Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום!

אני חדש בפורום ומקווה שאני אוכל לעזור לכם ואתם לי!

ועכשיו לבעיה

יש לי(יותר נכון להורים) פיאט טמפרה שנת 93 והתעוררה בעיה מוזרה כאשר עוברים את ה-100 קמ"ש ומתקרבים ככה ל- 105 קמ"ש אז הרכב רועד בצורה אגרסיבית וגם כאשר מאיטים נניח מ-110 ל-100 אז יש רעידות חזקות, שמורגשות ברכב עצמו ובמיוחד בהגה

כמובן שההילוך הוא הילוך חמישי ככה שזה לא הילוך נמוך והמונע מתאמץ ובגלל זה הרעידות

ממה זה יכול לנבוע?

חלקים משוחררים?

מישהו נתקל בבעיה כזו?

כמובן שמומלץ ללכת למוסך, אבל אני מעדיף לשאול פה כדי לדעת מה הבעיה שאחרי זה במוסך לא יגידו לנו שזה משהו אחר ויחליפו לנו שם חלקים וזה יעלה הרבה כסף...לא חסר כאלו בארץ...

עוד משהו(ואני מקווה שאני כותב בפורום הנכון) יש לכם מושג כמה כוחות סוס יש לטמפרה שנת 93'?

כי ערכתי חיפוש באינטרנט והגעתי ל-3 תוצאות:

78,80,86

ואין לי מושג מי מהם זה הכי נכון

תודה רבה מראש!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

הבעיה יכולה להיות מכמה גורמים כגון: חופש במסרק ההגה,זרועות ההגה ואו תפוחי ההגה חופשיים.

הבעיה שמה שלא נכתוב אתה בכול זאת צריך להכנס לבדיקה למוסך.ובמקביל תכנס למתקן תקרים

לבדוק את הצמיגים שבהחלט יכולים להוות גורם הבעיה

:roll: .

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

מיצטער הבן נסע לח"ול עם המחשב הנייד שבו כל הפרמטרים לכל סוגי הרכב.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

לילה טוב

סבירות גבוה מאד גלגלים לא מאוזנים.

יש לבצע איזון בארבעת הגלגלים.

מקווה שעזרתי.

שמעון .צ

פורסם
כאשר עוברים את ה-100 קמ"ש ומתקרבים ככה ל- 105 קמ"ש אז הרכב רועד בצורה אגרסיבית וגם כאשר מאיטים נניח מ-110 ל-100 אז יש רעידות חזקות, שמורגשות ברכב עצמו ובמיוחד בהגה
כמעט בוודאות, הבעיה היא חוסר איזון של הצמיגים הקידמיים ברכב. למערכת הצמיגים/תיבת ההיגוי (מסרק וחלקיו)/מוט ההגה וההגה עצמו יש תדר עצמי אופייני. בדרך כלל כשקיים חוסר איזון דו-מישורי באחד הגלגלים הקדמיים או בשניהם נוצרת תופעה של טלטלה ימינה ושמאלה של גלגל ההגה, כשמהירות הרכב יוצרת עירור המתלכד עם התדר העצמי הנ"ל. במקרה שלך זה מתאים למהירות נסיעה של 105 קמ"ש, וזהו דרך אגב ערך אופייני בהרבה מכוניות. יתכן גם מצב בו חוסר האיזון הוא חד-מישורי, ובמקרה כזה תהיה טלטלה מעלה מטה של גלגל אחד או של שניהם, וכמעט לא תורגש טלטלה בהגה אלא רעידה ברכב עצמו.

חוסר איזון עלול להגרם מכמה סיבות - נפילה של אחת ממשקולות האיזון שהורכבו על הג'נט, שחיקה טבעית של הצמיגים, נזק לאחד הצמיגים בגלל בלאי או מכה חזקה (הפרדת שכבות, היפרדות סולית הצמיג וכדומה), עיוות בג'נט בגלל מכה ואפילו בגלל הצטברות חריגה של טינופת בחלל הפנימי של הג'נט.

בגלל שקימת אפשרות שהרעידה נובעת מנזק לצמיג יש צורך לפתור בהקדם את הבעיה. מעבר לכך, נסיעה בתנאים כאלה גורמת לבלאי מואץ מאד של מערכת המתלה ובולמי הזעזועים.

לך לצמיגיה (פנצ'ריה) ובקש איזון לגלגלי המכונית. אם ישנה בעיה בצמיגים או בג'נטים, הם כבר ידווחו לך ויציעו פתרון.

יוסי

• תוכן חדש...