Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

אני עולה לגג הבית בערך 3 פעמים בשנה, לנקות מרזבים, לבצע איטומים וכו.

הבית בגובה של שתי קומות, ז"א 6 מטר, ועליו גג רעפים בגובה 1.6 , סהכ 8 מטר מגג לרצפה. -גג משופע מאוד

רציתי לרכוש רתמה פשוטה, חבל, בולם נפילה וקסדה, שישמרו עלי במקרה של נפילה.

מישהו כאן יכול לעוץ עצה בנוגע לציוד שאני צריך לרכוש ? אני מעדיף ללמוד ממישהו שמבין ולא מקריאה באינטרנט.

הבית בנוי כולו מבטון מלא ללא בלוקים (בניה טרומית) - חשבתי לחבר 2 ברגי ג'מבו מפלצתיים בכל פינה בגג ולקשור את עצמי בזמן העבודה.

יש כאן מישהו שיכול לתת עצה בנושא זה ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי לוקי2

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

בהחלט.

לשכור את שירותיו של אדם שמוסמך לעבודה בגובה.

כל שנה נהרגים כמה אנשים כמוך שמתקמצנים ועולים לבד לגג רעפים.

החיים שלך שוים יותר מכמה שעות עבודה של בעל מקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ירחמיאל תודה, אכן ביקשתי להצטרף לקורס הבא במקום העבודה שלי למרות שאני עובד משרד.

ספריאל, תודה על עצתך. אכן אנשים נהרגים בנפילה מגגות בכל שנה. ואכן חיי שווים יותר מכמה שעות עבודה של איש מקצוע. יחד עם זאת בהדרכה נכונה וציוד מגן מתאים אני מעריך שהסיכון להפגע קטן משמעותית, עד לרמה כזו שאני מוכן לקחת אותו.

לא מדובר בחסכון של כסף, אלא ברצון לבצע פעולות אחזקה לבד, בדרך שאני רוצה, ברכב או בבית.

אם יש מישהו בפורום שמבין בסוג הציוד, אשמח לשאול אותו כמה שאלות. תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
ירחמיאל תודה, אכן ביקשתי להצטרף לקורס הבא במקום העבודה שלי למרות שאני עובד משרד.

ספריאל, תודה על עצתך. אכן אנשים נהרגים בנפילה מגגות בכל שנה. ואכן חיי שווים יותר מכמה שעות עבודה של איש מקצוע. יחד עם זאת בהדרכה נכונה וציוד מגן מתאים אני מעריך שהסיכון להפגע קטן משמעותית, עד לרמה כזו שאני מוכן לקחת אותו.

לא מדובר בחסכון של כסף, אלא ברצון לבצע פעולות אחזקה לבד, בדרך שאני רוצה, ברכב או בבית.

אם יש מישהו בפורום שמבין בסוג הציוד, אשמח לשאול אותו כמה שאלות. תודה

אם תלמד בצורה מסודרת, ולא מפי הגוגל, מדובר בעניין שונה לחלוטין. מן הסתם תלמד גם מה הציוד הנדרש וכיצד להשתמש בו - ואז, במקום לשאול שאלה כזו תוכל לענות בפורום (וגם להדגיש את מה שכתבתי).

כל אחד מאתנו צריך להכי את גבולותיו. וכשם שלא תנהג ברכב מסוג שלא הוסמכת לנהוג בו, כך גם לא תעסוק בעבודות בית שנמצאות מעבר לידיעותיך ויכולותיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עבדתי לפני 12 שנה בעבודות גובה. אני יכול להמליץ לך על ציוד ואופן עבודה, אבל באמת הממלצה הכי טובה שאתן לך היא לפנות לאיש מקצוע או לעבור קורס. זה ממש לא נושא ללימוד בהתכתבות.

לפחות עבור התקנת נקודות עיגון (לא ג׳מבו, יש ברגים מיוחדים לזה). אם יש נקודת עיגון טובה כל השאר הוא יחסית פשוט - רק תדאג להיות קשור אליה טוב (קשרים נכונים גם צריך ללמוד) וללא חבל משוחרר (Slack).

רתמה תקינה, חבל תקין, אביזר חיכוך תקין... בקיצור, אל תסמוך על כלום חוץ מעל בעל מקצוע או על ידע שרכשת מאחד כזה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הציוד הוא יקר וגם יש לו פג תוקף.

בעיקרון אתה צריך אחת משתי מערכות, מניעת נפילה ובלימת נפילה כשבגגות עדיף מניעת נפילה.

אביזרים שצריך למערכת מניעת נפילה בעבודה על גגות: קו חיים תקני, חבל למניעת נפילה, אביזר שנקרא "עכבר", רתמת עבודה בגובה

אביזרים שצריך למערכת בלימת נפילה בעבודה על גגות: קו חיים תקני, יויו, רתמת עבודה בגובה.

מחינה חוקית, אתה צריך לעבור קורס עבודה בגובה שכולל מודול גגות וזה מקנה לך רשיון (כמו רשיון נהיגה|) לביצוע עבודה זו. לאחר הקורס צריך לבצע רענון אחת לשנתיים.

פורסם

אל תשחק עם דברים כאלה.

אני מוסמך לעבודה בגובה וגם לחלל מוקף ועדיין לא חושב לעלות לגג רעפים/אזבסט/איסכורית. זה לא רק עניין של רתמה אלא גם שהגגות האלה בקלות יכולים לקרוס תחת רגליך ואז אתה לא יודע על מה תשתפד עד שתגיע לעצירה של הרתמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...