Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב חברים, רציתי להתייעץ איתכם בכמה דברים, הרכב שלנו אמור לעבור טיפול גדול, 90,000, הרכב נקנה מליסינג, ומעולם לא היה במוסכי קיה, הוא טופל במוסכים מורשים, יש לנו תיעוד.

התקשרנו למספר מוסכים מורשים של קיה, לשאול שאלות ולבדוק הצעות מחיר, בפניה שלנו מסרנו מספר רכב, וכאן התעוררו הבעיות, הבנו שדגם קיה ריו עד 2011, יש לו רצועת טיימינג שצריך להחליף, ומשנתון 2012 אפילו צורה ישנה, אין. ישנה שרשרת. ברישיון רכב כתוב, מועד מסירה ועלייה לכביש ב-2012.

מוסך השלושה - 2914 ש"ח, אחרי מע"מ והנחה, הנציג שם אמר שאם יצטרכו להוסיף רצועות חיצוניות למנוע...לא הבנו כל כך...המחיר יהיה 3900 ש"ח. אמר שלפי מספר הרכב יש רצועת טיימינג, אפילו אם הוא שנת 2012.

מוסך קיה ריו חולון - 3100 ש"ח, הנציגה אמרה שיש רצועת טיימינג ואמרה שהרכב הוא משנת 2011, לפי הנתונים שעולים לה במחשב.

מוסך שחק פתח תקוה - 1200 ש"ח, אומרים שאין רצועת טיימינג, והרכב הוא משנת 2012, לפי הנתונים שעולים לה במחשב, ולפי מועד המסירה.

מוסך קיה כפר סבא - 4100 ש"ח, הנציגה אמרה שיש רצועת טיימינג לפי מספר הרכב.

אז מה קורה פה??

1. האם אנחנו חייבים לטפל במוסכים מורשים של קיה? או רק בגלל שזה טיפול גדול? הטיפול הקודם היה במוסך הירוק בפתח תקוה.

2. איך מוודאים שנתון של רכב? לפי מועד עליה לכביש?

3. האם אני בעצמי יכול לבדוק אם יש רצועה או שרשרת?

מבולבל...

עריכה אחרונה על ידי קונקה
פורסם

איזה בעסה...

זאת אומרת הרכב הוא משנת...? 2011 או 2012? זה הולך לפי המנוע? כי כתוב מועד עליה לכביש 2012, והמנוע כמו שיצא לי לחפש בגוגל הוא בדגמים עד 2011...

פורסם
איזה בעסה...

זאת אומרת הרכב הוא משנת...? 2011 או 2012? זה הולך לפי המנוע? כי כתוב מועד עליה לכביש 2012, והמנוע כמו שיצא לי לחפש בגוגל הוא בדגמים עד 2011...

אין לך כלל ממה להיתבאס! תהליך הטיימינג בריכבך הוא יחסית פשוט ואם תוכל לקנות את הסט בעצמך ולהיעזר בפרוייקט שאסף הפנה אותך אליו אתה תבין שזה לא נורא. הטיימינג שלך תואם לטיימינג של יונדאי ויש כאן לא מעט אנשים שמכירים הייטב את המנועים האלה. אני אישית חסיד של הגטסים והאקסנטים למיניהם עוד מימים ימימה! אתה יכול לחסוך פה ביחס להצעות שניתנו לך קרוב ל 2000 שח!

פורסם
אין לך כלל ממה להיתבאס! תהליך הטיימינג בריכבך הוא יחסית פשוט ואם תוכל לקנות את הסט בעצמך ולהיעזר בפרוייקט שאסף הפנה אותך אליו אתה תבין שזה לא נורא. הטיימינג שלך תואם לטיימינג של יונדאי ויש כאן לא מעט אנשים שמכירים הייטב את המנועים האלה. אני אישית חסיד של הגטסים והאקסנטים למיניהם עוד מימים ימימה! אתה יכול לחסוך פה ביחס להצעות שניתנו לך קרוב ל 2000 שח!

אני יודע, וקראתי את ההמלצות באשכול שאסף שלח לי, מאוד מרשים, אבל תוכל להסכים איתי שטבעי שתהיה לי התלבטות, אפילו במחיר של לחסוך, אחרי שקראתי על הפרוייקט אני מאוד מעריך את מה שהוא עושה, ועוד בחינם!.

אני מאוד חושש (לא שאני חושב שאסף הוא לא מקצועי) לגבי נושא האחריות, כלים, ליפטים, ספרות מקצועית, יש הבדל בין מוסך שמטפל כל יום ויום באותם סוגי רכבים, המון שנים, לבין בחור אחד מקצועי, שמטפל ברכבים בזמן הפנוי שנשאר לו, שלא תבינו אותי לא נכון, לפעמים, בחור עם רצון, יכולת, כישורים, מקצועיות, מוכשר פי כמה מאנשים שעובדים במוסכים כבדרך אגב...

וואלה...אני בהתלבטות...

פורסם

לדעתי אין התלבטות כי לפעמים אפילו במוסך יכול לטפל לך ברכב מכונאי שיש לו פחות נסיון מאסף שיש עליו רק שבחים על דפי הפורום, לעומת זאת את המכונאי שיטפל לך ברכב אתה לא מכיר ואין לך מושג מה הנסיון שלו חוץ מזה שהוא עובד במוסך מורשה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

בוא נתחיל מזה שהרכב שהיה שייך לחברת ליסינג יש לו אחריות של יצרן קיה רק 3 שנים.

במידה והאחריות שהביאה חברת הליסינג כבר נגמרה אין צורך לחפש מוסך מורשה קיה אלא כל מוסך מורשה משרד התחבורה.

לעניין הכנופייה זה כבר עניין אחר יד להם שרשור מלא בהמלצות אליהם לכן במידה ואתה מחוץ לאחריות יצרן וחברת הליסינג הם אופציה יחסית טובה.

פורסם
אני יודע, וקראתי את ההמלצות באשכול שאסף שלח לי, מאוד מרשים, אבל תוכל להסכים איתי שטבעי שתהיה לי התלבטות, אפילו במחיר של לחסוך, אחרי שקראתי על הפרוייקט אני מאוד מעריך את מה שהוא עושה, ועוד בחינם!.

אני מאוד חושש (לא שאני חושב שאסף הוא לא מקצועי) לגבי נושא האחריות, כלים, ליפטים, ספרות מקצועית, יש הבדל בין מוסך שמטפל כל יום ויום באותם סוגי רכבים, המון שנים, לבין בחור אחד מקצועי, שמטפל ברכבים בזמן הפנוי שנשאר לו, שלא תבינו אותי לא נכון, לפעמים, בחור עם רצון, יכולת, כישורים, מקצועיות, מוכשר פי כמה מאנשים שעובדים במוסכים כבדרך אגב...

וואלה...אני בהתלבטות...

כאחד מן המשתמשים שטופל ע"י אסף והכיר בהיכרות בזמן הטיפולים כמה חברי כנופיה הטיפולים השוטפים, יצא לי גם להכיר חבר'ה שהם מכונאים במקצוע ובזמן הפנוי גם נותנים את השירות הזה לחברי הפורום למכרים שלהם מתוך אהבה למקצוע. כן, יש כאלה "שרוטים" (ויש כאלה שיגדירו אותם "גברים"), שאוהבים פשוט לתקן דברים בזמן הפנוי.

להגדיר אותם כאנשים לא מקצועיים, אולי מההיגיון הפשוט יתכן שהגיוני, מהכירות שלי איתם זה ההפך המוחלט.

כך בחשבון שיש כאן בפורום אפשרות ל-win win situation: מצד אחד אתה חוסך כסף, ומצד שני יש חבר'ה שנהנים לעשות לך את העבודה.

• תוכן חדש...