Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהצלחה בהתקנה, אחלה רכיבים ורכב שאני פשוט אוהב.

באף MK7 כרגע לא ניתן להוציא MOST, הם משתמשים בטכנולוגיה חדשה שנקראת MOST150, ועדיין לא מצאו פתרון להתחבר אליה, מתסכל.

אז נכון לעכשיו, אף אחד עוד לא הוציא סיגנל אופטי מHU כלשהו של MK7, אני מבין שמוברידג' עובדים על זה אבל.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד עדכון - עוד פוליש!

:-P

עבודה יפה.

האם לא כדאי לצבוע / לצפות, את המתכת בממיר חלודה שקוף.

הוא ישאר בצבע המתכת, ורק באזורים עם חמצון הוא יתרכב למתכת.

(אפשר לבצע טסט צביעה, כניסיון על מתכת דומה ולראות תוצאה)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הפוליש מכיל חומר מגן בתוכו.

בנוסף, ניגבתי את כולו עם WD40 שגם הוא מונע חלודה וכדומה.

ציינתי בעמוד הקודם שצביעה בסיסית לא תואיל. רק צביעה באפייה תגן על המתכת אבל זו אופציה שאינה רלוונטית מכיוון שהרמקול כבר בנוי.

פורסם

יש היום WD40 עלבסיס סיליקון - רק לוודא שלא קנית בטעות אחד כזה כי הסיליקון יזיק לחומרים הרכים של הסאב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בהצלחה בהתקנה, אחלה רכיבים ורכב שאני פשוט אוהב.

באף MK7 כרגע לא ניתן להוציא MOST, הם משתמשים בטכנולוגיה חדשה שנקראת MOST150, ועדיין לא מצאו פתרון להתחבר אליה, מתסכל.

אז נכון לעכשיו, אף אחד עוד לא הוציא סיגנל אופטי מHU כלשהו של MK7, אני מבין שמוברידג' עובדים על זה אבל.

לא יצא לראות את הסיגנל שיוצא מיחידת הראש (הסקופ שלי עם מסך מרוסק) אבל - אני יכול להעיד שהמערכת הזאת הרבה (!!!!) יותר טובה ואיכותית מהRCD הישנים יותר.

גם בתצורה מקורית זה נשמע מאוד טוב עם טוויטר שלא צורם ומידבאסים שמפיקים עוצמת מיד ובאס מהנים. כמובן שהכל נשלט על ידי DSP פנימי כן, אבל עדיין נשמע מעולה.

לכן, אני חושב ששימוש ביציאות הרמקולים כמקור אות לBIT ONE יניב תוצאות טובות ומספקות.

פורסם

זה באמת יהיה מעניין.. אבל אני דיי בטוח שסיגנל יהיה נקי עד נקודה דיי גבוהה בסקאלה.

אפשר להחליף את היחידת ראש במכשיר אלפיין או פיוניר אבל אז מתחילות הוצאות כמו מסגרת חדשה, מתאם CANBUS, מתאם ממשק הגדרות לרכב וכו.. כל זה יוצא פי 2 מעלות על הפרוססור.

פורסם (נערך)

אני כבר מזמן חסר אמונה לגבי מערכות OEM, שראיתי את האות שיוצאת מHU של סדרה 5 חדשה, הייתי בהלם, בורות וקפיצות שיביישו אפילו דאבל דין אנדרואיד ב200 שקל בעליבאבא.

סיגנל ממגבר BOSE למערכת B&O באאודי 2015:

subterfuse-albums-rew+measurments-picture6729-mmi-wo-de-eq.jpg

אחד הדברים שמונעים ממני לבחור ואגית חדשה זה זה, ולקח לי המון זמן להגיע למצב שאני יכול לקנות ואגית מהדור האחרון.

עריכה אחרונה על ידי shapin
פורסם

אתה בטוח שמי שלקח שם את המדידה לא שם לב בטעות שמופעל פריסט מסויים באיקולייזר לאחד המודים של סגנונות המוזיקה? זה נראה הזוי מידי בכדי להיות המצב הניטרלי של המערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קניתי לא מזמן כרטיס קול (מה שהסתבר כמזוייף) של ברינגר ובניתי גם קופסאת מדידה לביצוע מדידות T/S של רמקולים בעזרת REW

IMG_7492.jpg

אני חושב שעם קצת מודיפיקציה והוספת LPAD לכניסה של הכרטיס קול, אני כול למדוד את יציאת המגבר של הרדיו ולקבל מושג מה הולך שם.

מצד שני, אני עם פרוססור שיש לו יכולת דיאקווליזציה (כמו בקישור השני שפרסמת) ונראה שהוא מפיק יציאה כמעט ישרה לחלוטין - אז לא צריך להפריע לי מה יוצא מהרדיו. מה שכן אתה מוזמן לבוא ולבצע מדידות בעזרת המכשור DIY שלי :)

פורסם

הביט1 לא מסוגל לתקן עקומה כזאת, זה DSP לא קוסם, בגלל זה משתמשים במוברידג' או בBit-dmi של אודיסון לפני הביט1.

אי אפשר להזין כזה סיגנל לפרוססור ולצפות שהוא יצא כמו שצריך.

פורסם

הוא פרסם עקומה שניה כמעט ישרה שתוקנה על ידי הביט.

By contrast, here is the result when I tested by routing REW directly into my DSP via the AUX input, and then back.

subterfuse-albums-rew+measurments-picture6727-aux-wo-eq.jpg

I applied some Input EQ to the AUX Input and re-measured. Got this:

subterfuse-albums-rew+measurments-picture6726-aux-w-eq.jpg

Anyway, I just ordered a new digital preamp called a MoBridge DA1. It is designed for cars that use the MOST fiber optic system, and it gives an Optical Digital preamp output. This will let me bypass the Bose amplifier in my car completely. I am hoping that all of that factory EQ is done at the Bose amp, in which case I should have a much flatter input response.

שים לב לפסקה האחרונה - הוא מציין במפורש שהוא הזמין את המתאם ושזה יועיל בלהפיק ריספונס ישר ללא תיקוני EQ. הוא מדבר בלשון עתיד, שכן יש לו כוונה להתקין את המתאם.

לא בוצע פה מדידה עם הMOBRIDGE.

נכון, זה לא קוסם, אבל זה מאוד קרוב.

פורסם

אני אצטט את ההודעה בשלמותה, יהיה יותר קל להבין אותה, הביט1 לא מסוגל לעשות דהאקולציה כמו שצריך לאות כזו, שים לב למדידות לפני ואחרי הביט 1, כמעט כלום.

Adding some more useful information about the Bose system:

I was curious to learn more about the MMI Audio and Bose system, so I hooked up my computer and took some signal response measurements using Room EQ Wizard. (Really great software program, by the way)

The goal was to determine whether or not the MMI/Bose applied any Equalization to the audiosignal. It is common for factory audio systems to have Equalization applied by the engineers when they tune the cars. If you want to use the factory signal to feed an aftermarket system, then it may be necessary to correct this "factory source equalization."

For the test, I used Room EQ Wizard (aka REW) to generate a sine wave sweep from 20Hz to 20kHz. I fed this signal into the car via the AMI cable. (I purchased an AMI cable with RCA Audio/Video inputs) I then routed the output from my processor back into my computer so that REW could measure it.

Then I ran the same test, but instead of sending the signal through the Audi I plugged it directly into the processor. This bypassed the MMI/Bose completely so I could compare the signal response.

These measurements are showing only what happens to the audio signal before it reaches the speakers. These are not acoustic measurements of the speakers.

Here are the measured results:

I will start by showing the measured response when plugged directly into the BitOne processor. This is the baseline.

80-subterfuse_albums_rew_measurments_picture6727_aux_wo_eq_94acf787a65fa6ef102a5e73e1f969b388b75587.jpg

Frequency response for signal routed directly into BitOne processor. No Input equalization is applied.

This is a fairly good input response. Nice and flat, with the obvious exception of the upper-end of the spectrum. But that can be fixed with some Input EQ.

I added some boost to the Input EQ and ran the same test a second time.

Here is the result:

80-subterfuse_albums_rew_measurments_picture6726_aux_w_eq_96dc8f7df977d4fc7a953827b45e34f389ab12cd.jpg

Freq. response for signal routed directly into BitOne processor, with some Input EQ applied.

The Input EQ fixed some of the drop-off in the upper range.

Now let's take a look at what happened when the signal was routed through the MMI/Bose. This the the same sine wave sweep. Only difference is this signal gets passed through the Audi MMI/Bose system before going to the BitOne processor.

80-subterfuse_albums_rew_measurments_picture6729_mmi_wo_de_eq_4afa837c45067d8d7800ec7713e2b8edcbcddc8f.jpg

Response for signal passing through Audi MMI/Bose before BitOne processor. No factory de-equalization applied by the BitOne.

eek.gif That's a lot of factory equalization.

Let's see what the BitOne can do to correct the response. I ran the BitOne setup and this time told it to "De-Equalize" the factory signal.

Here is the same test, after de-equalization is applied:

80-subterfuse_albums_rew_measurments_picture6728_mmi_de_eq_ad8b112bd3efe09f20de3fe1fd6bad140e4e6ce0.jpg

Signal via Audi MMI/Bose with BitOne de-equalization applied.

That's a little better. Notice the low end has been boosted and high end brought down some. But there's no way it's going to correct that huge dip in response at 200Hz. Here are the two MMI measurements together for comparison.

80-subterfuse_albums_rew_measurments_picture6730_mmi_w_wo_de_eq_463352c5f758ebba73d1630305d66fda541fbb91.jpg

MMI/Bose with and without BitOne de-equalization applied.

I am very interested to see what happens when the MoBridge DA1 preamp is added. I'll report back on that in a few weeks when I have one. My hope is that this factory EQ is applied at the Bose amplifier, and not before. If that is the case, then the response should be flatter like the baseline test from the BitOne AUX input.

• תוכן חדש...