Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

World's Greatest Drag Race 6!

matanff
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחן די טיפשי שהוא אחלה בידור סה"כ. ד"א משהו שם לב שהם סידרו את המכוניות בצורה כזו שהן יצרו כמעט חץ מושלם? רק הפורש הרסה את המבנה

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם

תודה על השיטוף.

בהחלט מבחן מוזר לדעתי, אך בתור בידור הוא ממש טוב ))

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

ציפיתי טיפה יותר מהAMG GTS, הייתה צריכה לתת פתיחה טיפה יותר טובה, אבל על המסלול היא הוכיחה את עצמה.

הפורש נותנת פייט רציני למרות שהיא די UNDERDOG.

לא מפתיע שהR8 ניצחה.

They are trying to ban me...

פורסם

האמת הייתי די בטוח שה-NSX תנצח.

מבחינתי המסר העיקרי שהמירוץ הזה מעביר (שוב, בשבילי, לפני שכל מחבקי העצים/חובבי פריוס יעוטו עלי) הוא- ההיברידי שווה לתחת. מה לא עשו שם- 4 מנועים, בנזין גדול נפח (3.5) ועם זוג מגדשי טורבו, משודך לתיבה כפולת מצמדים מתושעת הילוכים, עם שלושה מנועים חשמליים, שניהם מהם מניעים את הגלגלים הקדמיים באופן עצמאי, ה-V6T עם המנוע עזר החשמלי שלו את הגלגלים האחוריים ואפילו המשקל לא כזה גבוה ביחס ל-R8- הפרש של כולה 55 קילו לרעת ה-NSX, אבל ערימות של מומנט וטכנולוגיה לטובתה.

ועדיין, V10 אטמוספרי למהדרין (כמו שצריך, אם יורשה לי לציין) בלי טורבו או היברידי ניצחה את המירוץ בהפרש של 11 קמ"ש ושנייה שלמה מהאקיורה עתירת הטכנולוגיה.

ובאשר לאחרות, ה-911, גם בגרסה לא מהבכירות שלה נתנה פייט טוב, המרצדס אכזבה וכך גם הדודג'. 707 סוס ו-90 קג"מ זה יפה, אבל הנעה אחורית ובעיקר האויב העיקרי של המכונית- המשקל (בדודג' אני לא זוכר את המספר המדויק אבל למיטב זכרוני 2.2 טון, כמו דירת חדר וחצי בתל אביב על גלגלים) עשו את שלהם.

פורסם (נערך)
מבחן די טיפשי שהוא אחלה בידור סה"כ. ד"א משהו שם לב שהם סידרו את המכוניות בצורה כזו שהן יצרו כמעט חץ מושלם? רק הפורש הרסה את המבנה

כמעט כל שנה עושים כמו "חץ" שנה שעברה שמו בקצוות גולף R ומאזדה MX5 ובשנים הקודמות שמו בצדדים פוקוס ופיאסטה ST, גולף GTI וסובארו BRZ.

עדין חסרים דגמי למבורגיני ופרארי (488 והורקאן) והייתי מצפה שיביאו אצל פורשה את דגמי הטורבו החזקים יותר.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
כמעט כל שנה עושים כמו "חץ" שנה שעברה שמו בקצוות גולף R ומאזדה MX5 ובשנים הקודמות שמו בצדדים פוקוס ופיאסטה ST, גולף GTI וסובארו BRZ.

עדין חסרים דגמי למבורגיני ופרארי (488 והורקאן) והייתי מצפה שיביאו אצל פורשה את דגמי הטורבו החזקים יותר.

אין טעם להביא למבורגיני לדראג.

פשוט כי ההוריקאן עומדת עם האוונטדור, וההוריקאן היא בעצם R8.

They are trying to ban me...

פורסם

למה במקום הפורש הזאת לא הביאו פורש טורבו הרי זה לא כוחות למה לא לנסות להביא מכוניות עם פחות או יותר אותם ביצועים ?

פורסם

בהתחשב שהיו לסרטון הזה 23 טיקים ,וזה נעשה ביום חם בבסיס צבאי ,כל רכבי הטורבו שהיו שם בטח סבלו קשות אני לא הייתי מעניק חשיבות גדולה מידי לסרטון ההומוריסטי הזה .

פורסם

ברור שזה סרטון בידורי ולא נועד לקבוע אמת מידה אמיתית (כמו זמן הקפה בנוברגרינג לדוגמא)

אבל הוא עדיין ערוך ומצולם מצויין.

פורסם

הפורשה היפיפייה בצבע ה-I10 שלי, לפחות יש לנו משהו משותף.

פורסם
ברור שזה סרטון בידורי ולא נועד לקבוע אמת מידה אמיתית (כמו זמן הקפה בנוברגרינג לדוגמא)

אבל הוא עדיין ערוך ומצולם מצויין.

איזו אמת מידה נותן לך זמן ההקפה ברינג?

לדעתי כל הקרקס הזה של זמני ההקפה של הרינג לא נותן שום אמת מידה או כל אינדיקציה שימושית אחרת, פעם אחת כי אי אפשר באמת לדעת אם הרכב ששימש למדידה היה סטנדרטי בתצורה זהה לחלוטין לזו שמשווקת או שמא בוצעו בו כיולי מתלים ושאר שדרוגים שיאפשרו לו להשיג זמן הקפה טוב יותר.

דבר שני, הקפות המדידה מבוצעות על ידי נהגים מקצועיים שמכירים כל פינה במסלול כמו את כף ידם כך שכנראה שלא אתה ולא אני נצליח לשחזר את זמן ההקפה שלהם.

דבר אחרון- זמני מסלול זה אחלה, בעיקר במדינות שבהן יש מסלולים...

כל הקרקס הזה סביב זמני ההקפה של הרינג לא נועד כדי לתת לך ולאחרים אמת מידה ליכולות הרכב, זה פשוט כלי שיווקי שכנראה עושה את העבודה מבחינת היצרנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה יותר טוב מלקחת רכבים להציב אותם על אספלט רגיל ובתכלס לסחוט את הדוושה? הרי בפועל, זה המבחן האמיתי + החום כפי שהזכירו כאן + מספר הפעמים שזה צולם, כמו שצריך, רכב שכביכול נמצא על הכביש, זה לא שאתה מכין עבורו משטח סטרילי, תנאי מציאות אמיתיים וכך זה יצא, אלו הם הביצועים בפועל, יותר טוב מזה?

ברור שזה בידור, קרקס ונחמד בסופו של יום אבל ביננו? אחלה אינדיקציה מציאותית בפועל, של מה הרכבים מסוגלים בתכלס, רכב מול רכב ובהספקים, משקלים וקונפיגורציות שונות.

נחמד לנפץ לאנשים מיתוסים.

פורסם
לדעתי כל הקרקס הזה של זמני ההקפה של הרינג לא נותן שום אמת מידה או כל אינדיקציה שימושית אחרת.

צודק.

מה שכן, לפחות הנרבורגרינג קרוב יותר לכביש ציבורי מאשר כל מסלול מירוצים אחר: הוא ארוך יותר, צר יותר, קופצני יותר, משופע יותר (שינוי גובה), איכות האספלט בו דומה יותר לכביש ציבורי ועוד.

ובכל זאת, יש ליצרני המכוניות מסלולי ניסוי (כמו מילברוק למשל) שנועדו לדמות כביש ציבורי "על סטרואידים", שיותר טובים למטרה הזו מאשר הנרבורגרינג.

ההבדל הוא שניסוי במילברוק/MIRA נעשה בשקט (ועוד בשלבי פיתוח של רכבים) ובכלל לא נעשה כנגד השעון: המטרה היא לא לראות כמה מהר אפשר לנהוג, כי זה לא רלוונטי לכביש.

מה שבודקים זה תכונות ניהוג אובייקטיביות (בעזרת מכשור) כמו פעולת המתלים, תנודות מרכב, מומנט סבסוב, חדות וכדומה, וכן מתייחסים לרשמים האובייקטיביים של נהגי הניסוי כמו כמה הניהוג קל.

מישהו פעם אמר לי, ובצדק, שנהגי ניסוי בכלל לא אמורים להיות נהגי מירוצים טובים. נהג ניסוי צריך לדעת להעריך גם את חולשותיו של הרכב.

נהגי מירוצים בקליבר של אלו שעושים את ההקפות בנרבורגרינג לומדים מהר מאוד לנהוג בצורה שעוקפת את החולשות של הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...