Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

159 זאת האלפא האחרונה שנראתה טוב.

מה שבא אחריה נראה סתמי. כנראה שמי שעיצב אותה יצא לפנסיה, ואת מקומו תפס מישהו שהבילוי שלו זה לאכול לחם ולראות תוכניות ריאליטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני דווקא חושב שהג'וליה נראית טוב, ראיתי אותה במציאות בארץ, אבל בגדול אתה צודק, איכשהו רוב האלפות החדשות די מאכזבות-המיטו למשל נראית כמו אוגר מופתע.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הג'וליה לא נראית רע אבל היא פחות "אמיצה" מבחינה עיצובית מה159 לדעתי.

הג'ולייטה נראית סבבה רק בצבעים ספציפיים. בלבן למשל היא נראית כמו ינשוף שמן.

המיטו סתם גוצה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אלפות מכוניות יפות, גם אלו שפחות מצטיינות. הג'ולייטה יפה, המיטו אולי מוזרה, אבל ברור שהיא אלפא. גם הג'ולייה יפה. ה 159 היא מעבר לזה, הזמן לא מפחית מיופיה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מאלפות שיצא לי לראות, אם לא שומרים עליה טוב הגימור הפנימי יתחיל לאכזב מהר מאוד. החל ממסכים דהויים, דרך פלסטיקים מתקלפים וכמובן קרקושים מעצבנים שלא הייתי מצפה מרכב יוקרה. זו הסיבה העיקרית שבגללה ירדתי מהעניין.

אם אפשר לשאול, איך אמורים לשמור על הגימור הפנימי? מה עושים כדי שהמסכים לא ידהו? שהפלסטיקים לא יתקלפו? ושלא יהיו קרקושים?

שאלה אמיתית לגמרי, לא קנטרנית. אני לא מכיר שום שגרת טיפולים בשום רכב לגבי חלקי פנים. ברור שכדאי לחנות בצל ולנקות מדי פעם בחומרים המתאימים, אבל מכאן ועד להזנחה יש הבדל עצום.

בעצם, מה שאני מנסה לשאול, זה האם לא מדובר על 100٪ איכות החומרים וההרכבה המקורית? כלומר, אם הפלסטיקים ח*א והרכב הורכב לא טוב, אז יהיו בעיות, ואם לא אז לא. איפה פה הקשר לתחזוקה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

המסכים היו דוגמה אחת לאיך שהאלפא מזדקנת. זה הכל.

לגבי עור מתקלף בהגה - זה כן מושפע מאיך שהתייחסו. אם מישהו עם הרבה טבעות נועד על הגה עור ולא משמן אותו מדי פעם - העור יהרס. ספציפית באלפא זה קורה יחסית מהר. לגבי הפלסטיקים, יש להם ציפוי רך, וברגע שמנקים בחומרים לא נכונים הוא עלול להתקלף ולהיראות רע.

באופן כלל אכן מדובר על איכות ההרכבה והגימור, אבל האקלים וההתייחסות של חלק מבעלי הרכבים - רק מחריפים את הבעיה.

פורסם

תתחדש ותהנה פות"ש, רכב מצוין.

לכותב מעלי, אתה מדבר מנסיון אמיתי על אלפא 159?

היו לי 3 כאלה בעבר, מסביבי יש מספיק מכוניות כאלה של חברי המועדון. לאחי ולשותף שלו יש שתיים כאלה, יד ראשונה, משנת 2009.

לא מבין על איזה בעיות איכות אתה מדבר. לא מסכים דוהים, לא קרקושים ולא נעליים. אחת המכוניות היותר איכותיות ומזדקנות בכבוד שיצא לי לפגוש.

פורסם

רכב מדהים, כמו שציינת, חווית הנהיגה שונה מאוד ממה שאנחנו רגילים לקבל ברכבים המודרניים.

האלפא הזאתי מתנהגת הרבה יותר טוב ממה שהיית מצפה מבטטה שמנה כזו.

טוב לשמוע שאתה נהנה ממנה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
רכב מדהים, כמו שציינת, חווית הנהיגה שונה מאוד ממה שאנחנו רגילים לקבל ברכבים המודרניים.

האלפא הזאתי מתנהגת הרבה יותר טוב ממה שהיית מצפה מבטטה שמנה כזו.

טוב לשמוע שאתה נהנה ממנה.

בטטה שמנה זה תיאור נהדר ומדויק! בפעמים הראשונות, בתחילת נסיעה, ההרגשה היא " מה זה, הח*א הזה לא זז!"

לאחר הסתגלות קצרה,ההרגשה היא משהו בסגנון "omfg, זה זז וזה זז מהר!"

בכל זאת, 23.4 קג"מ.

אגב, מצב ספורט משפר אפילו יותר את חווית הנהיגה למרות שיצא לי להשתמש בו יחסית מעט עד כה.

פורסם
תתחדש ותהנה פות"ש, רכב מצוין.

לכותב מעלי, אתה מדבר מנסיון אמיתי על אלפא 159?

היו לי 3 כאלה בעבר, מסביבי יש מספיק מכוניות כאלה של חברי המועדון. לאחי ולשותף שלו יש שתיים כאלה, יד ראשונה, משנת 2009.

לא מבין על איזה בעיות איכות אתה מדבר. לא מסכים דוהים, לא קרקושים ולא נעליים. אחת המכוניות היותר איכותיות ומזדקנות בכבוד שיצא לי לפגוש.

מחזק מניסיון אישי. דווקא ה-159 היא האלפא היותר "גרמנית" - הכל מרגיש מוצק ואיכותי. לא יודע איזה מסכים דוהים באפלא (איזה מסכים יש??), אבל לגבי ההגה - הקילופים קשורים יותר לחומציות הידיים של הנהגים אשר "אוכל" את העור. זה לא ממש ייחודי לאלפא ואאודי, במוו ומרצדסים נראות אותו דבר לאחר כמה שנים. לגבי החומרים - כל דבר אפשר להרוס כמובן עם חומרים אגרסיביים אבל בס"כ הרכב מרגיש יותר איכותי.

אם כבר... (ושלא יחשדו בי כמשוחד) הבעיה האמיתית היא ככל הנראה עלויות התחזוקה של רכב מזדקן. התמזל מזלי להחזיק אלפא 159 בת 3 עד קצת לפני יומהולדת 6 שלה - הכל היה נהדר(!) ויש לי רק זכרונות טובים מהרכב, אבל הבעלים שבאו אחרי... כבר הוציאו למעלה מ-40,000 ש"ח בתחזוקה ותיקונים (!) משולשים, משאבת דלק, טיימינג, חיישנים, קלאץ', משאבת סלספיד עוד... לא נעים... מצד שני כנראה שכל רכב יוקרה בגיל כזה יקר לאחזקה - ועדיין, ביחס לעלות הרכישה הראשונית אני חושב שזו עדיין רכישה טובה, רק צריך לדעת למה נכנסים וש"אין ארוחות חינם".

פורסם

יש לי חבר שמכר את שלו לפני כשנתיים ל... חשמלאי רכב שטיפל לו פעם באיזו תקלה. הוא פגש את האיש ברחוב כמה זמן אחרי המכירה, וסיפר שהאיש נישק אותו מרב התלהבות מהרכב...

את אותו חבר הזמינו פעם סמל"ת 'לשדרג' את ה-159 לג'ולייטה בטרייד. הוא עשה סיבוב בג'ולייטה ואמר לאיש המכירות שהוא לא מבין את הרעיון של להוסיף כסף על הרכב שיש לו, ולקבל רכב פחות טוב...

הסיאט הייתה בסדר, אבל זהו, שום דבר מעבר. רכב מהיר (יחסית למשפחתית אוטומטית,כן?) מנק' A לנק' B, עם תת היגוי מובהק, הגה חסר תחושה כלשהי עם שטח מת מורגש מאוד במרכז, צריכת שמן מוגברת, מושבים לא הכי נוחים/אוחזים ועוד דברים קטנים כגדולים שהפריעו לי.

כמה הערות לגבי הסיאט לאון 1.8:

1. היא מהירה לא רק יחסית למשפחתיות אוטומטיות, אלא ה-רבה יותר מהירה ממשפחתיות אוטומטיות. קרובה יותר בביצועים לספורטיביות, כאשר המכשלה העיקרית שלה בהשגת הביצועים הם הצמיגים שלה, שהם משפחתיים לגמרי, ומתקשים למצות את כושר ההאצה של הרכב, אפילו בהאצות ביניים בהילוכים נמוכים.

2. ללאון אין "תת היגוי מובהק". נהפוך הוא, ניתן בקלות, בנהיגה נכונה, לייצב אותה נכון לפנייה. המכשלה שלה היא בעיקר הבקרה, שממהרת להתערב (שוב, גם בגלל הצמיגים). חובה, כמובן, לנהוג אותו עם בקרת המשיכ מכובת, כי זו נוטה לסרס את המצערת.

3. לגבי המושבים וההיגוי, הכל נכון. אפילו הקקטוס שלי עם הגה טוב משל הלאון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בטטה שמנה זה תיאור נהדר ומדויק! בפעמים הראשונות, בתחילת נסיעה, ההרגשה היא " מה זה, הח*א הזה לא זז!"

לאחר הסתגלות קצרה,ההרגשה היא משהו בסגנון "omfg, זה זז וזה זז מהר!"

בכל זאת, 23.4 קג"מ.

אגב, מצב ספורט משפר אפילו יותר את חווית הנהיגה למרות שיצא לי להשתמש בו יחסית מעט עד כה.

תתחדש על הרכב, אחת המכוניות היפות על הכביש עם שלדה שנהניתי ממנה מאוד בנסיעת מבחן שעשיתי על הרכב.

הערה אחת לעניין המומנט, 23.4 הוא לא יותר מאשר מומנט סביר לרכב עם שלדה כזו. בעוד חודשיים-שלושה כשתתרגל אל הרכב תגלה שהשלדה יכולה להתמודד עם הרבה יותר מאשר המומנט הזה ואז אתה תגלה לתדהמתך שאתה פולט את המשפט בן האלמוות 'לא הייתי מתנגד לעוד כוח מהמנוע'...

איך אני יודע את זה? הייתי בסרט הזה כשהחזקתי רכב עם מומנט 25.4, עליתי ל- 41 ועכשיו אני בדרך ל- 46.

דיונים עם חבר פורום שעונה לכינוי "הסיני" עוררו בי את החשש שמהר מאוד אני אתרגל גם ל- 46 קג"מ...

פורסם
יש לי חבר שמכר את שלו לפני כשנתיים ל... חשמלאי רכב שטיפל לו פעם באיזו תקלה. הוא פגש את האיש ברחוב כמה זמן אחרי המכירה, וסיפר שהאיש נישק אותו מרב התלהבות מהרכב...

את אותו חבר הזמינו פעם סמל"ת 'לשדרג' את ה-159 לג'ולייטה בטרייד. הוא עשה סיבוב בג'ולייטה ואמר לאיש המכירות שהוא לא מבין את הרעיון של להוסיף כסף על הרכב שיש לו, ולקבל רכב פחות טוב...

כמה הערות לגבי הסיאט לאון 1.8:

1. היא מהירה לא רק יחסית למשפחתיות אוטומטיות, אלא ה-רבה יותר מהירה ממשפחתיות אוטומטיות. קרובה יותר בביצועים לספורטיביות, כאשר המכשלה העיקרית שלה בהשגת הביצועים הם הצמיגים שלה, שהם משפחתיים לגמרי, ומתקשים למצות את כושר ההאצה של הרכב, אפילו בהאצות ביניים בהילוכים נמוכים.

2. ללאון אין "תת היגוי מובהק". נהפוך הוא, ניתן בקלות, בנהיגה נכונה, לייצב אותה נכון לפנייה. המכשלה שלה היא בעיקר הבקרה, שממהרת להתערב (שוב, גם בגלל הצמיגים). חובה, כמובן, לנהוג אותו עם בקרת המשיכ מכובת, כי זו נוטה לסרס את המצערת.

3. לגבי המושבים וההיגוי, הכל נכון. אפילו הקקטוס שלי עם הגה טוב משל הלאון.

לא מסכים איתך לגבי הלאון.

היא הייתה עם צמיגים במידה 225.45.18 ולא ה16 שמגיעים איתה במקור,פלוס אנטירולים קדימה אחורה ועדיין האלפא כסטוק פונה הרבה יותר טוב עם הרבה פחות דרמה.

• תוכן חדש...