Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים אני מתכוון לקנות רכב מסחרי ואני ממש מתלבט בין שני רכבים, פיאט דובלו ורנו קנגו. שניהם משנת 2008 וידני.

אני הייתי ממש שמח אם מישהו שמכיר את שני המכוניות יכול לומר לי עליהם מבחינה תצרוכת דלק, אמינות, סחירות, נוחות וכ'ו.

פורסם

בשנים האלו לדובלו יש מנוע טורבו דיזל 1.9 עם 115 כ"ס, לקנגו מנוע 1.5 טורבו דיזל 70 כ"ס.

מה שאומר שדובלו הרבה יותר חזקה ופחות חסכונית.

קנגו צורכת בנסיעה משולבת 50% עירוני, 50% בינעירוני כ 1 ל 15-16 , דובלו 1 ל 13-14.

נוחות הסיעה טובה יותר בקנגו בזכות מתלה אחורי צרפתי מסורתי עם מוטות פיתול לעומת מתלה עם קפיצי עלים (כמו בטנדרים כבדים ומשאליות) בדובלו.

בדובלו נפח תא מטען גדול הרבה יותר ומשקל העמסה מותר גדול יותר בכ 150-200 קילו.

אמינות בערך דומה, תלוי מאוד איך טיפלו ברכב הבעלים הקודמים.

סחירות אין במכוניות האלו, ואין קשר בין מחיר מחירון למחיר בפועל. מחירים שמקבלים עליהן נמוכים ממחירי מחירון בעשרות אחוזים.

פורסם

בעלים של דובלו 2008, דלת אחורית נפתחת כלפי מעלה, 260K.

מבחינת אמינות (לטעמי אמין):

עד היום הוחלפו מנגנוני חלון שני צדדים.

שני קלאצ'ים.

בלמים מספר פעמים.

גומיות בציריות.

מיכל דלק 60 ליטר, נותן לי 900 ק"מ נסיעה משולבת.

המנוע חזק ומאיץ יפה. מזגן מקרר מצויין. נפח העמסה גדול מאוד בעיקר אם מפרקים מושבים אחוריים. אפשר להעביר מיטות וספות בתוך הרכב. אצלי המושב האחורי הבודד (1+2) באופן קבוע אינו מורכב. מצטער שלא קניתי דגם עם שתי דלתות נוסעים אחוריות. קפיץ העלים האחורי (הבודד) אינו נוח לנוסעים מאחור, אבל יכול להתמודד עם משקל רב.

לדעתי שווה היום כ 18K ש"ח.

• תוכן חדש...