Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי החוק, אם העשן שיצא מהמנגל יפריע למישהו אז עברת על החוק.

יחד עם זאת כל עוד אתה עושה שימוש סביר במנגל פעם בשבוע או יותר, לא מאמין שמישהו יבוא בטענות.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז זהו - שלא.

התקנה של הפעלת עשן בוטלה. אם העניין לא מבוצע בכוונה נגד אותו "מוטרד", אין פה קייס

נגד אותו ממנגל. עם זאת, זה עדיין לא אומר שלא ינסו לפשר.

פורסם

חוק חוק חוק

כל אחד מפרש אותו אחרת.

כדי להוכיח תקיפה/ מטרד ליחיד בעקבות עישון במרפסת או מנגל בגינה דרושה דרך ארוכה.

"שימוש עצמי" לא יספיק פה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מה לגבי מנגל גז, אני יכול למנגל בקביעות איתו במרפסת?

בכמה כתבות/פסקי דין שראיתי, הפשרה היתה מנגל גז/חשמל.

בניגוד למנגל פחם, הבעירה של הגז מושלמת לרוב, ולא נוצר עשן כתוצאה, ואז פשוט יש ריח של בישול רגיל, מעט חזק יותר כיוון שלא נכלא בבית.

אם תמנגל כל היום מהבוקר עד הערב ייתכן ותהיה טענה גם נגד כך, אבל לדעתי מנגל גז פעם בשבוע - אף אחד לא יוכל להציק.

ברוב הבנייה החדשה זה בד"כ גם מוסדר על ידי הוועד, יש כללים מה כן ומה לא. גז וחשמל בד"כ בסדר עד כמה שאני מכיר.

פורסם
אז זהו - שלא.

התקנה של הפעלת עשן בוטלה. אם העניין לא מבוצע בכוונה נגד אותו "מוטרד", אין פה קייס

נגד אותו ממנגל. עם זאת, זה עדיין לא אומר שלא ינסו לפשר.

יש לך סימוכין לדברים שאתה רושם?

רציתי לכתוב לשטויות שאתה רושם אבל החלטתי לתת לך להנות מהספק.

הדבר שאתה רושם הוא ממש לא ההנחיה לשוטרים בשטח וממש לא תואם את חוק העונשין.

פורסם

פות"ש, הסיבה שאתה מעשן בחלון היא כי לא נעים לך שהעשן יהיה בתוך הבית... ובכן, גם לשכן לא נעים שיהיה לו עשן בתוך הבית. או שתעשן בתוך הבית באופן שלא יגיע לשכנים או שתצא החוצה לעשן. אין סיבה לפגוע באיכות החיים של השכן.

פורסם (נערך)
יש לך סימוכין לדברים שאתה רושם?

רציתי לכתוב לשטויות שאתה רושם אבל החלטתי לתת לך להנות מהספק.

הדבר שאתה רושם הוא ממש לא ההנחיה לשוטרים בשטח וממש לא תואם את חוק העונשין.

ראשית, ממך ציפיתי לרמת דיון קצת גבוהה יותר - אפילו אם לדעתך אינני צודק.

אם הפעלת העשן לא מבוצעת בכוונה תחילה לגרום למטרד - על פניו אין כאן עבירה פלילית.

ולא, אין כאן עבירת תקיפה בכל מקרה.

לא מאמין לי? אתה מוזמן לקבל תשובה מהימנה ממוקד המידע של המשטרה, אתה יכול להתקשר ל 100 ויאמרו לך לחייג למוקד המידע,

או לחילופין ישירות בטלפון שמספרו 110 - תתקשר ותשאל מה אתה יכול לעשות אם שכן

עושה מנגל וזה מפריע לך - התשובה שתקבל היא ש - התקנה של הפעלת העשן בוטלה. אם אתה סבור שהדבר נעשה

בכוונה לגרום לך מטרד, עליך לחייג 100 בכדי שתגיע ניידת.

אדגיש שוב - באם יש סכסוך שכנים, תגיע ניידת - ברוב הפעמים אפילו כשאין עבירה פלילית (ולעיתים אפילו גם לא אזרחית)

במקום, ינסו השוטרים לבצע גישור בין הצדדים.

בנוסף, אומנם זהו איננו הנוסח המלא למה שכתבתי, אך על כל מקרה, להלן ציטוט תומך מאתר המשטרה:

הדלקת מנגל המעלה עשן אינה עברה על החוק. עם זאת, במקרה שאדם גורם לעשן בכוונת זדון סמוך לביתך, יש לברר אם מדובר בנסיבות של תקיפה. במקרה של תקיפה התקשר למוקד 100 ודווח על האירוע.
עריכה אחרונה על ידי m1011409
תיקון ניסוח
פורסם (נערך)

בבירור לאחר 5 עמודים, גם לאחר התגובה של אייל וגם לאחר התגובה שלי בעמוד 2, בוחרים חלק מחברי השרשור לפעול בצורה וולגרית ואגואיסטית בכך שהם כותבים במכוון, מראש, כי הם יעשו ככל העולה על רוחם בבניין משותף, בין אם זה מנגל, עישון כבד שמפריע, לא יסגרו חלונות וככל הנראה, יעשו גם קריוקי או מסיבות חברים במרפסת עד 1 לפנות בוקר - עובדה, שכתובה.

עכשיו, כל אותם חברי הפורום שכותבים שהם אינם שמים קצוץ על החוק, לדעתם זה תקין, מבלי לעיין או להבין מה זה בניין משותף, דיור משותף, חיים משותפים בין שכנים וככל הנראה, מעולם לא היו אצל המפקחת על הבתים המשותפים ובכלל, לא התעסקו בנושא.

לרוב החברים כאן שכתבו שהם עושים מה שהם רוצים, יש דירה בבניין משותף בעל תרבות דיור? או שהרוב שוכרים? מבלי לפגוע אבל די ברור שמי ששוכר, יתנהג בצורה אחרת וימליץ דברים אחרים לגמריי מאדם אשר רכש דירה מכספו עבור משפחתו ומעוניין לקבל איכות חיים.

או, שמדובר על פערי גילאים, ייתכן ויש כאן אנשים בני 20+ שממליצים שטויות ויכול להיות גם שיש אנשים ששוכרים בגיל 45+ וממליצים שטויות, בכל אופן, הרוב כאן התעלמו בכלל ממה זה בניין משותף, מה זה אומר וכיצד אמורים לחיות בבניין משותף, או שלא ראו פסקי דין או דוחות או גישורים מימיהם, עם כל הכבוד כמובן.

אז, אגיד מנסיון, בבניין משותף, יותר נכון מגדל משותף גדול מאוד... מאוד, שבניין משותף, זה עולם ומלואו ואם כל אחד יפעל לפי חלק מההמלצות הילדותיות של חלק מהחברים שכתבו כאן "תעשן כמה שבא לך, תעשה מנגל כמה שבא לך" אנחנו לא נגיע רחוק, בלי שום קשר לפותח השרשור כמובן, שרק לומד וקורא את התגובות ובסופו של יום, ההחלטה היא עליו ואני מאמין שהוא, יוכל להגיע לפתרון, מחשבה או מסקנה ובסופו של יום, השרשור יעשה את שלו ועל כך, כל הכבוד לכל מי שתרם את דעתו, בשיא הרצינות, זה מאוד חשוב.

אבל חברים, ביום שכל אחד כאן יהיה בעל דירה פרטית בבניין מגורים, ירצה איכות חיים, יהיה לו שכן שעושה לו X ואותו אחד שעושה X יגיד לשכן Y שמנסה לבקש משהו, אני לא שם עלייך ואתה תתמודד, מה יקרה ביום ששכן Y יעשה משהו שמאוד מפריע ל X? לא ייגמר לעולם ובהצלחה לכולם שחושבים שיוכלו לעשות משהו כנגד זה, כאשר זאת תהיה התרבות המקובלת.

מזל שיש את מובייליי שמתריעה כשלא מאותתים ועוברים נתיב הא? אחרת איך נלמד? הבנתם את הרעיון.

*** עריכה: תשימו לב כי לא מדובר על נושאים כמו, שמישהו מפליץ בדירה, מבשל בריחות כאלו ואחרים כל עוד זה לא חריף וגורם לבעיות נשימה אצל אחרים או על פעולות רגילות ביום יום.

אנחנו מדברים על לצאת החוצה מחוץ לבית, להדליק אביזר שנלחמים נגדו כמסרטן ומפריע ללא כל צל של ספק, לאיכות החיים של האנשים.

זה כמו שנשב באוטובוס ציבורי או רכבת ומישהו יעשן לידך, מה ההבדל רק כי זאת מרפסת? מה השוני?

זה כמו שאדליק לפיד במרפסת רק כי זה יפה ויהיה עשן שחור סמיך או מסריח, נראה לכם הגיוני?

ביום שנדבר על כך שאסור להפליץ בדירה, נקבל את ההמלצות של חלק מהממליצים כאן שככל הנראה לאור הנסיון הרב, אלו ההמלצות הטובות ביותר או חברי פורום כאלו ואחרים כאן בעמודים, שלא מפנימים על מה מדברים.

רוצה לקחת כל אחד מכם לאוטובוס ולרכבת או למקום ציבורי למשל סגור, לעשן סיגרים להדליק לפידים ולמרר לכם את החיים ואז? אגיד לכם שפשוט.. תשימו מסכת 3M בדרגה 3 לסינון מירבי, בהצלחה.

נו באמת.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

קראתי את כל השרשור, בתור אדם שסולד מאוד מעישון זה היה די מעצבן ומיותר לקרוא את כל תגובות ה'תפסיק לעשן זה לא בריא לך', תגובות שהקשר בינן לבין נושא השרשור הוא מקרי בהחלט, וסתם גורמות לסיידטראקינג.

כמובן שהיו, בנוהל, את כל תגובות ה"תעשה מה בזין שלך", כל אותם אנשים צבועים שדוגלים ב'אני ואפסי עוד', אבל כשמישהו מעצבן אותם הם פתאום לא מבינים איך הוא מעז בכלל... רעה חולה במדינת הקריוקי שלנו, התנהגות בריונית טיפוסית.

ואז הגעתי לתגובה של פות"ש -

טוב חברים.. קראתי הכל, יצאתי לסיגריה וחזרתי, קודם כל אני חייב להודות שהשרשור הפך להרבה יותר מעניין משציפיתי.

אני לוקח כל תגובה ותגובה לתשומת ליבי המלאה ואם לא הייתי עצלן הייתי מצטט כל תגובה עם התייחסות אישית.

ראשית, אציין כי אינני נוהג לעשן במקומות סגורים בכלל ובתוך ביתי בפרט, כרגע (עדיין לא עברתי סופית לדירה המדוברת, סיפור לשרשור אחר) אני יוצא לעשן אך ורק בגינה.

בגדול, קשה לי להבין אנשים שמעירים לאחרים ברמה כזאת, כי אני מעולם לא עשיתי זאת ולעולם לא אעשה, במיוחד כשמדובר על מה ששכן עושה בתוך ביתו מבצרו.. וכמובן שכשהוא דפק בדלת והתחיל לספר שהוא עומד למות בזה הרגע עקב העישון הפאסיבי ששני הסיגריות שעישנתי גרמו לו מיד עלה לי הסעיף ובתוך הראש אמרתי לו "כנס הביתה ועוד מילה אני בא לעשן לך בסלון", אבל מיד הרגעתי את הערס הפנימי שלי והחלטתי שכדי להמנע מאי נעימות כזאת או אחרת וגם כדי שהדירה שלי תהיה פחות מסריחה, לא אעשן בדירה בכלל, גם לא בחלון. כפתרון, אשקיע מעט בכניסה לבניין כדי שיהיה נעים לשבת שם ואעשן רק שם. יש לאותו שכן חלון שפונה גם לשם אבל מבחינתי זה המקסימום שאני יכול לעשות.

ורק רציתי לומר לך כל הכבוד שבחרת בדרך ההגיונית וההוגנת.

אני מקווה שהשכן שלך מספיק נבון בשביל לראות שאתה בהחלט עשית את האקסטרה מייל עבורו, ושתהיה לכם שכנות טובה. מי יודע, אולי עוד כמה חודשים לך יהיה משהו מטריד, והוא יבחר להתנהג אליך בכבוד והגינות בגלל שהוא יזכור לך לטובה את הפעם ההיא שהתחשבת בו גם אם/למרות-ש 'החוק היבש' לא מחייב אותך לכך.

סחטיין עליך :mm_yeah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, הבחור לא עושה אקסטרא מייל לטובת השכן. למעשה הוא עושה "דווקא" - בכך שהועא מעשן בכניסה לבניין הוא גורם לסירחון להצטבר בכניסה ומפריע לכל השכנים. אם השכנים יחליטו לפעול נגדו יש להם סיכוי טוב מאד לכופף אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבחור עושה בהחלט 'אקסטרה מייל', אני לא יודע מה בדיוק אתה מצפה מאדם מעשן - שכל פעם שהוא מדליק סיגריה ייכנס לרכב ויתור אחר מגרש ריק ויעשן שם?

לא חוכמה לבוא בדרישות לאדם אחר, אבל לא להכיר בצרכים שלו. בכך אתה מבצע את אותו דבר ממנו אתה סולד.

בהנחה שהכניסה לבניין אינה נמצאת בסמיכות לדירת קרקע - קרי, שטח ציבורי פתוח ו'נייטרלי' יחסית, לעשן שם זה הרבה יותר מתחשב מאשר לעשן בצמוד לחלון ביתו של אדם אחר.

ונכון שישנם אנשים, ואולי אתה ביניהם(?), שגם זה לא מספיק עבורם. אז באים בדרישות לא רלוונטיות ולא הגיוניות ("תפסיק לעשן לחלוטין") - ולכן הצד השני נתקע בנק' ההתחלה ונוצר סכסוך.

כפי שאמרתי בהודעה הקודמת 'אני ואפסי עוד' - אתה ספרי לא מעשן ולא מבין (/מכיר) את הצרכים של המעשנים, ומבחינתך אולי הגיוני לדרוש מהם להיעלם(?)

אני גם לא מעשן, בטוח שסולד מהתופעה הזו לא פחות ממך, אבל מכיר בכך שיש אנשים שבחרו אחרת. לכן רוצה למצוא איזושהי נקודת אופטימום בה לי ולהם נוח - יחסית - לחיות בשכנות, ולדידי הפתרון של פות"ש בהחלט נופל בהגדרה הזו.

והערה קטנה: לקרוא את ההודעה שלו ולומר שהוא 'עושה דווקא' מעיד בעיקר על המבקר, ובטח שלא על המבוקר. אין אפילו קורטוב של ציניות בהודעה שלו אבל אתה בוחר להציג אותו כשמוק, חבל - דווקא לא מתאים לך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור - שאנשים יעשונו הרבה, תהיה לי יותר פרנסה:evil:.

הטענה שלי היא שאם הוא מעשן בכניסה לבית הוא יפריע לכל מי שעובר שם, וכיון שכיום יש בארץ רוב מוחלט לא מעשנים יש לו סיכוי טוב לקבל Ban לעישון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אז מה אתה רוצה שיעשה?

בחלון - לא טוב

למטה - לא טוב

מה עכשיו ילך כל פעם 100 מטר מהבניין?

יעמוד במדרכה כמו הומלס?

ישב על המדרגות?

מה אם יורד גשם?

מה אם חמסין בחוץ שבא למות?

וואלה אני מעשן ובא לי לשתות את הכוס קפה בערב בנוחות במרפסת עם סיגריה.

אני לא עושה שום עבירה פלילית לא מלדיק מנגל שמוציא כמות מטורפת של עשן, האמת גמרתם את כל המעשנים נידיתם אותם מכל מקום.

שלא תבינו אותי לא נכון אין לי בעיה לא לעשן במקומות ציבוריים וההפך הוא הנכון טוב מאוד שאסרו את זה. אבל בבית? במרפסת? בחלון שלי?

לפות"ש - תעשה מה שניראה לך לנכון אל תעשה דווקא לשכן אבל גם אל תישבור את הראש זכותו לבקש כמו שזכותך לסרב. אם זה מתאים לך בכיף ואם לא אז זה גם בסדר - מותר לך.

עריכה אחרונה על ידי eliran769
פורסם

כאדם לא מעשן ושריח סיגריות מציק לו:

אני לא מבין את ההשוואה בין קרון רכבת למרפסת ביתו של אדם.

אין מקום להשוואה הקיצונית הזו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...