Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יומיים אחרי מותו ואיש לא רשם מילה בפורום המוטורי הרשמי של ישראל. לא בא בטענות לאיש חלילה.3c0f4fc61909b68ee60e7f4bb5da299e.jpg

סורטיס יהיה זכור בעיקר בזכות היותו הנהג היחיד בהיסטוריה שזכה באליפויות עולם על שני גלגלים וגם על ארבעה.

שנות פעילותו היו בתקופה בה רוב הנהגים היו נהרגים על המסלולים, ודי בנס הוא זכה לקריירה ארוכה מאוד, וזאת למרות תאונה קשה מאוד שעבר בקנדה שכמעט סיימה את חייו - וגם אחריה חזר סורטיס לנהוג והיה מהיר מאי פעם.

סורטיס נהג תקופה ארוכה מהקריירה שלו בישביל סקודריה פרארי. תנאי ההעסקה של אז כללו חדר במלון קטן ופרארי 330 GTC בישביל להגיע ממקום למקום, ומשכורת שאיש מאיתנו לא היה מסכן את חייו בעבורה כיום. סורטיס נהג עבור פרארי גם במכוניות הפרוטוטייפ של לה-מאנס (P2 ו-P3) בתקופת ה-CHALLANGE על ההגמוניה של פרארי בלה-מאנס שהגיעה מכיוון פורד עם ה-GT40.

בישביל לתאר את פעולת הנהיגה רוב השפות משתמשות במילה אחת - נהג.

לא כך באיטלקית. באיטלקית יש לכך שתי מילים. נהג - זה אנשים כמוני וכמוכם. ובאיטלקית Guidatore.

נהג מירוצים נקרא Pilota.

סורטיס היה פילוטה והאיטלקים אהבו את האנגלי מאוד. כשהיה עוצר עם הפרארי בכפר קטן לשתות קפה בדרך למונזה או אימולה, או כל מקום אחר - כשאנשים היו מזהים אותו (אפילו בתור בבנק או בדואר) היו נעמדים ומוחאים לו כפיים.

מבט אחד בתמונה הראשונה שהעליתי יסביר לכולנו מדוע - המבט בעיניו של אלוף עולם בתחום הספורט המוטורי אינו דומה למבט בעיניו של אף אדם אחר.

john-surtees-vincent.jpg 1489171278613.jpg 1967-surt-nurb-hond-ra273.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על השיתוף, אבל למיטב ידיעתי, סטירלינג מוס, מריו אנדרטי ועוד כמה נפילים עדיין איתנו. לדעתי, גם נהגים מאוחרים יותר כלאודה, פרוסט ואפילו שומאכר זכאים להיחשב לנפילים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
תודה על השיתוף, אבל למיטב ידיעתי, סטירלינג מוס, מריו אנדרטי ועוד כמה נפילים עדיין איתנו. לדעתי, גם נהגים מאוחרים יותר כלאודה, פרוסט ואפילו שומאכר זכאים להיחשב לנפילים.

זו שאלה מעניינת, איפה לשים את הגבול הזה. אני אישית הייתי שם אותו בערך על הגבול בין שנות השישים לשנות השבעים, השנים שבהן היתה התקדמות עצומה בבטיחות של הספורט. לפי הקריטריון הזה אנדרטי והנהגים המאוחרים יותר לא ייחשבו כנפילים.

מוס, כמובן, ייכלל בכל רשימה כזו, ולדעתי האישית קרוב מאוד לראש הרשימה.

פורסם (נערך)

כל מי שהישגיו בספורט המוטורי (ב-High-End) יוצאות דופן, ראוי להיחשב נפיל, כולל לא מעט נהגים מהדורות האחרונים.

אגב, אני תמיד מחשיב את רוב וילסון ברשימת הנפילים למרות שהוא כלל לא הגיע לפורמולה 1 (למרות הישגים יפים בפורמולה 3) מאחר וההישגים שלו כמאמן של כמעט כל נהגי המירוצים של דורנו - מכובדים כמו כל קריירת מירוצים.

עד היום, לא קם נהג (מלבד לואיס המילטון) שניצח את רוב בהקפה של מסלול ברנטינגטורפ ללא הדרכה שלו על המסלול. ואנחנו מדברים על איש מעשן (ודי שמן) בגיל העמידה שמביס נהגי פורמולה 1 וראלי עולמי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למה אפילו שומאכר? שומאכר בהחלט ראוי, לדעתי כמובן, להיחשב יחד עם הגדולים באמת, בין היתר בזכות גדולתו בפיתוח לצד גדולתו בנהיגה, וכמובן הישגים אבסולוטיים. כך גם לאודה, סנה ופרוסט, וגם המילטון בהחלט בדרך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

התמונה השמאלית בהודעה הראשונה משכה אותי בשיער ( כן עוד נשאר ) 50 שנה אחורה.

גם המכונית , וגם המסלול , וראו את קרבת הצופים למסלול , בלי גדר בטחון.

פשוט מטורף ומסוכן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה עד היום יש שילוט מאוד מוכר סביב מסלולים בבריטניה (יוחאי מכיר אותם היטב)

Motor sport can be dangerous.

עם או בלי גדר בטיחות. זה מסוכן, נקודה. רמות הסיכון משתנות, אך כצופה, אתה למעשה נותן את הפרומיל שלך ובכך נכנס בברית מסוימת עם הנהג.

אנצ׳ו פרארי אמר

״the pilota who is willing to die in the car will be faster then the pilota in the faster car"

פורסם

אין מה להשוות את רמות הסיכון היום לצופים ולנהגים לעומת 50 שנה אחורה.

שלא לדבר על אמצעי החילוץ והרפואה העומדים היום לרשות הנהגים במקרה שכבר קרתה תאונה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תפעול תיבת ההילוכים הוא הדבר האחרון ברשימת הדברים שהפכו את מכוניות המירוץ המוקדמות למאתגרות לנהיגה.

פורסם

מגיב קצת באיחור, סורי;

שומאכר לא נפיל, כמו גם המילטון או כל אלו מהדורות האחרונים. אני מעיז לומר שאפילו הגדולים של שנות השמונים, כמו פרוסט או סנה לא היו נפילים. כמובן, הם היו נהגים משכמם ומעלה, הטובים ביותר לזמנם- ללא ספק.

אבל הזכות להיקרא "נפיל" שמורה לנהגים שלא רק נאלצו להתמודד עם תנאים סביבתיים שהיום נחשבים להזויים (כפי שישה ציין- לא גדירות בטיחות למכוניות, לא רשתות עבור הצופים, אמצעי חילוץ נחותים וכן הלאה), שלא לדבר על הבטיחות של המכוניות עצמן, שלא היתה קיימת כלל- המכוניות עצמן היו מתוכננות עם התחשבות מינימלית בדעתו של הנהג, שעוד לא נחשב כמישהו שיש לו SAY. וכל זה היה עד בערך סוף שנות השישים.

אי אפשר להשוות את שבע האליפויות של שומאכר (כבודן במקומן מונח), שנהג במכוניות שנתפרו למידותיו, לחמש האליפויות של פאנג'יו, שהושגו עם ארבעה יצרנים שונים, האחרונה בגיל 46, וזכור נצחונו הגדול מכולם בנורבורגרינג ב-1957:

אגב, מה שצריך לעניין אתכם פה זה רוחב הצמיגים. זה לכשלעצמו צריך להספיק ע"מ להבין עד כמה הנפילים הינם נפילים. ואני כבר לא מזכיר את התקופה של טאציו נובולארי, ג'זפה פארינה או הרמן לאנג, עשרים שנה קודם לכן.

נהגים האלו התעלו על עצמם דווקא במסלולים אותם לא סבלו. ג'ם קלארק, למשל, שנא את ספא אבל זה לא מנע ממנו לנצח ארבע פעמים במסלול הזה, שהיה משהו אחר ממה שקיים היום:

MASTA2_2.jpg

MASTA4_2.jpg

את התמונות הנ"ל צילמתי ב-2001. מה שאתם רואים כאן זה חלק מהמסלול הישן, שאורכו היה כשמונה קילומטרים, וזו ישורת ה-Masta, בזמנה אחד המקומות המהירים ביותר בעולם (ב-1971 פורשה הגיעו ל-360 קמ"ש עם ה-917). הכביש הזה הוא בדיוק כפי שהתחרו עליו אז, צר ומפחיד. צריך להיות שם בשביל להבין.

אני קצת מסכים כאן עם חן שלאו דווקא פורמולה 1 הוא המדד. אם כבר מדברים על נהגים שמנים ומעשנים, ראו את ג'רי מארשל, למשל:

dec-12-1976-james-hunt-and-gerry-marshall-are-still-good-friends-world-e11bt1.jpg

לא, זה לא הימני. אותו אתם מכירים. מארשל היה עילוי במכוניות טורינג (או סאלון), ובארבעת העשורים בהם התחרה ניצח יותר מ-620 מרוצים, בקטגוריות שונות. אם לא היה מת מבעיות לב ב-2005, היה כנראה ממשיך לנצח.

נראה כמה מכם יזהו כאן עוד נהג טורינג מפורסם.

לאושרי, זכיתי לראות אותו בפעולה אי שם ב-1993. לא הבנתי הרבה אז במרוצי מכוניות קלאסיות אבל הבנתי שאני רואה משהו מיוחד (הוא הגיע לעזור לקבוצת המירוצים שאחי היה חלק ממנה, לבצע סט-אפ לקורבט 69 שהתחרו איתה).

לעניין סורטיס, שגם אותו זכיתי לראות בזאלצבורגרינג 1995 על נורטון קלאסי, צריך להוסיף שאחרי שעזב את פרארי, עבר להונדה, ובכך תרם לחיזוק הקבוצה שמעטים הנהגים המערביים שהאמינו בה. הוא העניק לה את הניצחון השני בתולדותיה (הראשון היה ב-1965) במונזה 1967, בפוטו-פיניש:

אח"כ הקים קבוצה משלו, בה גם נהג.

פורסם

מה שמרשים ספציפית בפנג׳יו הוא שאם אינני טועה, הוא אחד מהנהגים הבטוחים ביותר בתולדות הספורט. רוב הנהגים הבולטים בספורט המוטורי אמנם לא מרסקי רכבים סדרתיים, אך נמצאים יחסית קרוב למרכז הסקלה. פנג׳יו - רחוק בקצה הבטוח.

אבל, אני לא חושב שנכון לפטור בנפנופי ידיים נהגים גם בעת הנוכחית בגלל בטיחות פסיבית או אפילו בגלל ה-"attitude" של מכוניות מירוץ בנות זמננו במגבלות.

סביר להניח שהמילטון לא היה נוחל הצלחה מיוחדת במירוצים בשנות השישים, אבל גם שפנג׳יו לא היה מסתדר כל כך טוב עם מכונית F1 בת זמננו.

• תוכן חדש...