפר רכבים מאוד, ע"י החלפת החלקים המקוריים בטובים יותר. לך זה יכול לעלות עוד אלף ש"ח, לשים בולם טוב יותר, אבל ליצרן זה לגמרי לא משתלם.

ועדיין, היצרן לא ישים לך ברכב בלמים שלא יעשו את העבודה. זה בטוח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה שהטנדר שלך בולם גם בירידות זה אחלה, זה ממש לא אומר שעם בלמי דיסק הוא היה מתפקד פחות טוב, להיפך.

הבחור מהסרטון שצרפת קצת חוטא לאמת, אבל סבבה נזרום איתו, אולי בעצם כל תעשיית הרכב טיפשה ועדיף להחליף את כל בלמי הדיסק לתוף?..

שמעתי שפרארי מציעים בדגמים החדשים שלהם בלמי תוף כאופציה, כי הם הרבה יותר יעילים אנרגטית...

אף אחד לא טען שעם בלמי דיסק הרכב יבלום פחות טוב, או שדראמי עדיפים על בלמי דיסק.

ובכל זאת, לא מדובר פה בפשרה בטיחותית, משום בחינה שהיא.

לגבי פרארי - אכן טיפשים.

מעבר לטיפשות - כמו שנאמר כבר מספר רב של פעמים בשרשור - בהנתן ייעוד הרכב ומחירו אין כל צורך בבלמי דיסק ולא מדובר בפשרה בטיחותית. אם וכאשר היה מדובר בפרארי, הפסקה לא הייתה תקפה.

• תוכן חדש...