Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישום רכב הדגמה ברישיון.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשמע, יבואן לא יתלכלך ויעבוד עלייך. יגידו לך רכב הדגמה ונרשם בבעלות פרטית - הרווחת.

הפרטים של הבעלים הקודמים מופיע על הרישיון.

קל מאוד לבדוק מי/מה/מו

אם מה שמגרש השדים כתב נכון אז היבואן לא צריך להתלכלך בלשון עתיד, הוא כבר עשה את זה בגדול ברגע שרשם את הרכב על שם פרטי במקום חברה אז איזו סיבה יש לו להפוך פתאום לצדיק.

מעניין אם זה אמיתי, אם כן צריך להעלות יבואן כזה על טיל.

פורסם

אתה צודק.

אבל אפשר לומר גם שיש הבדל תפיסתי בין ״לגנוב״ לקוח ע״י מכירת רכב הדגמה כפרטי לבין לגנוב מהמערכת ע״י רישום רכב הדגמה כפרטי.

אגב, אני לא מכיר מקרים כאלו.

אני כן מכיר מקרים בהם טרייד אין של יבואנית מאוד גדולה רושם רכבי 0 ק״מ על שם אדם פרטי.

ואז אתה יד2 פרטי 0 ק״מ

פורסם

צריך לעשות הבדלה:

רכב תצוגה, שעומד בסוכנות, ולרוב אין לו רישוי בכלל, יכול להימכר כחדש לחלוטין. עפ"י המחירון, לרכב כזה יש הפחתה במחירון אבל אין אחוז הפחתה קבוע וההפצה נקבעת "כל מקרה לגופו". היבואן מחויב לידע אותך שזה רכב הדגמה עפ"י חוק גילוי נאות.

רכב הדגמה - קרי רכב נסיעות מבחן, הוא רכב חברה לכל דבר וההפחתה היא למיטב ידיעתי כמו של כל רכב חברה מן המניין. אלא אם כן מה שמגרש השדים אמר נכון (ואני מאמין שזה נכון, כי הוא מעורה בעניינים האלה).

אני מכיר מקרים בהם עובדים בכירים יותר או פחות של יבואנים קיבלו רכב צמוד, ואת נסיעות המבחן ביצעו על הרכב הזה. אני לא יודע אם במקרה כזה הרכב נרשם כפרטי או ליסינג נהג יחיד או רכב חברה עם נהג יחיד או איזה קומבינה אחרת, אבל אני יודע שזה קורה. הדרך הכי קלה לעלות על זה היא לחפש מבחנים שבוצעו לרכב מהדגם המדובר ולראות אם זה אכן אותו הרכב שנמכר (לפי מספר רישוי). ה"בעייתיות" ברכישת רכב ששימש כרכב מבחן (הדגמה) ברורה - לא בוצעה לו הרצה (כן, למרות שטוענים שלא באמת צריך, עדיין עדיף כן לעשות את זה), הוא לעיתים קרובות נסע נסיעות קצרות בתוך העיר ולאו דווקא ננהג בעדינות או זהירות.

היות וכל זה כבר לא רלוונטי, פות"ש ושאר הקוראים יכולים לראות בזה מידע שימושי לעתיד או סתם אנקדוטה.

מצד שני, יכול מאוד להיות שמדובר ברכב שנקנה ע"י זקנה חביבה שבמשך שנה פשוט לא הצליחה לחבר את הטלפון לדיבורית ופשוט התייאשה, או צעיר פוחז שלא הצליח לעמוד בתשלומים.

הכל יכול להיות, ומנסיוני, ברוב המקרים הסיפור היותר פשוט ומשעמם הוא האמת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה רכב שעוד לא מלאו לו שנה או 15 אלף ק"מ, אז אין עדיין מה לדבר על אחזקה.

בנוסף, רכב כזה בד"כ משמש את עובדי הסוכנות לנסיעות עבודה ולפעמים פרטיות, ולא צריך לפרט כאן על יחס של ישראלי מצוי למשהו שלא שייך לו.

אז אני לא חושב שהוא מקבל יחס יותר טוב מרכבים שעומדים בבונדד.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

אני לא מדבר על תחזוקה בדמות טיפולים וכו', אלא רכב שעומד בתצוגה נשמר מאוד טוב מהבחינה של הצבע שלו (עומד באולם ממוזג) , שטיפות, ניקוי תא הנוסעים וכו'. ביחס לרכבים שיכולים לעמוד בבונדד חודשים בשמש להעלות אבק. מה גם, לא פעם ולא פעמיים אתה שומע מקרים של עובדי בונדד שעושים "סיבוב" באוטו.

פורסם
צריך לעשות הבדלה:

רכב תצוגה, שעומד בסוכנות, ולרוב אין לו רישוי בכלל, יכול להימכר כחדש לחלוטין. עפ"י המחירון, לרכב כזה יש הפחתה במחירון אבל אין אחוז הפחתה קבוע וההפצה נקבעת "כל מקרה לגופו". היבואן מחויב לידע אותך שזה רכב הדגמה עפ"י חוק גילוי נאות.

רכב הדגמה - קרי רכב נסיעות מבחן, הוא רכב חברה לכל דבר וההפחתה היא למיטב ידיעתי כמו של כל רכב חברה מן המניין. אלא אם כן מה שמגרש השדים אמר נכון (ואני מאמין שזה נכון, כי הוא מעורה בעניינים האלה).

אני מכיר מקרים בהם עובדים בכירים יותר או פחות של יבואנים קיבלו רכב צמוד, ואת נסיעות המבחן ביצעו על הרכב הזה. אני לא יודע אם במקרה כזה הרכב נרשם כפרטי או ליסינג נהג יחיד או רכב חברה עם נהג יחיד או איזה קומבינה אחרת, אבל אני יודע שזה קורה. הדרך הכי קלה לעלות על זה היא לחפש מבחנים שבוצעו לרכב מהדגם המדובר ולראות אם זה אכן אותו הרכב שנמכר (לפי מספר רישוי). ה"בעייתיות" ברכישת רכב ששימש כרכב מבחן (הדגמה) ברורה - לא בוצעה לו הרצה (כן, למרות שטוענים שלא באמת צריך, עדיין עדיף כן לעשות את זה), הוא לעיתים קרובות נסע נסיעות קצרות בתוך העיר ולאו דווקא ננהג בעדינות או זהירות.

היות וכל זה כבר לא רלוונטי, פות"ש ושאר הקוראים יכולים לראות בזה מידע שימושי לעתיד או סתם אנקדוטה.

מצד שני, יכול מאוד להיות שמדובר ברכב שנקנה ע"י זקנה חביבה שבמשך שנה פשוט לא הצליחה לחבר את הטלפון לדיבורית ופשוט התייאשה, או צעיר פוחז שלא הצליח לעמוד בתשלומים.

הכל יכול להיות, ומנסיוני, ברוב המקרים הסיפור היותר פשוט ומשעמם הוא האמת.

כמו שכתבת, אני מעורה בנושאים האלה. מחר אעלה תמונה של הדף הרלוונטי מהחוברת של לוי יצחק.

למען הסר ספק, ברישיון עדיין תופיע שמה של החברה, במקרה הזה היבואן של הרכב, אבל כמו שכתבתי, לוי יצחק מפריד בין רכב חברה לבין רכב הדגמה, שכאמור גם הוא רשום ברישיון על שם החברה.

לגבי הפסקה הראשונה בתגובה שלך, נראה לי שקצת התבלבלת עם תצוגה והדגמה.

תצוגה - עומד באולם תצוגה, לא יכול להיות עם רישוי, לא יכול להיות אפילו משוחרר ממכס. לקוח חייב להיות מודע לעובדה שרכב עמד/עומד בתצוגה ולחתום על טופס שמאשר שהוא יודע מכך.

לרכב תצוגה אין הפחתה במחירון, אלא כמו שכתבת, כל מקרה לגופו. בדרך כלל על רכב תצוגה נותנים קצת הנחה או איזה צ'ופר כלשהו בדמות טיפולים/אבזור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לא הייתי חושש לרכב הדגמה כשרכב עם הנתונים שהוצגו מוצע למכירה בטרייד-אין של היבואן.

צריך לבדוק הסטוריית טיפולים גם לרכב שעדיין לא הגיע ל-15000 ק"מ כי יתכן שמדובר ב"רכב לימון" עם כניסות רבות על תקלות במסגרת האחריות.

ומעשה שהיה כך היה:

לפני כעשרים שנה אימי החליטה שהיא מעוניינת לרכוש רכב מדגם מסויים שהיה בשוק רק כשנתיים - היא רצתה לרכוש רכב משומש בשביל לחסוך את ירידת הערך הראשונית. פנינו לטרייד-אין של היבואן, והוצע לנו רכב בן שנה ורבע עם 3000 ק"מ בלבד. איש המכירות טען שבעל הרכב נפטר זמן קצר לאחר שהרכב נרכש, והרכב עמד תקופה מסויימת עד שהוסדר צו הירושה ובגלל זה הרכב לא צבר קילומטראז'.

ישבתי ברכב ומצאתי עותק של רשיון הרכב עם פרטי הבעלים, וחותמת שמראה שהרכב נמצא אצל היבואן כבר חודשים מספר.

הרמתי טלפון למוסר מורשה שטיפלתי בו באותה תקופה, והוא טען שלפי הרישומים אצלו הרכב עבר 23000 ק"מ עם 15(!) כניסות לתיקונים באחריות.

דרך 144 וכתובת הבעלים שהופיעה ברישיון הרכב איתרתי את הבעלים די בקלות חי, בריא ושלם. הבעלים סיפר לי על כל התקלות שהיו ברכב, הוסיף שהרכב הוחלף באחר במסגרת פשרה בהליך משפטי שניהל מול היבואן.

ברחתי משם כל עוד נפשי בי, וקניתי רכב אחר מאותו דגם מחברת השכרה גדולה במחיר מצויין, הרכב שירת את משפחתי נאמנה 15 שנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...