Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן - דאצ'יה לוגאן MCV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מזל גדול שבסוכנות של דאציה שבה ביקרתי יש גם רנו.

אז אולי לדאציה ורנו כמה מכלולים משותפים אבל שם זה נגמר.

גם אם החלקים של דאציה הם של רנו, אז כנראה מדובר במבצע חיסול מחסני רנו... כי כשנכנסתי לרנו אחרי דאציה היה מורגש שההבדל הוא יותר מפלסטיק נעים יותר.

זה גישה שלמה ששונה מרנו לדאציה.

נכון, הגישה של דאציה זה לא איכות חומרים גדולה, היא מציעה יותר תכונות של שימושיות כמו מרווח מאחור עדיף,תא מטען גדול יותר ובמחיר של רנו אתה יכול לקחת את דיזל שהיה חזק יותר וחיסכוני יותר עם בונוס שהוא סוג של גיפון קטן מה שהיום זה להיט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עד לפני כמה שנים בודדות, מי בכלל שמע על מערכות בטיחות אקטיביות ברכבים משפחתיים עממיים? הוצאתם את הלוגאן כאילו זה רכב שיהרוג 5/5 נוסעים בנשיקת פגוש לטמבון בחנייה, אז אין מערכות בטיחות מתקדמות ויש קצת מעט פחות כריות אוויר מהממוצע, ביג דיל, זה לא אומר שסכנת נפשות לנסוע בו.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם
באותה קטגוריה אף אחת לא נותן תמורה לכסף כמו שהיום מקבלים בדגם דאצ׳יה סטפווי, סביר להניח אותו מצב גם בלוגן כי זה אותו בסיס.

אם הייתי מוכר לך קליאו דור קודם חדשה במחיר של הדור החדש, היית אומר שזו תמורה טובה לכסף? זה בעצם מה שאתה אומר, מוכרים לך, פחות או יותר, קליאו דור קודם (ועוד באיכות נמוכה יותר) ואתה עוד אומר תודה.

פורסם
עד לפני כמה שנים בודדות, מי בכלל שמע על מערכות בטיחות אקטיביות ברכבים משפחתיים עממיים? הוצאתם את הלוגאן כאילו זה רכב שיהרוג 5/5 נוסעים בנשיקת פגוש לטמבון בחנייה, אז אין מערכות בטיחות מתקדמות ויש קצת מעט פחות כריות אוויר מהממוצע, ביג דיל, זה לא אומר שסכנת נפשות לנסוע בו.

לא דובר על מערכות בטיחות אקטיביות בהכרח,

אלא פיזית בטיחות פסיבית של הרכב - נמוכה ביחס למקבילות לבית רנו, כמה יקר יהיה לשלב את הביטות של הרכבים של רנו בתוך דאצ'יה? למה על זה לחסוך?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אם הייתי מוכר לך קליאו דור קודם חדשה במחיר של הדור החדש, היית אומר שזו תמורה טובה לכסף? זה בעצם מה שאתה אומר, מוכרים לך, פחות או יותר, קליאו דור קודם (ועוד באיכות נמוכה יותר) ואתה עוד אומר תודה.

העניין שלא מוכרים אותה באותו המחיר אלא היא זולה יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה שכמו רוב האנשים בשרשור - ככה גם עמישראל לא חושב שהלוגאן הזאת כזאת מציאה.

מחודש ינואר עד אפריל עלו לכביש 83 לוגאן דיזל אוטומטיות, אני לא יודע אם יש גם סדאן כאלו, אבל נניח לטובת הויכוח שכולן MCV. מדובר בקצב מכירות מאוד נמוך.

בקיצור, אולי נראה רומנטי ומגניב והגיוני לאיזה מישהו שהולך לבחון רכב - בפועל - זה לא זה.

פורסם

סלח לי, אבל מבחינתי זה לא אינדיקציה לכלום.

הצרכן הישראלי לא נבון במיוחד, לפחות לא בפן המוטורי.

אין לחייל משוחרר סיבה להחזיק מזדה 3 או טויוטה קורולה. אין לזוג + כלב סיבה להחזיק ספורטאז' או טוסון. וכן על זה הדרך.

נתוני המסירה של הלוגאן לא מלמדים על דבר מלבד קיבעון מחשבתי (ואולי קצת שופוני. שאני אסע בדאצ'יה והשכן במזדה? ממש לא).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השוק הישראלי גם די קשה וגם די מקובע על דברים.

יש הרבה סטיגמות מושרשות שקשה לעקור.

לא יודע למה כל ילד שמוציא רישיון צריך לקנות משפחתומטית 1.6, באמת לא מבין את זה. גם זוג טרי לא צריך כזה רכב. זוג נשוי עם ילד? אולי, אבל בתכלס אפשר להסתדר גם עם סופר מיני מרווחת.

דאצ'יה גם נהנית משם רע בזכות מה שהייתה בעבר. יש עדיין אנשים שחושבים שקיה זה זבל עופות, למרות שהם עשו שיפור משמעותי בכל תחום אפשרי ואני חושב שקיה מציעה רכבים ראויים בסך הכול, אפשר אולי להתווכח על היצע הגירים והמנועים, אבל המכוניות נחשבות אמינות, יש אחריות ארוכה, אבזור טוב, הבטיחות טובה, העיצוב השתפר משמעותית וכו'.

לטעמי לא מעט מהדאצ'יות האלו שנמכרו הן מוניות. שם הן נוחלות הצלחה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
סלח לי, אבל מבחינתי זה לא אינדיקציה לכלום.

הצרכן הישראלי לא נבון במיוחד, לפחות לא בפן המוטורי.

אין לחייל משוחרר סיבה להחזיק מזדה 3 או טויוטה קורולה. אין לזוג + כלב סיבה להחזיק ספורטאז' או טוסון. וכן על זה הדרך.

נתוני המסירה של הלוגאן לא מלמדים על דבר מלבד קיבעון מחשבתי (ואולי קצת שופוני. שאני אסע בדאצ'יה והשכן במזדה? ממש לא).

אולי אתה צודק.

אבל מבחן צריך להיכתב בעיניו של הרוכש הפוטנציאלי וצריך לקחת בחשבון את כל אותם הדברים שנאמרים כאן כולל המחיר וגם המיתוג.

בנוסף אני לא יודע עד כמה הצרכן הישראלי מקובע. ברגע שנחתו כאן הידניות הזולות (אלטו) הן נמכרו היטב שהמחיר הצדיק את הפער.

זה קל להגיד המוצר טוב והלקוח אשם.

אבל מה לעשות, צריך להתאים את המוצר ללקוח ולא ההפך.

פורסם
אבל בערך מוחלט, היא לא.

תסביר בבקשה.

אני חושב שהסטיישן לא מוכרת טוב קודם כול בגלל המראה לדעתי הן הפנימי והן החיצוני, המותג עדיין לא חזק לטעמי מבחינת זיקה לאמינות הרבה לא מכירים. וכנראה עניין הבטיחות משפיע.

פורסם

יוליאן אני לא בטוח שעניין הבטיחות משפיע, את רוב הישראלים תקנה על ידי אבזור כמו ג'אנטים, מערכת מולטימדיה ועוד פיצ'רים וגאדג'טים. בטיחות? פחות מעניין את רוב האנשים שיצא לי לדבר איתם. מבחינתם הכול ניתן למנוע, הם תמיד יכולים להימנע מתאונה והם אף פעם לא יהיו אשמים בתאונה וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא קונים דיזל כי הוא יקר לעומת הבנזין ברוב המקרים, רנו למשל מציעים רכבי דיזל במחיר דומה מאוד לבנזין.

והרבה מהיבואנים לא מביאים דיזל לארץ.

איזה חיסרונות יש לדיזל? למעט מנוע רועש יותר וגם לא בצורה חריגה?

רשמתי:

דיזל הוא בעיתי בעיר. הוא בעיקר נועד למחוץ לעיר. במנועי יורו 3, חישן EGR היה מתקלקל מדי פעם. יורו 4 מערכת מסנן חלקיקים מתקלקלת מדי פעם, ואם לא מטפלים אז המנוע נהרס.

כמובן שאחרי תקופה מאוד ארוכה גם אינג'קטורים נהרסים וצריכים שיפוץ טוב שעולה כמה אלפי שקלים.

כמובן החלפים טיפה יותר יקרים: מצבר, אלטרנטור, מסנן סולר וכד'.

• תוכן חדש...