Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט אם להחליף את הCBF בKTM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע, קניתי CBF500 בדצמבר. אחלה אופנוע, באמת. אני נהנה מכל רגע עליו, ועד כמה שזה ישמע מוזר, אני לא מתחרט לרגע שקניתי אותו - אפילו שאני שוקל להחליפו.

אז למה אני שוקל להחליף? שני דברים:

1. אני עדיין לא השתכנעתי שכביש זה בשבילי - כלומר, בהעדר נהגים, כתמי שמן, חצץ, מפגעים בטיחותיים אחרים זה בהחלט היה בשבילי - אבל במצב הנוכחי, זה כמו לשחק רולטה רוסית, כשהמקסימום שאתה יכול זה להעביר את הסיכויים לטובתך.

2. כשקניתי את האופנוע, לא דאגתי לרכוש אותו על שם חברה (ברוב טיפשותי, אם זה תירוץ מספק לכזו שטות), למרות שיכולתי. הנזק? מע"מ, תחזוקה שוטפת.. הרבה, הרבה כסף.

הפועל היוצא הוא שאני יכול להחליף אותו כרגע לKTM 250EXC חדש מהניילונים, ולא להפסיד יותר מדי, אם בכלל.

אני עדיין לא בטוח אם שטח זה בשבילי, אני מאוד מקווה שכן. עגלה יש לי, וו גרירה יהיה. כך שאני שוקל את זה. נראה לי שבשטח אפשר להנות הרבה יותר, לדאוג הרבה פחות, וחוצמזה, כבר יש לי רכב מהעבודה.

מה שכן מעניין, ואולי יפצה קצת על אובדן הכביש, הוא שימוש בקטום כאופנוע סופרמוטו פה ושם.

אז כמה שאלות בנושא:

1. יש לי בכלל סיבה להתעניין בסופרמוטו כרוכב שזה יהיה, מעשית, האופנוע הראשון שלו?

2. האם זה נכון שאפשר לרכוש אצל היבואן סט גלגלי סופרמוטו ב5K?

3. איזה מהדגמים החדשים של ק.ט.מ (2005) יתאימו לשימוש כסופרמוטו לרוכב מתחיל-אך-כבד?

250, 450, 300? עדיפות לדו"פ-ים מבחינת מחיר, אבל כסף זה לא הכל בחיים וכו'.

ובכלל, אם יש לכם הערות כלשהן לגבי המעבר מכביש לשטח, או נסיון כזה, אני אשמח לשמוע.

אני באמת בדילמה, ואני באמת הייתי רוצה להשאיר את הCBF אצלי, אבל כאמור...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, רכיבת השטח היא עדיפה בהרבה על רכיבת כביש,

גם עם אתה נופל, הנזק בד"כ הוא הרבה פחות משמעותי, גם לאופנוע וגם לרוכב,

וגם עם תרצה יותר מאוחר לחזור לרכב בכביש, ידוע שבשטח רוכשים את יסודות הרכריה בצורה הכי טובה והכי בטיחותית.

אפשרי להפוך את הKTM 250 לסופרמוטו.

אבל עם אתה רוצה כבר אופנוע סופרמוטו KTM מציעים אחד כזה שמגיע במצבו המקורי כסופרמוטו,

ולפי מה שהבנתי, אפשר גם לנסוע איתו בשבילים לא סלולים בכיף, ואפילו לנתר איתו מטר-מטר וחצי באוויר.

אני חושב שזה האופנוע המתאים לך ביותר, בתנאי שהרישיון שלך מאפשר את זה שכן נפחו הוא 600 סמ"ק+

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

כמה בלגן עשית RUFF RIDER...

איך בכלל הגעת אתה להמליץ על הסבה לסופרמוטו? רואים זאת כשהמלצת להסב אופנוע...250...

ולהמליץ אח"כ על רכישת אופנוע סופרמוטו בנפח 640 סמ"ק?

היה לך CBF או אופנוע 500 כלשהוא בשביל להכריז "מה עדיף"? (מלבד העובדה שזו בכלל הכרזה סובייקטיבית ואישית בהתאם לטעמו האישי של כל אחד ואחד).

בקיצור: לא מצאתי הרבה "תשובה" במה שענית לבחור המתלבט.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

הוא כתב שהוא מעוניין בסופרמוטו..

אבל אתה צודק נסחפתי קצת ואני מכריז בקול גדול

לא היה לי אופנוע מעל נפח 125 סמ"ק...

כל מה שאמרתי היה לפי המלצות וכתבות שקראתי בעיתונות.

מה שאמרתי מביע את דעתי האישית בלבד לפי מה שקראתי,

לא מניסיון רכיבה..

מצטער שוב.

פורסם

לא מניסיון רכיבה..

מצטער שוב.

ולמיטב זכרוני הדל, זו לא הפעם הראשונה שאתה ממליץ למרות חוסר הניסיון, וזו גם לא הפעם הראשונה שאתה מקבל הערה על כך. מה יהיה? הרשת עמוסה בפורומים אחרים שמאפשרים לקבל גם "ידע שמבוסס על קריאה בעיתון ו"חברים אמרו" וכו" - פה אנו מנסים לבסס משהו קצת אחרת.

אגב, מעניין אותי לדעת באיזה עיתון הוכרז כי KTM250 עדיף על הונדה CBF500...

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

ועל כך אני טומן את ראשי בחול..

מודיע שאני מצטער... שוב..

ואני יבין מאוד עם תמחק את ההודעות שלי מהשרשור הזה..

אשתדל לא להגיב בצורה הזאת יותר.

פורסם

אני מציע שקודם תשאיל ממישהו אופנוע לרכיבת שטח ותראה אם זה בשבילך.

אם נהנת (ואני משער שאתה תהנה) ,תעשה נסיעת מבחן על הקטום, אם החלטת שאתה הולך על זה תקנה אותו. לגבי סופרמוטו: תסע טיפה איתו בשטח לאחר מכן תתחיל לתרגל כל מיני דברים במגרש חנייה (ריק!) רק אז אם תרגיש שאתה נהנה מזה יותר משטח תסב בשלבים את האופנוע שלך לסופרמוטו או שתקנה כלי מוסב (אם על ידי חברה או אם על ידי אדם פרטי).

כל התוכן של ההודעה הזאת בעצם נועד על מנת לחסוך לך כסף וכאב לב אם תחליט ששטח או סופרמוטו זה לא בשבילך.

בהצלחה בכל אשר תרכב,

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

1. יש לי רשיון עד 500 בלבד.

2. שימוש באופנוע כסופרמוטו יהיה חריג, לרוב אני מתכנן על שימוש כאופנוע שטח רגיל.

כרובי, אני מניח שאתה קרוב לנושא ויש לך כמה תשובות, לא? :wink:

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

לא מניסיון רכיבה..

מצטער שוב.

זה אתה שהיה לו בטה אראר נכון?

אז אם כן יש לאבא שלך קטום 450 אם אני לא טועה נכון?

אז יש מצב הוא נתן לך לנהוג איתו כלומר יש לך ניסיון גם מעל 125 לא ככה?

פורסם

כן הייתה לי בטא..

ועכשיו יש לי CR 125 וכן לאבא שלי יש קטום 400...:) וגם יש לי ולאח שלי טרקטורון ימאהה ווריור..

אני שואל את עצמי מאיפה אתה יודע חח

אבל אמממ את הטרקטורון אני לא מחשיב כניסיון, כי זה שונה מאוד מאופנוע.

ועל הקטום.. סיבובים מאוד קטנים וקצרים, זה לא נשחב מבחינתי לניסיון, שכן לא רכבתי עליו למרחקים ארוכים בשטח..

פורסם

זהו? אף אחד מגיבורי הסופרמוטו לא יודע משהו שאני לא? :shock:

פורסם
כידוע, קניתי CBF500 בדצמבר. אחלה אופנוע, באמת. אני נהנה מכל רגע עליו, ועד כמה שזה ישמע מוזר, אני לא מתחרט לרגע שקניתי אותו - אפילו שאני שוקל להחליפו.

אז למה אני שוקל להחליף? שני דברים:

1. אני עדיין לא השתכנעתי שכביש זה בשבילי - כלומר, בהעדר נהגים, כתמי שמן, חצץ, מפגעים בטיחותיים אחרים זה בהחלט היה בשבילי - אבל במצב הנוכחי, זה כמו לשחק רולטה רוסית, כשהמקסימום שאתה יכול זה להעביר את הסיכויים לטובתך.

2. כשקניתי את האופנוע, לא דאגתי לרכוש אותו על שם חברה (ברוב טיפשותי, אם זה תירוץ מספק לכזו שטות), למרות שיכולתי. הנזק? מע"מ, תחזוקה שוטפת.. הרבה, הרבה כסף.

הפועל היוצא הוא שאני יכול להחליף אותו כרגע לKTM 250EXC חדש מהניילונים, ולא להפסיד יותר מדי, אם בכלל.

אני עדיין לא בטוח אם שטח זה בשבילי, אני מאוד מקווה שכן. עגלה יש לי, וו גרירה יהיה. כך שאני שוקל את זה. נראה לי שבשטח אפשר להנות הרבה יותר, לדאוג הרבה פחות, וחוצמזה, כבר יש לי רכב מהעבודה.

מה שכן מעניין, ואולי יפצה קצת על אובדן הכביש, הוא שימוש בקטום כאופנוע סופרמוטו פה ושם.

אז כמה שאלות בנושא:

1. יש לי בכלל סיבה להתעניין בסופרמוטו כרוכב שזה יהיה, מעשית, האופנוע הראשון שלו?

2. האם זה נכון שאפשר לרכוש אצל היבואן סט גלגלי סופרמוטו ב5K?

3. איזה מהדגמים החדשים של ק.ט.מ (2005) יתאימו לשימוש כסופרמוטו לרוכב מתחיל-אך-כבד?

250, 450, 300? עדיפות לדו"פ-ים מבחינת מחיר, אבל כסף זה לא הכל בחיים וכו'.

ובכלל, אם יש לכם הערות כלשהן לגבי המעבר מכביש לשטח, או נסיון כזה, אני אשמח לשמוע.

אני באמת בדילמה, ואני באמת הייתי רוצה להשאיר את הCBF אצלי, אבל כאמור...

תשובות :

1. למה לא ?

2. אולי נשמע הגיוני, אבל רק לגלגלים יש עוד כמה דברים.

3. סופרמוטו ניתן לרכב עם כל אופנוע כולל 50CC, אין תשובה אחת אבל 2 פעימות בכללי זה לא הכיוון.

4. למה 250KTM מה רע ב200, קטן עליך ?

פורסם
תשובות :

1. למה לא ?

רכיבה יותר אגרסיבית מטבעה. אני מניח שזה לפחות לבוגרי שטח, אבל מה אני יודע.

2. אולי נשמע הגיוני, אבל רק לגלגלים יש עוד כמה דברים.

דיסק קדמי, שוב - למיטב ידיעתי. וצמיגים כמובן.

3. סופרמוטו ניתן לרכב עם כל אופנוע כולל 50CC, אין תשובה אחת אבל 2 פעימות בכללי זה לא הכיוון.

למה לא שתי פעימות?

4. למה 250KTM מה רע ב200, קטן עליך ?

קודם כל - קצת. אני 1.87, שוקל בערך 100 קילו. לא חושב שלמנוע של ה200 תהיה בעיה, אבל האופנוע עצמו

יותר קטן פיזית מה250\300\450\525.

המנוע, כפי שהבנתי, עם הרבה כוח למעלה אבל בלי מומנט.

עד כמה שזה ישמע מוזר, ה250 וה300 אמורים להיות ידידותיים יותר.

פורסם

השלה שעוד לא נשאלת זה האם אתה זקוק לאופנוע ככלי יום יומי להגיע ממקום למקום,

ואם כן, איזה מרחק, סוג כביש (עירוני, ביןעירוני, מהיר ).

אם תפרט מה בדיוק אתה רוצה מהכלי, יוכלו לעזור לך יותר.

• תוכן חדש...