Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים שהוא "אינו מדמה הלכה למעשה את הפעולה הנכונה" אבל אני חושב שהתמרון הזה מדמה היטב נהיגה של נהג הדיוט.

אתה על כביש החוף ב 100 קמ"ש (ואין שני אורות מתקרבים ממול), עוקף משאית שלא שמה לב אליך וחותכת לנתיב השמאלי כשאתה באמצע עקיפה עליה.

הופ, הפניית הגה להתחמק ממנה, אמאלה, גדר הפרדה, שובר חזרה ימינה, רוב הנהגים ההדיוטים לא ישלבו כלל בלימה במהלך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין.

בלימה היא דיי אינסטינקט בסיסי והיא כמעט תמיד תגיע במצב כזה של לחץ וזיהוי סכנה אתה לא חושב?

פורסם (נערך)

תתפלא.

ללא מעט אנשים יש אינסטינקט להשתמש קודם בהגה (טעות חמורה). אם הם בולמים אז זה בלב ולב ואז זה רק מחריף את הבעיה.

כי כאשר יחד עם התמרון מגיעה גם בלימה, למרות העברת המשקל קדימה, על אספלט גם טנדרים לא מגיעים להזדקרות הזו.

פניה בבלימה חזקה מ-ק-ט-י-נ-ה את הסיכוי לגלגול לעומת פניה ממצב נייטרלי:

ככל שיש יותר משקל על הסרן הקדמי ההיגוי מתקהה.

הבלימה באה על חשבון כוח פניה ולכן הרכב לא יכול לפתח אותה זווית גלגול כמו במצב נייטרלי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בלימה בזמן הפנית הגה מקטינה סיכוי לגלגול?

משקל עובר קדימה - גלגלים אחוריים מאבדים אחיזה - החלקת זנב - החרפת זוית כלפי כיוון התקדמות -- זוית גלגול מחריפה - התהפכות.

לא נשמע יותר הגיוני?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

שינוי זווית ה״החלקה״ מעבר לאופטימום אינה מגדילה את זווית הגלגול כי אם מקטינה אותה.

מה גם שבלימה ח-ז-ק-ה אינה גורמת להיגוי יתר כי אם לתת היגוי, כי כל ביצועי הרכב הולכים לבלימה במקום לשינוי כיוון. תחשוב על היגוי בזמן שה-ABS עובד.

פורסם

איך מה שאתה אומר מסתדר עם הסרטון בהודעה הראשונה?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

במבחן האייל הצפוני הרכב נבדק במצב נייטרלי או קרוב לנייטרלי. זו לא בלימת חמיקה כמו שמלמדים כאן בקורסים.

פורסם

רכבי השטח של טיוטה מוכרים כבעייתיות ביציבות. לא אחת שומעים על לנדקרויזר שהתהפך בכביש החוף או 6.

אבל מה לעשות שעל האמינות שלהם אין עוררין.

פורסם
רכבי השטח של טיוטה מוכרים כבעייתיות ביציבות. לא אחת שומעים על לנדקרויזר שהתהפך בכביש החוף או 6.

אבל מה לעשות שעל האמינות שלהם אין עוררין.

מעניין מה שאתה אומר. יש סימוכין למה שרשמת?

האם אתה יכול לבודד את "תכונות הרכב" מהאירוע עצמו? מהירות? נהג? תנאים סביבתיים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

וכדי לחדד את דבריו של דיסקו, יש לציין כי התהפכויות בכביש הפתוח (ציונו הכבישים מספר 2 ו-6) נגרמות לרוב כי הנהג לא שם לב, וסוטה לגדר ההפרדה.

גדר הפרדה מבטון ("מחסום ניו ג'רזי") נועדה למנוע מעבר משאיות כבדות לנתיב הנגדי כשהן סוטות מנתיבן בחדות מסיבה כלשהי.

לשם כך, המחסום בנוי בצורה חרוטית שנועדה לאפשר לגלגלים "לטפס" עליו ואז ליפול חזרה מכורחו של כוח הכבידה וכך להסיט את הרכב חזרה למסלולו.

כאשר רכב פרטי פוגע במחסום ובזוית יחסית קהה, הוא לרוב מתגלגל. בדרך כלל זה גם לא נורא כי ה"נחיתה" על הגג אינה מתאפיינת במתקף גבוה, ובשל מקדם החיכוך של גג הפח על האספלט, נהגים עוקבים יכולים לרוב להימנע מלפגוע ברכב ההפוך.

פורסם

האם ניתן "לתקן" את הטויוטה כדי שהיא לא תגיע למצב של כמעט התהפכות?

החלפת בולמים או שינוי צמיגים?

לי נראה מנקודת מבט פשוטה שבגלל שהצמיגים כאלו אוחזים הרכב כמעט התהפך במקום להחליק.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
האם ניתן "לתקן" את הטויוטה כדי שהיא לא תגיע למצב של כמעט התהפכות?

החלפת בולמים או שינוי צמיגים?

לי נראה מנקודת מבט פשוטה שבגלל שהצמיגים כאלו אוחזים הרכב כמעט התהפך במקום להחליק.

כדי לגרום לרכב להחליק במקום להתהפך באמת צריך קודם כל פשוט לגרום לו לאחוז פחות. אבל אם הרכב מאוד לא יציב, תצטרך להוריד את אחיזת הצמיגים לרמות מאוד נמוכות, ולכן זה לא פתרון מספק וצריך לשפר את יציבות הרכב עצמו.

שינוי מערכת המתלים (בולמים וקפיצים) יכול לעזור, אבל הרבה ממה שצריך לעשות נמצא במימדים של הרכב ומיקום רכיביו (בעיקר המנוע) שמשפיעים על מיקום מרכז הכובד; בחלוקת המשקל וחלוקת מומנט הגלגול; ובקשיחות השלדה עצמה.

פורסם

יש 2 בעיות,

הראשונה היא זו הברורה- ההתנהגות של ההיילקס במבחן המוס נחותה ומסוכנת ביחס למתחרים.

הבעיה השניה היא שרוב רוכשי הרכב הפוטנציאלים כנראה מעולם לא שמעו על המבחן הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...