Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיון צרפתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בו מתניידת זוגתי מידי יום הוא סיטרואן C4 גראנד פיקאסו דיזל. כמו ברוב רכבי קונצרן PSA מהדור האחרון לרכב צג פיקוד מרכזי, שמשמש לשליטה על רוב מערכות הרכב והוא כולל, בין היתר, את כפתור הפלא "Check". על פי התאוריה, לחיצה עליו אמורה להציג מידע על תקלות, במידה וישנן כאלו (טוב, נו, רכב צרפתי, זה הרי רק עניין של זמן).

שבוע שעבר מתקשרת אלי זוגתי, בדרכה הביתה מהעבודה, ואומרת שבצג העליון (לא צג התפעול) הופיעה הכתובת service בכתום. כשנזכרתי באותו כפתור פלא ביקשתי ממנה שתלחץ עליו ותספר לי מה ההודעה שהוא מציג, התשובה שלה הייתה "No Fault". קודם כל שמחתי שאין תקלה ודבר שני תהיתי מה פשר ההודעה service ושכנראה אין ברירה אלא להגיע למוסך לבדיקה.

מכיוון שהייתי קצת חולה וההודעה על "No Fault" נסכה בי בטחון שתקלה אמיתית אין הביקור במוסך התעקב.

למחרת אני מקבל דיווח חדש, שלרכב נורה קדמית שרופה. נורה חלופית לא הייתה לי אז אמרתי לה שמחר תיסע לעבודה עם הרכב שלי ואני אקח את שלה למוסך, שם יבדקו מה פשר הודעת ה-Service וכבר יחליפו נורה. למחרת בבוקר שמתי לב שמייד לאחר ההתנעה, למשך כ-2-3 שניות, מופיעה על הצג הפיקוד המרכזי הודעה שאומרת שיש נורה ראשית שרופה. כאן כבר נפל לי האסימון שקשר את הכתובת service עם הנורה השרופה ואכן החלפה של הנורה העלימה גם את ההודעה.

עכשיו נשארתי עם מחשבות על ההגיון של הצרפתים. הרי טרחתם והתקנתם את כפתור ה-"Check", שמטרתו להציג/להסביר הודעות דיאגנוזה בנוסף על הסימונים הלקונים הרגילים. המערכת של הרכב יודעת לדווח לי שיש נורה שרופה בכיתוב ברור בזמן ההתנעה. למה, לכל הרוחות, לחיצה על כפתור ה"Check" לא מציגה את ההודעה על הנורה השרופה כך שאדע למה כיתוב ה-service מתייחס?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

מתוך ידע על איך מערכות כאלו עובדות, אני אציג כאן ניחוש מושכל שמדובר בקישור של 2 מערכות שונות, ראשית ומשנית, המערכת הראשית מתקשרת ומציגה התראות מול לוח השעונים ישירות, המשנית עובדת דרכה אל לוח השעונים.

המערכות קודם-כל מדליקות "ביט" של שגיאה ע"מ להדליק את המנורה על הדשבורד, ואם לוחצים על הכפתור, המערכת משדרת בנפרד את קוד השגיאה (כנראה 2 תהליכים שונים לחלוטין).

אני מתאר לעצמי שהבעיה נעוצה בקישור בין 2 המערכות, הראשית עובדת יופי, אבל המשנית יכולה להדליק את ביט התקלה דרך הראשית אבל כנראה אינה משדרת את הקוד או משדרת אותו בצורה כזאת שהמערכת הראשית לא מסוגלת לפענח ולכן אתה מקבל NO FAULT.

כאמור זה רק ניחוש מושכל, לא עובדות.

אין פה עניין של היגיון או חוסר היגיון, זה כנראה באג או מגבלה ידועה של המערכת.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אותו דבר גם לפני הצג הזה, בC4 2012 שנשרפת נורה מופיעה נורת תקלה , ורק שמתניעים את האוטו הוא אומר שיש נורה שרופה ואחרי זה רק הנורה נשארת דלוקה.

ככה זה כנראה.

פורסם

אין לי בעיה שההודעה הראשונית נעלמת ונשאר החיווי service בצג. אבל הרי יש את כפתור ה"Check" שזאת מטרתו המוצהרת, למה שלא יעשה את עבודתו?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

שנורות שרופות יהיו כל הצרות שלך...

איך האמינות של הפיקסו דיזל באמת? זה מיניואן נדיר יחסית אבל במידה ולא סובל מתקלות נשמע כמו אחת האופציות היותר טובות ל 7 מקומות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם
אין לי בעיה שההודעה הראשונית נעלמת ונשאר החיווי service בצג. אבל הרי יש את כפתור ה"Check" שזאת מטרתו המוצהרת, למה שלא יעשה את עבודתו?

עצלנות של מתכנתים, API עקום שבטח תומך 10 שנים אחורה, דברים כאלה. לא חושב שרק צרפתים לוקים בזה, זה פשוט יתחיל לצוץ ככל שתהיה יותר תוכנה גלויה לעין ברכב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

זאת הבעיה שלך?

בקסנטיה, כשהיה מתפוצץ צינור הידראולי, היו הולכים מתלים, בלמים והגה כח.

קרה לי פעם באמצע כביש החוף, חוויה שבהחלט מצריכה החלפת תחתונים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הלו, חברים, להרגע. לא דיברתי על בעיה אלא על ביצוע לקוי של תכונה מבורכת, אם הייתה עושה את עבודתה. הרבה, כאן בפורום, רוכשים אביזרים להתחברות לשקע הדיאגנוזה של הרכב והנה כאן היצרן מספק, לכאורה, את היכולת הזאת Built-In ברכב, רק שהיא לא עושה את מה שהיא מצהירה עליו. מוזר, משונה וחבל.

אגב, רכבים צרפתיים לא מפחידים אותי, עברו אצלנו כבר 7 כאלו בכ-15 השנים האחרונות. רובם היו מצויינים ולאחד אני מתגעגע במיוחד, 10 שנים מאז שעזב אותנו בתאונת טוטאל לוס (ונצפה 9 שנים אחר כך מבלה באילת).

למי ששאל לגבי הרכב עצמו. כל מי שלא נגרר אחרי אופנת הג'פונים/קרוסאובר וכד' ומחפש רכב מרווח להסעת המשפחה אז זה הרכב בשבילו. מלבד המחיר המוגזם של גרסת הדיזל אין לי שום דבר רע להגיד על הרכב. שלנו עוד רגע מגיע ל-60,000 ק"מ והוא בן 1.8 שנים. צריכת הדלק הממוצעת עומדת על כ-1:14.5. תקלות לא היו עד כה (אם לא סופרים פאנצ'ר ב-2 בלילה, בחניון טווח ארוך של נתב"ג, כשלרכב אין גלגל רזרבי וכל המשפחה על שלל מזוודותיה ברכב).

פורסם (נערך)
זאת הבעיה שלך?

בקסנטיה, כשהיה מתפוצץ צינור הידראולי, היו הולכים מתלים, בלמים והגה כח.

קרה לי פעם באמצע כביש החוף, חוויה שבהחלט מצריכה החלפת תחתונים.

חברות צרפתיות צריכות להפסיק מיד את הייצור של דגמים מפיתוח עצמי, לגרוס את כל התוכניות שיש ואי פעם היו, ומעכשיו לבנות רק טויוטה/הונדה/סוזוקי/מיצובישי (כי את ניסן הם כבר החריבו) תחת רישיון. עובדה שעם יאריס הולך להם, אז הבעיה לא בייצור צרפתי, אלא בתכנון.

את ניסן הם החריבו? לא שאני מסכים עם זה , ממש לא לשיטתך ניסן היו שורדים לבד, והמציאות היא שהם הגיעו לכמעט פשיטת רגל לפני השתפ עם רנו.

ומיצובישי? עוד חברה שכשלה ונשארה מאחור.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

במקרה של מיצובישי, כולם עושים את זה, ואותם תפסו (את אותו הדבר אפשר להגיד על פרשת דיזלגייט).

ורנו-ניסאן עשו תרגיל מסריח כדי להשתלט עליהם.

חוץ מזה, איך שאני רואה את ניסן עכשיו, במקום סאני ואלמרה שהיו בלתי ניתנות להשמדה (ועדיין נוסעות), הם עברו בהשראת רנו לבניית מכוניות שמחזיקות תקופת אחריות פלוס יום.

כנראה שזאת באמת אסטרטגיה כלכלית עדיפה. הרי יותר מכניס לאלץ לקוח לקנות מכונית חדשה כל שלוש שנים מאשר לבנות מכונית שתחזיק עשר שנים. מקסימום מה יעשה, יילך למתחרים? אז הוא יקבל שם את אותו הדבר בדיוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש את המציאות שלך ויש את המציאות הכללית , לא רואה מה הטעם לייצר עוד טויוטה או עוד הונדה מאחר וראיתי מספיק רנו אמינות במשך השנים.

גם לא מכיר בתרגיל מסריח שעשו למיצובישי , זה מיצובישי שרימו במשך 20 שנה.

בכל מקרה חטיפת שרשור מיותרת לשרשור שכולה דן במנגנון של התראה על נורה שרופה.

פורסם

השרשור לא עוסק במנגנון התראה של נורה שרופה אלא במימוש לקוי, או ליתר דיוק, אי מימוש של שימוש בצג הנתונים להצגת נתוני דיאגנוסטיקה של מצב הרכב.

אני כנראה לא מצליח להסביר את הנקודה. לרכב יש לחצן דיאגנוסטיקה, זאת ההגדרה ש-PSA נתנו לכפתור הזה. בפועל הוא לא נותן שום מידע נוסף מעבר למה שנורות כתומות/אדומות עשו במשך כל השנים. גם כשהמידע כבר קיים במערכת הרכב ומוצג באופן אחר כמו הודעה רגעית בזמן התנעת הרכב.

פורסם

הסתכלתי ב-manual, חוץ משורה אחת לא ממש מתואר מה check בדיוק עושה (display a list of current alerts), לא ברור אם היא אמורה לתת פירוט לכל תקלה ברכב.

פורסם
(טוב, נו, רכב צרפתי, זה הרי רק עניין של זמן).

כולה נורה.

תהיה בעלים של ב.מ.וו, תראה מה זה חוסר אמינות.

מה שכן, לפחות בבימר אתה רואה איזו נורה נשרפה.

כנראה שנורת service אצלם זו לא נורת check engine. בנורה השניה אולי כן היית מקבל את התקלה בלחיצה על הכפתור.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...