Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סרקנו עדרנו חרשנו.

ושכן ב' ממשיך להתלונן, ומצרף מכתב ומרשם לתרופה להקלת אלרגיה מהרופא.

מה עושים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים אנשים פשוט לא מתאימים לחיות בבנין משותף. לא משנה כמה הם יקפידו על הכללים ויזהרו לא להפריע, החיים שלהם יהפכו לטרטור אחד גדול.

יש אנשים שמתעלמים במופגן מהסביבה כמו הדוגמא עם הג'ימבורי שהביאו כאן, ומצד שני יש אנשים שהם יותר מדי רגישים או קטנוניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אלרגיה נובעת מהפרשות. תאי עור מתים, הפרשות רוק ושתן.

אם הכלב מטופח, מסורק, נקי לא משתין ולא מזיל ריר בבניין, אין אלרגיה.

אז או ששכן א' לא עשה עבודה טובה, ואז יתקן או ששכן ב' מבלבל את השכל.

פורסם (נערך)
אור - יופי של הוצאה מהקשר. שים לב שבאותה פסקה ציינתי מה שהמדינה - כלומר החברה - קובעת בעניין. הווה אומר - דעתי היא דעת רוב החברה, כפי שהובעה בחקיקה, ודעה זו אני רוצה לכפות. בעניינים אחרים דעתי שונה מדעת הרוב, אולי אנסה לשכנע, אבל איני רוצה לכפות.

החוק לא אוסר על עישון בחדרי המדרגות [כמו שנכתב לעיל], אבל כן אוסר על עישון בבית עם חלון פתוח?

אתמהה

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
סרקנו עדרנו חרשנו.

ושכן ב' ממשיך להתלונן, ומצרף מכתב ומרשם לתרופה להקלת אלרגיה מהרופא.

מה עושים.

זה מקרה תיאורטי?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קודם כל - יש שטחים ציבוריים פתוחים בהם אסור לעשן. למשל רציפי תחנות רכבת ותחנות אוטובוס.

שנית - מי שמעשן בביתו, כולל ליד החלון - מוזמן לעשות זאת כל עוד אינו מפריע לאחרים. אם השכנים סובלים מהתנהגותו הוא צריך לשנותה.

עד כמה שאני יודע עישון אינו נחשב זכות יסוד. החקיקה מבהירה כי מבחינת החברה בישראל (ובמרבית מדינות המערב) הזכות לעשן מדורגת מתחת לזכות לא לסבול מהעשון.

אם היית בא אלי לדירה ואומר לי שאני לא יכול לעשן בחלון ואני צריך למצוא פתרון אחר, הייתי שולח אותך לדרכך ומיד מדליק סיגריה. אם תבקש ממני יפה הייתי מנסה למצוא פתרון (כמו פות"ש) ונניח הלכתי בדרך הפות"ש ירדתי לכניסה ואתה אומר לי שוב שזה לא מתאים כי זה מסריח לעוברים ושבים (מדגיש לא בתוך הבניין מחוץ לבניין) הייתי עולה שוב לביתי ומעשן כרגיל.

עכשיו אם ברצונך לנסות ולתבוע על מטרד חובה עלייך להוכיח שהמטרד קיים.

עכשיו ספר לי בבקשה איך תוכיח?

פורסם

כן, הצבה של מקרה תאורטי פרטי -

ודוגמה נוספת - חנייה פרטית בבניין משותף, עם רכב דיזל של אלוף בצבא / בפורום.

המגיע לחניה לאחר חצות.

השכן מהקומה הראשונה מתלונן כי רעש הרכב בחצות וחצי, מפריע לו והוא נאלץ לסגור את החלון.

מה עוד כי הוא חושש מריח ועשן מנוע הדיזל.

הרכב חדש עומד בתקנות הזיהום, תוצרת אלפא ג'ולייה, אין חניה פנויה ברחוב הסמוך.

ומחשש לפריצה לרכב, יש עדיפות כי יחנה בחניה הפרטית הקרובה לבניין.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מדוע סופר נדירות.. זה כי אתה או אחר לא נתקלתם בבעיה.

מספיק מקרה אחד פרטי, לך זה נראה זניח לאחר יש בעיה.

אלרגיה לכלבים וחתולים, יש.

מעליות ישנות רועשות, הצמודות לדופן צד דירות אחד בבניין, יש.

חדר מכונות (בלילה שקט הוא רועש יחסית) על גג הבניין הצמוד לדירות הגג, יש.

רכבי דיזל וקטנועים קצת רועשים הנכנסים לחניית הבניין אחר-חצות, ריח ורעש.

לכן הדירות בקומות הנמוכות בצד החניה סובלות, יש.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כן, הצבה של מקרה תאורטי פרטי -

ודוגמה נוספת - חנייה פרטית בבניין משותף, עם רכב דיזל של אלוף בצבא / בפורום.

המגיע לחניה לאחר חצות.

השכן מהקומה הראשונה מתלונן כי רעש הרכב בחצות וחצי, מפריע לו והוא נאלץ לסגור את החלון.

מה עוד כי הוא חושש מריח ועשן מנוע הדיזל.

הרכב חדש עומד בתקנות הזיהום, תוצרת אלפא ג'ולייה, אין חניה פנויה ברחוב הסמוך.

ומחשש לפריצה לרכב, יש עדיפות כי יחנה בחניה הפרטית הקרובה לבניין.

אייל.

הרכב שלי, פולו דיזל עם 300K על השעון, מגיע פה ושם לחניה גם אחרי 1 -2 בלילה.

מה אני אמור לעשות?

מגיעים, חונים, מכבים כמה שיותר מהר - וזהו.

לא מבין את הדוגמא הזאת בכלל.

זה לא אוטובוס או משאית שלא מקובל להחנות בקרבת בנייני מגורים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מקרה אמיתי ( מתנצל על הסטייה מנושא העישון ועל האורך ).

לפני 17 שנים עברתי לבניין 8 קומות, לקומה 6. אחרי 23:00 ועד 06:00 הרגשתי שזרם מים בברז חלש ( גם חמים וגם קרים ). לא היתה לי מובנת הסיבה לכך, אבל הסתדרנו.

רק אחרי שנתיים הסתבר לי ששכן מהקומה האחרונה ( בן 70+ ) פעם סגר עסקה עם ועד הבניין ( חיצוני, יש להגיד ) על כך שמשאבת לחץ מים, אשר ממוקמת על הגג, ולדברי השכן היחיד הזה מרעישה בצורה בלתי הסבלת, מתנתקת ע"י שעון שבת מ 23:00 עד 06:00. ההסכם קיבל חותמת אצל המפקחת על בניינים משותפים, ולשתי קומות אחרונות לא היו מים בלילה, גם לא קרים. אנשים עשו אמבטיה לתינוקות עם קומקומים, מי שחזר מאוחר לא היה מסוגל להתקלח או להוריד מים בשירותים עד הבוקר - ואף אחד לא ניסה לשנות את המצב האבסורדי מעל 5 שנים, עד שקלטתי את הסיפור. המשפט נמשך שנתיים - נשלחו מומחים עם מכשירים למדידות רעש, צרחות עלינו מצד השכן, 5 ישיבות בבית משפט - בסוף הזכות של 7 משפחות לקבל מים גברה על מטרד הרעש לאחד הזוי ( כי בקושי היה אפשר לשמוע את המשאבה בדירה שלו ). וזה רק בתנאי שהמשאבה הועברה למקום אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודק לא הייתי מרוכז

על כל פנים, הזוי בכלל שמראש הוועד הסכים לכזה דבר.

מים זה אלמנטרי, על רעשים תמיד אפשר למצוא דרכים להתגבר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני חוזר בפעם השלישית על כך שיש בחוק עוולת מטרד ליחיד, הוא לא יכול לעשות בביתו כל מה שבא לו, בתי משפט פסקו כבר נגד אנשים שממנגלים במרפסת ביתם הפרטית, ועל אותו משקל בהחלט יש סיכוי שיפסקו נגד אדם שמעשן בחלון והעשן מסריח את דירתו של השכן.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

אתה חוזר וחוזר אבל לא שם דגש על הנקודה.

כדי להוכיח מטרד ליחיד יש גם להראות כי אין מדובר בשימוש סביר וכי ישנו נזק ספציפי לאותו יחיד.

כלומר, אם השכן מעשן שתי קופסאות ביום על חלון ביתו זה משהו אחד.

אם הוא מעשן 4 סיגריות ביום, זה משהו אחר.

אם שכן ממנגל במרפסת ביתו פעם בחודש זה משהו אחד

אם הוא ממנגל פעם היומיים זה משהו אחר.

גם בהמ"ש מתייחס לנקודה באותה הדרך- לא כל מעשה של פלוני אלמוני ייחשב למטרד ליחיד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...