Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נדרשתי להחלפת נורת דרך (פנס קדמי) בסיטרואן קסארה דגם 2004 המשפחתית

(כלומר, הדגם האחרון עם הפנסים הגדולים/מודרניים).

מה אומר? נ-ח-ר-ד-ת-י!!

לאחר הסרת אי אלו כיסויי פלסטיק המכסים כל חלקה טובה בתא המנוע, ניסיתי להגיע לפנס הקדמי בצד הנהג - רבותי, זה פשוט לא מעשי! נראה כאילו צריך לפרק את מחשב ה- ABS מתושבתו כדי להשחיל אצבעות פסנתרן ארוכות לקדח דרכו ניתן להגיע לאחורי הנורות. (אגב, גם בצד האין-נהג, שם לא "תקוע" מחשב ABS בדרך קשה עד בלתי אפשרי להגיע לנוריות דרך הקדח היעודי).

התייעצות זריזה עם ספר הרכב (יש לי רק גירסה עברית) התגלתה כבזבוז זמן מוחלט (מראים בערך את הפנס כדי שנדע היכן הנורות נמצאות...). האם מישהו כאן יכול להושיע?

3 הערות קצרות ברשותכם:

==================

1. מכלול הפנס מחובר בחלקו העליון בבורג לגשר העליון של תא המנוע - היתכן שיש לפרק את מכלול הפנס מהרכב כדי להחליף נורה?

2. שתי נורות ההלוגן באותו מכלול פנס קדמי אינן עובדות פתאום והפיוז נראה תקין (להגיע אל אלו זה סיפור נוסף...) - רעיונות למקור נוסף לבעיה? (אולי חוט מנותק אבל בלתי אפשרי לראות).

3. מצאתי פיוז ע-נ-ק של 50A זרוק על חתיכת פח מתחת לפנס הנדון עת ניסיתי להגיע לאחורי המכלול- יכול להיות שזה מקור הבעיה? (נראה לי יותר שהוא נפל ממשאית חולפת הישר לתוך תא המנוע שלי...)

זהו בערך. אנא עזרו. תודה.

(אגב- אחרי שרגמור עם בעיה זו, אתפנה להחלפת נורית חניה במכלול פנס קדמי בגולף 1999 אשר מבט חטוף הראה שגם אליה יהיה קשה מאוד להגיע. יוחזרו מכלולי הרכב הפשוטים של פעם!!)

פורסם

כנראה שהממתי אותכם בהודעתי הקודמת. אם מישהו בכל זאת דאג-

טוב...הצלחתי!

קודם כל ניגשתי לעבודה לשם שינוי באור יום ולא לאור פנס.

אח"כ התחלתי בפירוק מאסיבי של כל מה שמסביב לפנס - ואז התברר לי שכנראה אצטרך לפרק גם את הכנף כדי להוציא את הפנס החוצה...כאן הפסקתי.

החלטתי שמספיק עם רחמים על הידיים, אני הולך על זה עד הסוף!

(הבושה אכלה אותי- שאני לא אצליח להחליף נורה, רבאק?)

איכשהו הצלחתי לעוות ולשרוט את הידיים, להגיע בקצות האצבעות לנורה ובעזרת מישוש מתקדם גם להחליף אותה!

...מזל גדול שהיה צורך להחליף רק את הנורה העליונה, אחרת הייתי צריך לקבוע תור אצל בונה צפרניים.

אולי למישהו בפורום יש במקרה פרטים של מהנדס תכנון תא מנוע בסיטרואן?! angry.gif

פורסם

אכן בפעם היחידה שראיתי את המוסכניק מחליף נורת אור דרך ב-C3, הוא כופף את עצמו בצורה די עצבנית בשביל להגיע לשם, היום הסתכלתי באונו שלי וראיתי עד כמה שזה קל ופשוט, שזה מצחיק...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...