Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני פחות משנה רכשתי סיוויק 2011 מבעלים המקורי של הרכב, הבחור היה נוהג להקדים את הטיפולים, ולכן כעת על הרכב יש 60 אלף ק"מ ולפי המוסך יש לעשות טיפול הבא בתור שהוא 70 אלף כעת.

היות וזהו טיפול ראשון שאעשה, רציתי לבקש כמה עצות, כגון:

1. מה אמורים להחליף בטיפול זה? איפה אני יכול לבדוק שלא מחליפים לי דברים שלא צריך באמת?

2. האם נהוג לבקש ממסוך להתקשר קודם כל עם הצעת מחיר לפני שהם מבצעים את העבודה?(אני משאיר את הרכב עד סוף היום)

למה אני מבקש לדעת את הקטע של "מה אמורים להחליף", מפני שב"אישור קו" אחרי קניה(לא היה משהו רציני), ניסו למכור לי מצבר בטענה שהוא "ככה ככה", אך המצבר המדובר עובד מאז ספטמבר ללא בעיית התנעה אחת אפילו. לכן אני מעדיף לעשות קצת "שיעורי בית" מאנשים שמכירים את הטיפולים בצורה יותר טובה ממני.

תודה רבה :)

פורסם

זה מהאתר של היבואן בארץ

http://mct.yolo.co.il/mehironv2/TipolResults.aspx?Degem=FD765BE&Year=2011

בקצרה

זה טיפול יחסית יקר (זה טיפול רגיל + פילטר דלק + שמן גיר)

לדעתי במורשה ירצו בסביבות 2000שקל

במוסך רגיל סביבות 1200שקל

בהונדה שמן גיר ופילטר דלק חייב רק מקורי

פילטר דלק מקורי עולה סביב 550 (לא דרך מורשה)

שמן גיר צריך 3 ליטר ושיעלה לך סביבות 200 (לא דרך מורשה)

שמן מנוע אני משתמש ב5W30 Castrol Edge FST שנחשב יקר ב170

פילטר שמן חייב מקורי ויש אמריקאי ב60 ויפני ב70

כל השאר זה עבודה (כמובן שכל המחירים במורשה הם במכפלה של 1.5 בערך)

פורסם

היי,

צריך לבדוק את הסטורית הטיפולים ואיך הבעלים הקודם פעל. גם אם תבדוק את החשבונית מהטיפול הקודם בלבד זה יכול לעזור.

לפי הק"מ toshigun

צודק. אבל לרכב שלך צריך לעשות טיפול כל 15,000 ק"מ או שנה (הראשון מבניהם), כך שאם ביצעו טיפולים לפי השנים יש צורך למעשה בטיפול 6 שנים/90,000 ובו צריך להחליף:

שמן מנוע

מסנן שמן

מסנן אוויר

מצתים (4 יח', אירידיום)

נוזל בלמים

זה גם טיפול יקר שעולה במוסך היבואן בסביבות 1800-1900 ש"ח. במוסך מורשה כללי תוכל להגיע ל 1100-1200 ש"ח כמעט באותה האיכות בדיוק אם תפעל חכם.

פורסם

תודה רבה על התגובות,

הדברים שהוחלפו בטיפול קודם(טיפול 60 אלף):

מסנן שמן מנוע

מסנן אוויר

טבעת אטימה לפקק שמן

שמן מנוע

מסנן תא נוסעים

אני מבין שזה אומר כי בטיפול הזה הם הולכים לפי 75 אלף, זה לא מוזר שזה בניגוד לטיפול כל שנה?(כלומר עכשיו אמור להיות טיפול 90 כמו שנאמר מעלה)

פורסם

פספסו טיפול

ברכב הנ"ל זה פחות קריטי להמשך הטיפולים (אבל אם קרה נזק מזה כבר לא יעזור)

תיצמר להמשך שגרת הטיפולים והכל יהיה בסדר (הכי חשוב שמן מנוע בזמן במקרה של הסיוויק)

שאר הדברים יכולים לחכות (המצטים לא אמורים להיות מושפעים באמת מהשנים אבל אתה מיד תרגיש בבעיה איתם, פילטר דלק ישרוד בקלות עוד 15אלף, שמן גיר אתה תחליף בטיפול הנוכחי)

• תוכן חדש...