Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מעבד לבחור ? I5 7200 VS I7 6500U

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מניח שהוא דיבר על דגמי ה-U. גם ב-PC יש/היו דגמי i7-QM/HQ עם ארבעה ליבות והייפרתרדינג.

אני עם מחשב נייד של DELL שהוא כמעט בן 6 והוא מגיע עם מעבד I7 מרובע ליבות וגם היום אפשר למצוא לפטופים מרובי ליבות

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמובן שיש מעבדי I7 מרובעי ליבות, הבעיה היא מתן השמות המבלבלים בכוונה מאת אינטל, כבר ראיתי הרבה דיונים שאנשים קנו I7 כי חשבו שיהיה טוב יותר מהI5 והופתעו לגלות את משמעות הU בשם.

לדוגמא, תגיד לי מה הלקוח הפשוט שאין לו מושג במחשבים יחשוב מי מבין שתי המעבדים הבאים הוא חזק יותר:

Intel Core i5-7300HQ

Intel Core i7-7500U

ועכשיו תגיד בכנות שאינטל לא בונה (לכאורה) על הטעיית הלקוחות?, הI7 יעלה להם פחות אבל בשם המפוצץ ימכור יותר -מבין?.

נ.ב: הI5 7300U הוא בעל ביציעים כמעט(99%) זהים לI7 7500U ב100$ פחות.

http://www.anandtech.com/show/10959/intel-launches-7th-generation-kaby-lake-i7-7700k-i5-7600k-i3-7350k

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אינטל לא בונה על על הטעיית לקוחות, אינטל ממתגת לפי סדרות, כמו שכל חברה אי פעם עשתה כבר עשרות שנים. אותו לקוח הדיוט שנכנס לחנות צריך להפעיל את הקבסה לרגע- איך זה שהמחשב הזה עם ה I5 עבה וכבד יותר ועם זמן סוללה קצר יותר, ודווקא ה I7 דקיק יפה כזה עם זמן סוללה ארוך? אה, רגע, מה זה ה U הזה שמתחבא בסוף? אדון מוכר אתה יכול להסביר לי?

אם הלקוח לא הדיוט אלא אידיוט- באמת שזו כבר בעיה שלו.

בנוגע לשני המעבדים הספציפיים האלו- וואלה, אז לקוח עם שכל ילך על המעבד הזול יותר. פשוט, לא? (לא בדקתי אם הטענה אכן נכונה בכלל)

Pika007

אם אתה רוצה לגונן על אינטל- האם תוכל להסביר את התירוץ שלהם שהם חוסכים על הצרכן ומורחים מישחה טרמית עלובה בימקום הלחמה של הIHS?

איך AMD הצליחה לעשות זאת שאינטל ניכשלו.

בנוסף לגבי יכולות שיפור, אשמח לקבל דעתך על איך חברה על הקרשים בלי תקציבים הצליחה לפתח מעבד 8 ליבות פיזיות במיגבלת 65W לעומת ה7700 הרגיל של אינטל ב65W?

גם בלי אופטימיזציות למעבד ההחדש יש פער ביצועים של עד כמעט פי 2 בתוכנות עריכה/רינדור וכו' בצריכת הספק זהה.

אינטל יכלו, לא רצו, המשיכו לחלוב את הצרכנים ותקעו את השוק והגבילו אותו, רק למי שהיה כסף לשרת פרטי או מעבדי סוקט 2011 היקרים להחריד יכלו להמשיך להיתקדם.

מבחינתי אפילו רק החיסכון שלהם עם המישחה הטרמית העלובה מספיק בשביל להרתיח אותי על היתנהלות החברה לצרכנים שלה שמימני שקל הם כבר לא יראו- ויש בדעתי עוד רבים מאוד בקהילת החומרה, זה מהלך לחיסכון נטו כי מבחינתם מה הצרכן הדביל מבין.

אין לי איזשהו אינטרס "לגונן" על אינטל, אין לי מניות אצלם.

למה שילחימו את ה IHS ויצרו פוטנציאל לבעיות ביצור אם המצב הנוכחי עובד אחלה בחלה והטמפרטורות סה"כ די נמוכות? אתה יודע בכלל במה כרוכה הלחמה? הנה, יש פה מאמר שנכתב ממש בשבילך, כולל ההערה בסוף-

http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/

זה לא עניין של הצלחה או כישלון, זה עניין של תועלת.

איפה ההפרש של פי 2 בתוכנות עריכה על אותו הספק? חרשתי את האינטרנט, אני לא מוצא. בנוסף, המעטפת התרמית של מעבדי ה 1700X/1800X היא 95w, לגבי ה 1700 אני כמעט ולא מוצא מידע בשלב זה, אשמח אם יש לך לינקים לכל דבר שהוא לא cinebench.

שחרר את עניין המשחה התרמית, זו ממש לא הצורה של אינטל "לחסוך עליך". בנוגע לתושבות- פה גם אני העברתי ביקורת על אינטל, אולי מדובר בבעיה עם גודל ה DIE, אולי במשהו אחר.

פורסם
מממ... כל המקים 15״ שהיו לי היו I7 ניידים עם 4 ליבות מאז 2012 (וזה גם כי ״קפצתי״ על הדור של 2011)

הראשון היה פרו רטינה 15״ - בא עם I7 מרובע ליבות באמצע 2012 - כלומר כמעט 5 שנים.

אכן התכוונתי כפי שאמר ספייר למעבדים הרגילים, ולא למעבדי "הביצועים" של אינטל שדורשים תוספת לא קטנה של כסף, עבור מחשבים לשוק המתקדם. ואגב, מעבדי ה HQ שומרים על TDP של 45W כבר יותר מ 5 שנים, איפה השיפור בצריכת החשמל לא ממש ברור לי.

ולגבי הטענה שיש שיפור של 10% בין כל דור -

נראה שדור הקבילייק לא מציג שוני מסקילייק למעט השינויים שנעשו בצ'יפסט -

לפי בדיקות ביצועים וצריכת חשמל המעבדים האלה מעט מהירים יותר מאלה שקדמו להם ולוקחים יותר חשמל בהתאמה - כך שעבורי מדובר במעבדי סקיילייק עם OC קטן ותו לו (ושוב, בהסתמכות על בדיקות, לא השערות).

אגב, עוד משהו מעניין - אנחנו גם באמת לא רואים הקטנה של המעבדים (יעני שבב הסיליקון, לא כל החבילה) בשנים האחרונות - וזה לעומת המעבדים בכרטיסי המסך שנעשו מזעריים למרות שהם מכילים כ 7 מיליארד טרנזיסטורים בדגמי הביניים.

פורסם
כמובן שיש מעבדי I7 מרובעי ליבות, הבעיה היא מתן השמות המבלבלים בכוונה מאת אינטל

"בכוונה״ זה קצת מרחיק לכת, אבל לאינטל יש בעיה מהותית בשמות כבר למעלה מעשור,

אי אפשר לנחש בשום צורה מי קדם למו. הם אפילו החיו את השם ״פנטיום״ בלי שום קשר לכלום, כאוס טוטאלי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...