Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך ביט 1 - חוץ מהמערכת המקורית אם אתה כל כך רוצה לקבל סיגנל טוב (היי אנד למען האמת בכל מובן) כל מה שאתה צריך זה את הסמארטפון שלך וDAC מתאים.

מה הטעם בכלל גם להרוס על הדרך את כל המקום הפנוי בתא הכפפות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מישהו פה ביקש שאפרט קצת על שלב תכנון התיבה - וכך אעשה

הרבה בטח ישאלו לפי איזה נתונים אני עובד, הרי אין לי (עדיין) נתוני T\S של הסאב, לא היה לי זמן לכייל את הכרטיס קול ולבדוק.

האמת - זה לא כלכך קריטי לי בשלב זה, כי אני יודע פחות או יותר איזה נפח אני צריך (מנסיון קודם)

אז נדבר על נפח, בחרתי 2.1 קיוביק פיט (60 ליטר)

שטח פורט - 12.6 אינץ רבוע (פורט 4 אינצ')

יחס של שטח פורט לנפח הוא 1:6 (לפורט סלוט צריך לפחות 1:10)

התיבה הזאת תהיה מכוונת או ל35 הרץ או ל30 הרץ, תכף אפרט.

אורך פורט ל 35 הרץ - 11 אינצ'

אורך פורט ל 30 הרץ - 17 אינצ'

מידות התיבה הם:

גובה - 38 סמ

עומק - 36 סמ

רוחב - 65 סמ

כן אני יודע אני מדבר באינצים וקיוביק פיט במפרט טכני וסמ במידות - זה ג'וק שיש לי במוח.

הפורט ב 11 אינץ יכנס ללא בעיה, אבל הפורט ב17 לא יכנס, אז אני צריך ברך 90 מעלות:

IMG_7523.jpg

על מנת להבין איפה הכל ישב (סאב, פורט, ברך), שירטטתי את מידות התיבה ויצרתי שבלונות של הסאב, הפורט והברך.

אז כך נראה הפורט ב11 אינצ' - הכל יושב יפה ומסודר.

IMG_7521.jpg

וכך נראה הפורט ב 17 אינצ' (יש לשמור על מרחק מינימלי של 3-4 אינצ' מקיר\סאב)

IMG_7520.jpg

שלב הבא: שליחת מידות לנגר ובניית התיבה.

שאלות\הערות יתקבלו בברכה.

פורסם

באמת איך אתה יודע לתכנן תיבה אם אין לך נתונים עדיין??

ושאלה נוספת - איך יודעים איזה מיקום יותר טוב לחור של הסאב? איך מחליטים ? האם זה משפיע על משו?

כלומר - צמוד לקיר / צמוד לפורט / באמצע וכו׳

מקווה שהיתי ברור

פורסם

לכל קוטר סאב\ כמות סאבים \ אפליקציה יש את הנתוני בסיס שלהם.

לרוב ברכב, סאב 12" בריא על הספק מלא ידרוש בין 1.5 ל2.2 קיוביק פיט כשהוא מכוון איפשהו בין 30-40 הרץ.

תכננתי עשרות תיבות בשנים האחרונות אז אני יודע פחות או יותר מה יתאים למה.

אם היו לי נתונים זה היה נותן לי לדייק קצת יותר על מנת לשפר דברים כמו Transfer function שהפחתה שלו תורם לSQ ואולי גם עליית התנגודת. אבל שוב, אני יודע מה אני רוצה ואני יודע לפי איזה מפרט לבנות.

גורם משפיע (וגדול) על עוצמה ואיכות תלוי בכיוון שהסאב והפורט "יורים" אליו.

בלאון למשל, סאב ופורט כלפי מעלה הפיק עוצמה טובה מאוד בתחום התחתון והבינוני, וקצת חלש יותר בתחום הגבוה. זה גם תרם בהפחתת רעשי פח מהבגאז'. כשהם ירו אחורה, לכיוון דלת הבגאז', פתאום איבדתי את תחום הנמוכים.

לרוב זה המצב ברכבי האצ'בק.

ברכבי סדאן יורים אחורה או למעלה עם פורט אחורה\הצידה.

ברכבי SUV סאבים למעלה פורט אחורה.

שוב - זה מושג כללי וכן משתנה מרכב לרכב.

אני מתכנן את התיבה כך שאוכל לירות גם למעלה וגם אחרונה, רק צריך לסובב את התיבה. אני עדיין לא יודע מה יותר טוב בגולף, אז אני מנסה להתארגן עם חבר שיש לו מגבר וסאב מותקנים ברכב. אעביר את הסאב אליי ואבצע מדידות עם מד SPL כדי לבדוק איזה כיוון יותר טוב. כמובן שגם האוזן (ובעיקר האוזר) תחליט לאיזה כיוון.

פורסם

אוקי, ענית גם על שאלה אחרת שעניינה אותי , אבל מה שהתכוונתי זה האם יש הבדל איפה למקם את הרמקול עצמו בתיבה?

נגיד בסאב שהוא עם פורט מלבני, האם יהיה הבדל במיקום של החור שלהסאב (של הרמקול עצמו) ?

מקווה שאני מצליח להסביר את עצמי

פורסם

אם הבנתי נכון את שאלתך, כוונתך היא איפה על הדופן כדאי למקום את הסאב?

ניקח את התמונה הזאת לרגע ונתעלם מהעובד שזה תיבה לזוג סאבים.

אני מגדיר אותה כסרטוט עם שתי אופציות, הסאב יותר קרוב לפורט או הסאב יותר רחוק מהפורט

Dual_TB_-_03.jpg

הבנתי אותך נכון?

אם כן, אני אישית מעדיף שהסאב ישב במקום בו הוא פונה מאחורה לדופן אחת ולא שתיים. ז"א שלא יהיה מצב שהוא יושב על הגבול בו הפורט נגמר בתוך התיבה. או שהוא יורה על הדופן האחורי של הפורט (סאב ימין), או על הדופן האחורי של התיבה עצמה (סאב שמאל). התמונה למעלה ממחישה את שתי האפשרויות שתיארתי.

פורסם

כן הבנת נכון, ולמה אתה מעדיף את מה שאתה מעדיף ? יש הסבר לזה ?

פשוט כשבניתי את הסאב שלי לא מצאתי התייחסות לזה... אז סתם ניחשתי ויש לי ספקות :).

פורסם

הסרטון הזה ממחיש את מה שהסברתי אבל שם מדובר במישור הטכני, מכיוון שמודדים עוצמה בלבד (עם מד שבכלל לא מסוגל לתת אינדיקציה אמיתית להבדלי עוצמה)

מה שכן יש גם את האוזן שלנו, ושם יש את כל ההבדל. יכול להיות שבכיוון ספציפי זה ימדד יותר חזק מכיוון אחר אך ישמע יותר חלש.

לכן אין טעם להתמקד במספרים אלא בחווית השמיעה.

• תוכן חדש...