Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

mozman, זה אותו רכב? T5?

איך זה קרה גם לך? אני חושב שזה בגלל השמש.

כי ממה זה עוד יכול להיגרם? הרי אף פעם לא נגעתי שם, וגם אין באמת סיבה להתעסק עם הצינורית.

אני גם לא חושב שמישהו נגע או ניסה להתעסק עם זה, כי זו בסה"כ צינורית.

ככל הנראה בגלל השמש, שנתיים +/- של חנייה בשמש יום יום ככל הנראה נהיה חור.

בכל אופן, נתתם פה כמה כיוונים, וכמה המלצות.

אבל, וכאן אני קצת מתבייש, אבל זה בסדר, בגלל שאין לי את הידע הטכני והניסיון

אולי אפילו את החוש (אין לי מושג) איך לפתוח או להתעסק בדברים האלה, אני לא חושב שאנסה לבד.

כי אני אפילו לא יודע איך לשחרר את הצינורית מהיכן שהיא מוחזקת (אני חושב שעדיף שלא אנסה גם).

לכן חשבתי להיעזר בחברי הכנופיה, מהסיבה שגם עברה לה בדיוק שנה מהטיפול האחרון 10/2015

אז היה אפשר על הדרך לתקן גם את זה, תוך כדי שאני רוכש את מה שצריך לתיקון מההמלצות שלכם.

קראתי פה פעם שהייתה נכונות להקים סדנה/הדרכה קצרה על היכרות הרכב, קצת התעסקות מבפנים, מנוע, וכולי.

זה היה יכול להיות ממש נחמד למען האמת.

לא כ"כ קשור לנושא, אלא סתם אני פשוט כותב את זה.

כי כשאני פותח את המכסה מנוע, חוץ מבדיקת שמן/מים/מי מגבים את כל שאר הדברים אני פשוט לא מכיר :wink:

ניסיתי לחשוב איך אני יכול בכל זאת, קצת, להעשיר את הידע שלי.

ראיתי שיש ספר די נחמד, לרכב שלנו, שמאוד ממליצים עליו https://haynes.com/en-gb/volkswagen/transporter-t5/2003-2014

אבל אני חושב שזה לא יהיה כ"כ פרקטי לנסות להתעסק עם הרכב לבד, כל עוד אין לי מישהו עם ידע, וביטחון

שיוכל לעזור לי ולגבות אותי, ללמד אותי כשאני נתקע / לא מבין.

בכל אופן, אם אפשר רק לסיכום - מה אני צריך לקנות, ואיך זה נקרא שאדע מה לבקש בחנות?

כי פשוט נתתם פה כמה המלצות.

שאלה קטנה: אם לסתום את החור עם סיליקון - מה דעתכם?

פורסם

הבעיה לפחות אצלי שזה לא צינור מגומי אלא צינור מפלסטיק ובדיוק היכן שהכיפוף שצריך להיות גמיש כי המכסה מנוע עולה ויורד שם היה חור. כבר העדפתי לשנות את זה לצינור גומי באזור הבעייתי.

פורסם

מהי הסיבה לדעתך שהייצרן עבר לשימוש בצינור שרשורי אשר עשויי מניילון או חומר פלסטי אחר בכול רכבי קונצרן VAG החל מגולף דור 5 ?

כמה שנים החזיק הצינור המקורי לפני שהופיעה נזילה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי בכל הרכבים, כשצינור כזה נקרע אני מעיף את הצנרת הישנה, ומחליף אותה בצינור מים של תמי 4 (פלסטיק לבן).

הרבה יותר חזק מהחרא שהיצרן שם. מחזיק שנים ולא מתייבש.

את החיבורים אני עושה באמצעות חיבור למפרק/זוית המקורית על ידי חימום הצינור והרחבתו וחיבור לזוית המקורית.

מחזיק יופי כבר שנים.

שלומי

פורסם
מהי הסיבה לדעתך שהייצרן עבר לשימוש בצינור שרשורי אשר עשויי מניילון או חומר פלסטי אחר בכול רכבי קונצרן VAG החל מגולף דור 5 ?

כמה שנים החזיק הצינור המקורי לפני שהופיעה נזילה ?

למה? מאותה סיבה שהם התחילו לייצר חלקים מקוריים בסין. לחסוך. בגולף 4 לא היה את השטויות האלה.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה ועל מה כל הדיון הארוך צינורית ואקום/סליקון 4 מ"מ ומחבר/מאריך של 4-6 מ"מ יש את המחברים האלה ישרים או ב90 מעלות או ב T ונגמר הסיפור אצלי החלפתי לסליקון את כל הצינור מהמיכל מים ועד לחיבור של המרססים,אם אתה מתעסק עם איביי או אליאקספרס יש שם הכל מכל טוב בארץ המחברים רק בחנויות של חלקי חילוף או בחלק ממש קטן מחנויות גינון השקיה

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם (נערך)
למה? מאותה סיבה שהם התחילו לייצר חלקים מקוריים בסין. לחסוך. בגולף 4 לא היה את השטויות האלה.

שאלתי מבחינה טכנית האם לדעתך קיים הבדל שבגללו עברו לשימוש בצינור שרשורי ?

אין שום קשר בין איכות לזה שהייצרן מייצר חלקים מקורים גם בסין.

אצלי ברכב הצינור המקורי מחזיק מעמד כבר יותר מ-10 שנים לכן אינני רואה כאן בעיה של איכות. נתקלתי במקרים שנזילה נגרמה בגלל פגיעה בצינור כתוצאה מרדיוס כיפוף קטן מידי במקומות שהצינור עובר למכסה מנוע או לדלת תא המטען.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

שאלה קטנה: אם לסתום את החור עם סיליקון - מה דעתכם?

לא יחזיק מעמד. כתבתי

לך באחת ההודעות היכן ניתן לרכוש מתאם זכר-זכר אשר יתאים לקוטר הפנימי של הצינור של הרכב שלך.

• תוכן חדש...