Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבן שלי בן 11 ורוכב על אופניים רגילות לא חשמליות לחברים בתל אביב. מה הוא אמור לעשות עכשיו?

לרכב על הכביש במקום שאין שביל אופניים?

האם אני אמור ללמד אותו תאוריה? אולי שיוריד אפליקציה ללימוד תאוריה?

לנסות להוציא לו תעודת זהות במשרד הפנים כדי שיוכל להזדהות בפני פקח?

יתרה מזו, גם אם יש שביל אופניים, עם כל הרוכבים המהירים והחשמליים והקורקינטים, הוא פחות בטוח שם מאשר במדרכה ליד.

אישתי לוקחת בבוקר 2 ילדים קטנים לגן על אופניים חשמליות. כסא תינוק מאחור וכסא כידון מלפנים.

היא אמורה לרכב עם הזאטוטים בכביש?

אדם שכר תל-אופן (האופניים הירוקות של העירייה), בעמדת אופניים שלא נמצאת ליד שביל אופניים. מה יעשה? גם, ירד מהמדרכה לכביש? ואם זה תייר מאנגליה שלא יודע בכלל מאיזה צד לצפות לתנועה?

פורסם

לבנך אין בעיה, הקנסות הן לרוכבי אופניים חשמלים שנוסעים על המדרכה.

הבנתי אתה מעדיף שינסע על המדרכה ולא על מסלול לאופניים, מכיון שבמדרכה הוא החוליה החזקה, אז מה לעשות ולכולם מגיע בטחון בדרכים.

כן, שאשתך שתנסע על הכביש, המדרכה שייכת להולכי רגל, גם להם מגיע להתנהל בבטחון ובשקט ומבלי שיזגזו על ידם ויצפרו להם.

מי שמגיע לארץ זרה, אמור ללמוד את החוקים שם.

ושאתה מגיע לאנגליה, איך אתה יודע מאיזה צד באה התנועה?

פורסם

לבן שלך אין בעיה. ילדים מתחת לגיל 16 על אופניים לא חשמליים יכולים להמשיך לרכב על המדרכה (אלוהים יודע איך הם חושבים לאכוף את זה ולגלות האם הנער הוא בן 15 או 16).

לגבי הסיכון, זה מה יש. המדרכה שייכת להולכי הרגל ולזה צריך לשאוף, יחד עם הגדלת התשתיות לרוכבים אופניים. זה שלי או לך נוח יותר או בטוח יותר לרכב על המדרכה לא צריך לעניין את הולכי הרגל. מרגיש לך לא בטוח בכביש? או שתמצא מסלול אחר, או שתסתכן בדו"ח. גם לי יוצא בקטעים מסויימים לרכב על המדרכה בגלל תחושת הסיכון הגדולה יותר בכביש, ולמרות הכבוד שאתן להולכי הרגל (להאט במעבר לידם, אפילו לעצור), זה לא הופך את זה לתקין, עדיין היו גם לי כמה הולכי רגל שהופתעו או נלחצו.

פורסם

לא אוכפים את זה גם ככה... לא פעם ולא פעמיים יצא לי לרכוב מול שוטרים עם אופניים חשמליים על המדרכה והם לא עשו לי כלום (אולי כי הייתי על מדים, אבל אני ממש לא מוכן לסכן את עצמי ולהיות על הכביש עם אופניים חשמליים)

פורסם

^^ כי שוטרים אוכפים מספר מצומצם של עבירות תנועה. כעת מדובר ע להכשרה של פקחים יעודית לאכיפה זו.

האם הקנסות חלים גם על אופניים רגילות?

כן, עם או בלי מנוע..

פורסם

נראה לי בעייתי לאכוף גם על אופניים רגילות ולהוריד אופניים רגילות לכביש.

אם חשמליות נוסעות 25 קמ"ש (לפני שיפורים), רגילות מתניידות ב 10 קמ"ש ומי שרוכב להנאתו גם לאט מזה. נראה לי שהסיכון גדול מאוד וגם התנועה ממש תיעצר.

פורסם

קצת מנסיוני:

יותר מפעם אחת עצרתי אופניים חשמליים עם נהגים מכל הגילים, על עבירת רמזור אדום, הרכבת נוסע, נהיגה על מעבר חציה ורכיבת נער בן פחות מ 16 שנים. בכל המקרים נרשמו דוחות.

לא שחפשתי את זה אבל אלו עבירות שנעברו לעיני באופן בוטה.

אין בעיה לזהות נער בן פחות מ 16 שנים או כל אדם אחר שלא נושא תעודה מזהה באמצעות הכלים המשטרתיים המיידיים.

צריך רק לפעול ברגישות מוגברת לגבי נערים אבל בנחישות לגבי בוגרים.

יותר מ 10 עוברי דרך נהרגו בשנתים האחרונות בשל שימוש באופניים חשמליים ואני מאמין כי אי נוחות זמנית לרוכבי אופניים עדיפה על נכות קבועה או מוות סופי לאחרים.

פורסם

כלים משטרתיים לא נגישים לפקחים.

אי נוחות זה דבר אחד (לגלות תמרור/עץ/פח באמצע שביל האופניים, להאט ליד תחנת אוטובוס כדי לא לסכן הולכי רגל, לחצות לצד השני כדי לרכב לפי הכיוון המסומן), אבל דרישות דרקוניות שלא נתמכות ע"י התשתיות, כמו לרדת מהאופניים בכל מעבר חציה (או לחצות לצד השני של הכביש כל 500 מטר כי השביל קופץ מצד לצד), יהרגו את המטרה הסופית שבה מתהדרים בעיריה והיא עידוד הרכיבה כפתרון תעבורתי.

פורסם

לא ראיתי דוח לאופניים מכניים בחיי, למרות שהייתי רוצה לראות אכיפה נגדם במעברי חציה לפחות.

ייתנו או לא, אתה יודע למי ניתנה הנבואה...

פורסם

אכיפה צריכה להיות לכולם. לרוכבים שמפריעים ומסכנים, לרצים שמתעקשים לרוץ על שבילי אופניים בפארק (גם אחרי שמעירים להם). אבל היא חייבת לבוא עם תשתית כאלטרנטיבה הולמת, אחרת המטרה הסופית יורדת לטמיון.

• תוכן חדש...