Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט אם להחליף את הCBF בKTM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע שתפסיק להיות מוזן משמועות שדוד שלהם היה כזה.

[

QUOTE=roee]רכיבה יותר אגרסיבית מטבעה. אני מניח שזה לפחות לבוגרי שטח, אבל מה אני יודע.

דיסק קדמי, שוב - למיטב ידיעתי. וצמיגים כמובן.

אגריסיבי זה רוכב לא אופנוע.

דיסק קדמי וקליפר יכולים להגיע לאותו מחיר של הגלגלים, אין שום צורך בהם/ או בגלגלים כדי להתחיל לרכב סופרמוטו, תתחיל לרכב אחרי חצי שנה דווח לנו היכן האופנוע עוצר אותך מלהתקדם.

למה לא שתי פעימות?

דובר כבר בעבר, זה בהחלט אפשרי, פשוט לא נחשב לאופנוע האידיאלי לסופר, חפש בפורום סופרמוטו היה דיון על הנושא לפני כמה שבועות.

קודם כל - קצת. אני 1.87, שוקל בערך 100 קילו. לא חושב שלמנוע של ה200 תהיה בעיה, אבל האופנוע עצמו

יותר קטן פיזית מה250\300\450\525.

המנוע, כפי שהבנתי, עם הרבה כוח למעלה אבל בלי מומנט.

עד כמה שזה ישמע מוזר, ה250 וה300 אמורים להיות ידידותיים יותר.

זה לא כביש, ומה ידידותי יותר משקל ? ויותר כח ?

אין ל200 שום בעיה לקחת את ה100 קילו שלך בשטח.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רועי שלום.

אני לא מתכוון לייעץ לך בקשר למעבר או אי מעבר.

אין לי נסיון ברכיבת שטח או סופר מוטו.

(למרות שפעם רק בשביל הקטע לקחתי את הוספה לשטח. נהנתי נורא. היא פחות.)

מאד נחרט אצלי בראש תהליך הקניה של הCBF.

היית נוטה לכיוון הכתום ואז התלהבת מההונדה. נראה לי שתוך יום רכשת אותה, לא?

אולי כדאי שהפעם לא תמהר ותחשוב טיפה יותר?

יש המון דברים שהKTM לא יתן לך דברים שאתה מקבל מההונדה.

קח פסק זמן... ותחשוב.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

כבעל ניסיון בשטח בלבד אני ממליץ לך להתחיל את דרכך בשטח על אופנועים ידידותיים למשתמש - כלומר בעלי גובה מושב יחסית נמוך (בהתאם לגובה שלך) ועקומת כוח לינארית - וכמובן לא עם יותר מידי כח

דגמי 250 דו"פ (מניסיון על מוטוקרוס ולא על אינדורו) הינם בעלי כח מתפרץ אשר יגרום לך ליזע ודמעות (ואולי דם) בקטעים טכניים. לך הייתי ממליץ על אופנועי ה 250 ארבע פעימות או על DR400 בכלל.

אופנועים אלו יתנו לך את האופציה ללמוד בשטח ולא להימנע מניסיונות בגלל שהאופנוע יעניש אותך בברוטאליות. לגבי אופנועי סופרמוטו - אני ממליץ כי תנסה את דרכך בשטח קודם ושם תלמד את היסודות. המעבר מאופנוע רגוע ונחמד כמו הCBF לאופנוע ששוקל 110 קילו ומוציא כמעט אותו הספק כמו האופנוע שלך עלול להיות מסוכן - אני אישית ריסקתי סופרמוטו 640 (לא נגרם נזק) למרות שהיה לי ניסיון רב בשטח.

בכל מקרה - סע בזהירות ותהנה

פורסם

בלי קשר לשאלה הספציפית שלך, כאחד שהתרגל כבר לאופנוע החליק ונבהל כי כביש זה מסוכן הלך וקנה אוטו והבין אחרי חודש בפקקים שאין כמו אופנוע... אני יכול להגיד לך שהתחושה של החופש שאופנוע נותן, גוברת על התחושה של הרולטה רוסית שתיארת. ואם אתה משתמש באופנוע ככלי תחבורה יהיה לך ממש קשה לחזור לאוטו. לגבי ההתלבטות, אופנוע זה תחביב תמכור תחליף תנסה ותתנסה כמה שיותר לפני שתבוא אישה ותחתוך! אני הייתי ממליץ לך לחשוב על דו"ש.

פורסם
רועי שלום.

אני לא מתכוון לייעץ לך בקשר למעבר או אי מעבר.

אין לי נסיון ברכיבת שטח או סופר מוטו.

(למרות שפעם רק בשביל הקטע לקחתי את הוספה לשטח. נהנתי נורא. היא פחות.)

מאד נחרט אצלי בראש תהליך הקניה של הCBF.

היית נוטה לכיוון הכתום ואז התלהבת מההונדה. נראה לי שתוך יום רכשת אותה, לא?

אולי כדאי שהפעם לא תמהר ותחשוב טיפה יותר?

יש המון דברים שהKTM לא יתן לך דברים שאתה מקבל מההונדה.

קח פסק זמן... ותחשוב.

הנה, אני חושב ;) תראה, לא גיליתי שומדבר חדש בזכות ההונדה. בדיוק אותם פלוסים\מינוסים שהיו עוד הרבה לפני שאפילו הוצאתי רשיון. אם כבר, גיליתי שזה מסוכן פחות משחשבתי, והרבה יותר מונח בידי הרוכב ממה שאנשים מתארים.

כמו שאמרתי, אני לא מתחרט לרגע שקניתי את הCBF. לפחות אני יכול להגיד שניסיתי, גם אם זה לא יסתדר בסופו של דבר. בנתיים, אני נהנה מכל רגע ורגע שהוא בבעלותי.

כנראה שאם הייתי קונה GS500, לא הייתי יכול להגיד את אותו הדבר.

אם זה נשמע כמו שכנוע עצמי, אז לא כך הדבר. אני מניח שאם הייתי הולך וקונה KTM הייתי מרגיש צביטה קטנה בלב בכל פעם שהייתי עובר ליד אופנוע כביש. that's life.

לא היה תהליך קניה ארוך עם הCBF, פשוט כי לא היה בשביל מה. רציתי KTM, והבעיות הלוגיסטיות הרתיעו אותי.

על אופנוע כביש לא היה מה לדבר, כי כל מה שיכולתי להשיג היה GS\ER - עד שראיתי את הCBF.

ומשם זה נהיה פשוט מאוד :D

KTM זה wishful thinking בנתיים, גם אם אני אחליט שאני רוצה להחליף, אותן בעיות לוגיסטיות שמראש הכריעו את הכף לטובת ההונדה יהיו גם כאן. אין לי מקום טוב לאחסן אותו, ביטוח זה טירוף, והכי גרוע, האופנוע ישמש צעצוע לסופי שבוע ותו לא.

אני אמשיך להתלבט, בנתיים - אבל לפחות i'll put the CBF to good use, טיול סופ"ש ארוך לצפון, חוצמזה שעם מזג האוויר לאחרונה, יש הרבה רכיבות לעבודה. וזה כיף, מה שלא יהיה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ודאי שיש גם אופציה לדו"ש.

אולי כש תוכל להוציא רישיון לא מוגבל.

יש כמה אופנועים בנפח 600 (בסביבות) שיספקו לך את האופציה לרכיבת שטח מתונה. וגם בעלי יכולות כביש לגמרי לא רעות.

אך מצד שני יש גם אופנועים כאלה גם למוגבלי רישיון.

ואני רוצה לסכם בפתגם רוסי עתיק.

סים ראז אותמר, אודין ראז אותרז'. :)

או בשפה שלנו:

לפני שאתה חותך פעם אחת תעשה שבע מדידות.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
הנה, אני חושב ;) תראה, לא גיליתי שומדבר חדש בזכות ההונדה. בדיוק אותם פלוסים\מינוסים שהיו עוד הרבה לפני שאפילו הוצאתי רשיון. אם כבר, גיליתי שזה מסוכן פחות משחשבתי, והרבה יותר מונח בידי הרוכב ממה שאנשים מתארים.

כמו שאמרתי, אני לא מתחרט לרגע שקניתי את הCBF. לפחות אני יכול להגיד שניסיתי, גם אם זה לא יסתדר בסופו של דבר. בנתיים, אני נהנה מכל רגע ורגע שהוא בבעלותי.

כנראה שאם הייתי קונה GS500, לא הייתי יכול להגיד את אותו הדבר.

אם זה נשמע כמו שכנוע עצמי, אז לא כך הדבר. אני מניח שאם הייתי הולך וקונה KTM הייתי מרגיש צביטה קטנה בלב בכל פעם שהייתי עובר ליד אופנוע כביש. that's life.

לא היה תהליך קניה ארוך עם הCBF, פשוט כי לא היה בשביל מה. רציתי KTM, והבעיות הלוגיסטיות הרתיעו אותי.

על אופנוע כביש לא היה מה לדבר, כי כל מה שיכולתי להשיג היה GS\ER - עד שראיתי את הCBF.

ומשם זה נהיה פשוט מאוד :D

KTM זה wishful thinking בנתיים, גם אם אני אחליט שאני רוצה להחליף, אותן בעיות לוגיסטיות שמראש הכריעו את הכף לטובת ההונדה יהיו גם כאן. אין לי מקום טוב לאחסן אותו, ביטוח זה טירוף, והכי גרוע, האופנוע ישמש צעצוע לסופי שבוע ותו לא.

אני אמשיך להתלבט, בנתיים - אבל לפחות i'll put the CBF to good use, טיול סופ"ש ארוך לצפון, חוצמזה שעם מזג האוויר לאחרונה, יש הרבה רכיבות לעבודה. וזה כיף, מה שלא יהיה.

עם GS לא היית נהנה? למה, אתה מגיע לקצה היכולת של הCBF אחרי חודשיים רכיבה?

אני מאוד בעדך, ואני מניח שגם המשולש שוקן - סלמה - הרצל מאוד בעדך, אבל בינתיים, תן לי להציע לך טיפ קטן:

אם אתה רוצה להתחיל להבין רכיבת כביש, לך לקורס רכיבה מתקדמת א', סע קצת אחרי זה לנס הרים, תכנס קצת יותר לעומק, תעשה קורס ב' ואז כבר ממש תבין על מה מדובר. יש הרבה דברים שאני ממש מתגעגע אליהם ברכיבת כביש, וסביר להניח שעוד לא חווית אותם בכלל.

בצורה הזאת, ק.ט.מ. זה לא מה שיציל אותך - ההפך, אתה תעוף ממנו חזק ברכיבה השניה, תשבור חלק ממנו וחלק ממך, ואז תמכור גם אותו. אני מכיר מישהו שקנה DRZ, דיגם אותו כמו שאף אחד אחר לא, רכב בשטח שלוש דקות, עף מהאופנוע ומאז לא נכנס איתו לשטח.

בקיצור - לאט לאט - קנית CBF - תתפתח איתו. אני התחלתי מGS, ולמרות מה שאומרים פה - זה ממש אפשרי, וגם ממש כיף.

נו באמת!

פורסם

עם GS הייתי נהנה פחות. קודם כל, רכבתי קצת על GS בשיעורי רכיבה - אמנם מעט, אבל עדיין - והCBF הרבה יותר נעים, יותר מרווח ויותר נוח.

דבר שני, אולי נראה לך שאני אוהב לבזבז כסף, אבל לא הייתי משלם 44 אלף שקל (או כמה שזה לא יהיה עכשיו) בשביל אופנוע ששורשיו עמוק בשנות ה80. ככה מתבטא אצלי "ערך לכסף", אצל אחרים זה לא לשלם סכומים כאלו על אופנוע בכלל.

דבר שלישי, מעבר לאיך שהאופנוע נוסע (וכאן, עקב נסיוני הדל על GS, שהסתכם בתנועה עירונית, קשה לי לומר שאני יודע מה שונה בינו לבין הCBF - אבל אני גם לא צריך, מומחים גדולים ממני כבר אמרו), יש את פקטור ה"כמה כיף להסתכל עליו". ועל הCBF הרבה יותר כיף להסתכל ;)

כמעט שום דבר ממה שרשום לעיל אינו רציונלי, ומצד שני, בשביל רציונליות אל תקנה אופנוע וכו'.

לגבי אופנוען מאומן, כשרכשתי את האופנוע, גם הוספתי לזה אופנוען מאומן א' + ב'. אני עושה את א' במרץ. לרגע לא אמרתי שרכיבת כביש לא מהנה, להפך. השאלה אם יחס הסיכון\פאן בשטח לא עדיף במקצת.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

roee..., תשמע...

לדעתי (וזו דעתי בלבד)..., אתה קצת לא סגור על עצמך ממה אתה רוצה מהאופנוע.

רכשת CBF חדש מהחברה לפני חודשיים וקצת. אופנוע שללא ספק המוביל בקטגוריה מבחינות התנהגות,

אידיאליות לרוכבים מתחילים וותיקים כאחד.

דו"ג ששווה קצת מתחת ל60K. אופנוע מעולה, לכל הדעות.

תשמע, אני לא יודע מה אתה רוצה שייצא לך מהכלי אבל אתה לא מכוון למקום הנכון.

ידעת שזהו אופנוע לרכיבת כביש. ואתה יודע טוב מאוד שהוא 500סמ"ק.

אם ברכיבה ספורטיבית חפץ ליבך, תוכל להגיע לרכיבה ספורטיבית מתונה איתו..., רק (ורק) לאחר

שתלמד את הכלי על בוריו מבחינת התנהגות, נסיון וכו'.

תן לעצמך כמה חודשים של נסיעות רגועות איתו.., נסיעות עירוניות.

תלמד את הכלי.

בכל זוגיות יש חששות בהתחלה, לא מכירים ממש, לא יודעים את הגבולות שלכם ביחס לשני.

בהתחלה שלי, על הקטנוע הראשון, גם לי הייתה את תקופת ה"חיזור" שהייתה די רגועה...,

אבל אחרי ש"למדנו" אחד את השני הייתי מפיק אושר ותענוג מה50 שלי.

תענוגות שהתבטאו גם על המסלול אצל שפיצר.

היום אני בתחילת דרכה של זוגיות חדשה. ביני ובין GS500. מודל 2002.

מאז שעליתי עליו, אני לא מפסיק לחייך.

לומד ונהנה מהלמידה. פשוט כיף.

אנחנו בדר"כ רגועים ביחד, אבל גם לנו יש רגעים של וויכוחים שמסתיימים בטוב.

באחרונה השתפרה החוויה עשרות מונים וגיליתי את הכלי מחדש.

בקיצור, אל תוותר עליו כ"כ מהר. עוד תופתע ממה שיש לכלי המדהים הזה להציע לך.

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם

שוב - לא הבנתם אותי. אין לי טענות כלל אל הCBF. הוא באמת מעל ומעבר לציפיות שלי, אין לי ספק שאני רחוק שנות אור מהמגבלות שלו ואין לי ספק שבסביבה סטרילית הייתי מעדיף רכיבת כביש על רכיבת שטח.

אולי במקום "CBF" ו"KTM" הייתי צריך לשאול "כביש לשטח", זה היה מסיט את הדיון לנקודה שמעניינת אותי :)

פורסם
שוב - לא הבנתם אותי. אין לי טענות כלל אל הCBF. הוא באמת מעל ומעבר לציפיות שלי, אין לי ספק שאני רחוק שנות אור מהמגבלות שלו ואין לי ספק שבסביבה סטרילית הייתי מעדיף רכיבת כביש על רכיבת שטח.

אולי במקום "CBF" ו"KTM" הייתי צריך לשאול "כביש לשטח", זה היה מסיט את הדיון לנקודה שמעניינת אותי :)

זה כמו להגיד "אמרתי לך", במבט לאחור.

אתה כ"כ רצית את הCBF(כי להוציא 60K על כלי 500 זה אומר משהו), ועכשיו אתה פתאום רוצה שטח?

מה קרה בחודשיים הללו שכ"כ שינה את הכיוון שלך ב180 מעלות?

ואם כבר שטח ראשון, שאתה יותר רוצה שבילים וכדומה, אז למה לא DR?

גם יספק לך נסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות...

ואם ממש תרצה אתה גם אותו יכול להפוך לSM.

אז תגיד לי..., מה קרה?

-"We Do Better at 45°"

פורסם
זה כמו להגיד "אמרתי לך", במבט לאחור.

אתה כ"כ רצית את הCBF(כי להוציא 60K על כלי 500 זה אומר משהו), ועכשיו אתה פתאום רוצה שטח?

מה קרה בחודשיים הללו שכ"כ שינה את הכיוון שלך ב180 מעלות?

ואם כבר שטח ראשון, שאתה יותר רוצה שבילים וכדומה, אז למה לא DR?

גם יספק לך נסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות...

ואם ממש תרצה אתה גם אותו יכול להפוך לSM.

אז תגיד לי..., מה קרה?

שום דבר מיוחד. רכבתי בכביש, התוודעתי קצת יותר טוב ליתרונות והחסרונות.

עכשיו אני יכול לשאול את עצמי, "האם זה שווה לי". התשובה לא ברורה כלכך, לא לכאן ולא לכאן.

להוציא 60K על אופנוע 500 זה אומר שאתה רוצה אופנוע, יש לך רשיון עד 500, והאופנוע שהכי מוצא חן בעיניך עולה 60K. לא פחות ולא יותר.

אתה מתייחס לעניין הזה יותר מדי ברצינות ;) זה בסך הכל צעצוע בשבילי, אני רוצה את הצעצוע האידיאלי.

SM זו סתם אופציה, לא על זה יקום או יפול דבר.

על DR חשבתי, עדיין חושב. הKTM מושכים יותר, מן הסתם.

בוא רק נגיד שאובדן הערך על הCBF יהיה מינימלי למדי, אם אחליט להפרד ממנו.

פורסם
שום דבר מיוחד. רכבתי בכביש, התוודעתי קצת יותר טוב ליתרונות והחסרונות.

עכשיו אני יכול לשאול את עצמי, "האם זה שווה לי". התשובה לא ברורה כלכך, לא לכאן ולא לכאן.

להוציא 60K על אופנוע 500 זה אומר שאתה רוצה אופנוע, יש לך רשיון עד 500, והאופנוע שהכי מוצא חן בעיניך עולה 60K. לא פחות ולא יותר.

אתה מתייחס לעניין הזה יותר מדי ברצינות ;) זה בסך הכל צעצוע בשבילי, אני רוצה את הצעצוע האידיאלי.

SM זו סתם אופציה, לא על זה יקום או יפול דבר.

על DR חשבתי, עדיין חושב. הKTM מושכים יותר, מן הסתם.

בוא רק נגיד שאובדן הערך על הCBF יהיה מינימלי למדי, אם אחליט להפרד ממנו.

טוב עם הטענה שהאופנוע הוא צעצוע בשבילך אני לא מתווכח.

כך זה נשמע מכל השרשור הזה.

מקווה שתיסגר על עצמך... והכי חשוב קח את הזמן..., תחשוב לפני שאתה עוד פעם עושה צעד

שאחרי יומיים תתחרט עליו.

-"We Do Better at 45°"

פורסם

roee תראה...קראתי את כל השרשור מתחילתו עד הסוף וניסיתי להבין בכל קטע מה אתה רוצה והגעתי למסקנה שאתה כמו הבחורה השמנה במשרד שרוצה לאכול גם בורקס וגם עוגה וגם פיתה עם חומוס ונקניק....ואחרי כל זה מתלוננת שהיא לא מרזה ולבד ויש לה כאב בטן....קפיש?:-D

ידידי אי אפשר לרצות הכל אתה רוצ גם סוםרמוטו גם שטח גם כביש-ספורט ....והכל באופנוע אחד??? לא עדיף שאת השישים אלף תחלק לשני אופנועים? נניח תקנה כביש מתון לא חדש כל כך ב30 אלף ועוד 20 אלף משהוא להתחיל ללמוד בו בשטח....כמובן שזה דורש השקעה גדולה בביטוחים וציוד רב יותר ....אבל מי אמר שקל לחיות בעולם הזה....

יש לי תחושה שהרכיבה בכביש קצת מפחידה אותך ואתה קצת מפחד להודות שאתה רוצה לסגת אבל מחפש הצדקה מחברי הפורום ואני לא בא לאתגר אותך פה. לנסוע בכבישי הארץ כמתחיל ועוד עם אופנוע מהשורה הראשונה בקטגוריה שלו בלי נסיון.....אין בושה להגיד טעיתי אני רוצה להתאפס על עצמי וזה לגיטימי לחלוטין אבל את התשובות לעצמך אתה רק יכול לתת.

אני באמת מציע שתעשה חושבים טוב טוב כמו שאנשים המליצו פה כי נראה לי ובלי להעליב אותך שאתה פשוט קצת ילדותי ולא מבין שצריך לעשות פשרות ולפעמים להתחיל מלמטה

פורסם

השירשור הזה ממש מתחיל להזכיר לי את הפנטזיה שלי: אופנוע שיטוס בשטח, שיהיה קל, ליחרוש את הכבישים במהירות שיוט של 180 תוך כדי הרכבה, שיהיה נוח כמו גולדווינג, שיהיה חיה רעה על מסלולי סופרמוטרד, שיהיה חתיך, שלא יאכל דלק ו...זול להחזקה!:roflmao:

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

• תוכן חדש...