Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי היא האם זה מצב תקין, כי זה קיים מאז שהרכב אצלי.

אני מתניע, מעביר מ-P ל-D, רגל על דוושת הברקס

ברגע שהורדתי את הרגל מהברקס, הרכב מתחיל לשייט באיטיות - ואני מתכוון כאשר אני נמצא במישור.

פשוט נוסע לבד במהירות של בערך 5 קמ"ש, בלי שאני נוגע בגז, אלא רק משחרר את הברקס.

חשבתי שככה זה צריך להיות כי לפני זה היה לי רכב ידני, אז חשבתי שאולי זה ככה באוטומט

אבל נסעתי על רכב מסוג אחר של חבר, גם הוא אוטומט ואז ראיתי שזה לא ככה אצלו.

יש לציין שלא מדובר רק בהתנעת בוקר כאשר המנוע קר והטורים קצת גבוהים

אלא בכל מצב , גם ברמזור כשאני עומד, אם אני על D ולא לוחץ ברקס, הרכב משייט במישור.

אז אם הבעיה אצלי - מה בעצם הבעיה?

תודה

פורסם

תקין לחלוטין.

יש להבדיל בין שני סוגים של תיבות הילוכים אוטומטיות.

בתיבת הילוכים פלנטרית (אוטומטית רגילה) כשהרכב עומד, הוא בהילוך ראשון, ולכן כשאתה משחרר את הרגל מהברקס הוא מתקדם, שהרי, הוא בהילוך ראשון :-)

לעומת זאת, ברכב של חבר שלך, סביר להניח שיש תיבת הילוכים רובוטית, ובמקרה זה כאשר מרימים את הרגל מהברקס הרכב לא בהכרח יתקדם, והרכב "יחכה" כדי שתלחץ על דוושת הגז כדי שהוא ישלב לראשון ויתחיל להתקדם.

*אציין שזה לא ככה בכל התיבות הרובוטיות, רק בחלקן, למשל ב-EDC של רנו.

פורסם (נערך)

הרכב של החבר הוא פולסווגן פולו אוטומטי 1.4 שנת 2007

תודה לכם.

אז לפחות זה תקין.

מה שלא תקין לאחרונה זה הגיר שלי

זה התחיל מחיישן טורבינה בגיר, החלפתי אותו, הכל הסתדר מהבחינה הזאת, הגיר חזר לתפקד.

אבל לפני שהחלפתי אותו, חשדתי שיש בעיה עם השמן גיר, הצבע הוא אדום-חום קצת כהה, אבל לפי מדידה

כנראה שהיה נדמה לי שחסר קצת שמן גיר, אז קניתי שמן גיר של קסטרול, מסוג דקסרון 3

אבל אז גיליתי שאצלי במאזדה (לאנטיס 2003, 1.6) יש צורך בשמן גיר בתקן M-V ולא דקסרון 3, למרות

שיש כאלה שאומרים שגם דקסרון 3 מתאים. בכל אופן, על המיכל של השמן גיר בדיעבד גיליתי שכתוב - DO NOT USE When M-V needed, או משהו כזה, לא זוכר את הניסוח המדוייק.

אז בסך הכל הוספתי מהדקסרון 3 הזה - 250 מ"ל דרך המדיד של השמן גיר.

ואז, כבר כמה שעות לאחר מכן, הגיר בועט בעיקר כשהרכב קר, מהילוך ראשון לשני - בועט ומרגישים את זה

לא שלפני זה הוא היה ממש רגוע, אבל אחרי הוספת השמן הנ"ל הבעיטה ממש מורגשת, ודבר נוסף שהיה גם קודם רק בצורה

חלשה יותר זה משיכת הילוכים, מראשון לשני בערך עד ל-3000 סל"ד ואז מעביר הילוך, וזה קורה בעיקר בנמוכים מראשון לשני, לפעמים משני לשלישי, משלישי לרביעי - כמעט ולא מורגש.

האם יכול להיות שה-200 מ"ל האלה שינו כל כך הרבה? (לציין שהייתי עם חיישן טורבינה דפוק במשך חודש עד שהוחלף)

או עשו נזק בלתי הפיך?

יש כאלה שאמרו לי שבכלל זה קשור למצערת, או לMAF, אני לא באמת יודע.

דבר נוסף ששמתי אליו לב, עד היום הצריכת דלק היתה 1 ל-10, כאשר הנסיעות שלי 80% בינעירוני מהיר, ו20% בתוך העיר.

התמהיל נסיעות לא השתנה, אבל הצריכה עלתה ל-1 ל-9.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי artr100
פורסם

בלנטיסים האלו בק"מ 180,000 -200,000 הגיר כבר מתחיל להראות סימני עייפות.

צריך להשתמש בשמן שהיצרן מבקש ולא מומלץ לערבב שמנים כיוון שיש הבדל בין טמפ' העבודה של השמנים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בלנטיסים האלו בק"מ 180,000 -200,000 הגיר כבר מתחיל להראות סימני עייפות.

צריך להשתמש בשמן שהיצרן מבקש ולא מומלץ לערבב שמנים כיוון שיש הבדל בין טמפ' העבודה של השמנים.

הרכב שלי עשה 136,000

הגיר הוא גיר משיפוץ, הורכב כאשר הרכב היה ב-88,000

מאז לא הוחלף השמן.

פורסם

תנסה להציל את המצב אצל מומחה גירים עם החלפה מלאה של שמן (ופליטר אם יש ונגיש) בתקן המתאים לרכבך. אם יעבוד הרווחת אם לא - תדע לפחות שאין מנוס משיפוץ נוסף.

הזול עולה ביוקר

פורסם

הפילטר נגיש אחרי שמפרקים את הקרטר כמובן, לא בעיה.

תתחיל בלהחליף שמן גיר לבד או אצל בעל מקצוע שיחליף את כל השמן גיר עם מכונה מיוחדת.

שמן גיר בלאנטיס מחליפים כל 60 אלף או 5 שנים.

פורסם

תודה לכם

אבל יכול להיות ש-200 מ"ל של שמן גיר מסוג דקסרון III של קסטרול יכול לגרום לבעיטות האלה?

נראה לי מעט מדי, וגם יש אנשים שמחליפים ברכב הזה את כל השמן גיר לדקסרון III

אתמול קראתי בחוברת של מאזדה PROTEGE שזה בעצם הלאנטיס שלנו שרצוי תקן M-V או Dexron III

אז אני כבר לא יודע אם הגיר מלכתחילה היה בעייתי ורק החמיר לאחרונה, או שזה בגלל התוספת קטנה של השמן.

מה דעתכם?

בכלל, כדאי ללכת למכון גירים? שמעתי שמשם יוצאים לפעמים בנזק גדול יותר - גם לגיר ובעיקר לכיס

לא עדיף ללכת למאזדה מורשה?

פורסם

נראה שהרכב שקנית לא טופל כראוי (שיפוץ גיר כבר ב88K ק"מ?!), לדעתי הוספת השמן גרמה לתוצאה, ממליץ על החלפה מלאה של השמן יחד עם פילטר מקורי.

אני עברתי לא מזמן 240K ק"מ והגיר לא עושה בעיות, ממליץ גם להשקיע בשמן מנוע ואולי תראה גם שיפור בצריכת הדלק.

פורסם

הרכב במקור שימש כרכב השכרה עד 60,000 ו-ב88,000 הוחלף לו גיר על ידי הבעלים החדשים (היום לשעבר) שלו.

בגדול הרכב מאוד שמור, מכונאים אומרים שהמנוע נשמע פשוט מצויין.

חוץ מדברים סטנדרטיים כמו החלפת שמן מנוע (החלפתי לו לא מזמן לשמן VELVOLINE 10W40

ופלאגים, לא היו בעיות מיוחדות, הרכב מצויין בסך הכל.

גם לפני הוספת השמן הגיר לא ממש היה חלק, בגדול היה קצת מושך עד ל-3000 סל"ד במעבר מהילוך ראשון לשני, ולשלישי לפעמים.

אתה מתכוון להחליף את כל השמן כולל בטורק עם אינפוזיה או להחליף רגיל, ובעצם ישאר עוד בערך 3 ליטר ישן ?

• תוכן חדש...