Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i10 - חישוב עלות שנתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות יונדאי i10 דגם 1.25 ליטר שנת 2014

עשיתי חישוב מוערך של העלות השנתית:

דלק - 6,500 ש״ח

ביטוח - 3,500 ש״ח

טיפולים/תיקונים - 1,000 ש״ח

רישוי (כולל השלמות) - 1,500 ש״ח

ירידת ערך - 4,000 ש״ח

סה״כ (חודשי) - 1,375

אשמח אם תוכלו לחוות דעה / להעיר אם שכחתי משהו

תודה

עריכה אחרונה על ידי or_b7
פורסם

לא שכחת שום דבר משמעותי אבל כמובן שלא ניתן להעריך אם המספרים שרשמת נכונים, מסיבות מובנות. והסכום שכתבת הוא חודשי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טיפולים ותיקונים כולל גם בלאי אז נראה לי יותר מ1000. ירידת ערך רק 4 אלף בשנה? נראה לי שהירידה גבוהה יותר.

פורסם
טיפולים ותיקונים כולל גם בלאי אז נראה לי יותר מ1000. ירידת ערך רק 4 אלף בשנה? נראה לי שהירידה גבוהה יותר.

מחירון יד 2 עבור i10 2014 הוא 52,300 ועבור שנת 2011 הוא 41,200

לכן הירידה לאחר 3 שנים היא סביב 11,200 וממוצע לשנה הוא 3,700 (כמובן שהכל הערכה, וגם בשנים האלו יש החלפת דגם ולכן הייתי מצפה שהירידה ברכב שלי תהיה דווקא יותר נמוכה במידה ולא תהיה החלפה)

בנוגע לטיפולים - ב3 שנים אמורים להיות 2 טיפולים בשווי 2,000 (אצל היבואן), ונאמר עוד 1,000 על דברים מסביב (אולי באמת מעט יותר)

פורסם

כל שנה אתה חייב לעשות טיפול אחד לפחות (או שבספר רכב כתוב משהו אחר, תקן אותי בבקשה אם צריך). חוץ מזה יש דברים שחייבים להחליף עקב בלאי, כגון: צמיגים, רפידות, צלחות, רצועות ועוד.

ירידת ערך לא הייתי מחשב כך. לפי חישוב שעשיתי בעבר לרכבים דומים זה היה משהו כמו 15% בשנה. לא נראה לי הגיוני שתקנה היום רכב ב52 אלף ובעוד 3 שנים תמכור אותו ב41 אלף. אולי תראה בכמה הרכבים נמכרים ביד 2(שגם זה לא אידיאלי כי זה לא באמת המחיר הסופי). בכל מקרה, אני תמיד ממליץ לחשב את המקרה הכי גרוע, ככה מקסימום תישאר עם עודף בכיס.

אגב, יש אתר ששם מחשבים הוצאות על רכבים, אולי עדיין לא הכרת: carcost.co.il

תתייחס לאתר בערבון מוגבל כמובן.

7f7ddfb123ca053edc6a9f679abed88e.png

פורסם

ירידת הערך שלך לא נכונה,אם תסתכל בתכלס,אנשים מוכרים את שנתון 2014 באזור ה50, בעוד ש 2011 נמכר באזור 35 וזה עוד לפני משא ומתן ,לכן ירידת הערך כניראה לאחר 3 שנים באזור ה17-20 אלף ולא 11.

מבחינת טיפולים,איני יודע אם יש שם שרשרת או טיימינג,אבל בדרך כלל בשנה הרביעית הטיימינג מוחלף וזה מייקר את הטיפול,מנגד,יש גם טיפולים קטנים יותר שיהיו פחות מ 1000 שקל.

חוץ מזה,לקראת השנה ה4 יכול להיות שתצטרך להחליף צמיגים או מצבר לכן יכול להיות שיהיו יותר הוצאות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה דניאל לא הכרתי את האתר הזה

בכל אופן, נאמר שאני מגיע ל1,500 שקל בשנה אחזקה (טיפולים לא יכולים לעבור את ה2,000 שקל ב-3 שנים לפי מחירון יצרן), זה כמעט ולא משפיע על החישוב החודשי.

מה שיותר חשוב היא באמת ירידת הערך...

ירידת הערך שלך לא נכונה,אם תסתכל בתכלס,אנשים מוכרים את שנתון 2014 באזור ה50, בעוד ש 2011 נמכר באזור 35 וזה עוד לפני משא ומתן ,לכן ירידת הערך כניראה לאחר 3 שנים באזור ה17-20 אלף ולא 11.

מבחינת טיפולים,איני יודע אם יש שם שרשרת או טיימינג,אבל בדרך כלל בשנה הרביעית הטיימינג מוחלף וזה מייקר את הטיפול,מנגד,יש גם טיפולים קטנים יותר שיהיו פחות מ 1000 שקל.

חוץ מזה,לקראת השנה ה4 יכול להיות שתצטרך להחליף צמיגים או מצבר לכן יכול להיות שיהיו יותר הוצאות.

אתה אומר בעצם שאנשים מוכרים מתחת למחיר מחירון וגם מתחת למחיר שהם מפרסמים, זה ברור אבל זה נכון לשני הכיוונים (גם ל-1014 וגם ל-2011) ככה שהיחס אמור להשאר זהה (פחות או יותר).

אנשים מוכרים 2014 באזור ה50 ו2011 באיזור ה35 - אז איך הגעת ל17-20 אלף? הרי אם המוכרים מורידים את המחיר אז הם יורידו בשני המקרים ואז היחס ישמר.

פורסם

נראה לי שיוליאן התכוון לזה שאנשים מפרסמים במחירים שצויינו, סביר להניח שהמוכר הישראלי הטוב יוריד במחיר כמה שהוא יכול.

קח בחשבון שאם אין לך רכב יחסית מבוקש ונתונים מדהימים, אתה לא תמכור במחירון.

כמו שאמרו למעלה, קח בחשבון את ירידת הערך הגבוהה ביותר שניתנת לשיעור, אל תנסה ״לצמצם נזקים״ בקטע הזה כי סביר להניח שתופתע לרעה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אבל.. כמו שכשאני אמכור יורידו אותי מתחת למחיר מחירון, גם כשאני אקנה אני אוריד את המחיר מתחת למחירון וכך היחס ישאר זהה.

לקחתי את המחירון כ״עוגן״ לגבי היחס, כאשר ברור שהמחירים בפועל הם נמוכים יותר.

פורסם

אתה גם אופטימי מדי בסעיף האחזקה .

1000 לשנה ? טיפול קטן יהיה סביב 500 עד 600 ואיפה צמיגים , מצבר , בלמים ואולי עוד דברים צפויים ולא צפויים

פורסם

סעיף האחזקה הוא משתנה ולדעתי יקר משמעותית ממה שציינת (רכב ישן זה אומר גם צמיגים, וכו' כמו שציינו מעלי), אני יצאתי עכשיו מוסך טיוטה בטיפול שיגרתי (הערכת מחיר 592 ש"ח) שילמתי בפועל כמעט 1000 ש"ח ללא ברקסים,

בעניין ירידת ערך 4000 בשנה, צר לי אבל אתה חי בסרט, לדעתי יותר קרוב לכפול.

פורסם

17-20 בהתאם למצב

4 אלף בשנה אפילו היאריס לא שומרת

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דלק - 6,500 ש״ח

טיפולים/תיקונים - 1,000 ש״ח

ירידת ערך - 4,000 ש״ח

תודה

לגביי דלק קשה לדעת, זה תלוי באופי הנהיגה שלך, אופי הדרך (פקקים/ללא פקקים), וכמובן במצב המכאני.

בנוגע לתיקונים וטיפולים, לדעתי העלות שחישבת נמוכה. שנת 2014 אתה צריך לקחת בחשבון שהמצבר עלול למות, שהצמיגים כבר אולי דורשים החלפה, ואולי גם שהברקסים עייפים. הייתי לפחות מכפיל את הסכום שרשמת ומשאיר עוד כסף בצד לבלתמ"ים, כי תמיד יש כאלו גם ברכבים שנת 2014.

ירידת ערך- קשה לצפות, השוק מוצף ברכבים ולכן אי אפשר לדעת מה יהיה, יכול להיות שהסכום הזה יהיה גבוה ממה שרשמת ויכול להיות שיהיה זהה.

פורסם

אם אתה הולך להחזיק את הרכב ל3 שנים לפחות , יותר קל לחשב ממוצע .

לפני כן נציין שעלות איבוד הערך של הרכב לא באמת משפיעה עליך ביום יום , את החשבון תקבל כשתמכור את הרכב , עד אז אין לזה משמעות.

הערכה כללית של אחזקה ב 3 שנים :

טיפולים : 600ש"ח , 600ש"ח , 1200ש"ח לטיפול גדול.

מצבר : 500ש"ח

צמיגים סבירים : 1000 ש"ח (אם תמצא רכב עם צמיגים חדשים תוכל לחסוך כי עם הנסועה שלך שהיא בערך 14K בשנה הם יחזיקו לך)

ברקסים : 1000 ש"ח

סה"כ בערך 1800ש"ח לשנה .

לגבי ירידת ערך , לדעתי :

שנה ראשונה 7000

שנה שניה 5800

שנה שלישית 4800

סה"כ ממוצע כ 5800 בשנה .

בסופו של דבר זה לא כזה נורא כמו שזה נראה,

זה משנה לך את ההוצאה החודשית ל1600 ש"ח

פורסם

לגבי טיפולים - הסכמתי שזה אמור לצאת יותר מ1,000, לטעמי סביב 1,500 כי הטיפולים יותר זולים ממה שרובכם כתבתם (מקסימום 2,000 שקל ב3 שנים, כנראה פחות, לפי היצרן).

לגבי ירידת ערך - האינטואיציה שלי גם אומרת שזה אמור לצאת יותר מ4,000 ולכן העלתי את הפוסט, אבל זה פשוט לא מסתדר לי עם המציאות:

רכב שנת 2014 מפורסם היום סביב 47K (נאמר שנמכר ב46) ורכב שנת 2011 מפורסם סביב 35K (נאמר שנמכר ב33), לכן בשוק של היום ההפסד הוא 13K ב3 שנים (בלי להוסיף את העובדה שבד״כ כשדגם מוחלף אז מחירי יד 2 של הדגמים הישנים אמורים לרדת).

לכן, מעבר לטענות שירידת הערך אמורה להיות יותר גדולה - אשמח אם תוכלו להסביר איך זה מסתדר עם הנתונים

• תוכן חדש...