Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני עד ב 70K-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש סופר מיני במחיר של עד 70-80 אלף, כשהדרישות העיקריות שלי הן שתהיה יחסית זריזה, כיפית לנסיעה ובעלת אמינות לא יותר מדי מפוקפקת. אני בעיקרון מחפש משהו משנתון 14-15.

לא משנה לי כל כך אוטומט או ידני, וכל עוד האבזור לא יותר מדי מזעזע והמנוע לא חלש מדי אז אני אפילו נוטה קצת לכיוון הידני.

הדגמים שחשבתי עליהם:

סקודה פאביה החדשה (אוטומטית)

מאזדה 2 החדשה

איביזה

פולו

אשמח להמלצות בעד או נגד הדגמים האלה, או רעיונות לדגמים אחרים שאני מפספס.

פורסם (נערך)

בואגיות זה בעיקר כוח ופחות התנהגות.

המאזדה כן יחסית.

מבחינת ידני אפשר לשקול סוויפט או 208 , יש את הפיאסטה אבל המנוע חלש והאבזור גם לא משהו, מבחינת התנהגות אמורה להיות המובילה , יש גרסאות יבוא מקביל עם יותר אבזור אבל נדירות.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אם ידני מתאים ואתה מחפש זריזות,הייתי בודק את האיביזה,זריזה,נוחה,מושבים נוחים,מאחור צפוף יחסית. בתקציב שלך תוכל לקנות חדשה.

יש גם את רנו הקליאו עם מנוע 0.9 טורבו שמספק ביצועים לא רעים בכלל,הרכב גם מאחור לא ממש מרווח אבל ניראה מצוין,מושבים נוחים אם כי לי היו פחות אוחזים מאשר באיביזה.

דאציה סנדרו סטוופאי,סוג של קרוס אובר קטן,מאחור מרווח עם מושבים נוחים גם לו יש מנוע 0.9 או דיזל גם יכנס בתקציב שלך,בפנים ניראה ומרגיש פשוט יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם ידני מתאים ואתה מחפש זריזות,הייתי בודק את האיביזה,זריזה,נוחה,מושבים נוחים,מאחור צפוף יחסית. בתקציב שלך תוכל לקנות חדשה.

יש גם את רנו הקליאו עם מנוע 0.9 טורבו שמספק ביצועים לא רעים בכלל,הרכב גם מאחור לא ממש מרווח אבל ניראה מצוין,מושבים נוחים אם כי לי היו פחות אוחזים מאשר באיביזה.

דאציה סנדרו סטוופאי,סוג של קרוס אובר קטן,מאחור מרווח עם מושבים נוחים גם לו יש מנוע 0.9 או דיזל גם יכנס בתקציב שלך,בפנים ניראה ומרגיש פשוט יותר.

האם לא עדיף לי כבר ללכת על FR ידנית ולשדרג משמעותית את המנוע והאבזור, במקום ידנית חדשה?

הקליאו באמת נראית ממש טוב, האמת היא שפסלתי את הידנית בגלל ביצועים שנראים נחותים לעומת האיביזה, ואת האוטומטית סתם בגלל היסטוריה רעה עם גירים של צרפתיות. ה 0.9 יקרה מהאיביזה וחלשה יותר, אז איזו סיבה יש בעצם להעדיף אותה?

פורסם

עם כמה שהיא חרושה, ממליץ גם על האיביזה. נהגתי עליה כשנה (ידנית) והיא מהנה מאוד, בהחלט זריזה, המקום מאחור סביר, לא הכי נוח אבל גם לא סיוט.

פורסם

זה כמעט תקציב של סופר מיני חדשה. 208 יכולה להיות רלוונטית, יש אפילו גירסת דיזל חסכונית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
האם לא עדיף לי כבר ללכת על FR ידנית ולשדרג משמעותית את המנוע והאבזור, במקום ידנית חדשה?

הקליאו באמת נראית ממש טוב, האמת היא שפסלתי את הידנית בגלל ביצועים שנראים נחותים לעומת האיביזה, ואת האוטומטית סתם בגלל היסטוריה רעה עם גירים של צרפתיות. ה 0.9 יקרה מהאיביזה וחלשה יותר, אז איזו סיבה יש בעצם להעדיף אותה?

זאת גם אופציה טובה מאוד אם לא איכפת לך רכב חדש למרות המבחר ביד 2 מאוד מאוד מצומצם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז שיניתי קצת את דעתי בעקבות חששות מידני בפקקים, ובסוף הולך על אוטומטית. עדיין מתלבט בין אותם הדגמים בעיקרון, רק באוטומט.

אם אלך על חדשה (עם חריגה גדולה בתקציב לכיוון ה 100 וקצת), זאת בטוח לא תהיה ה 208 בגלל המחיר שבו היא נמכרת ביד 2, אז מניח שזאת תהיה אחת מהואגיות. וכאן אני תוהה בנוגע להבדלים, כשהאיביזה זולה משמעותית, ב 84 לחדשה, לעומת 105-108 לגרסאות המאובזרות של הפולו והפאביה.

האם ההבדל בין האיביזה לפולו והפאביה הוא משמעותי מאוד, או שבאמת מדובר ביחס טוב של עלות מול תמורה? ובין הפאביה סטייל והפולו קומפורטליין, אם נתעלם מהיתרון הקל של הפאביה באבזור, מה הייתם אומרים בקשר להבדלים בהתנהגות על הכביש ובהרגשה של איכות הבנייה של האוטו?

פורסם

מבחינת איכות חומרים הפולו במקום הראשון,סיאט בשני והפאביה אחרונה.

הפולו גם יותר מרווחת ולדעתי בעלת מושבים הכי נוחים.

אבל לא הייתי אומר שזה שווה את ההפרש הגדול ולוקח את האיביזה ב 83 אלף.

פורסם (נערך)

יוליאן, הסימלון שלך השתנה. אפשר להגיד לך תתחדש? :wink:

פות"ש, אני עדיין חושב ש208 דיזל תיהיה התמורה הכי טובה לכסף (אולי היא מאבדת יותר מערכה, השאלה האם זה קריטי כי גם ככה קשה מאוד למכור רכב פרטי עכשיו).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פורסם

כניראה פספסתי את השרשור שלך :oops:. אומנם באיחור, אבל תתחדש ידידי וסע בדרכים טובות. :mm_yeah:

אגב, עוד דבר שחשבתי אליו לגבי 208 דיזל. אני מעריך שלרכב הזה צריך להיות יותר ביקוש מאשר הגירסא הרגילה בתור יד שניה כי מדובר כמובן במנוע דיזל (חסכוני, מומנט בריא).

פורסם
יוליאן, הסימלון שלך השתנה. אפשר להגיד לך תתחדש? :wink:

פות"ש, אני עדיין חושב ש208 דיזל תיהיה התמורה הכי טובה לכסף (אולי היא מאבדת יותר מערכה, השאלה האם זה קריטי כי גם ככה קשה מאוד למכור רכב פרטי עכשיו).

הבעיה שלי עם ה 208 באופן כללי היא שאני לא מוצא משהו נורמלי (חדשה יחסית, אבזור טוב וק"מ נמוך) ביד 2, ונראה לי מטורף לקנות חדשה במחיר שהם מבקשים.

יוליאן - הלכתי לראות היום את האיביזה, לא התלהבתי בכלל מהפנים שלה, נראה נורא זול ומיושן, אפילו ב fr. אז לצערי חדשה כזו ירדה מהפרק, אני סתם אתבאס אפילו שהמחיר זול.

נכנסתי אחרי זה למאזדה ודי התלהבתי מהמאזדה 2 עכשיו כשיצא לי להסתכל עליה כמו שצריך ומבפנים. 104 מהיבואן, 92 מליסינג 0 ק"מ, אני די שוקל לחרוג מהתקציב ולקחת אותה ב 92, יש איזשהו חיסרון בזה?

• תוכן חדש...