Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוא מפרסם דברי אמת - זו לא בריונות - אלא שירות חברתי טוב.

דוקא הבריונות פה היא של החברה שהתביעה שלה היא תביעת השתקה. לכל אדם יש זכות לומר אמת בכל מקום - גם אם האמת לא נעימה - וכאמור השופט אישר שהדברים שפרסם הלקוח הם אמת.

האינטרס של הספק הוא שדברים ישארו בשקט, האינטרס שלנו כקונים הוא לדעת את האמת אודות המוצר שאנחנו קונים. התפקיד של ספק הוא שגם כשדברים מסתבכים - הוא ייצא מגדרו לטובת הלקוח כך שזה לא ירגיש שיש לו מה לחשוף לשאר הקונים - שכן הכל מטופל ואין בעיות.

הנטיה של רובינו לשתוק פוגעת בנו כצרכנים.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה רכבי xc60 יש על הכביש? שמעת על משהו חריג בנוגע לאמינות שלהן?

אתה מכיר בעולם הרכב רכבים שחפים מתקלות לחלוטין?

מחר האייפון שלי מתחיל לעשות לי בעיות, האם אני אלך עם שלט ליד המשרדים של איי דיגיטל?

האם בגלל ליקויים שיש בבית חדש, אתה רואה אדם בודד עומד ליד המשרדים של הקבלן עם שלט לא לקנות ממנו?

הלקוח טוען שהרכב מלא בתקלות והוא לא מרוצה? יש לו אפשרות לתבוע, אבל גם הוא בעצמו טוען שאין לו עילה לתביעה.

היבואן החליף מנוע ומסרק הגה על חשבונו, כשהרכב לא היה במסגרת אחריות. איפה ההתנהלות הלא תקינה? אם ישנו כשל בהתנהלות, למה הוא לא תובע?

יש הרבה דברים שלא נאמרו במקרה הזה ושמעתם רק צד אחד.

פורסם
אין פה צד שני לשמוע, כי גם הצד הראשון לא מעניין אותי אישית.

עצם התביעה היא הבעייתית. אין פה תירוץ.

יש פה לקוח, שהוא כל כך לא מרוצה, עד כדי שהיה מוכן לבזבז מזמנו וכספו, ולטרוח לנסוע עם כזה שלט.

גם אם מאיר נהגה כשורה לחלוטין עד לאותו זמן, הוא מסיבה כלשהי היה מאוד לא מרוצה.

עצם העובדה שהם החליטו לתבוע לקוח שלהם (שלפי שופט במדינת ישראל לא עשה כל עבירה וכל טענותיו היו אמת) במקום להגיע להסדר איתו, מראה שזו חברה שצריך לשקול היטב אם להתקשר איתה או לא.

אגב, אפרופו לשמוע את הצד השני, הכי חמור בעיניי זה דווקא הטענות של אותה חברה בבית משפט. הטענה שלהם שהוא היה צריך לתבוע אותם במקום לשים שלט? ככה אתם רואים יחסים שלכם עם לקוחות? התנהלות באמצעות בתי משפט?

מזמין אותך לפנות אל אותו אדם שיגולל את הסיפור ומה הוא דורש. מבטיח לך שגם אתה תהיה בהלם.

הבקשה לבית המשפט היתה להסרת השלט מעל הרכב, כמו שרשם כאן צבי. אם אתה לא מבין את הבעייתיות בנושא ואת ההשלכות של מקרה כמו זה אז קטונתי.

פורסם

הוא היה במוסך 30 פעמים ב-3 שנים. על זה לא השופט ולא מאיר חולקים.

זה לא נורמלי ולא סביר. בהנחה שזה מאוד חריג ולא קורה בכל XC 60 מאותן שנתון, מאיר היתה צריכה לפנים משורת הדין, לספוג על עצמה הפסד קטן ולהחליף לו את הרכב, לאפשר לו לקבל החזר מלא, או למצוא פיתרון אחר שלא דורש מהלקוח להגיע כל כך הרבה פעמים למוסך.

אני בעצמי בעל חברה, וגם אני נאלץ לספוג פה ושם על מנת שלא לפגוע בשמי הטוב, גם כשאני בטוח שהצדק עימי.

מעולם לא הייתי מדמיין לתבוע לקוח לא מרוצה שלי, וכנראה שלעולם לא הייתי מגיע למצב של לקוח כל כך לא מרוצה.

לראייה אגב, אין ספק שמאיר הפסידה הרבה יותר במהלך שלה. גם נקודתית במקרה שלו וגם פגיעה במוניטין לטווח הקצר.

פורסם
כמה רכבי xc60 יש על הכביש? שמעת על משהו חריג בנוגע לאמינות שלהן?

אתה מכיר בעולם הרכב רכבים שחפים מתקלות לחלוטין?

מחר האייפון שלי מתחיל לעשות לי בעיות, האם אני אלך עם שלט ליד המשרדים של איי דיגיטל?

האם בגלל ליקויים שיש בבית חדש, אתה רואה אדם בודד עומד ליד המשרדים של הקבלן עם שלט לא לקנות ממנו?

הלקוח טוען שהרכב מלא בתקלות והוא לא מרוצה? יש לו אפשרות לתבוע, אבל גם הוא בעצמו טוען שאין לו עילה לתביעה.

היבואן החליף מנוע ומסרק הגה על חשבונו, כשהרכב לא היה במסגרת אחריות. איפה ההתנהלות הלא תקינה? אם ישנו כשל בהתנהלות, למה הוא לא תובע?

יש הרבה דברים שלא נאמרו במקרה הזה ושמעתם רק צד אחד.

חכמולוג לא אובייקטיבי בכלל , ניראה אותך 10 פעמים בשנה בתיקונים של הפאקינג אייפון החדש שלך ואז ניראה אותך חכם על אנשים שעברו את זה .

פורסם

ראשית דיסקליימר: אני לא מכיר את אסף, את פות"ש, ומעולם לא הייתי לקוח של מאיר בכל צורה שהיא.

אני גם לא מכיר את המקרה של ה-xc60 (פרט למה שנכתב בעיתונות), ואפילו אם נתעלם לחלוטין מהנטיה העיתונאית לכתוב רק מה שמביא לרייטינג (במידה והעיתונאי בכלל טרח לנסות לברר את כל הפרטים), מה ששמענו הוא באמת רק צד אחד.

יכול להיות שהצדק עם הצד הזה.

אבל גם יכול להיות שלא.

יש סוג מסוים של אנשים, שכדי לא להשתמש במילים לא נעימות עם קונוטציה עדתית, נקרא להם בריונים. לא כאלו שמחזיקים אלה ברכב, כאלו שלא אכפת להם מאף אחד ומאיך הגיוני להתנהג, ומעניינת אותם טובתם בלבד. כולנו מכירים אותם.

נניח שהלקוח הנ"ל עלול להיות כזה. נניח שהוא רכש רכב חדש בסכום משמעותי. נניח שהוא גם נסע בו לא מעט לצורכי עבודתו (50,000 ק"מ בשנה, סתם זורק מספר). ונניח שהיו לו תקלה או שתיים (או שלוש) במסגרת האחריות שתוקנו. לא נעים, אבל קורה.

עכשיו נניח שאחרי תום האחריות היו לו שתי תקלות מהותיות אמיתיות לגמרי (מנוע ומסרק הגה). לפי מה שידוע כרגע, הן טופלו על חשבון היבואן, מחוץ למסגרת האחריות, ולגמרי בצדק.

עכשיו נניח שללקוח שלנו נמאס. והוא החליט שאין שום סיבה להחליף מנוע ברכב שעלה על כך הרבה, לא משנה על חשבון מי. והוא גם החליט (בריונות כאמור) לדפוק את היבואן ש"ידע עם מי יש לו עסק", ולהוציא ממנו כל גרוש אפשרי. יכול להיות שהדרישה שלו, למשל, היא לקבל רכב מקביל חדש בתמורה לרכב שלו, כפיצוי על עגמת הנפש. בואו נקרא לילד בשמו - הוא רוצה xc90 חדש (כי אין עדיין xc60), בחינם, ובתמורה הוא מוכן למסור xc60 בן 4 עם 200,000 ק"מ. כי ככה בא לו.

יש מצב, שהיבואן בשלב הזה הבין עם מי יש לו עסק, החליט שהדבר האחרון שהוא מעוניין לעשות זה לקבל את הלקוח הספציפי הזה לסבב הבא, וסירב. הלקוח החליט שזה לא מקובל עליו, והתחיל להיכנס עם תלונות סרק למוסכים כדי שיהיה לו על מה להתלונן בהמשך, וגם להטריד את היבואן ע"י הצבת הרכב המשולט בכניסה לאולם תצוגה.

אז כן, יכול להיות צד שני, ואם זה המקרה, אני לגמרי מבין את היבואן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אתה ממש לא רחוק מהאמת.

לרכב אין 200000 ק״מ, אלא שליש.

הוא לא מעוניין לתבוע, אלא להמשיך לנסוע ברכב עם השלט (אותו רכב שהוא טוען שלא תקין מסתובב לו ברחבי המדינה).

פורסם
חכמולוג לא אובייקטיבי בכלל , ניראה אותך 10 פעמים בשנה בתיקונים של הפאקינג אייפון החדש שלך ואז ניראה אותך חכם על אנשים שעברו את זה .

הבנאדם לא היה 30 פעמים, אלא פחות בלפחות שליש.

הרכב בן 4 ולא 3.

הוחלפו לרכב חלקים במסגרת רצון טוב בשווי עשרות אלפי שקלים, למרות שפורמאלית היבואן לא מחויב לכך.

נתתי דוגמא של דירה חדשה שמתגלים בה ליקויים. האם הוא הולך ועומד עם שלטים באופן קבוע מול משרדי הקבלן? לא.

יש לו אפשרות לתבוע, אבל אפילו הוא טוען שאין לו קייס. אז מה נשאר לעשות? להציק, להפריע ולנסות לסחוט.

בוא אתה תגיד לי מה מוגדר אצלך ״פיצוי הולם״?

תאמין לי שהוא קיבל מספיק הצעות, אבל באף אחת הוא לא מעוניין.

פורסם
הוא היה במוסך 30 פעמים ב-3 שנים. על זה לא השופט ולא מאיר חולקים.

זה לא נורמלי ולא סביר. בהנחה שזה מאוד חריג ולא קורה בכל XC 60 מאותן שנתון, מאיר היתה צריכה לפנים משורת הדין, לספוג על עצמה הפסד קטן ולהחליף לו את הרכב, לאפשר לו לקבל החזר מלא, או למצוא פיתרון אחר שלא דורש מהלקוח להגיע כל כך הרבה פעמים למוסך.

אני בעצמי בעל חברה, וגם אני נאלץ לספוג פה ושם על מנת שלא לפגוע בשמי הטוב, גם כשאני בטוח שהצדק עימי.

מעולם לא הייתי מדמיין לתבוע לקוח לא מרוצה שלי, וכנראה שלעולם לא הייתי מגיע למצב של לקוח כל כך לא מרוצה.

לראייה אגב, אין ספק שמאיר הפסידה הרבה יותר במהלך שלה. גם נקודתית במקרה שלו וגם פגיעה במוניטין לטווח הקצר.

תקרא את התשובה הקודמת שלי. הוא היה הרבה פחות מ-30 ביקורים במוסך.

הוא ממש לא מעוניין בהחלפת הרכב, אלא בהכפשת היבואן.

אני מקווה שלא תגיע למצב שאחד הלקוחות שלך יעמוד עם שלטים ליד העסק שלך וישכנע אנשים לא לקנות ממך, רק בגלל שלטענתו אתה גרוע.

פורסם

יש שלב מסויים שבו לקוח מפסיק לחפש פתרון ומתחיל לחפש להזהיר אחרים.

ניקח דוגמא קיצונית, שמת את הילד שלך בצהרון ולא עלינו גילית שמרביצים לו. אתה מעמת אותם עם העובדות ומציעים לך שנה חינם בלי להעיף את המטפלת. תיקח? תזהיר אחרים?

לפעמים זה לגיטימי לא לקבל הצעות אחרי שאתה מרגיש שעשו לך עוול.

אם הרכב היה שלי והייתי צריך להגיע 5 פעמים בשנתיים לביקורים לא מתוכננים במוסך הייתי מצפה שיתנו לי חדש. זה לא סביר שאני אבזבז כל כך הרבה זמן על רכב שקניתי בכל כך הרבה כסף (מן הסתם הזמן שלי שווה הרבה אם קניתי רכב כזה).

החכמה של הספק היא לתת את הפתרון כשהבעייה עוד קטנה ונשלטת. וגם אם הוא מגזים ומדובר רק ב-20 ביקורים לט מתוכננים במוסך, ומתוכם רק ב-2 הוא נתקע עם ילד ברכב בלי אפשרות לנוע במקום מרוחק - זה עדיין רכב שהוא זוועת עולם מבחינת החוויה.

ושוב - בית המשפט קבע שבעובדות הבסיסיות הואאומר אמת.

פורסם

א. הציפיות שלך לא ריאליות- כל רכב יכול להיתקע. השאלה היא איך מטפלים בו. רובם המכריע של הביקורים היה לאחר תקופת האחריות. לתפיסתך, לא מעט אנשים כאן מהפורום היו צריכים לנהוג כמוהו.

ב. הוא לא רוצה רכב חדש ולא רוצה שיקנו ממנו את הרכב.

ג. הוא לא רוצה לתבוע, אלא רק להשאיר את השלט.

הוא ביקר פחות מ-20 פעמים, מתוכם יש גם 4 טיפולים שגרתיים. בשום מצב הוא לא נתקע עם ילד (חלק לא קטן מהמקרים היה עקב מצלמה אחורית).

פורסם
יש שלב מסויים שבו לקוח מפסיק לחפש פתרון ומתחיל לחפש להזהיר אחרים.

אם הרכב היה שלי והייתי צריך להגיע 5 פעמים בשנתיים לביקורים לא מתוכננים במוסך הייתי מצפה שיתנו לי חדש. זה לא סביר שאני אבזבז כל כך הרבה זמן על רכב שקניתי בכל כך הרבה כסף (מן הסתם הזמן שלי שווה הרבה אם קניתי רכב כזה).

הרבה משעלות לב. עם במוו 7 חדשה דנדשה ביליתי יותר מ5 פעמים במוסך ואצל מתקין מורשה עקב בעיות חשמל. אתה חושב שהיה מצב להחלפת רכב אפילו עם עורך דין בתמונה? תמשיך לצפות.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

בעבר מול מרצדס VW ברמת גן זה היה לאחר דרישה ספציפית של הלקוח, מאמין שהגיעו איתם להבנה ומשכך נגמר הסיפור.

כאן זה עניין של נקמה ויש מצב שהבן אדם ייצא בשן ועין בסוף בבית משפט.

• תוכן חדש...