Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני בעלת ניסאן מיקרה ידנית 2014.

מלפד שלושה טיפולים תקופתיים, אני לא מבינה ויודעת מה צריך לעשות ברכב?

הבנתי שיש רצועות למיניהן, טיימינג, אביזרים, מתי אני צריכה להחליף?

יש פלאגים, מתי מחליפים זאת?

ובלמים? בולמים?

ובכלל, בספר רכב אין את כל הדברים הללו.

הייתי רוצה לקבל מידע כללי איך לתחזק את רכבי. תודה מראש.

פורסם

רויטל הכי טוב תתקשרי לשירות לקוחות תבדקי איתם, מעבר לכך יש לך בספר רכב פירוט של מרווח טיפולים ורשום מה מחליפים בכל טיפול.

Sent from my MX5 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

קראתי את כל הספר, אך שמה מפור רק הטיפולים השוטפים.

לא מצויין בולמים ובלמים, החגורות למיניהן, פלאים, ועוד מיני דברים.

הרכב שלי עבר 60K, עשיתי לא מזמן את הטיפול התקופתי, אך מה עם פלאגים? רצועות? וכל המכלולים השונים?

מה לעשות ומתי?

תודה מראש!

פורסם

יש ספרי רכב שמצוין בהם בסוף,יש כאלה שבנוסף לרכב יש חוברת טיפולים ושם מצוין,לגבי בולמים ובלמים זה לא מצוין כי אין אינדקציה מתי צריך להחליף,מחליפים רפידות לפי העובי שלהם,למישהו רפידות יכולות זקוקות להחלפה אחרי 50 אלף ולמישהו אחרי 80 אלף,בכול מקרה במוסף יודעים מתי להחליף מה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במוסך בודקים עובי רפידות ובהתאם לעובי קובעים אם צריך או לא,כמו כן אם אתה שומעת רעשים חריגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רויטל, בכל רכב היצרן קובע מה נדרש החלפה תקופתית ומה נדרש החלפה לי הצורך.

החלפת פלאגים (חפשי בספר הרכב את המינוח מצתים), פילטרים, נוזלים, רצועות אלו הם חלקים מתבלים אשר היצרן קובע את מרווח ההחלפה שלהם לפי זמן או קילומטרז'.

בלמים, בולמים, קפיצים, תושבות או כל מיני חלקי גומי אלו חלקים שיש להם בלאי שונה מרכב לרכב ומועד החלפתם נקבע ע"י בעל מקצוע, במוסך. זו הסיבה שאת לא מוצאת בספר הרכב כל התייחסות לעניין.

אני מציע לאמץ מוסך טוב (לא חייב מורשה) שישתמש בנוזלים וחלפים מקוריים או בעלי איכות טובה, להכניס את הרכב לטיפול פעם בשנה ולהיות בראש שקט.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

רויטל שלום,

תהיי רגועה.

אין סיבה שמשהו יתקלקל בניסאן מיקרה מ 2014. גם אם השנה עכשיו 2019.

תקפידי לטפל ברכב במוסך מסודר בהתאם להוראות היצרן, בדרך כלל מדובר על X ק"מ או אחת לשנה, מה שבא קודם.

תני למוסך לבצע את רוטינת הבדיקות שלו וסעי לשלום.

הרכב שלך לא יתפרק, לא יעוף לך גלגל באמצע נסיעה, האגזוז לא יפול, תסמכי עליו.

אנשים נוסעים במכוניות משנת 2004 וגם 1994 והכל בסדר.

בביקור הבא במוסך תבקשי שיראו לך איך בודקים מפלס נוזל קירור כדי שאחת לחודש תרימי מכסה מנוע ותסתכלי. את לא צריכה להוסיף כלום למעט נוזל לניקוי שמשות. אם משהו חסר - גשי למוסך.

אני מניח שאת יודעת לבדוק לחץ אוויר, וזהו בערך.

עזרה

פורסם

רויטל - תני אמון במוסך וברכב ותעשי מה שצריך.

לא צריך להיות כל הזמן בחששות.

אף פעם אין לנו 100% בטחון בשום דבר בעולם הזה.

ואם נתקענו עם האוטו - תמיד יש מוניות ...

• תוכן חדש...