Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכל זאת, למען הדיון האקדמי.

למרות הגסות (העדינה יחסית), יש הרבה צדק בדבריו של גיא.

לא כל קשיש סיעודי הוא חסר ישע, זה לחלוטין תלוי בסיטואציה, במצבו הקוגניטיבי, במשאבים העומדים לרשותו ובמערכת התומכת.

גם לא כל עובדת זרה היא כ"כ רחוקה מלהיות מסכנה. נכון שהחוק מגן עליהן רבות, אך עדיין הן אוכלוסיה העובדת עבודה קשה, בשכר זעום, עם הגבלות על חופש העיסוק שלא קיימות במגזרים אחרים.

אחרי כל זאת, זו אינה תופעה מקובלת כלל וכלל, ומעטות המשפחות שיסכימו לזה. אך זה מאוד תלוי בקשיש ובמשפחה. לדוגמא, אם היא מטפלת בקשישה סיעודית לחלוטין, שמשעה שמונה נניח ישנה עד הבוקר - אני לא רואה מה המניעה לכך. גם לא ליציאה מהבית של שעה שעתיים.

לעומת זאת, אם מדובר בקשישה דמנטית ומתהלכת - הייתי רואה בכך הזנחה, כי יש סכנה משמעותית כשהיא נמצאת לבד. אך כאן הייתי שואל - מי מגיע להחליף את העובדת הזרה במהלך היום? היא לא יכולה להיות כלואה בבית. לא סביר לא לאפשר לעובדת יציאה של שעה שעתיים להתאווררות.

לכן, הכל מאוד תלוי בסיטואציה.

החוזה, כפי שנכתב הוא נצלני, וככל הנראה גם לא חוקי. אני יכול לומר שראיתי חוזים רבים, מעולם לא ראיתי את הסעיף הזה. ראה לדוגמא חוזה של חברת נתן http://www.nathan.co.il/wp-content/uploads/2015/04/7.doc

גם החוזה שאושר בזמנו כחוזה אחיד ע"י שגרירות הפיליפינים לא כלל את הסעיפים האלו.

בסוף בסוף - אלו יחסי עובד מעביד. העובד צריך להיות מרוצה, וכך המעסיק. כל עוד השוויון הזה נשמר - המצב תקין בד"כ.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

פשוט לקרוא ולא להאמין.

פות"ש מספר על עובדת שמארחת גבר בבית המטופלת כל לילה.

ואנשים כאן מדברים על "כליאה" ו "לא חוקי" כלפי העובדת.

תגידו: הייתם מסכימים שבבית אמכם, הקשישה הסיעודית, המטפלת שאתם משלמים לה ממיטב כספכם תארח גברים בלילה, במקום לטפל באמכם?

(ולא אי אפשר גם לעשות זיגי זיגי וגם לטפל בקשיש בו זמנית).

לגבי הכליאה, לפחות במקרה שלי, העובדת יכולה לצאת מתי שהיא רוצה

במהלך היום "להתאוורר", פשוט היא שולחת לי או לילדים ווטסאפ שנבוא להחליף אותה.

אבל, וזה אבל גדול, כאשר היא עם אמי הקשישה ,אז היא מטפלת בה, לא מארחת ולא בטיח.

אם היא רוצה לארח/להתארח, אז ברוך השם החוק הישראלי מקנה לה מספיק ימים לשם כך

חופש שבועי/שנתי/ימי חג דתיים/ימי הבראה. שתארח בימים האלו.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם

אתאר לך מקרה בו אני מטפל:

עובדת זרה, מתגוררת לבד, כבר 12 שנים עם אישה סיעודית לחלוטין שאינה צלולה כלל. אינה מדברת ואינה מתפקדת. סועדת אותה במלוא מובן המילה.

האישה מתגוררת בפריפריה הרחוקה של המדינה, ו...היא גם בת 96. כלומר, אין שום סיכוי שתצליח למצוא עובדת זרה אחרת.

האישה בשעה 19:00 מושכבת לישון. אינה שומעת, אינה מדברת, ואינה מגיבה. האם יש לדעתך מניעה שהעובדת תארח גבר בדירתה? לדעתי לא.

האם העובדת צריכה לחיות את שנותיה בישראל בבדידות? גם לדעתי לא.

אבל שוב - הכל תלוי סיטואציה.

פורסם

קודם כל לא מבין את ההתנפלות על פותח השרשור.

אני לא יודע מה הקשר שלו לקשיש (מבין השורות אני מבין שלא מדובר על קרבה ראשונה או על אפוטרופוסות) אבל אדם מהיישוב מזהה חשש להתנהלות שעלולה לסכן את הקשיש או לפגועב בו ובניגוד להרבה אחרים הוא קם ואומר אני אבדוק מה קורה כאן ואם זה תקין. לדעתי הוא פועל בצורה הכי אנושית ונכונה שיכולה להיות ובזכות אנשים כמוהו נמנעים חלק מהמקרים המזעזעים שאנו נחשפים להם של התעללות והזנקחת קשישים.

הוא לא קם בוקר אחד ועל דעת עצמו החליט שהוא הולך לשבור את העצמות למטפלת אלא החליט לברר אם זה תקין או לא. יש יותר בסדר ונכון מזה?

ועכשיו לנושא. לגבי ניצול ותנאי העסקה מחפירים אל תשכחו שהיא גרה בבית של מישהו כדיירת משנה. כל אחד מאיתנו שגר עם שותפים יודע שכשחיים יחד עם עוד אנשים יש כללים שחלים עלינו (כמו למשל לא לעשן בבית או לא להכניס אוכל לא כשר אם זה מפריע לשאר השותפים) אז על אחת כמה וכמה כשמדובר על דייר משנה. אל תשכחו שהיא נמצאת שם בחירה חופשית ויכולה להגיד בכל רגע לא מתאים לי ואני עוזבת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הודעה שכתבתי לבן בטלגרם ואפרסם גם כאן (עם שוני מסוים בניסוח, מאחר ואינני זוכר מילה במילה) :

כאשר אתה פותח שרשור בסגנון הנ"ל, מאוד מומלץ לציין את כל המידע הרלוונטי.

אין צורך בפרטים מזהים של המעורבים, אבל מאוד רצוי לציין מה הקשר שלך לנושא ולא להיות עמום כך שיתקבל הרושם כאילו אתה קרוב משפחה (וזה הרושם שהתקבל, גם אם לא זאת הייתה כוונתך).

בסופו של דבר, לא לכל האנשים יש ואקום בראש (או בוטן), כך שבסוף מישהו יבין שאינך קרוב משפחה, וזה יחסוך המון ספקולציות שלא תורמות לנושא.

ספציפית לבעיה שהוצגה - אם לבני המשפחה לא אכפת, הכתובת לפנייה היא מחלקת רווחה ברשות המקומית.

לדעתי, זה לא נכון לומר שלבני המשפחה לא אכפת (אולי זאת דרך שלהם לומר לך לא להתערב בעניינים שלהם).

אם באמת לא היה אכפת להם מהקשישה - הם לא היו מחזיקים את העובדת הזרה (למיטב ידיעתי, המשפחה (ולא המדינה או גוף כזה) נושאת בעלויות שלה- משכורת וכו')

פורסם

ראיתי היום את ההודעה בטלגרם אבל לדעתי זה לא קשור בכלל לנושא. חובתו של כל אדם שיש לו חשש שיש פגיעה או סיכון של חסר ישע (כלשונו בחוק או לא כלשונו בחוק. בני אדם זה לא שחור ולבן) לפעול לבירור המקרה.

פות"ש לא בא וקרא להוציא את המטפלת להורג אלא לבדוק מה קורה שם וזו חובתו המוסרית של כל אדם.

פורסם

האישה בשעה 19:00 מושכבת לישון. אינה שומעת, אינה מדברת, ואינה מגיבה. האם יש לדעתך מניעה שהעובדת תארח גבר בדירתה? לדעתי לא.

לדעתי האישית וגם מנסיון - ומי שלא התנסה לעולם לא ירגיש מה זה להשאיר עובד זר לבד בבית עם הורה קשיש מבוגר ולכן:

גם במקרה הזה שכתבת, שהאשה לא שומעת, לא מדברת וכו' לא נראה הגיוני לתת לעובדת לארח גבר בבית ההורים. היא רוצה להנות? שתלך פעם בשבוע אל החבר שלה ותעשה מה שבא לה - אבל בחוץ ! לא בבית של ההורים. שתבינו - ברגע שנותנים פתח קטן הם ישר חוטפים. אני כמובן לא מדבר בשם כולם - הכרתי עובדים זרים איכותים ומהימנים ובסה"כ הם בני אדם בשר ודם וגם הם צריכים קצת להנות מעת לעת - אבל יש חוק - הבית של ההורים לעולם לא יהיה מקום הנאות - ככל שניתן צריך להפריד- הבית זה מקום העבודה. ברגע שמאפשרים למטפל של ההורה לארח בלילות תמיד זה יפגע באיכות העבודה של המטפל ביום שלמחרת, הוא יהיה עייף, חסר סבלנות וכו'. לשם זאת כדי להקל - הוא מקבל טלויזיה, ארון ושאר צרכים בסיסים - אחרי הכל הוא בא לעבוד כאן ולא לחיות חיי לילה.

אני שוב מציין, שאני לא חושב על כולם שהם עבדים ואנחנו האדונים - אלא שמי שיש לו היכרות עם הנושא יודע שלדאוג להורה הקשיש והסיעודי זאת המטרה הנעלה והחשובה ביותר.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אתם יודעים מה, עזבו מטפל סיעודי. בואו ניקח מדריך בפנימייה.

בהגדרת התפקיד הוא עובד בבוקר (השכמה) ומאחר הצהריים עד שעת השינה ותפקידו מחייב מגורים בפנימייה (בדירה משלו). אף אחד לא ייתן לו להביא כל יום בחורה אחרת לישון איתה וגם בת זוג קבועה לא תורשה לגור איתו.

פורסם

אני אסבך את הנושא

המטפלת נאה היא, והבן ( אחד ממספר ילדים של החולה הסיעודי ), הוא זה שבא לבקר אותה באדיקות כל לילה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עובדת זרה, מתגוררת לבד, כבר 12 שנים עם אישה סיעודית לחלוטין שאינה צלולה כלל. אינה מדברת ואינה מתפקדת. סועדת אותה במלוא מובן המילה.

האישה מתגוררת בפריפריה הרחוקה של המדינה, ו...היא גם בת 96. כלומר, אין שום סיכוי שתצליח למצוא עובדת זרה אחרת.

בהחלט יש מניעה, זה פתח לצרות כפי שהסבירו כאן.

בין היתר אירוח בלילה לעולם יפגע באיכות הטיפול למחרת.

אל לנו לשכוח מי כאן החסר ישע ומי החזק.

כפי שכתבתי, יש להן מספיק ימים לשם התייחדות, שלא יעשו זאת בזמן הטיפול.

מצידי שיחכו לחופשת מולדת אם החופש שבועי/שנתי לא מספיק.

אני לא הכנסתי את סעיף האירוח לחוזה, אבל אני מאוד שמח שהוא נמצא שם.

אם איאלץ להתמודד עם סיטואציה כזו, מיד אפטר את המטפלת.

אם כי אין הרבה סיכוי שזה יקרה מפני ש"נפלנו" על מטפלת נפלאה.

פורסם
אתם יודעים מה, עזבו מטפל סיעודי. בואו ניקח מדריך בפנימייה.

בהגדרת התפקיד הוא עובד בבוקר (השכמה) ומאחר הצהריים עד שעת השינה ותפקידו מחייב מגורים בפנימייה (בדירה משלו). אף אחד לא ייתן לו להביא כל יום בחורה אחרת לישון איתה וגם בת זוג קבועה לא תורשה לגור איתו.

אתה טועה, מניסיון (למדתי בתיכון בפנימיה)- אצלנו לא הייתה בעיה שחברה של המדריך תגור איתו. מניח שזה תלוי בפנימיה.

פורסם
לדעתי האישית וגם מנסיון - ומי שלא התנסה לעולם לא ירגיש מה זה להשאיר עובד זר לבד בבית עם הורה קשיש מבוגר ולכן:

גם במקרה הזה שכתבת, שהאשה לא שומעת, לא מדברת וכו' לא נראה הגיוני לתת לעובדת לארח גבר בבית ההורים. היא רוצה להנות? שתלך פעם בשבוע אל החבר שלה ותעשה מה שבא לה - אבל בחוץ ! לא בבית של ההורים. שתבינו - ברגע שנותנים פתח קטן הם ישר חוטפים. אני כמובן לא מדבר בשם כולם - הכרתי עובדים זרים איכותים ומהימנים ובסה"כ הם בני אדם בשר ודם וגם הם צריכים קצת להנות מעת לעת - אבל יש חוק - הבית של ההורים לעולם לא יהיה מקום הנאות - ככל שניתן צריך להפריד- הבית זה מקום העבודה. ברגע שמאפשרים למטפל של ההורה לארח בלילות תמיד זה יפגע באיכות העבודה של המטפל ביום שלמחרת, הוא יהיה עייף, חסר סבלנות וכו'. לשם זאת כדי להקל - הוא מקבל טלויזיה, ארון ושאר צרכים בסיסים - אחרי הכל הוא בא לעבוד כאן ולא לחיות חיי לילה.

אני שוב מציין, שאני לא חושב על כולם שהם עבדים ואנחנו האדונים - אלא שמי שיש לו היכרות עם הנושא יודע שלדאוג להורה הקשיש והסיעודי זאת המטרה הנעלה והחשובה ביותר.

אתה לא מבין. אין מי שיחליף. מגיעים למצבים בהם המשפחה כבר לא יכולה לטפל. אם למשפחה אין בעיה וזה לא פוגע ברווחת הקשיש- אין סיבה למנוע.
פורסם
אתה טועה, מניסיון (למדתי בתיכון בפנימיה)- אצלנו לא הייתה בעיה שחברה של המדריך תגור איתו. מניח שזה תלוי בפנימיה.

בפנימייה שהאקסית שלי עבדה בה היה אסור וגם בעוד 4 פנימיות שאני מכיר. כנראה שהפנימייה שלך היתה היוצאת מן הכלל.

פורסם

חד משמעית אסור ,זה לא בית שלה שהיא יכולה להכניס "דייר משנה" , למטפלת זרה מגיע 24 שעות חופש כל סוף שבוע ובנוסף עוד שעתיים בצהרי היום.

בוודאי שאסור וגם מסוכן לעזוב קשישה בלילה ולצאת מהבית בלי להודיע לילדים שלה.

• תוכן חדש...