Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פגעה בי נהגת והסוכן טוען שעדיף לתבוע את ביטוח צד ג' של הנהגת האשמה (הנהגת פגעה בי מאחורה, אומרת שבדו"ח התאונה הודתה באשמה ויש לי הקלטה שלה).

הרכב הוגדר טוטאל לוס.

לי חשוב שהכסף ישולם במלואו ובמהרה ושלא תרשם לי תביעה ובכך אשמר את היעדר התביעות.

לפי מה שקראתי אני קצת מבולבול, מצד אחד בחלק מהמקומות רשום שכאשר אני תובע את הביטוח מקיף שלי והביטוח המקיף שלי תובע את של הנהג האשם אני מאבד היעדר תביעות.

מצד שני קראתי שההפך, אני יכול לתבוע את הביטוח שלי אבל אם אני לא אשם, לא אאבד את היעדר התביעות.

השאלה היא מה נכון ולמה הסוכן להוט לתבוע את צד הג' של האשם? האם זה הצעד הנכון לעשות?

האם במידה והרכב יוכרז כטוטאל לוס ואתבע את צד הג' של האשם, חברת הביטוח תוכל לערער על קביעת השמאי ואקבל פחות כסף?

תודה רבה.

פורסם

תן לסוכן שלך לטפל בתביעה. צפוי שחברת הביטוח של הפוגעת תתמהמה בתשלום ככל יכולתה, ועדיין, אם שבועות אלה אינם מהוים מבחינתך משהו קריטי, זה יחסוך לך פגיעה בעבר הביטוחי שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאשר אתה תובע את הביטוח שלך - קודם כל, הם רושמים תביעה לחובתך.

לאחר מכן, הם תובעים את הנהגת/ חברת הביטוח שלה. כל עוד אין אישור של חברת ביטוח של נהגת שהיא אשמה או פסק דין (בימ"ש) - רשום לחובתך תביעה כנגד הביטוח, וזה מעלה לך את דמי הביטוח. מעבר לכך - צריך לעקוב אחר הנושא ולוודא כי חברת הביטוח שלך מוחקת את הרישום הנ"ל בסוף התהליך.

כנראה שסוכן הביטוח שלך לא רוצה להכנס לפרוצדורה הזאת (ובירורים מצידך לגבי התקדמות תביעה כנגד הנהגת/ חברת ביטוח שלה) - לכן הוא מנסה לשכנע אותך לבחור במסלול של תביעה כנגד צד ג'.

חברת הביטוח צד ג' יכולה לערער על קביעת השמאי. במקרה כזה תצטרך להחליט האם אתה בולע את זה או תובע אותם בבימ"ש (לוקח זמן, ואולי אפילו מיועד לבימ"ש שלום ואז יש צורך בעו"ד - תלוי בערך הרכב).

פורסם

במידה וחברת הביטוח צד ג' תערער על קביעת השמאי, האם אני תובע את החברה בעצמי? או שהסוכן מטפל בזה עבורי?

האם החברה יכולה לערער על קביעת השמאי שמדובר בטןטאל לוס?

פורסם

חברת הביטוח יכולה לערער על הקביעה האם מדובר בכלל בטוטל לוס.

את הקביעה מבצע שמאי מטעמך, לא המוסך!!

לצורך כך היא צריכה לבדוק את הרכב באמצעות שמאי מטעמה.

חברות ביטוח באופן כללי לא אוהבות לשלם, לכן עושות כל מאמץ למשוך זמן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ומה קורה בעצם עם האוטו עד שחברת הביטוח רואה אותו?

כרגע האוטו במוסך והשמאי אומר שברגע שאני מסכים לטוטאל לוס, הרכב מושבת ונמכר..

עכשיו אני עוד יותר מבולבול..

פורסם

השמאי ראה את הרכב.

קובע טוטל לוס . יופי.

הסכמת ?

לא תלוי הרבה בך אלא אם מדובר באחוזי נזק שקרובים לטוטל לוס ואז אם אתה קשור בעבותות אהבה לרכבך ורוצה להשאירו על הכביש הוא יעריך את הנזק בפחות.

הבעת את הסכמתך, השמאי "מוכר" את הגרט ומכאן עליך להחליט אם אתה רוצה לתבוע את חברת הביטוח שלך או ללכת על התביעה כנגד צד ג'.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוקיי, אז במידה והסכמתי, איך חברת צד ג' של האשם תוכל לערער כאשר הרכב כבר נמכר ופורק?

אני מנסה להמנע ממצב שבו יקח הרבה זמן לקבל את הכסף ואצטרך להשקיע מאמץ בתביעות ודיונים.

לכן השאלה את מי עדיף לתבוע? החברה שלי? או הצד ג' כמו שמציע הסוכן?

פורסם

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה - השאלה היא אם אתה מסוגל לספוג את ההשהיה בתשלום. תתבע את הביטוח שלך - התביעה תרשם לחובתך. אח"כ יהיה עליך לודא כי חברת הביטוח שלך אכן תובעת את הנהגת הפוגעת\הביטוח שלה בתביעת שיבוב, ואם היא זוכה - שהתביעה נגרעת מההיסטוריה שלך. אתה עלול לעמוד גם בפני מצב שבו החברות ינסו לעשות עליך איזה סיבוב קטן של "אשם תורם" שאז גם תצורך לכתת רגליך לבית המשפט, להמתין לפסיקתו (שיכולה להיות רק בעוד כמה חודשים) וגם תפסיד את העדר רישום התביעה.

אני חוזר ואומר - השאר את התביעה לסוכן הביטוח. בשבילך מדובר במשהו חדש, בשבילו זה עניין יום יומי. לדעתי עדיף להמתין לכסף כמה שבועות נוספים (גם החברה בה אתה מבוטח תשהה את התשלום ככל יכולתה) ולא להסתבך עם הפרוצדורה של תביעת שיבוב ומחיקת תביעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכם!

האם אגב הסוכן צודק כשאומר שהתביעה תיקח עד שלושה חודשים? האם בפרק זמן זה באמת רוב התביעות נסגרות?

וכמה בערך אמור להמות שכר הטרחה של השמאי?

פורסם

בהחלט עשוי לארוך עד 90 יום.

יכולים גם למשוך את זה עם דרישת כל מיני מסמכים.

שכר טרחת השמאי משולם במסגרת תשלום התביעה.

פורסם

אני שואל על שכר השמאי כדי שהוא לא יקח יותר מדי ובסוף יהיו בעיות עם הפיצוי.

לכן אשמח אם תוכלו לכתוב מהו טווח שכר שמאי לגיטימי למקרה שהתביעה תתעכב ואצטרך לשלם לו מכיסי

פורסם
אוקיי, אז במידה והסכמתי, איך חברת צד ג' של האשם תוכל לערער כאשר הרכב כבר נמכר ופורק?

אני מנסה להמנע ממצב שבו יקח הרבה זמן לקבל את הכסף ואצטרך להשקיע מאמץ בתביעות ודיונים.

לכן השאלה את מי עדיף לתבוע? החברה שלי? או הצד ג' כמו שמציע הסוכן?

פשוט תוודא ששמאי מטעמם מגיע לבדוק לפני שהרכב נלקח. כבר היה כאן בפורום סיפור על רכב שנלקח לפני שהגיע שמאי של הצד הפוגע וזה יצר בעיה.

פורסם

שוב, זה מסוג הדברים שבגללם אני ממליץ להשאיר את הטיפול לסוכן הביטוח שלך, הוא מכיר את רשימת השמאים המקובלת על כל חברת ביטוח וידאג להזמין שמאי המקובל על החברה המבטחת את הרכב הפוגע.

עד שהתקנות ישתנו וייאסר על החברות להתערב בבחירת השמאים.

המחירון של השמאים די קבוע, ההתמקחות לא יכולה להיות על סכום משמעותי.

• תוכן חדש...