Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב להנעה בגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בימים הקרובים אני יעבור מצריכת דלק חודשית צנועה של 400 שח בערך לצריכה של 1300 בערך.

היות שבראש שלי כבר מזמן עלתה מחשבה להחליף לרכב ממונע גפמ ומפאת חוסר כדאיות דחיתי זאת, כעת אני חושב על זה ממש ברצינות.

אני חושב לקנות רכב בתקציב של 30-35K (יפניות\קוריאניות מהדגמים שהעדר אוהב בשנתונים 2010-11 ומעלה ככל האפשר)

היות ואני ממש לא מבין בתחום אני פונה לעזרת המבינים שנמצאים כאן.

א. קודם כל מתלבט האם עדיף לחפש רכב שכבר הוסב או לקנות רכב ולהסב בעצמי.

ב. אפשר לקבל המלצות על דגמים? (מבחינת עמידות לגז מצד אחד ואמינות + תמורה למחיר מצד שני)

ג. שמתי עין על פורד מונדאו אך אנשים אומרים לי לא להתקרב ("רק יפני!"). יש פה אנשים שנהגו על מונדאו מהדגם של 2010 תקופה מספקת כדי לומר לי איך מבחינת אמינות?

תודה לעוזרים

פורסם

המונדאו שתיינית. תשתה גם הרבה גז. למה שלא תחפש רכב דיזל? אלו מנועים שעמידים יותר לנסועה גבוהה, חסכוניים ולא תצטרך להתפשר על מקום בתא המטען וחניות בקניונים...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

עלות ליטר גפ"מ פחות ממחצית ליטר בנזין/סולר.

כך, שלכאורה,גם מנוע דיזל/היבריד עם צריכה מצוינת של 1/20, יהיה פחות משתלם ממנוע בנזין חסכוני שלאחר הסבה לגפ"מ יגיע לשווה ערך של 1/30 - קרי יעילות של 50% מעל מנוע דיזל.

פורסם
עלות ליטר גפ"מ פחות ממחצית ליטר בנזין/סולר.

כך, שלכאורה,גם מנוע דיזל/היבריד עם צריכה מצוינת של 1/20, יהיה פחות משתלם ממנוע בנזין חסכוני שלאחר הסבה לגפ"מ יגיע לשווה ערך של 1/30 - קרי יעילות של 50% מעל מנוע דיזל.

אתה טועה, בחישוב שלך יש רק עלות גפמ, בלי להתחשב בסכנות למנוע, טיפולים שוטפים במערכת וערבוב של בנזין במערכת.

מהנסיון שלי, הרכב היה צורך יותר גפמ (1 ל12 לעומת 1 ל15), הייתי צריך לתדלק כל 5000 קמ , 30 ליטר בנזין.

עלות כל 10 אלף היא 120 שח להחלפת הפילטר, ועל הדרך בהתקנה כדאי להחליף מערכת הצתה - פלאגים וחוטי הצתה, כך שהעלות מתקזזת לעומת רכב דיזל חסכוני (בוא נגיד 1 ל15 לעומת 1 ל10).

בגטס הייתי עם כל החישובים האלו מגיע ל29-31 אג' לקילומטר(בטווח הרחוק ולא בתדלוק יחיד), בדיזל אני מגיע ל34-36 אג' לקילומטר, ההפרש שווה לי בשביל היתרון של - לא לחפש תחנת תדלוק, תופס מקום בבגאז וכו'.

אם דיזל לא בא בחשבון - הייתי קונה רכב ואז עושה לו גפמ, מאחר ואתה תשלם בכל זאת גבוה יותר לרכב שכבר מוסב, ואין לך מושג כמה זמן ואילו צרות הוא יביא איתו

רכבים שכדאי להסב:

B4

מונדאו

פוקוס

המזדות החדשות (2011 והלאה לדעתי)

בכל אופן תתיעץ עם דודי מעידן הגז בנוגע להחלטות האלו, הבן אדם קרוב ל20 שנה בתחום ומבין כמו שאף אחד אחר לא.

פורסם

מסכים איתך שדיזלית טובה תהיה עדיפה על פני בנזין שהוסב לגז.

הבעיה היא אחרת,

קשה למצוא דיזליות טובות במחיר שפוי (לדוגמה סביב 30K), רובן או יקרות להחריד או בעלי ק"מ כ"כ גבוה שכבר משנה את מאזן העלויות עקב עלויות אחזקה גבוהות.

(אין הרבה דיזליות בארץ שאינן מוניות מכיוון שעלות הרכישה גבוהה משמעותית מרכבי בנזין. רק בשנים האחרונות חל שינוי במגמה בעקבות הפלואנסים למיניהם)

לעומת זאת, יש מבחר גדול לרכבי בנזין וניתן למצוא רכבים שמורים ובמחיר שפוי, ולהסב אותם לגז.

פורסם
מסכים איתך שדיזלית טובה תהיה עדיפה על פני בנזין שהוסב לגז.

הבעיה היא אחרת,

קשה למצוא דיזליות טובות במחיר שפוי (לדוגמה סביב 30K), רובן או יקרות להחריד או בעלי ק"מ כ"כ גבוה שכבר משנה את מאזן העלויות עקב עלויות אחזקה גבוהות.

(אין הרבה דיזליות בארץ שאינן מוניות מכיוון שעלות הרכישה גבוהה משמעותית מרכבי בנזין. רק בשנים האחרונות חל שינוי במגמה בעקבות הפלואנסים למיניהם)

לעומת זאת, יש מבחר גדול לרכבי בנזין וניתן למצוא רכבים שמורים ובמחיר שפוי, ולהסב אותם לגז.

יש לך לא מעט קיות, ובעיקר סיד, פרטיות אפילו או ליסינג... ויש גם רכבי לימוד נהיגה דיזלים שאפשר למצוא באיזור ה30 40
פורסם

סתם למען הספורט, חיפשתי עכשיו קיה סיד, ללא הגבלת שנים, עד 250,000 ק"מ, ועד מחיר של 40,000 ש"ח.

עלו 5 תוצאות ממוכרים פרטיים, חלקם מוניות.

זה לא מבחר מספק.

תוסיף לזה שיש רתיעה מרכבי הדיזל של VAG, גם בגלל גיר DSG וגם המנועים עצמם הפכו למורכבים יותר (משאבות סולר, אינג'קטורים, טורבו ועוד), ותקבל למה אנשים חושבים לקחת רכב בנזין אטמוספרי וגיר פלנטרי, למצוא אקזמפלר שמור ואמין (יונדאי, סובארו, מאזדה ועוד) ולהתקין עליו מערכת גז.

אני אישית בעד דיזליות, אבל צריך להבין שהשוק בישראל שונה מאירופה.

פורסם
סתם למען הספורט, חיפשתי עכשיו קיה סיד, ללא הגבלת שנים, עד 250,000 ק"מ, ועד מחיר של 40,000 ש"ח.

עלו 5 תוצאות ממוכרים פרטיים, חלקם מוניות.

זה לא מבחר מספק.

תוסיף לזה שיש רתיעה מרכבי הדיזל של VAG, גם בגלל גיר DSG וגם המנועים עצמם הפכו למורכבים יותר (משאבות סולר, אינג'קטורים, טורבו ועוד), ותקבל למה אנשים חושבים לקחת רכב בנזין אטמוספרי וגיר פלנטרי, למצוא אקזמפלר שמור ואמין (יונדאי, סובארו, מאזדה ועוד) ולהתקין עליו מערכת גז.

אני אישית בעד דיזליות, אבל צריך להבין שהשוק בישראל שונה מאירופה.

שכחתי שמדובר על אוטומט.
פורסם

נקודה נוספת לטובת מומרי הגפ"מ - הרבה יותר קל למצוא רכב משומש עם קילומטרז נמוך עם מנוע בנזין ואז אחרי 3 שנים של נסוע גבוהה עדיין ממוצע הקילומטרז יהיה סביר ואפשר יהיה למכור את הרכב.

פורסם
שלום לכולם

בימים הקרובים אני יעבור מצריכת דלק חודשית צנועה של 400 שח בערך לצריכה של 1300 בערך.

היות שבראש שלי כבר מזמן עלתה מחשבה להחליף לרכב ממונע גפמ ומפאת חוסר כדאיות דחיתי זאת, כעת אני חושב על זה ממש ברצינות.

אני חושב לקנות רכב בתקציב של 30-35K (יפניות\קוריאניות מהדגמים שהעדר אוהב בשנתונים 2010-11 ומעלה ככל האפשר)

היות ואני ממש לא מבין בתחום אני פונה לעזרת המבינים שנמצאים כאן.

א. קודם כל מתלבט האם עדיף לחפש רכב שכבר הוסב או לקנות רכב ולהסב בעצמי.

ב. אפשר לקבל המלצות על דגמים? (מבחינת עמידות לגז מצד אחד ואמינות + תמורה למחיר מצד שני)

ג. שמתי עין על פורד מונדאו אך אנשים אומרים לי לא להתקרב ("רק יפני!"). יש פה אנשים שנהגו על מונדאו מהדגם של 2010 תקופה מספקת כדי לומר לי איך מבחינת אמינות?

תודה לעוזרים

קח בחשבון עלויות נוספות: שמן משמנת, החלפת מסנני גפמ, ובדוק האם יש במהלך נסיעתך תחנת דלק גפמ או שאתה צריך לעשות כמה קילומטרים אליה.

• תוכן חדש...