Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשים מהגיר -פיזו 206 2006 1.4 ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמתי לב בימים האחרונים לרעשים מכיוון הגיר,נשמע כמו טחינה מתכתית,רעש של מתכת על מתכת.

כאשר אני לוחץ על הקלאץ הרעש נעלם וטורים עולים,וכאשר משחרר את הקלאץ הרעש חוזר ומלווה בירידה של הטורים.

לא בדקתי שמן גיר כי לא יודע איך עושים את זה,אבל לא נדלקה שום מנורה שמציינת לחץ שמן נמוך (חוץ מלפני הנעה כמובן).

הקלאץ והמיסב של הקלאץ הוחלפו לפני שנה בערך.

מה יכול לגרום לרעשים האלו?

האם מדובר במיסבים בתוך הגיר?

מה הסכנה בנסיעה במצב כזה?

ומה העלות תיקון?

אשמח לעזרה ותודה מראש

פורסם

אין לחץ שמן בגיר ידני ואין נורת התראה. בדיקת מפלס שמן על ידי פתיחת בורג מילוי על הגיר.

מתי אתה שומע את הרעש? רק כשאתה עומד ליד מכונית חונה אחרת עם חלון פתוח?

או שזה רעש חזק שנשמע בכל מצב?

----------------------------------------------------

האמת, לא ממש מעניין איזה טלפון יש לכם. משתמשי Tapatalk, כנסו בבקשה ל Settings -> Signature ותעבירו למצב כבוי.

פורסם

הרעש ישנו רק כאשר המנוע עובד,אין רעש כשהמנוע מכובה.

אם אין לחץ שמן איך מתבצע שימון?ומה מציינת המנורה הצהובה שנדלקת לפני הנעה ונכבת לאחר מכן?

לגבי הבורג , יש שם כמה ברגים לא סגור מי בינהם זה ריקון בדיקה או סתם בורג

תודה על התגובה

פורסם

מנורה צהובה זה בקרה של ניהול מנוע.

לגיר ידני אין שום חיישנים, ושום חלק חשמלי או אלקטרוני מכל סוג שהוא למעט מתג שמדליק פנסים כשמשלבים להילוך אחורי.

אין לחץ שמן, יש בגיר כמות שמן מסויימת וגלגלי שיניים טבולים בו, אבל אין משאבת שמן ושימון בלחץ.

גם לא יכול להיות שום רעש כאשר המנוע כבוי.

שאלה שלי הייתה, באיזה עוצמה הוא מנגן את הרעש? אם אני עומד מטר ליד הרכב, אני שמוע את הרעש?

או שזה משהו חלש שבקושי שומעים רק כשעומדים עם חלון פתוח ליד רכב אחר?

האמת, לא ממש מעניין איזה טלפון יש לכם. משתמשי Tapatalk, כנסו בבקשה ל Settings -> Signature ותעבירו למצב כבוי.

פורסם

הרעש לא חזק במיוחד,ממרחק של מטר לא בטוח שמבחינים בזה.

ממרחק קרוב ליד רכב או קיר שומעים את זה די בברור.

אני עשיתי את הבדיקה בחניה עם דלת פתוחה ושומעים את זה. בנסיעה עם רעש רוח וגלגלים לא שומעים את זה.

זה לא רעש חזק וצורם ששומעים מקילומטרים אבל מספיק חזק כדי שישמעו אותו מעל הרעש של המנוע

פורסם

כדאי לבדוק מפלס שמן, אבל אם הגיר נראה יבש ללא סימני נזילות סביר להניח שלא חסר שמן.

בכל מקרה, לא סתם שאלתי אם זה רעש קל.

הייתה לי ברלינגו 2009, מהיום הראשון היה רעש קל מהגיר שאפשר היה לשמוע רק כשעומדים צמוד לקיר או לרכב אחר עם דלת או חלון פתוחים, הרעש נעלם עם לחיצה על הקלאץ'. נסעתי ככה 350 אלף ק"מ, הגיר עבד תקין.

עכשיו אני נוסע על ברלינגו 2016, גם שם מהיום הראשון יש את הרעש הזה.

כך שיכול להיות שאתה מתאר מצב תקין. אבל קשה לדעת בלי לשמוע.

אם זה רעש לא תקין, יש מספיק שמן והשמן הוא השמן הנכון לפי מפרט היצרן - זה מייסבים של הגיר.

פורסם

בוקי תודה על העזרה,

האם גם אצלך כאשר הורדת את הרגל מהקלאץ התורים ירדו והמנוע כאילו נשנק לכמה שניות עד שהוא חזר למהירות סרק?

aa.jpgaaa.jpg

האם הבורג בתמונה (עם החיבור ריבועי) זה בורג מילוי?

נראה שיש לי נזילה קטנה מהמחזיר שמן.לא ראיתי את זה שבוע שעבר.

פורסם

נסה לראות אם האיור הזה מביא אותך לבורג הנכון.

ניתן למלא גם דרך איזה בורג בחלק העליון של הגיר,

אבל חייב לפתוח ממילא את הבורג שבצד שמאל למטה, כי הוא זה שנותן אינדיקציה למפלס תקין.

כך שאם יש ברשותך צינורית מתאימה, אני ממליץ לעבוד עם הבורג השמאלי בלבד.

206gear.JPG

יום טוב גם לך

פורסם

ולמקרה שזה לא היה מובן, מפלס שמן צריך להיות עד גובה הבורג.

אם אתה מכניס אצבע ומרגיש את המפלס - תקין.

רק אני מבין מהאיור שאחרי 8/2003 בורג בדיקה בוטל, היתכן?

פורסם

אכן,הרכב שלי הוא משנת 2006 ואין בורג בדיקה או משהו שמזכיר דבר כזה.

לאחר חיפוש בגוגל נראה שאולי אחד הברגים של המכסה חיפוי מהווה גם בורג בדיקה.

מכיוון שאני צריך להחליף מחזיר שמן,אני גם אחליף שמן ואז אוכל לחקור קצת את הנושא.

בכל מקרה אעדכן לטובת חובבי הפיגו שמחפשים את הבורג כמוני ולא מוצאים.

תודה רבה על העזרה!

• תוכן חדש...