Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רכשתי היום מזדה לנטיס שנת 2002 עם 146 אלף ק''מ.

הרכב קצת מוזנח וחייב טיפול גדול, בבדיקה אמרו לי חוץ מטיפול גדול להחליף תושבת גיר(לא יודע איזה),אטם מכסה שסתומים,תושבת מנוע(גם לא ידוע לי איזה בידיוק)

בנוסף לכך אני רוצה לעשות ישור קו כללי של פלאגים,פילטר שמן/אוויר, החלפה מלאה של מיי הקירור(איזה מיי קירור מומלצים, מלבד FL22 המקורי),ושמן מנוע.

איזה חלפים אני צריך לרכוש?

ניסיתי דרך האתר של אבי חלקי חילוף אבל לא מצאתי את עצמי שם.

אשמח גם לדעת מה העלויות של החלפים עם עבודה לתושבת גיר,תושבת מנוע מקורית, ואטם מכסה שסתומים.

תודה,

חג שמח!

פורסם

תושבת גיר יש רק אחת(מתחת למצבר. עולה קרוב ל600 שקל.

תושבת מנוע תתחיל בלהחליף את העליונה מצד שמאל כשאתה מסתכל על תא המנוע, 420 שקל מחיר התושבת, עבודה בשני המקרים לא מסובכת ולא לוקחת יותר מידי זמן.

נוזל קירור גלון כזה יספיק לך http://www.justmotor.co.il/Product/נוזל-קירור-אדום-eneos

.

החלפת שמן גיר + פילטר, חפש מדריך שלי שהעליתי לפורום לפני כמה חודשים.

אטם מכסה שסתומים עולה באזור ה150 שקל.

פורסם

תודה על תגובתך.

פניתי לאבי חלקי חילוף והוא ביקש ממני להיות יותר ספציפי, הוא אמר לי שיש ארבעה תושבות גיר וגם תושבות מנוע, אולי התבלבל?

בנוגע לתושבת הגיר אוקי, בנוגע לתושבת מנוע איך אפשר לדעת בוודאות שזאת התושבת השמאלית?

שמן שמתי לי בסל liqui moly 10W40 5L

מים שמתי 2 גלונים של מים ירוקים של פרסטון

אני סטודנט ואני קצת קצר בכסף, האם השמן והמיי קירור מספיק טובים?

פורסם

אולי פשוט תיגש לאבי והוא בלייב יידאג לך לכל מה שתצטרך. לגבי התושבות שים מקוריות בלבד ותבדוק באיזה תושבת גיר מדובר כי להחליף את התושבת האחורית התחתונה זה פשוט סיוט והגישה חרא עד לרמה שתצטרך להוריד גשר או להנמיך אותו.

פורסם

אתה מרגיש רעידות ברכב או דפיקות מהגיר או שאתה רוצה להחליף בגלל שאמרו בבדיקה?

וכמו שאמרו רק שמן גיר מקורי תקן M5 והחלפה חלקית כולל פילטר. תושבות גם כן רק מקורי.

מה מצב הטיימינג רצועות?

בולמים ותושבות זה המחלה של הרכב.

אתה סטודנט וקנית מנוע 2.0? הרכב בולע דלק, ויישור קו גם יעלה לך הרבה כסף, מקווה לפחות שלקחת אותה בזול.

פורסם

אני מרגיש רעידות כן, בעיות או דפיקות מהגיר לא.

חבר שלי שהוא מבין הרבה יותר טוב ממני ברכבים ויש לו קצת ניסיון בהחלפה של חלפים אמר לי שתושבת מנוע שמאלית גמורה(גם לו יש לנטיס וראיתי את התושבת שלו), בנוסף לכך בבדיקה אמרו לי שיש נזילת מים, ככה שיש צורך גם בהחלפת רדיאטור.

הזמנתי מאבי חלקי חילוף את ההזמנה הראשונית לטיפול ובנוסף לכך אטם מכסה שסתומים.

אדבר איתו שוב לאחר החג ואזמין גם תושבת מנוע שמאלית ורדיאטור, למוסכניק אני אשאיר את ההחלטה אם כדאי להחליף תושבת גיר או לא, כי הגיר לא מראה סימנים של בעיות בנסיעה.

כמה לדעתכם אמור לעלות לי במוסך רגיל ולא מורשה בתנאי שאני מספיק את כל החלקים לכל מה שהזכרתי?(טיפול 10, תושבת מנוע, רדיאטור)

חג שמח!

פורסם

יש פה עבודה בעלות של 500 ש"ח לפחות.

מציע לנסות ליצור קשר עם חבר כנופייה באזורך טן לנדוד לכיוון רעננה באחד הסופ"ש עם תיאום מראש עם אסף מהכנופייה.

פורסם (נערך)

אכן זה המחיר מארק,

אחד מהבני דודים מהיותר מומלצים בפשפשוק, יצרתי איתו קשר עכשיו והוא אמר לי כל העבודה שהזכרתי בשרשור, מלבד תושבת גיר, כל העבודה 500 שקלים ללא חשבונית וקבלה.

יצרתי קשר עם אסף, תודה על האזכור מארק, יש לי ניסיון מצויין איתם לאחר שמתן עזר לי שכרכשתי יונדאי גטס בעבר, עשה לי טיפול 10 אלף.

עריכה אחרונה על ידי yacovmateo
פורסם

נזילת נוזל קירור לא מחייבת בהכרח החלפת רדיאטור- צריך ראשית לפני שמחליפים חלקים להבין מהיכן הנזילה (בדיקה בלחץ של מערכת הקירור)- ייתכן שבנד מתכת לא מחוזק,צינור קרוע מעט /משאבת מים נוזלת/פלאנץ מים.

כדאי לבדוק מתי הוחלף טיימינג לאחרונה ואם משאבת המים היא זו שנוזלת,הייתי מחליף את הרצועה בכל מקרה לשקט נפשי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אוקי, אבדוק את זה כשאגיע למוסך.

שאלה אחרונה, האם יש הצדקה לתושבת מנוע מקורית-צד שמאל לעומת תושבת תחליפית?

הבדלים של 200 אחוז במחיר.

פורסם

קולאוטי, אני רואה את הבעיה מהכיוון ההפוך, שהרעידות עדיין יהיו, אמנם לא חזקות כמו קרועות אבל יהיו,

זה מנסיון מוכח שלי עם סינית לעומת מקורית באותו הצד של תושבת. פשוט עולם אחר, עד כדי כך שכמעט נפלה לי הלסת.

פעם הייתי משוטט בפורומים של מאזדות,

תמיד המליצו על תושבות תאילנדיות תוצרת NOK.

תאילנד = חרא תושבות, אבל ספציפית השם הזה עלה הרבה, אולי תברר עליה.

פורסם
נזילת נוזל קירור לא מחייבת בהכרח החלפת רדיאטור- צריך ראשית לפני שמחליפים חלקים להבין מהיכן הנזילה (בדיקה בלחץ של מערכת הקירור)- ייתכן שבנד מתכת לא מחוזק,צינור קרוע מעט /משאבת מים נוזלת/פלאנץ מים.

כדאי לבדוק מתי הוחלף טיימינג לאחרונה ואם משאבת המים היא זו שנוזלת,הייתי מחליף את הרצועה בכל מקרה לשקט נפשי.

אז חזרתי מהמוסך, בדקו לי מהיכן מגיעה הנזילה, הם עשו זאת על ידי משאבת לחץ אוויר, בסופו של דבר החליפו 2 בנדים, וכרגע לאחר נסיעה ממושכת אין שום נזילה, רק צריך לעקוב ולראות שהכל תקין.

שאלה נוספת, מה שמסומן בכחול זאת תושבת מנוע עליונה מצד שמאל נכון?

המוסך קצת בילבל אותי כשאמר לי שמדובר בתושבת מנוע צד ימין ולא שמאל.

17901979_10212355042940204_1836485530_o.jpg

פורסם

התושבת המסומנת היא אכן צד ימין,

לחלקים במנוע (ובכלל ברכב) מתייחסים בצורה שצד נהג זה שמאל, וצד נוסע זה ימין.

אם אתה עומד מול המנוע התושבת בצד ימין שלך נכון? זו תושבת צד ימין.

• תוכן חדש...