Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הסוגיה:

יש מטפלת זרה קבועה לקשישה. למטפלת מגיע מכר (נניח שאיננו יודעים את טיבו- מאהב, בן משפחה, ידיד) כל ערב כמעט, ורק בשעות הערב, לעיתים נשאר כמה שעות אל תוך הלילה, ולעיתים עוזב בשעות הבוקר המוקדמות. בתוך כך, לעיתים מתווכחים בקולניות, לעיתים יוצאים לבילוי וחוזרים (הקשישה נשארת לבד) וכד'.

השאלה:

האם יש דין האוסר על העובדת הזרה לעשות זאת (לארח בקביעות ללילה אדם זר בבית הקשישה) או נוהל או כל דבר אחר? אם כן – אשמח להכוונה קונקרטית.

בתודה,

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חד משמעית אסור למטפלת לארח אף אחד.

לעזוב את הקשישה לבד זו גם עבירה פלילית.

נראה לי גם אבל אני זקוק להוראת חוק או כל דין אחר.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

Scan0002.jpg

זה אמור להופיע בהסכם ההעסקה של המטפל.

מצ"ב הדף הרלוונטי מהסכם ההעסקה של המטפלת של אימא שלי.

שים לב לסעיפים 7 ו 9ב.

פורסם
[ATTACH=CONFIG]493205[/ATTACH]

זה אמור להופיע בהסכם ההעסקה של המטפל.

תודה רבה, כבר נתת לי כיוון, יחד אם זאת ומאחר ואין לי גישה לחוזה ההעסקה אני מבקש לשאול:

1. האם מדובר בחוזה העסקה מטעם חברת הסיעוד או אישי שערכתם? ובתוך כך, האם מדובר בסעיפים סטנדרטיים?

2. עדיין מדובר בחוזה (בין 2 צדדים) וולכן אני תוהה אם בלי קשר יש הוראת חוק שאוסרת זאת, לפחות ברמה שציינתי?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

לא מדויק. א. תלוי בחוזה ההעסקה, וגם אם זה מופיע בו זה לא הופך את זה לעבירה פלילית. מקסימום להפרת חוזה. יש לזכור שהבית של הקשיש הוא גם הבית של העובדת, ו שהאינטרס המובהק של הקשיש הוא שזה ייחשב לביתה (ע"י כך הוא נמנע מלשלם שכר על שעות מלאות).

ב. אם זו הזנחה או לא- צריך לראות מה מצב הקשישה, ואם היא כזו שאי אפשר להשאיר אותה לבד לרגע, הרי שאחריות רבה מוטלת גם לפתח המשפחה - כי עובדת לא יכולה להיות אסירה בביתה.

מוזמן להתייעץ בפרטי ככל שתרצה

פורסם

לפני שאתה קובע כי זאת הפקרה של חסר ישע - מה מצבה של הקשישה ?

האם היא מסוגלת לדאוג לעצמה ברמה הבסיסית ? (למשל, כאשר המטפלת בחופש ביום ראשון).

במידה והיא מסתדרת בעצמה - אז היא איננה חסרת ישע.

במידה ויש צורך בנוכחות של מישהו (למשל בני משפחה), כאשר המטפלת בחופש - אז יש סיכוי שהיא חסרת ישע

לגבי איסור הבאת אורחים - לא ידוע לי על הוראת חוק רלוונטית.

דוגמת חוזה העסקה שהובאה היא דוגמא רעה - זהו חוזה נצלני, שמתייחס לעובד הזר כמו אל נכס ולא כמו אל בן-אדם. הסיבה העיקרית שהחוזה הנ"ל קיים, היא חולשתם של העובדים הזרים מול הגורמים בארץ (אז יש מי שמנצל את זה לצרכיו הוא).

במידה והנוכחות של המכר מפריעה לכם, תנסו להגיע איתה להסכמות - למשל שהוא ישהה עד שעה מסויימת ואח"כ יצאו (בהנחה שהקשישה איננה חסרת ישע)

פורסם

לדעתי עצם הצורך במטפל צמוד הופך את המטופל לחסר ישע. בנוסף אין שום סיבה שהמטפלת תארח אנשים, זהו מקום עבודתה, לא פאב. התפקיד שלה לטפל בקשיש ועל זה היא מקבלת כסף. היא רחוקה מלהיות מסכנה, כל כמה חודשים מגיע עו"ס מטעם החברה לבדוק שתנאי העסקתה נאותים, ובכלל העובדים הזרים בתחום הסיעוד כיום לא חלשים ולא פרייארים.

פורסם

סליחה על הגסות, אך :

1. דעתך האישית, למרות חשיבותה, איננה רלוונטית. בחוק מוגדר מהו אדם חסר ישע. לא כל מצב בו יש צורך במטפל צמוד אומר כי המטופל הוא חסר ישע.

זה מקום עבודתה של העובדת הזרה, אך גם מקום מגוריה (גם אם היא שם באופן זמני). היא לא נמצאת בכלא, שאסור לה לארח אף אחד.

לגבי זה שמגיע עו"ס מטעם החברה - הצחקת אותי. החתול שומר על השמנת...

2. לאור התכתבות בקבוצה בטלגרם, עושה רושם כי פות"ש איננו קרוב משפחה של הקשישה (אינו יודע מה מצבה המנטלי, ואינו יודע שום דבר אישי שקשור אליה). ובכן, יש פתגם שמדבר על התעסקות בעניינים שאינם שלך ומה תפקידו של האף בנושא. (וזה מה שהדליק אצלי את התגובות הגסות, למרות שאני מנסה לעדן אותן)

פורסם

אכן, תגובותיך גסות, ולא נראה שאתה יודע על מה אתה מדבר. "חוזה נצלני" "החתול שומר על השמנת" מתוקף מה אתה כותב את השטויות שאתה כותב? אתה מעסיק עובדת זרה בכלל? כשהעובדת של מי מהקרובים אליך תהפוך את הבית לבית מרזח אז תבוא ותטיף מוסר שהיא "לא בכלא". חוצפן.

פורסם (נערך)

גיא, אל תהפוך את הדיון הזה לדיון עקרוני בבקשה כי זו לא המטרה. אתה גם ממהר לשפוט אותי או לספר איך הצלחתי לעורר אצלך את יצר הגסות, מסיבות שאינן מובנות לי וגם בעייני זה הופך אותך לחוצפן, או לכל הפחות לאחד שמרשה לעצמו להתייהר מבלי שעמד בנעליו של אחר.

כפי שרשמתי לך בטלגרם, ישנם פרטים אבל מכל מיני סיבות אין לי עניין או שאני לא יכול לפרט בהתאמה. מכאן שלפני שאתה נחרץ אל תשפוט. את הפרטים הרלוונטיים כמו למשל העובדה שזה קורה רק בשעות הלילה פירטתי.

אני חושב שהשאלה שלי מספיק קונקרטית ואני מחפש תשובה כדי שאפנה למקור ידע ומשם אחשוב על המשך הדרך.

המטרה היא טובתו של קשיש ואני לא יכול לעצום עיניים.

אם יש לך תשובה או תובנות קונקרטיות (ולא דעה באשר להאם זה ענייני או לא) מצוין. אם לא, אני מבקש ממך לא להפוך את זה לויכוח (בדגש על בקשה).

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם
לא מדויק. א. תלוי בחוזה ההעסקה, וגם אם זה מופיע בו זה לא הופך את זה לעבירה פלילית. מקסימום להפרת חוזה. יש לזכור שהבית של הקשיש הוא גם הבית של העובדת, ו שהאינטרס המובהק של הקשיש הוא שזה ייחשב לביתה (ע"י כך הוא נמנע מלשלם שכר על שעות מלאות).

ב. אם זו הזנחה או לא- צריך לראות מה מצב הקשישה, ואם היא כזו שאי אפשר להשאיר אותה לבד לרגע, הרי שאחריות רבה מוטלת גם לפתח המשפחה - כי עובדת לא יכולה להיות אסירה בביתה.

מוזמן להתייעץ בפרטי ככל שתרצה

יותר מאשמח לכל עזרה. התיבה שלך מלאה אז לא הצלחתי לשלוח הודעה.

בן

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...