Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.לא הבנתי מה כל מספר אומר ,פרט למספר הגדול היותר שהוא (כנראה) האורך.אשמח לתובנות.תודה לעונים.

Sent from my Le X829 using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

האורך הוא מדויק, פשוט תכפיל ב-2.54 בדיוק ותקבל את האורך בסנטימטרים.

העובי והרוחב, לעומת זאת, הם של החיתוך לפני הייבוש, ובדיוק כמו בארץ הם קטנים מהגודל הסופי. למשל, קורת 2 על 4 אמורה להיות 2 אינץ' על 4 אינץ', במציאות תוריד בערך עשרים אחוז. בארץ קוראים לאותה קורה "חמש על עשר" למרות שמציאות זה לא חמש ולא עשר...

באותו אופן, 1 על 4 הופך ל-2.5 על 10 בס"מ, הכול בערך. חוץ מהאורך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

העובי והרוחב, לעומת זאת, הם של החיתוך לפני הייבוש, ובדיוק כמו בארץ הם קטנים מהגודל הסופי. למשל, קורת 2 על 4 אמורה להיות 2 אינץ' על 4 אינץ', במציאות תוריד בערך עשרים אחוז. בארץ קוראים לאותה קורה "חמש על עשר" למרות שמציאות זה לא חמש ולא עשר...

תודה ,עובי הקרש ורוחבו מן הסתם פחות קריטיים ,אבל טוב שהפנת את תשומת ליבי לעובדה הזו.ככה אדע מה לחפש במחסן העצים.ובנימה זו ,מחסן עצים מומלץ וזול באזור חיפה והקריות? כמו גם מקום לקניית גייגסו.

פורסם

תשובה מעולה ומדויקת. רשימת החומרים שם היא מה שהאמריקאים קוראים לו Dimensional Lumber והכוונה לקורות עץ שמגיעות בשלל מידות סטנדרטיות ומשמשות לבניה. לרוב מעץ זול שזמין באותו אזור, לרוב המידות לא מדויקות ברמת המ"מ ויהיו הבדלים מהותיים בין מקבצים שונים - מבחינת יושר (גם כשזה "מהוקצע", עדיין מתעקם), איזה טיפול נעשה (למשל pressure treated שמתאים יותר לשימושי חוץ) והאם הפינות מעוגלות או לא. לבניה של משהו כמו בית עץ זה בול (סליחה) רק מה - בארץ עולה יותר. עדיף לחפש במחסן עצים ולא בהום סנטר.

תודה ,עובי הקרש ורוחבו מן הסתם פחות קריטיים

לא מדויק - כשאתה מתכנן את המידות החיצונית של מה שאתה בונה אתה צריך לקחת אותם בחשבון. ממליץ מאוד לתרגם את המידות שבתרשים למידות שזמינות בארץ ולעשות את ההתאמות הנדרשות. צעד אחד יותר יהיה לשרטט מחדש בSketchup. זה קל.

כמו גם מקום לקניית גייגסו

אם אין לך שם קימורים לחתוך, לא הייתי קונה ג'יגסו. זה כלי שמיועד לחיתוך צורות ולא לעבודות בניה, וצריך ללמוד להשתמש בו נכון כדי להימנע מעיקום או בריחת המסור. לחיתוך קורות, הכלי הטוב ביותר הוא miter saw (מה שנקרא בארץ, אין לי מושג למה, "מסור גרונג") אבל האופציה הזולה והניידת יותר היא מסור דיסק (disc saw, skill saw) שאיתו הרבה יותר קל לחתוך ישר ומדויק. מומלץ עם זוג "חמורים" וכמה קליבות.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
תשובה מעולה ומדויקת. רשימת החומרים שם היא מה שהאמריקאים קוראים לו Dimensional Lumber והכוונה לקורות עץ שמגיעות בשלל מידות סטנדרטיות ומשמשות לבניה. לרוב מעץ זול שזמין באותו אזור, לרוב המידות לא מדויקות ברמת המ"מ ויהיו הבדלים מהותיים בין מקבצים שונים - מבחינת יושר (גם כשזה "מהוקצע", עדיין מתעקם), איזה טיפול נעשה (למשל pressure treated שמתאים יותר לשימושי חוץ) והאם הפינות מעוגלות או לא. לבניה של משהו כמו בית עץ זה בול (סליחה) רק מה - בארץ עולה יותר. עדיף לחפש במחסן עצים ולא בהום סנטר.

לא מדויק - כשאתה מתכנן את המידות החיצונית של מה שאתה בונה אתה צריך לקחת אותם בחשבון. ממליץ מאוד לתרגם את המידות שבתרשים למידות שזמינות בארץ ולעשות את ההתאמות הנדרשות. צעד אחד יותר יהיה לשרטט מחדש בSketchup. זה קל.

אם אין לך שם קימורים לחתוך, לא הייתי קונה ג'יגסו. זה כלי שמיועד לחיתוך צורות ולא לעבודות בניה, וצריך ללמוד להשתמש בו נכון כדי להימנע מעיקום או בריחת המסור. לחיתוך קורות, הכלי הטוב ביותר הוא miter saw (מה שנקרא בארץ, אין לי מושג למה, "מסור גרונג") אבל האופציה הזולה והניידת יותר היא מסור דיסק (disc saw, skill saw) שאיתו הרבה יותר קל לחתוך ישר ומדויק. מומלץ עם זוג "חמורים" וכמה קליבות.

תודה.אתרגם על השרטוט.יש דיסק מיוחד לחיתוך עץ?

פורסם

מסור עגול של בוש gks190 ייתן vfm גבוה.

אם תרצה שייצא ממש חלק, תשקיע גם בדיסק עם כמה שיותר שיניים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מעבר לכמות השיניים יש חשיבות גם למבנה ולזווית שלהן, במקום להסתבך אני ממליץ על חברת freud קניתי באמזון, כל להב לייעוד שונה, תחפש את הלהב המתאים ביותר ותקנה. אם אתה לא מעוניין לקנות מסור עגול אוכל להשאיל לך את שלי.

• תוכן חדש...