Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המנורה בתא המטען הפסיקה לעבוד בפתיחת הדלת . מנורה לא שרופה. לפעמים אחרי שהתא מטען פתוח כמה דקות היא כן נדלקת.

מנורת האזהרה בלוח השעונים כן פועלת.

בדקתי עם טסטר המנורה מקבלת 12וולט על שני החוטים שמגיעים אליה.

למישהו יש מושג איך לפתור את זה או לפחות מה להתחיל לבדוק?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי מה שאתה אומר רוב הסיכויים שהבעיה היא בנורה עצמה

נורות תא מטען ותא הנוסעים אוהבות להיפרד ממגעי המתכת שיש בהם בשני הצדדים:

לפעמים רטט קל גורם להם לרפות אז תתחיל בזה שתחליף נורה

פורסם

החלפתי, זה לא פתר את הבעיה. תיקון בנוגע למה שכתבתי היא לא מקבלת 12V על שני החוטים, רק אחד מהם. ה12V מגיע קבוע לא משנה אם הדלת פתוחה או סגורה, מה שגורם לי להאמין שהניתוק הוא בקו המינוס.

פורסם

ניקוי מגעים לא ניסיתי, אך אין סימנים לקורוזיה, החלפתי את הנורה לחדשה. בדיקת רציפות לא עשיתי אך אני מניח שאין כי אם היה אז המנורה הייתה דולקת, + מגיע לשם בוודאות.

פורסם

קח חתיכת מוליך חשמלי וחבר אותו לגוף הרכב ואת הצד השני למגע המינוס של המנורה. האם המנורה דולקת ?

בדגמים החדשים של בתי המנורה לפעמים מותקנת דיודה במקביל למנורה תבדוק האם היא מקצרת או בכלל האם קיימת אצלך דיודה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן קיימת שם דיודה, למה היא שם? אנסה לחבר לגוף הרכב, בכל אופן לפעמים אחרי שהבגאז' פתוח הרבה זמן המנורה נדלקת. מאיפה היא מקבלת מינוס? מה מנעול או שיש מודול כלשהו שאחראי להדלקה שלה?

פורסם (נערך)

כשאני פותח את דלת תא המטען נדלק סמל של דלת תא מטען פתוחה כרגיל , לא מנורה שרופה.

בדקתי רציפות בין המינוס של המנורה לגוף הרכב אין.

בדקתי גם רציפות בין המינוס של המנורה לצמות שמצאתי מתחת למכסה הפלסטיק בדלת תא המטען גם כן אין.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי The Corpse
פורסם (נערך)

מרק עשיתי את מה שאמרת, חיברתי את המינוס לגוף הרכב וזה עשה בלאגן שלם. עכשיו יש לי סימן של נורה שרופה בלוח השעונים, אני שומע תיקתוק מהצד שמאלי של הדשבורד, התאורה הפנימית ברכב לא עובדת וכשהרכב מונע התיקתוק נשמע כל הזמן. :(

לאחר סריקת תקלות קיבלתי את הדברים הבאים :

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי The Corpse
פורסם (נערך)

קרה לי אותו דבר בדיוק באיביזה כשהחלפתי נורה בתא מטען, יש רעשים מהממסרים ליד הפאנל פיוזים.

שים לב שגם חלק מהפנסים החיצוניים לא עובדים

אחד הפיוזים נשרף לך - מדובר על אחד הפיוזים שבפאנל הפנימי (הפיוזים הקטנים)

אני אוכל לבדוק לך מחר איזה החלפתי אצלי

עריכה אחרונה על ידי omripatai

SEAT ATECA Style Plus

פורסם (נערך)
מרק עשיתי את מה שאמרת, חיברתי את המינוס לגוף הרכב וזה עשה בלאגן שלם. עכשיו יש לי סימן של נורה שרופה בלוח השעונים, אני שומע תיקתוק מהצד שמאלי של הדשבורד, התאורה הפנימית ברכב לא עובדת וכשהרכב מונע התיקתוק נשמע כל הזמן. :(

לאחר סריקת תקלות קיבלתי את הדברים הבאים :[ATTACH=CONFIG]475409[/ATTACH]

כנראה עשית קצר ולא חיברת נכונה את המינוס. בדוק את הפיוזים השייכים לתאורת תא המטען+תאורה פנימית+אורות חנייה.

המנורה בלוח השעונים דולקת מכיוון שקיים פיוז שרוף של מנורה כולשהי ברכב או מנורה שרופה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מנורה מסכנה, יצרה בלגן שלם. אחרי החלפת הפיוז צריך לחפש את הסיבה האמיתית לתקלה בתאורה של תא המטען. ואפילו להיעזר גם במומחה בחשמלאות של רכבי VAG, עם ניסיון . ואולי [אם המחיר יהיה יקר מדי], אפילו להשלים עם זה, שלא תהיה תאורה שם.

זהו כנראה מחיר קדמת הטכנולוגיה. במקום מפסק מסכן, עם ציפוי גומי עליו, אמין, הם יצרו מעגל שלם עם דיודות ומחשבים, ואלוהים יודע מה עוד...

בקיצור אם אתה גר באיזור המרכז, תבדוק את הנושא במוסך רון, אם פעולת הנורה הזו חשובה לך כל כך.

בכל מקרה, זה מאוד יעזור לנו, בעלי האיביזות, ובכלל ליתר חברי הפורום, כיצד נפתרה התקלה,

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel

• תוכן חדש...