Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הזה.

חבר מתלבט. מעוניין ברכב קטן, ידני, הכי חסכוני, ושיעלה יום יום לירושלים ממודיעין. מדובר על ניסן מיקרה ידנית, נפח 1.2 לי', במבצע של 57K על הכביש.

יש סיבה להעדיף את קיה פיקנטו, 1.0 לי', ידנית, שעולה כיום כחדשה כ-7K יותר?

הניסן חזקה יותר, גדולה יותר, מאובזרת יותר(?), ועולה פחות. צריכת הדלק של הקיה גבוהה במעט, אבל יש כאן גם הפרש בעלות הרכישה (הוצאה מיידית). הרכב יהיה בבעלותו לפחות 5 שנים, אני מניח שיותר.

אשמח לחוות דעת.

פורסם

למה לא דאציה סנדרו?

אולי תהיה מעט פחות חיסכונית אך נוחה יותר מהמיקרה?

כמו כן היו מבצעים על 108באזור ה 60 אלף,היתרון הוא המנוע הזריז לצד חיסכון.

המיקרה חיסכונית,אבל מושבים נוראיים.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

למיקרה 2 חלונות חשמל בעוד לפיקנטו 4 , בכל מקרה שתיהן לא ממש מאובזרות.

ה108 והC1 יותר חסכוניות, לפחות רשמית.

אולי אפשר גם לשקול את הספייס סטאר המחודשת שנמכרת ב60.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אם חיסכון זה הכי חשוב הייתי בודק אתה 108 ואת ה c1 שנמכרת באזור 55 אבל נוחה מהמיקרה.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה108 בתור מכונית מיני טובה בזכות שילוב מנוע וגיר שהופך אותה למיני זריזה מאוד יחסית למתחרות.

אגב, הבנתי שיש גם מבצע על הפנדה ב-55,555₪.

מבין שתיהן הייתי בוחר במיקרה כנראה, מרווחת יותר, חזקה יותר, באבזור אף אחת מהן לא מצטיינת.

היתרון של הקיה זה בעיקר 7 שנות אחריות ושוק טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בגלל תוואי הנסיעה שכולל עליות הייתי ממליץ לבדוק גם את סיאט מי ואת פיג'ו 108 1.2 ליטר. שתי המיני היותר זריזות בחבורה.

לפי נתוני היצרן הפיג'ו מהירה בשניה וחסכונית ב-2 קילומטרים לליטר.

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על המיקרה, הרכב מעולה ומאוד חסכוני. יש אותו לחבר והוא מאוד מרוצה. פיקנטו חלשה יחסית, והשוק מוצף בהן - מה שאומר שיהיה קשה למכור אותה בעתיד, בנוסף תצרוכת הדלק של הפיקנטו גבוהה יחסית.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

את עניין הגודל והנוחות תוכל לבדוק לבד..

לגבי הביצועים: המיקרה יותר חזקה מהפיקטנו, אומנם נהגתי באוטומטית, אבל מרגישים שהמנוע יותר חזק בבירור..

לפיקנטו יש בעיה אחרת : מלבד המנוע הסטנדרטי ביכולתו, הגיר הידני סובל מבור בין הילוכים 2 ו 3, וגם המעבר לרביעי לא משהו. בתור בעלים של אחת הראשונות בארץ מאוד סבלתי מזה.. עליה מכרמיאל לתפן למשל הייתה סיוט בשבילי - מחייבת החלפות תכופות בין שני לשלישי.

צריכת הדלק הייתה בסדר ומאוד מושפעת מסגנון הנהיגה.

לא שאני ממליץ על המיקרה, אבל בין שתיהן הייתי קונה אותה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ראיתי פירסום של לובינסקי טרייד אין על 208 ידנית 0 ק"מ במשהו מעל 61K לזכרוני, ולא שאני חלילה מזלזל בתוצרת היפנית המשובחת שהובאה כאן למעלה, אבל ולדעתי כמובן, באמת לא כוחות, כמעט משום בחינה.

פורסם

התוצרת היפנית היא לא בדיוק יפנית, למיטב זכרוני המיקרה מיוצרת בכלל בהודו.

במחיר כזה בהחלט אני חושב שה208 מכונית טובה, רק צריך לקחת בחשבון שזה דגם לא מאובזר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

החבר כרגע בדרך לנסיעת מבחן על הפיקנטו.

כשהראיתי לו את ההמלצות על ה-108/208, הוא התחלחל, כנראה דעה קדומה על פיג'ו. עדיין מוצדק?

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

החבר כרגע בדרך לנסיעת מבחן על הפיקנטו.

כשהראיתי לו את ההמלצות על ה-108/208, הוא התחלחל, כנראה דעה קדומה על פיג'ו. עדיין מוצדק?

ועוד איך מוצדק, סתם התחשק ל"דפוק" את החבר שלך. שיהנה מהפיקנטו, מגיע לו.

• תוכן חדש...