Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא תלמד כלום מלפתוח חשבון מסחר איפשהו, לקנות כמה מניות, לראות אם הן עולות/יורדות ואולי למכור אותן. ממה שכתבת בתגובה האחרונה אפשר להבין שאין לך אפילו את הידע הבסיסי- נכון. אמרנו, מתחיל... אם קודם כתבתי שאתה רוצה לנסות לנהוג לפני שלמדת לתאוריה, הרי שנראה שיותר נכון להגיד שאתה אומר שאתה רוצה לנסות לנהוג ומתיישב בתוך סירה.גרמת לי לצחוק :lol: תודה! אז כל הכבוד לך שאתה מבין את החשיבות של שוק ההון והשקעות ורוצה להבין את העולם הזה, אבל קודם תלמד את הדברים הבסיסיים- מה זה מניה, מה זה אג"ח, מה זה תעודת סל, ממה מושפע התמחור שלהם. אין פה שום עניין של שכר לימוד- במצב הידע הנוכחי שלך, להרוויח קצת כסף מרכישת מניות רק יעשה לך נזק- אתה תחשוב שאתה מבין בזמן שאתה לא, ואם תפסיד תחשוב שזה לא בשבילך למרות שזה ינבע נטו מחוסר ידע, וירחיק אותך מלנסות ללמוד.

אוקיי. קראתי בינתיים כמה פוסטים של הסולידית, היא מסבירה מצויין. מתחיל להבין קצת. העולם הזה שונה ממה שחשבתי.

אני כמשקיע לטווח הארוך, דוגל באסטרטגיית אי מכירה, גם כאשר השוק סוער ועושה רושם שהולכת להתחיל קטסטרופה, איני מוכר. זה דורש אומץ רב ועצבים של ברזל, דברים שנדרשים מכל אדם שמשקיע את החלק הארי של כספו בבורסה. (במקרה שלי, כל כספי)

מאמין שיש לי. אפילו נבדק פעם אחת. :-(

הכלל הוא לחשוף את התיק למניות באחוז שגדול פי שניים מהאחוז שאותו אתה מוכן להפסיד בזמן מפולת. כלומר, אם המקסימום שאתה מרגיש שאתה יכול להפסיד בזמן מפולת הוא X אחוז, תחשוף את התיק ל-2X אחוז מניות.

בשל היותי בחור צעיר (26), אני מאמין שעכשיו זה הזמן לקחת סיכונים, כאשר עוד אפשר לתקן, ולכן אני משקיע את כל התיק שלי במניות. (גם קרן הפנסיה שלי מושקעת כולה במניות) אני מתכנן למתן את ההשקעות במניות רק באיזור גיל 40.

לראייה, בכמעט 3 שנים שאני מושקע בבורסה, התחוללו לא מעט סערות בהן הבורסה איבדה 15% ואפילו יותר בפרק זמן קצר, וקמו להם כל מיני נביאי זעם שניבאו קריסה מוחלטת של השווקים והמשך "תיקון" של עשרות אחוזים כלפי מטה. בתקופה הזאת לא מכרתי, על אף שזה לא סימפטי להפסיד סכומים אדירים בשבוע, משום שהבנתי שאני משקיע לטווח הארוך וכל עוד ולא מימשתי, ההפסדים הם רק בתיאוריה.

אני לא מצליח להבין את המשפט הזה לעומק. שמת לצורך הדיון 100K על תיק. רוב המניות בתיק נפלו חלילה. אין לך את ה-100K שהתחלת איתם... בעיניי זה כמו לקנות האמר, אחרי שנה יבוא "מס ירוק" שימחק לך נניח 50% מהשווי של ההאמר, ואתה תמתין ל"מס יוקרה" שיבוא ויתקן את המצב ויחזיר לך שווי לרכב. מאידך, ההיגיון יחסית ברור לי- השוק עוד יחזור לעצמו, המחירים משתנים מדי יום, ומה שיורד יודע גם לעלות, כך שאם לא מכרת כשהיה שווה 50, בהחלט ייתכן שתגיע ל-150 ויותר בטווח הארוך. 2 צורות חשיבה "מתנגשות".

הבורסה כמובן תיקנה את הכל כלפי מעלה, וכיום תיק ההשקעות עומד על רווחיות של עשרות אלפי שקלים. אם הייתי מוכר, הייתי "נועל" הפסדים ולא מאפשר לתיק ההשקעות לתקן.

כמו כן, חשוב לזכור שקיים מס של 25% על רווחי הון ריאליים, שמתרחש רק כאשר מתבצעת מכירה של נייר ערך, כל עוד ולא מוכרים, לא משלמים מס. המשמעות היא שהמדינה נותנת לך צ'ק על סך כל הרווחים שלך ואומרת לך, "תשקיע את הכסף שלי, ועל הרווחים שלם לנו רק 25% מס". כשהמדינה נותנת לי כזאת הטבה, למה שלא אנצל אותה? :)

ושוב, אני אציין שאת כל הידע שלי רכשתי מהבלוג הנפלא של הסולידית. אין מילים לתאר כמה הבלוג שלה הוא מועיל ועוזר לכל מי שרוצה לעשות שינוי, לצאת מתוך מרוץ העכברים שרוב תושבי ישראל נמצאים בו. בזכותה פתחתי תיק השקעות, ובזכותה למדתי שהכסף שלי יכול וצריך לעבוד בשבילי.

מאיפה להתחיל?

זה חתיכת תחום עצום. כדי להבין אותו טוב צריך ידע בכלכלה, חשבונאות, קצת הבנה משפטית, סטטיסטיקה והמון זמן פנוי. גם קצת הבנה היסטורית בלמה ואיך בכלל התפתח שוק ההון המודרני לא מזיקה.

האבחנה שנעשתה קודם בין מסחר להשקעה נכונה וחשובה מאוד. כשיש לך סכום משמעותי (עבורך), אתה לרוב תרצה להשקיע באפיקים סולידיים (לפי אופק ההשקעה שלך) ומפוזרים ע"מ להקטין סיכון. אם הכוונה למסחר ע"מ לקבל תשואה גבוהה בסיכון גבוה, מדובר בפעילות די שונה (גם אם טכנית היא מתבצעת באותם ערוצים).

מזל שאין לי סכום כזה :lol:

טכנית, בישראל ניתן לסחור דרך בנקים או בתי השקעות. העמלות בבנקים גבוהות יותר (אם כי אם יש לך סכום מספיק גבוה אתה כמובן מקבל הנחות מאוד יפות על העמלות הרשמיות), אבל זה חוסך לך את הצורך לפתוח חשבון נוסף ולתחזק אותו (מכשלה מאוד נמוכה אם זו פעילות משמעותית עבורך). היתרון בבנק הוא קיומו של יועץ השקעות, שיכול לעזור (אבל גם יכול להזיק, אם לא תדע להגדיר מה אתה מחפש בדיוק). לדעתי בסכומים ממש נמוכים יכול להיות שהבנק יסרב לתת לך להתייעץ איתו. בכל מקרה, יועץ השקעות מכל סוג שהוא הוא לא תחליף להבנה בסיסית בחומר והפעלת שיקול דעת, ואסור לשכוח את זה.

ברור ומובן.

עלתה פה אפשרות לסחור דרך גוף השקעות זר, זה אולי יותר זול למי שמשקיע סכומים גבוהים אבל יחייב אותך להבנה הרבה יותר משמעותית של חוקי מיסוי ו(כנראה) התעסקות עם מס הכנסה, מכיוון שגוף השקעות זר לא מנכה מס במקור וגם לא מדווח. לדעתי אם אתה לא משקיע סכומים ממש גדולים ונעזר ברו"ח שבאמת מבין במיסוי בינלאומי, זה כיוון שעלול לסבך אותך הרבה יותר מאשר לעזור. הייתי ממש (ממש) נמנע מזה במצבך.

אמנם יש לי רואה חשבון אבל אין לי כוונה להיכנס לזה. אמרנו, מתחיל...

לעניין: לצורך השקעה (פסיבית יחסית), אין צורך בדוקטורט בחשבונאות + פוסט בכלכלה. הבעיה העיקרית היום היא שהריבית הנמוכה (כמעט בכל העולם) גרמה למחירי כל הנכסים כמעט לעלות לרמות הזויות, ובאיזה אפיק סולידי שלא תשקיע אתה עשוי להפסיד בטווח הקרוב. אפילו אג"ח של טבע או בזק עלולות להתברר כבעייתיות.

לצורך מסחר (אקטיבי יחסית) שבאמת יצליח יש צורך בהבנה הרבה יותר מעמיקה בהרבה תחומים, השקעה משמעותית של זמן ומעקב שוטף. כל השאר זה הימורים. שזה לא רע לכשעצמו (אם אתה מבין שזה הימורים), יכול לספק קצת פאן, מתח ואפילו רווח מדי פעם, אבל צריך לזכור שאינטואיציה, גם אם היא נכונה מדי פעם, עלולה להיות לא נכונה בהזדמנויות אחרות. בנוסף, הצלחה חד פעמית לא תלמד אותך בשום צורה על הההשקעות הבאות, כי זו פשוט היתה אינטואיציה.

תלוי בסוג האינטואיצייה. יש אחת שאומרת "שיואו, מרגיש לי נכון". ויש אחת שאומרת, "החברה הזו עושה רק טוב, מצליחה בארץ\בעולם, תבדוק אותה יותר לעומק". אצלי זה הסוג השני, פלוס הבנה כלשהיא (קטנה אבל עדיין שם) במגמות עולמיות מסויימות ששם אני אעדיף להתמקד. למשל, העולם תמיד יוציא סכומים מטורפים על צבא, אבטחת מידע וכדומה.

בתור התחלה ממש בסיסית, הייתי מתרכז בהבנת המושגים הבסיסיים, כמו למשל:

• במה בכלל אפשר לסחור: אג"ח, מניות, מט"ח, סחורות, קרנות ונגזרים (אופציות למשל)
  • הבנה של כל מכשיר לעומק - ממה אתה מקבל כסף בחזרה, מה קורה אם משהו מתפקשש (נגיד, החברה המנפיקה פושטת רגל), מה משפיע על המחיר ובכמה.
  • איך מעריכים כל מכשיר השקעה (למשל במניות - ניתוח ערך מול ניתוח טכני)

נושאים קצת יותר מתקדמים:

• איך קוראים (באופן בסיסי) דו"חות כספיים, מה זה מאזן, דו"ח רווח והפסד ותזרים מזומנים (ברמה הבסיסית), כל מיני ערכים פיננסיים בסיסיים (מכפילים למיניהם)
  • ניתוח סיכונים (אלפא ובטא)

הייתי עצמאי בעברי, במובן מסויים אני עדיין עצמאי (ושכיר ביחד. לא קל). לקרוא אני עוד יודע :lol: אם כי יש לי חוסרים קטנים להשלים ולהתמקד בהם.

וגם אחרי כל זה, רוב העולם עושה עבודה די שטחית. למשל, היום החליטו ב-TheMarker להסביר למה הצגת הרווחים של טבע בצורה מסוימת בשנים האחרונות לא הציגה את המציאות האמיתית. דיון חשבונאי מרתק, שממש ממש חכם להציג בדיעבד. הם גם הגדילו לעשות וצרפו רשימה של אנליסטים ש"איבדו אמון" בטבע. ושוב, חוכמה בדיעבד.

אם בכל זאת בא לך לנסות, אתה יכול לפתוח תיקי מעקב וירטואליים בכל מיני מקומות. לדעתי בביזפורטל אפשר לעקוב אחרי מניות ישראליות וביאהו פייננס אפשר לעקוב אחרי מה שנסחר בארה"ב. לא תרוויח מזה כלום, אבל תוכל לעקוב אחרי האינטואיציות שלך.

נשמע כמו תכנית להתחלה, תודה. אנסה. אני רק חושש שמדובר באתרים "מוטים" שינסו לפתות אותי לרכוש שירות\מוצר כלשהוא, ע"י הצגת תוצאות מוטות (כמו קזינו אוןליין, שנותן לך להרוויח בכל סיבוב רולטה כל עוד הוא במסגרת ה"ניסיון חינם") ואז לכל החוויה אין משמעות כלל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"The time to buy is when there's blood in the streets."

אני כמשקיע לטווח הארוך, דוגל באסטרטגיית אי מכירה, גם כאשר השוק סוער ועושה רושם שהולכת להתחיל קטסטרופה, איני מוכר. זה דורש אומץ רב ועצבים של ברזל, דברים שנדרשים מכל אדם שמשקיע את החלק הארי של כספו בבורסה. (במקרה שלי, כל כספי)

הכלל הוא לחשוף את התיק למניות באחוז שגדול פי שניים מהאחוז שאותו אתה מוכן להפסיד בזמן מפולת. כלומר, אם המקסימום שאתה מרגיש שאתה יכול להפסיד בזמן מפולת הוא X אחוז, תחשוף את התיק ל-2X אחוז מניות.

בשל היותי בחור צעיר (26), אני מאמין שעכשיו זה הזמן לקחת סיכונים, כאשר עוד אפשר לתקן, ולכן אני משקיע את כל התיק שלי במניות. (גם קרן הפנסיה שלי מושקעת כולה במניות) אני מתכנן למתן את ההשקעות במניות רק באיזור גיל 40.

לראייה, בכמעט 3 שנים שאני מושקע בבורסה, התחוללו לא מעט סערות בהן הבורסה איבדה 15% ואפילו יותר בפרק זמן קצר, וקמו להם כל מיני נביאי זעם שניבאו קריסה מוחלטת של השווקים והמשך "תיקון" של עשרות אחוזים כלפי מטה. בתקופה הזאת לא מכרתי, על אף שזה לא סימפטי להפסיד סכומים אדירים בשבוע, משום שהבנתי שאני משקיע לטווח הארוך וכל עוד ולא מימשתי, ההפסדים הם רק בתיאוריה. הבורסה כמובן תיקנה את הכל כלפי מעלה, וכיום תיק ההשקעות עומד על רווחיות של עשרות אלפי שקלים. אם הייתי מוכר, הייתי "נועל" הפסדים ולא מאפשר לתיק ההשקעות לתקן.

כמו כן, חשוב לזכור שקיים מס של 25% על רווחי הון ריאליים, שמתרחש רק כאשר מתבצעת מכירה של נייר ערך, כל עוד ולא מוכרים, לא משלמים מס. המשמעות היא שהמדינה נותנת לך צ'ק על סך כל הרווחים שלך ואומרת לך, "תשקיע את הכסף שלי, ועל הרווחים שלם לנו רק 25% מס". כשהמדינה נותנת לי כזאת הטבה, למה שלא אנצל אותה? :)

ושוב, אני אציין שאת כל הידע שלי רכשתי מהבלוג הנפלא של הסולידית. אין מילים לתאר כמה הבלוג שלה הוא מועיל ועוזר לכל מי שרוצה לעשות שינוי, לצאת מתוך מרוץ העכברים שרוב תושבי ישראל נמצאים בו. בזכותה פתחתי תיק השקעות, ובזכותה למדתי שהכסף שלי יכול וצריך לעבוד בשבילי.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
"The time to buy is when there's blood in the streets."

כמה נכון רק שצריך להיזהר שהגוף השותת דם לא יתפגר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כתב הברווז

פלוס הבנה כלשהיא (קטנה אבל עדיין שם) במגמות עולמיות מסויימות ששם אני אעדיף להתמקד. למשל, העולם תמיד יוציא סכומים מטורפים על צבא, אבטחת מידע וכדומה.

לחם ושעשועים לא נס ליחם כבר אלפי שנים

2 כללי זהב

אל תיקח הלוואה או מימון אחר לשם השקעה בבורסה

שחק בכסף שאם ילך כולו לעזאזל לא יפגע בשום תוכנית אחרת בחייך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תלוי בסוג האינטואיצייה. יש אחת שאומרת "שיואו, מרגיש לי נכון". ויש אחת שאומרת, "החברה הזו עושה רק טוב, מצליחה בארץ\בעולם, תבדוק אותה יותר לעומק". אצלי זה הסוג השני, פלוס הבנה כלשהיא (קטנה אבל עדיין שם) במגמות עולמיות מסויימות ששם אני אעדיף להתמקד.

העניין הוא שהחלטת השקעה צריכה להתבסס גם על התמחור, ואת זה אינטואיציה לא עוזרת לנתח. לצורך העניין, יכול להיות שהעתיד של החברה ורוד מאוד, אבל כל העתיד הורוד הזה פלוס פלוס כבר מגולם במחיר.

למשל, העולם תמיד יוציא סכומים מטורפים על צבא, אבטחת מידע וכדומה.

זה גם מה שאמרו על הפארמה עד לפני כשנה וחצי...

פורסם

2 כללי זהב

אל תיקח הלוואה או מימון אחר לשם השקעה בבורסה

שחק בכסף שאם ילך כולו לעזאזל לא יפגע בשום תוכנית אחרת בחייך[/b][/i][/right]

עצות מעולות, שההיגיון הפשוט שלי גם הביא אותי אליהם. תודה.

בכל מקרה ומצב- תודה ענקית לכל המגיבים, קראתי והחכמתי: לא בשבילי בשלב זה.

הסכומים שיש לי זמינים (מצחיקים, אמרנו) לא רק שלא יביאו לי ROI אלא אפילו ימשכו אותי יותר למטה, עם העמלות השונות והמיסים, לאורך הזמן (קרי, הפסד!). צריך סכום משמעותי כלשהוא בתור התחלה כדי שיהיה סיכוי לאיזו שהיא רווחיות, וכרגע אין לי אותו.

פורסם

אני במקום של ברווז, התחום מעניין אותי מאוד, אפילו לא בקטע של השקעה, סתם לידע הכללי. ולדעתי זו בושה שהמדינה לא משקיעה סכומי כסף בחינוך התחום. נולדתי להורים בורים בתחום, כך שגם המודעות לחשיבות הנושא מעולם לא עלתה בדעתי. אני מניח שההשקעה של המדינה בתחום החינוך הפיננסי תחזיר את עצמה בריבית בריבית, רגע, אני לא יודע מה זה ריבית אפילו...:?

פורסם

אתה בטח מתכוון לדז'ה-מו.

בסוף אז קיבלתי "רגליים קרות", ולא עשיתי כלום. אפילו לא נכנסתי פנימה...

פורסם

ברווז

אתה כאן במטווח צמוד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כבר אמרתי את זה בעבר, המסחר בבורסה הישראלית כמעט ולא משתלם. הבעיה הכי גדולה בבורסה היא המיסוי הכבד וכנגזרת של זה המסחר המצומצם.

עד שאתה עושה כבר תשואה שנראת נורמלית אתה חותך רבע ממנה ונותן למדינה. כנראה שזה חלק ממנטליות מדינת ישראל להלחם במשקיעים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
אני לא מצליח להבין את המשפט הזה לעומק. שמת לצורך הדיון 100K על תיק. רוב המניות בתיק נפלו חלילה. אין לך את ה-100K שהתחלת איתם... בעיניי זה כמו לקנות האמר, אחרי שנה יבוא "מס ירוק" שימחק לך נניח 50% מהשווי של ההאמר, ואתה תמתין ל"מס יוקרה" שיבוא ויתקן את המצב ויחזיר לך שווי לרכב. מאידך, ההיגיון יחסית ברור לי- השוק עוד יחזור לעצמו, המחירים משתנים מדי יום, ומה שיורד יודע גם לעלות, כך שאם לא מכרת כשהיה שווה 50, בהחלט ייתכן שתגיע ל-150 ויותר בטווח הארוך. 2 צורות חשיבה "מתנגשות".

אין שום התנגשות בצורות החשיבה. היסטורית, עד כמה שידוע לי, לא קרה עוד פעם אחת שמדד כלשהו לא תיקן כלפי מעלה לאחר התרסקות בעקבות משבר כלשהו, להוציא אולי את בועת הדוט קום של תחילת המאה. כמובן שלא ניתן להסיק על סמך זה בדיוק כיצד תתנהג הבורסה בעתיד, שכן העולם שאנו חיים בו היום עובר תמורות על בסיס יומיומי, וקצב השינוי רק מוסיף לגדול.

לעומת זאת, בכל הקשור למיסים שהבאת כדוגמא נגדית וכביכול מקבילה לסיטואציה של הפסדים התיאורטיים שאני הצגתי, יש איתה כמה בעיות. האחת היא שרכב הוא מוצר שיש לו בלאי, הוא לא מוצר להשקעה, אלא אם כן מדבר ברכב אספנות שיתכן שערכו יעלה. אם ניקח את ההאמר שהבאת כדוגמא, גם אם תחנה אותה בחניה מקורה ומטופחת, לא תסע בה כלל, ותצחצח אותה על בסיס יומיומי עם הלשון בתנועות סיבוביות, עדיין אתה תפסיד מערכה אחוז דו ספרתי בכל שנה.

לעומת זאת, מנייה היא מוצר להשקעה, אין לה בלאי שנובע ממועד הנפקתה. ניתן "לדגור" עליה שנים בציפייה שערכה יעלה, וכל עוד ולא מוכרים אותה, לא ממשים הפסדיים, לכן ההפסדים הם רק בתיאוריה. אם לא תמכור את ההאמר שלך במשך כמה שנים, ההפסדיים יהיו ממשיים, בין אם יתרחש חזון אחרית הימים שבו המדינה תשנה את שיטת המיסוי או לא.

הבעיה השניה היא שאין לך במה "להיאחז" כאשר אתה מצפה לשינוי חקיקה הנוגעת למיסוי שתביא לעליית ערך ההאמר שלך, שכן, מבחינה היסטורית לא כל חוקי המיסוי שהמדינה מחוקקת משתנים עם הזמן לכיוון הנגדי, בניגוד למצב בבורסה, שבו המדדים תמיד ביצעו תיקונים חזקים כלפי מעלה לאחר נפילות קשות שבד"כ החזירו את כל ההפסדים עם ריבית מאד יפה למשקיעים.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

לא ממש הצלחתי להבין את מהות הדיון בהשוואה בין השקעה לצריכה, אבל יש שתי נקודות שכדאי לשים אליהן לב:

1. אם משקיעים במדד הוא לרוב מתאושש. אם משקיעים בנכס בודד (מניה, אג"ח) הוא עשוי לא להתאושש לעולם.

2. יש גם את העניין של תשואה אלטרנטיבית: גם אם ההשקעה מתאוששת בסוף, אם אחרי 5 שנים הרווחת 10% נומינלי, אולי כל הסיפור לא היה שווה את זה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
כבר אמרתי את זה בעבר, המסחר בבורסה הישראלית כמעט ולא משתלם. הבעיה הכי גדולה בבורסה היא המיסוי הכבד וכנגזרת של זה המסחר המצומצם.

עד שאתה עושה כבר תשואה שנראת נורמלית אתה חותך רבע ממנה ונותן למדינה. כנראה שזה חלק ממנטליות מדינת ישראל להלחם במשקיעים.

אכן, המס על רווחי ההון הוא דיי גבוה, הוא הועלה בעקבות המלצה של ועדת טרכטנברג מ-20% ל-25%. אך יש לזכור שהמס הוא אך ורק על הרווח הריאלי, כלומר אם מדד המחירים לצרכן עלה ב-10% בתקופה שבה תיק ההשקעות הניב תשואה של 10%, המשקיע לא ישלם שום מס במידה ויבצע מכירה של ניירות הערך שבתיק ההשקעות. אינני יודע במדוייק מהי רמת המס על רווחי הון במדינות אחרות, אך למיטב ידעתי ברוב המדינות החברות ב-OECD משלמים לא מעט מס על רווחי הון.

בישראל, נכון לכתיבת שורות אלה, ניתן להשקיע כספים בניירות ערך באמצעות קרן השתלמות שפטורה לגמרי ממס, החסרון הוא שבמידה ורוצים לממש את הכספים ללא אירוע מס, צריך לחכות לפחות 6 שנים מיום פתיחת הקרן.

חשוב לציין שלהעלאת מס רווחי הון יש המון השפעות על הכלכלה בישראל, לדעת רבים הדבר הביא להאטה בצמיחה של המשק הישראלי, שכן פחות כסף ממשקיעים זרם לחבורת, ובנוסף במידה מסויימת הביא להמשך עליית מחירי הדיור לאחר 2012, שכן משקיעים רבים העדיפו להוציא את כספם מהבורסה ולהשקיע אותו בנדל"ן.

ככה זה שחלק גדול מהציבור בטוח שרוב המשקיעים בבורסה הם עשירים נצלנים שיושבים במגדל השן שלהם, העלאת מס רווחי ההון גוררת תגובות חיוביות ומצג שווא שלא היה מבייש את רובין הוד.

מה גם שאני בטוח שהעשירים באמת מצאו דרך להתחמק מרוב המס הזה באמצעות כל מיני מקלטי מס, הגירה ועוד. כשיש כסף, יש אפשרויות.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

השרשור הזה לאט לאט מתחבר לשרשור הנדלן. עכשיו שנלחמים במשקיעים גם בתחום הנדל"ן באמת שלא נותר איפה עוד להשקיע בישראל.

אותי לימדו בכלכלה שמשקיעים זה דבר טוב. מה יהיה במדינת ישראל כשמשקיעים יבינו שאין טעם בכלל להכנס אליה ?

• תוכן חדש...