Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאיש QA לאיש DevOps

adi89
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי להתייעץ לגבי הצעת משרה שקיבלתי במקום עבודתי, כיום אני איש QA של בדיקות ידניות, מת על התפקיד שלי, משתתף החל בתכנון פיצ'ים, עד לבדיקתם וטיסה ללקוחות לקבלת התרשמות מעבודתי.

קיבלתי הצעה לעבור למחלקת DevOps בתפקיד תחזוקה וכתיבת סקריפטים של כלי ניהול מהחזקים שיש היום מבית Atlassian. התקפיד שונה לגמרי, משרדי, SOLO ותאמת שאין לי הרבה מידע נוסף.

רציתי לשאול אם מישהוא יודע מהוא תפקיד הDevOps? האם יש שוני מהותי מQA? האם הוא כדאי יותר בכלל?

תודה!

פורסם (נערך)

אם אתה בקטע של cli ומע' הפע' בסגנון לינוקס לא מפחידות אותך.

אם אתה אוהב לכתוב סקריפטים שזה בעצם תכנות בפייתון, תלך על זה.

אחלה מקצוע עם ביקוש מטורף.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

Devops ובדיקות זה דברים שונים לגמרי.

יש הגדרות שונות בחברות שונות, אבל באופן כללי, אנשי דבאופס הם המתווכים בין המפתחים והתשתיות של האפליקציות, בעיקר בסביבות production. מה זה כולל? לפעמים לקיחת חלק כזה או אחר במנגנוני אבטח מידע, לפעמים החלטות על סוגי התשתיות (אם משתמשים בסביבות ענן כמו AWS, אז באיזו תצורה, Load balancing ועוד). לפחות בחלק מהמקומות זה תפקיד עם המון אחריות, מכיוון שהם הראשונים שמתעוררים בלילה, כשמשהו נסדק ומפסיק לעבוד, והם מחויבים להכיר את התצורה של מה שמפתחים בחברה לעיתים בצורה מאוד נרחבת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נשמע לא רע בכלל, דווקא מתאים לי לקבל אחריות נוספת, ואכן תכנות זה לא עולם זר לי, אני חושב שאשקול לחיוב את המעבר

פורסם

לך על זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שים לב, DevOps זה פחות תכנות ויותר סקריפטים.

צריך ידע חזק בקרנל של מערכות הפעלה ורשתות בשביל להיות איש DevOps טוב.

האם אתה תתעסק עם עוד מערכות חוץ מלתחזק את הג'ירה?

פורסם

האם אתה תתעסק עם עוד מערכות חוץ מלתחזק את הג'ירה?

למה אתה מזלזל?? יש לאטלסיאן עוד מערכות מיותרות כמו קונפלואנס.

אישית אני מתעב את המערכות של אטלסיאן, אני לא מבין למה הם חייבים להמציא עולם מושגים חדש לכל דבר ולא יכולים לזרום עם כולם.

אבל במקום פות״ש לא הייתי חושב לשניה וקופץ על ההזדמנות. לדעתי זו התקדמות רצינית לעומת בדיקות, בייחוד בדיקות ידניות..

יש גם לאן להתפתח. אם לא יקברו אותך עם השיט של אטלסיאן, הייתי ממליץ להתחיל ללמוד docker ו ansible, זה יקדם אותך לעולם של אוטומציה ווירטואליזציה של שרתים.

יום טוב גם לך

פורסם

קפוץ על זה מיד בלי להתלבט ובלי למצמץ.

כמו שהעירו לפניי, שים לב שלרוב זה תפקיד שדורש זמינות והקפצות ליליות כשדברים משתבשים.

צפה/דרוש שינוי במשכורת בהתאם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לי זה לא נשמע ממש devops, אבל מכיוון שהפירוש בארץ משתנה מחברה לחברה - לך על זה בעיניים עצומות

זה רק יקדם אותך לתפקידים מעניינים יותר.

פורסם

תפקיד תחזוקה וכתיבת סקריפטים של כלי ניהול מהחזקים שיש היום מבית Atlassian

זה לא devops, זה לכל היותר "jira janitor".

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

שים לב ש-DEVOPS זה אחד התחומים עם השכר הגבוה בהיטק.

בלי קשר - תחשוב עם עצמך אם אתה בנוי לעבודה של משרד בלבד. לא הייתי פוסל, אבל שיכנס למערכת השיקולים

פורסם (נערך)

רמזו כבר בשרשור, devops זה קצת באזוורד כי זה מושג גמיש, גם בדיקות ידניות זה מושג גמיש ויש בודקים ידניים שרק עושים קליקים על לינקים באתרים ומרוויחים בהתאם ויש בודקים ידניים שמרוויחים 20+ על בדיקות ידניות לא פשוטות בכלל.

באופן כללי מה שמקרב אותך יותר לעבודה עם קוד, ו devops די תמיד אומר את זה אומר גם קפיצת שכר ואחריות וגם עניין, בגדול נשמע מקפצה טובה במיוחד

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תודה רבה, בהחלט המחלקה הזאת עושה אוטומציה לשרתי בילדים, Jenkins, ועוד אוטומציות יותר מפותחות, להבנתי התחום שלי בהתחלה לפחות זה כתיבת סקריפטים לכלי Atlassian, אבל בהמשך אוכל להתקדם לשאר התחומים שלהם, עזרתם לי מאוד לקבל החלטה!

• תוכן חדש...