Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כשבוע קניתי גאמפי מודל 2008 1.6HDI. דגם מנוע 9HU

208K ק"מ , לפי המוכר טיימינג נעשה לפני חצי שנה.

מכיוון שהייתי צריך יותר מושבים ברכב, ולאחר חוות דעת של אנשים בחרתי ברכב הזה, הרכב אמור להיות חסכוני בסולר, אך להפתעתי כעת המצב אחרת לגמרי.

לפי האפליקציה של אנג'י (Engie) בנסיעה עירונית הרכב בקושי מתקרב לצריכה של 5 ליטר/קילומטר.

רגל לא כבדה על הגז בכלל. הרכב מניע טוב, ונוסע טוב אך צריכת הסולר שלו מבהילה אותי.

(הנסיעות שבדקתי היו קצרות יחסית בכל פעם כ 5 ק"מ ועצירה) סה"כ עד עכשיו עשיתי איתו כ 70 ק"מ בתוך העיר וזו הצריכה הממוצעת.

האפליקציה של אנג'י מודיעה על תקלה P1351 לפני יום גם נדלקה מנורת בדיקת מנוע ולאחר נסיעה קצרה נכבתה שוב עם הודעה על תקלה P0201 - כעת המנורה כבויה, אך אנג'י' עדיין מודיע על תקלה.

לא יצא לי לבדוק מחוץ לעיר!

אני יודע שהרכב מצריך טיפול של החלפת שמנים וכו'.

אשמח את עזרתכם לגבי חשדות מסויימים שאותם כדאי לי לבדוק בטיפול.

כמו כן אשמח לדעת לגבי מרווחי הטיפולים, כמה צריך לעלות טיפול רגיל? מה מחליפים בכל טיפול?

אשמח לשמוע על המלצות למוסכים באיזור קריית אונו או אשקלון.

תודה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי pllm
פורסם

בגולף דיזל שהייתה לי הצריכה באנג'י הראה 1:6, ובמציאות הרכב צרך 1:17...

עשה טובה לעצמך ותבדוק כמו שצריך:

מלא מיכל מלא, אפס את הקילומטראז. בתדלוק הבא תמלא שוב מיכל מלא ותחלק את סך הקילומטרים שנצברו בין תדלוק לתדלוק חלקי כמות הליטרים שנכנסה בתדלוק האחרון.

פורסם

זו אכן השיטה המומלצת לבדיקה

הבדיקה של אנג'י לא ממש מדויקת, בלשון המעטה

בלי קשר, כבעל ג'מפי(קצת יותר ישנה)

אל תזניח הודעות שגיאה. טפל מיידית

בתור התחלה, הכנס את הקוד לגוגל, ומשם תבין לפחות מה הכיוון של התקלה

פורסם

1. מציע לך לבדוק כמו שאמרו לך.

2. אם כבר אתה בודק דרך אפליקציה אז ל- TORQUE יש פלאג של צריכת דלק, ועושה רושם שהמידע שמגיע ממנו אמין יותר ובסה"כ קולע למציאות.

פורסם

וברכב שלי לא היה שום קשר בין הצריכה שהציגה TORQUE לצריכה האמיתית. אותו כנ"ל תופס גם לדיאגנוסטיקה, לא ניתן לסמוך ב 100% על תוצאות של מתאמים פשוטים וזולים, אין תחליף לסורק מקורי או מקצועי.

לעניין צריכת הדלק וכמו שדור כתב לך, בצע את בדיקת צריכת הדלק בדרך ה"אנלוגית".

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בברלינגו עם מנוע זהה torque הראה צריכת דלק הגיונית מאוד.

לגבי דיאגנטסטיקה עם הכלי הזה - נכון, צריך לקחת את כל התקלות בערבון מוגברל.

בכל מקרה גם בנסיעות שלך צריכת דלק לא יכולה לדעתי להיות 1 ל 5, כנראה שהאפליקציה לא מתרגמת את הנתונים נכון.

פורסם

תודה על התשובות,

אבדוק עם

TORQUE

וגם "אנלוגית" ואעדכן

למישהו יש המלצות על מוסכים איזור קריית אונו או אשקלון?

כמה אמור לעלות טיפול רגיל? ומה המרווח טיפולים?

פורסם

מרווח טיפולי בזמנו היה כל 30 אלף ק"מ או שנתיים, בשנת 2012 קוצר לכל 20 ק"מ או שנה וזה מה שבתוקף היום.

פורסם (נערך)

שלום לכולם עידכון:

גם עם אפליקציה

TORQUE צריכת הדלק הממוצעת מחוץ לעיר הייתה בערך 5 K/L או 18 ליטר ל100 קילומטר.לאחר כ 500 ק"מ המיכל הגיע לחצי ומילאתי 46 ליטר סולר- מתוכם כ 400 ק"מ מחוץ לעיר ורכב מועמס קלות, נסיעה במהירות סבירה ללא האצות מהירות ובלימות מיותרות.

לפי השיטה האנלוגית יוצא קצת יותר מ 10 ק"מ לליטר. מחוץ לעיר, האם זה תקין?

יש לציין שהרכב עבר טיפול - החלפת שמן פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר סולר.

עדיין נשארה תקלה P1351. מנורת בדיקת מנוע נכבית כמה שניות לאחר ההנעה.

בניוטרל- הסל"ד לא עובר את 2500 RPM, האם זה קשור לתקלה?

הרכב מניע בסדר גמור, ומגיע למהירות 110 קמ"ש יחסית בסדר, אך אי אפשר כל כך לעבור את המהירות הזו.

אשמח לתגובות.. ולעצות מחכימות.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי pllm
פורסם

צריכת דלק גבוהה יחסית לרכב הזה.

בנוסף, ממה שזכור לי עם הרכב - אין בעיה להגיע למהירויות גבוהות.

אם אתה לא מצליח לעבור את מהירות 110קמ"ש + צריכת הדלק של 1:10 - אני חושב שכן יש פה משהו חריג

פורסם

הוא כנראה ב Limp mode, מחשב מנוע מגביל את הסל"ד ואת ההספק בגלל תקלה. לחץ דלק לא תקין או משהו אחר.

תסרוק תקלות עם סורק מקורי ותטפל בזה.

קוד תקלה הנ"ל הוא תקלה במצתי להט או בממסר שלהם. זה לא אמור להכניס את המנוע ל Limp mode, אני וושב שיש בעיה נוספת.

אפשר (ורצוי) להחליף את מצתי הלהט אבל מנועים אלו מניעים בטמפרטורות של הארץ ללא בעיה גם בלי סיוע של מצתים.

כמו שנכתב, לסרוק תקלות עם סורק לקסיה ולא להסתמך על ELM327.

פורסם (נערך)

החזקתי בעבר ג'מפי 2007 עם מנוע 2000. במשך 5 שנים - צריכת סולר היתה 1:11.

המנוע הזה 1.6 קטן מדי לג'מפי 2008. הגיוני שרכב כזה עם 200 אלף קילומטרים יתקשה לעבור 110 קמ"ש בלי מאמץ רציני.

הרכב הזה גם כאשר היה חדש האיץ 0-100 ביותר מ 17 שניות ומהירות מירבית היא 145 קמ"ש. אז עכשיו, אחרי 9 שנים ו 200 אלף קילומטרים של עבודה ( אולי קשה ), כאשר חלק מהסוסים כבר ברחו, קשה לו מעל 110 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא הניסיון שלי עם ג'אמפי 2.0 HDI - צריכת הדלק הייתה 1:14, ולא הורגש מחסור בכוח מעולם.

אני מניח שמנוע 1.6 HDI חלש יותר, אבל יחד עם זה צריכת הדלק אמורה להשתפר...

• תוכן חדש...