Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מעבד לבחור ? I5 7200 VS I7 6500U

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני המחשבים באותו מחיר,

שני המחשבים באותו מחיר בדיוק.

איזה מעבד חזק יותר? המחשב ישמש לעיבוד תמונות.

צירפתי לינקים לבנצ'מארק שמראה שדווקא הi5 חזק יותר. לפי הבנתי הקפיצה מדור 6 ל7 היא מינורית ככה שלא מסתדר לי ההבדלים בביצועים.

אשמח לעזרתכם

המחשב עם i5 מגיע עם SSD 256GB מעבד דור שביעי ואחרון

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-7200U+%40+2.50GHz&id=2865

המחשב עם i7 מגיע עם 500GB רגיל מעבד דור שישי אחד לפני אחרון.

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6500U+%40+2.50GHz&id=2607

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

i5 ו-SSD מנצחים i7 והארד דיסק רגיל בכל רגע נתון בעיבוד תמונות. אין פה מה לחשוב בכלל. אני מעבד תמונות וזה השילוב שהייתי בוחר בו. i7 צריך בשביל וידאו, תלת מימד, קאד או VM קשוחים במיוחד.

תבדוק אם יש עוד הבדלים - רזולוציית מסך, כמות RAM, גודל/משקל, יכול להיות שפספסת משהו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם באמת אין, אני לא רואה סיבה מיוחדת להעדיף את ה-i7. אבל אולי שווה לבדוק בכל מקרה אם יש אפשרות להוסיף (לא לשדרג - להוסיף) דיסק SSD למחשב עם ה-i7 בכמה מאות שקלים ואז אתה באמת נהנה מכל העולמות.

ולגבי הבנצ'מרק שפסרמת, אני לא רואה איך יש סיכוי ש-i5 עוקף i7. אולי במבחן של ליבה אחת אחת, אבל לא במבחן שמשתמש בכל הליבות, ל-i7 יש עוד hyperthreding שאפקטיבית מכפיל את כמות הליבות שלו.

פורסם (נערך)

זה ממוצע של כל המבחנים לפי הבנתי

ולא אוכל לשדרג\להוסיף לSSD את הI7 מפאת התקציב.

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

פורסם

אם זה נייח או לפטופ אם נגישות נוחה לשדרוגים אפשר לשדרג אחר כך. להעביר את המידע ל-SSD זו לא בעיה, אפילו כשמדובר בכונן מערכת ©. יש כלים שפשוט עושים שכפול ואחרי שני קליקים ושעה וחצי אתה עם ה-SSD החדש.

פורסם

מעדיף SSD וi5 בכל מצב על דיסק רגיל ולא משנה איזה קונפיגורציה.

אכן - I5 יכול להיות מהיר יותר בעיקר בSingle threaded. א ב ל - חוץ מבאמת קידוד וידאו ודברים קצת יותר הארדקור - רוב הפעולות הן Single threaded - וSSD ישפיע משמעותית יותר על כל המהירות ה״יומיומית״ ועבודה עם המון קבצים.

עיבוד תמונה זה מושג מאוד רחב אגב. כי לערוך תמונה אחרי תמונה בפוטושופ זה לא סיפור ברוב הזמן.

אבל להתעסק עם איזה משהו עם 20 Layerים ואפקטים זה משהו אחר.

בימינו בכ״א - דיסק מהיר (SSD) וזיכרון (8 ומעלה) משנים הרבה יותר מהרגע שאתה כבר ברמת מעבדים סבירה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פוטושופ היא תוכנה קלה יחסית, כי רוב השינויים שאתה עושה בה הם נקודתיים. אני מתייחס כמובן לכמות קטנה של layers. גם 20 לא ממש "יהרגו" מחשב סביר. אני עם המחשב שלי (i7 דור שלישי, 8 ג'יגה ראם ו-SSD Sata2) עורך תמונות עם 20 ליירים בלי יותר מדי בעיות. הבעיות באמת מתחילות כשמעמיסים אפקטים file-wide ועורכים בתוכנות שעובדות על כל הקובץ כמו לייטרום למשל. שם המחשב שלי כבר בקושי סוחב.

פורסם (נערך)

רגע רגע, אתם מדברים על I7 ו I5 כאילו מדברים על מעבד שולחני ששם זה 4C/4T לעומת 4C/8T.

אני ראוה שהמעבדים הנ"ל אותו הזבל של 2 ליבות 4 נימים והאפילו התדרים דומים.(אני קורא להם זבל כי אינטל **** אותנו עם המוצרים שלהם עקב היעדר תחרות+ השימוש בשם I7 במעבדי U שמטעים את הצרכן שמכיר אותם מהמחשבים השולחניים).

בחיי למה אף אחד עוד לא תבע את אינטל על הטעיית הצרכים עם השמות שלהם, פשוט עבודה בעיניים.

סתם לדוגמא מעבד I5 HQ יהיה חזק מכל I7U.

בקיצור קח את הI5 שמגיע עם הכרטיס מסך המובנה שטוב יותר בנוסף לSSD.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חשוב להבין משהו בכל הנוגע לבנצ'מארקים כנגד REAL WORLD, במיוחד בעולם מרובה-הליבות הנוכחי:

זה שהמעבד תומך בריבוי 'חוטים' (כן כן קולטים שככה קוראים לזה באקדמיה? יענו לThread? לפחות ככה כינו את זה בפקולטה למדמ"ח וזה חרפן לי את המוח) לאו דווקא אומר שאתה תרגיש בשיפור בביצועים, כל התמיכה בחומרה לא שווה כלום אם התוכנה לא יודעת לנצל את זה...

ונכון להיום, בהרבה מקרים, התוכנה אכן לא יודעת לנצל את זה. לרשום קוד שמנצל multi thread עלול להיות קשה, כמובן כתלות באפליקציה וכו'.

בנוסף, כאשר מנתחים ביצועים של מע' שלמה חשוב להבין איפה צוואר הבקבוק, וכמו שכולם בערך אמרו לעיל - צוואר הבקבוק בתהליך שמערב דטא כבר ממזמן לא נמצא במעבד אלא בדיסק הקשיח. מה עוזר לך מעבד בתדר סופר גבוה אם התהליך בסופו של דבר צריך לשמור/לחלץ דטא מדיסק במהירות חרבנא..?

החשיבות של ביצועי הדיסק הקשיח ברוב המערכות למשתמש הביתי הממוצע תהיה הרבה יותר גבוהה מאשר זו של המעבד.

וככל שהתלות שלך בדטא שאינו בזכרון הנדיף עולה, ככה זה מקבל עוד יותר משנה תוקף.

// --- קצת אוף טופיק -- //

ולהעשרה: אינטל הכריזו לפני זמן מה על הטכנולוגיה האחרונה שלהם בדיסק קשיח, 3d xpoint -

הביצועים של הדיסק הקשיח הזה מהירים בסדר גודל משל הSSD שיש לנו היום, ובעצם מכניסים את הדיסק הקשיח לרזולוציית מהירות שנמצאת קרוב מאוד לשטח של זכרון נדיף (קרי DRAM) - מדברים על אזור ה10 מיקרו שניות.

ובעברית צחה יותר: אנחנו לא רחוקים מהיום שהביצועים של הדיסק ה"קשיח" יהיו דומים(עד כמעט זהים) לאלו של הזכרון הנדיף, איזה מגניב זה שהיום קונים מחשב עם 32GB RAM נכון? אז עוד זמן לא רב זה כבר יהיה בסד"ג של מאות ג'יגות (ואף טרות).

אני סבור שההשלכות על עולם הנדסת התוכנה יהיו פסיכוטיות לגמרי.

// --- -------------------- -- //

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
רגע רגע, אתם מדברים על I7 ו I5 כאילו מדברים על מעבד שולחני ששם זה 4C/4T לעומת 4C/8T.

אני ראוה שהמעבדים הנ"ל אותו הזבל של 2 ליבות 4 נימים והאפילו התדרים דומים.(אני קורא להם זבל כי אינטל **** אותנו עם המוצרים שלהם עקב היעדר תחרות+ השימוש בשם I7 במעבדי U שמטעים את הצרכן שמכיר אותם מהמחשבים השולחניים).

בחיי למה אף אחד עוד לא תבע את אינטל על הטעיית הצרכים עם השמות שלהם, פשוט עבודה בעיניים.

סתם לדוגמא מעבד I5 HQ יהיה חזק מכל I7U.

בקיצור קח את הI5 שמגיע עם הכרטיס מסך המובנה שטוב יותר בנוסף לSSD.

סלח לי, אבל על מה אתה מקשקש? אינטל עשו לך מה בדיוק? זבל? היעדר תחרות?

יש לך שמץ כמה קשה עוד לפתח ארכיטקטורות חדשות שאנחנו במצב המזעור הנוכחי ועוד לקבל מזה שיפור משמעותי?

מעבדי ה U הם שיגעון של דבר, פעם הם היו פשרה מוחלטת בשביל מי שצריך יותר זמן סוללה. היום הם מציעים כוח לא מבוטל, בנוסף ליופי של זמני סוללה. לא היעדר תחרות ולא נעליים, מסדרה 3XXX לסדרה 6XXX למשל הכוח של מעבד מקביל בסדרה יותר מהוכפל בשימושים מסוימים, ובו בזמן צריכת האנרגיה ירדה.

אתה יודע איזו ברכה זו בתור סטודנט למשל שהלפטופ יכול גם להריץ סולידוורקס 2017 בדגמים לא פשוטים בלי לגמגם, גם לשמש לעריכת וידאו בצורה סבירה, וגם להחזיק יום שלם בלי שיהיה צריך לחפש שקע? השתמשת ב 5 השנים האחרונות במחשב שמבוסס על אחד המעבדים הנ"ל שאתה יוצא בקביעה כזו נחרצת?

לנושא השרשור- ההבדל בכוח העיבוד לטובת ה I7 6500 לא גדול ממש, וחשוב יותר- כנראה לא יבוא לידי ביטוי ברוב השימושים. ה I5 מהסדרה החדשה יותר מציע עוד חיסכון באנרגיה. בהתחשב בעובדה שזה גם אומר SSD מול הארדיסק- אין פה ויכוח בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

פיקה - מטון הכתיבה שלך ניתן לחשוב שאתה יודע על מה אתה מדבר, ולכן אשאל אותך שאלה רצינית:

לפחות עד דור הסנדי, כל ירידה בתהליך הייצור גרמה לעליה בביצועים באופן די הפוך וישר (כתלות בכמות הטרנזיסטורים שעלתה בצורה די גדולה).

מאז הסנדי ברידג' שהיה 32NM אנחנו כבר ב 14NM, מה שאמור להראות שיפור של יותר מפי 2 בביצועים (שוב, אם נשווה לשיפור שהיה עד הסנדי ברידג'), ובכל זאת תוספת הביצועים היא רק כ 25%...

גם אם ניקח בחשבון את הירידה בצריכת החשמל, עדיין לא מדובר בעליה פרופורציונאלית.

אז או שיש פה משהו שאני לא מבין, או שאינטל למרות הקטנת הטרנזיסטורים עצמם לא מגדילה את כמותם במעבדים בפועל (מסתדר עם העובדה שאינטל הפכו לחשאיים לגבי כמות הטרנזיסטורים במעבדים) - כדי להרוויח אקסטרה על חשבון הצרכן.

לנושא - גם אני מצטרף למציעים לקחת את ה i5, וגם לי לא ברור מדוע כבר 5 שנים שה i7/i5 בניידים מגיעים עם 2 ליבות בלבד.

פורסם (נערך)

Pika007

אכן כן קניתי, ברשותי מעבד I3-6100 אז אני יודע על איזה זבל מדובר.

אינטל בקושי משפרים 2% בIPC כל שנה(אל תיתבלבל בביצועים עקב העלאת תדר בכל דור שככה הם גורמים לך לחשוב שיש שיפור).

תיראה כמה שנים כבר עברו ואנחנו עדיין עם מעבדים מרובעי ליבה בכמעט 2000 שקל!

כמעט כל דור מחייבים את כולנו להחליף את הלוח (1156/1155/1151/1150), עושים חיסכון ושמים לנו מישחה טרמית מסריחה עם ביצועים עלובים גם במעבדי I7 שסתם נותנים להם להיתבשל ב20 מעלות יותר, שאני אמשיך?(בZEN הם מלחימים בצורה מושלמת ללא בעיה).

לא יודע מה הם עושים עם התאמת קוד הפיתוח שיתאים למעבד שלהם וכמובן מציג ביצועים מעולים בכל תוכנת בדיקה, אבל בפועל אני מרגיש שהמחשב עובד חרא.

עברתי את כל המעבדים החל מQ6600/Q8300/ I7 860 וכרגע עם ה6100, אז יש לי קצת מושג.

סתם לדוגמא, הI7 860 (מיצטער שמכרתי כי האמנתי לשיפורים של אינטל)בריבוי ליבות הוא בערך ברמה של ה6100 בריבוי ליבות, בפועל ה6100 מרגיש שעובד זוועה ומגמגם, לא מעניין אותי כבר כל "השיפורים" שלהם, לא קונה יותר אינטל לפחות 5 שנים הקרובות, הI3 היה מעבד זמני ליפני הZEN וככה הוא כבר למכירה.

להציג מעבד 2 ליבות כI7 לעומת I5 לאדם ממוצא שאין לו מושג במחשבים זו הטעיה לדעתי ורק מבלבל, אני ממש מצפה למעבדים של AMD בניידים, בכיף ישלבו את המעבד 8 ליבות בנייד רציני לעומת המרובע ליבות של אינטל.

ועוד דבר- מה הקטע המפגר של התלהבות מהשיפורים בכרטיס מסך המובנה? מי לכל הרוחות קונה מעבד I7 ומיסתפק בכרטיס המובנה. בקיצור שטויות במיץ.

סתם להמחשה: זה מה שהבדל של 8 שנים מבית אינטל הביא לנו( בקושי שיפור של 40% במקסימום לעומת ה870, לעומת הסנדי השיפור ביכלל עלוב.!).

עד כאן, בקיצור בעתיד הקרוב תענישו את אינטל ותעברו לAMD עם ראש שקט לפחות ב4 שנים הקרובות שהסוקט לא הולך להישתנות ותוכלו כל פעם לשדרג רק את המעבד בכיף :-).

חזרה לשירשור- הI5 כמו שכולנו ציינו :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

OOGA - מכיר את חוק מור?

בכ"א התיאור שלך לוקה בחסר, וההנחה שלך כאילו הם 'עושים דווקא' פשטנית לדעתי. אתה מתייחס לכל הסיפור הזה של הקטנת הטכנולוגיה בקלות דעת.

עוד כשאני הייתי בתואר היו דיבורים על כך שאנחנו עוד רגע בקו הרוויה מבחינת ביצועים, ואכן רואים שיפט לטובת פאואר בשנים האחרונות. אגב - לגמרי בצדק. גם אם אפשר לשפר ביצועים בנק' הזמן הנוכחית נדמה לי שיש הרבה יותר שימושים להורדת פאואר על כל המשתמע מכך (הספק, חום, ביצועים).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...