Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפתח מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כחלק מצבירת כלים כדי לטפל ברכב בעיקר אני לקראת רכישה של מפתחות מומנט.

כרגע יש לי מברגים מכל הסוגים וכל הגדלים, סט ראצ׳ט 1/4״ עם בוקסות 4mm-13mm ובנוסף ראצ׳ט 3/8״ עם בוקסות 6mm-24mm.

חשבתי לקנות מפתח מומנט 1/4״ (שמתאים לבוקסות הקיימות) טווח מומנט 5-25 nm:

https://www.ebay.com/itm/201956229906

ומפתח מומנט 1/2״ טווח מומנט 28-210 nm שאני ארכוש לו גם בוקסות מתאימות:

https://www.ebay.com/itm/121304885858

רציתי לדעת מה דעתכם על המפתחות הנ״ל בגדול הם מכסים *כמעט* את כל טווחי המומנט הנדרשים לרכב חוץ מפער של 3nm, מעבר לאיך המפתחות עצמם רציתי לדעת האם הפער קריטי ודורש מפתח מומנט 3/8״ שבטווח 20-110 nm?

תודה רבה לעונים,

סהר.

פורסם

זה בגדול מכסה לך את הכל. לא הייתי קונה בנוסף גם 3/8.

אם כי צריך לקחת בחשבון שידית 1/2 מאוד גדולה פיזית ויש מקומות שאי אפשר להשתמש בה עקב הגודל.

יש לי ידית 1/2 כמו בקישור השני שלך.

בעיה עיקרית שלה - הסקלה שלה היא בפיט'-ליברות. יש בצד השני גם סקלה בניוטון מטרים אבל אי אפשר להשתמש בה, בצד של ניוטון מטרים השנתות לא מתמרכזות מול טבעת כיוון.

לכן אם יצרן הרכב נותן ערכים בניוטון מטרים, צריך להמיר אותם לפיט-ליברות ובידית לכוון לפי פיט-ליברות. קצת מסורבל.

פורסם

יש המלצה אולי לידית 3/8״ שתכסה את הטווח העליון של המומנט?

ככה אני חוסך לעצמי ידית מסורבלת(יחסית), חוסך קניה של בוקסות חדשות ואולי על הדרך גם מרוויח ידית עם שנתות של ניוטון-מטרים.

הבנתי שברכב אין הרבה ברגים שדורשים הידוק של 200nm לכן בינתיים גם ידית 3/8״ עם רף נמוך יותר תתאים ובהמשך ארכוש אולי ידית 1/2״

פורסם

לתחזוקה השוטפת כן, לעבודות כמו החלפת טיימינג או החלפת נאבות אתה תצטרך קצת יותר מזה אבל תיקח בחשבון שלכל העבודות האלה אתה גם תזדקק לכלים מיוחדים בנוסף לכך - כל מיני שולפנים, מותחנים וכך הלאה - לא בטוח שלאדם פרטי בכלל כדאי להשקיע בכלים כאלו, עדיף כבר לגשת למוסך פרטי כלשהוא ולשכור ממנו ליפט וכלים (לשלם על שעת עבודה בקיצור) ואם אתה ממש רוצה, לעשות את העבודה בעצמך.

אולי על הדרך אם בעל המוסך מקצוען - להעזר בשירותיו או ללמוד ממנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקי תודה רבה על התשובה המפורטת, ארכוש את ה3/8״ ובמידה ואכנס לטיפולים יותר רציניים כנראה באמת שזה יהיה בתוך מוסך עם ליפט ומוסכניק שיכוון אותי ויעזור לי.

פורסם

איך יודעים אם מפתחות מומנט הזולים כמו בקישורים טובים כמו מפתחות של חברות?

אני מתכוון לכיול שלהם, אפשר לבדוק שזה מדוייק?

פורסם

הדרך היחידה לבדוק היא לשלוח אותם למעבדה לבדיקה וכיול.

סביר להניח שהם לא מדוייקים כמו כלים מקצועיים יקרים יותר. אבל עדיין גם אם לוקחים בחשבון סטייה של 10-15%, זה עדיף בהרבה על סגירה ללא שימוש בידית מומנט בכלל.

פורסם

אם יש לך חבר עם ציוד טוב פשוט תפעיל אותו על שלו... למשל כייל את שלך ל29 את שלו ל30 ונסה... וכן על זו הדרך

איך יודעים אם מפתחות מומנט הזולים כמו בקישורים טובים כמו מפתחות של חברות?

אני מתכוון לכיול שלהם, אפשר לבדוק שזה מדוייק?

• תוכן חדש...