Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור - יופי של הוצאה מהקשר. שים לב שבאותה פסקה ציינתי מה שהמדינה - כלומר החברה - קובעת בעניין. הווה אומר - דעתי היא דעת רוב החברה, כפי שהובעה בחקיקה, ודעה זו אני רוצה לכפות. בעניינים אחרים דעתי שונה מדעת הרוב, אולי אנסה לשכנע, אבל איני רוצה לכפות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המדינה והחברה ממש לא קובעת שאין זכות לאדם לעשן במקום ציבורי פתוח, למיטב ידיעתי.

אתה מוזמן להפנות אותי לסימוכין לכך שאני טועה, אולי אלמד משהו חדש. יפתיע אותי לגלות שכל אדם שמעשן בפרהסיה הוא עבריין.

שלא לדבר על מי שמעשן במרפסת/חלון ביתו...

ואל תתפרץ לדלת פתוחה ותשכנע אותי שאסור לעשן במקומות סגורים, החוק הזה גרם לי סוף סוף לחזור לצאת לפאבים, תאמין לי שאני תומך נלהב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אדם קנה דירה כדי להנות מפרטיות ורצון לעשן בסלון ביתו ולצפות בנוף.

כל עוד עישון סיגריה בדירתו הפרטית לא אסור בחוק.. זכותו המלאה לעשן .

לשכן, יש אפשרות לבקש יפה, ואפשר לנסות למצוא פתרונות.

כגון - ונטה במטבח עם ארובה , אשר תישאב את העשן עם צינור קטן לאוויר הפתוח.

כך ימנע גם ריח במטבח, והעשן ייזרק קצת רחוק החוצה.

אבל אפשר כי התשובה תהיה, שכן יקר אני מעשן.

כשם כי רעש התחבורה בעיר מרעיש, והציפורים מעירות אותו ב 5 בבוקר.

והילדים ההולכים לבית-הספר מעקבים אותנו בכביש, והמיטה של השכן עושה רעש..

אז הזמנתי את השכן, והראתי לו איך ה מיטה שלנו מאובטחת עם גומיות ברגליים ובדופן עם ספוג לקיר.

ולמחרת ביחד שיפצרנו לו ת'מיטה.

(זו שכנות טובה)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

קודם כל - יש שטחים ציבוריים פתוחים בהם אסור לעשן. למשל רציפי תחנות רכבת ותחנות אוטובוס.

שנית - מי שמעשן בביתו, כולל ליד החלון - מוזמן לעשות זאת כל עוד אינו מפריע לאחרים. אם השכנים סובלים מהתנהגותו הוא צריך לשנותה.

עד כמה שאני יודע עישון אינו נחשב זכות יסוד. החקיקה מבהירה כי מבחינת החברה בישראל (ובמרבית מדינות המערב) הזכות לעשן מדורגת מתחת לזכות לא לסבול מהעשון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

החקיקה במדינה דמוקרטית מאוד פשוטה.

מה שלא אסור - מותר. תוך אי גרימת נזק לאחר, וזה מרחב גדול גדול.

ואח"כ , יש נורמות חברתיות.. :wink: אתה קצת תבלבל.

(ותמיד ברוח טובה, אפשר למצוא פתרונות)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שוב, עושים סלט ומתעלמים מתגובות אחרות.

ליין מן, מותר לאדם לעשות מה שהוא רוצה בביתו, כל עוד? הוא לא מפריע לשכנים במידה והוא מתגורר בבניין משותף.

אתה יודע מה זה אומר להתגורר בבניין משותף? החוק מאוד פשוט, אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה, ידעת את זה?

מה הכוונה? עשה בדירתך מה שבא לך, כל עוד? אף אחד לא שומע ולא רואה ואתה לא מפריע לאף אחד, באופן קבוע או כרוני או באופן כזה שמטריד את השכנים.

במידה והשכנים מתלוננים, מוכיחים, מתעדים שאתה, המטרד שאתה יוצר עבורם, לא משנה איזה מטרד, הוא קבוע, מפריע להם יהיה עלייך להפסיק או למצוא פתרון אחר.

חבר'ה, בואו נתרכז שניה בעיקר, בניין משותף ושוב פעם, בניין משותף.

קראו את התקנות והחוקים החלים על הבניין המשותף כהגדרתו בחוק ותראו, שכל מה שבא לכם, ברוכים הבאים, כל עוד השכן לא מוטרד מכך.

לא טוב? יש תמיד את בנה ביתך שעליו אתם יכולים רק לחלום ובגלל זה אתם מתגוררים בדירה או שוכרים דירה לצורך העניין.

זה חמוד ומעניין שכל אחד מפרש כל מה שהוא רוצה, יכולים לעשות ככל העולה על רוחם ובלה בלה בלה, שוב, בניין משותף = עשה מה שבא לך, כל עוד אתה לא מפריע לשכן = הפרעת לשכן? עלייך לצמצם פעילות זו עד שתגיעו להסכמה בינכם.

בהצלחה שוב פעם, הודעה שלישית שאני מנסה להסביר, אבל כנראה יש ספר חוקים אחר שאני לא מודע לו.

פורסם

אתה נחמד אתה, אבל טועה.. גם אני בעד עולם מושלם השאלה היכן זה מתחיל

והיכן נגמר, כי לתורתך, גם לעלות במעלית בלילה מרעיש, אז נאסור.

ולהוריד מים בשירותים מרעיש - בשווייץ יש חוק המטפל בנושא הנ"ל, בישראל.. אפשר.

יש נורמות ויש חוק - החוק לא אסר - אומר כי מותר.. ואז יש סייגים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה לא הבנת את התורה ואני ממש לא טועה, אז בבקשה.

מה שאני רשמתי הוא ברור לחלוטין, עשה הכל, עלה במעלית עשה כל מה שנדרש, אין בעיה לעלות במעלית מכיוון שבתוך הדירות לא שומעים את זה, זה נמצא בפיר מבוטן, מהיכן הוצאת את זה?

הדחת שרותים, אין בעיה היות והצנרות בבניינים שלנו והבניינים שלנו, מבוטנים ומזויניים, אין בעיות רעש, אלה אם כן זהו מבנה מיושן, אז בבקשה.

מה הכוונה שלי הייתה? לחלוטין פשוטה ופספסת אותה, כל עוד אתה לא מייצר מטרד, הכל תוכנן מסביב לא לייצר מטרד, אבל במידה ואתה מרעיש, מייצר מטרד לא סביר או בעיה כזאת או אחרת עבור השכנים, עלייך לדאוג לטפל בזה במידה והם מתלוננים.

בוא נגיד ככה, במקרה יש לי נסיון מכיוון שאני מנהל מגדל של 24+ קומות, אני יודע בדיוק מה מותר מה אסור וכיצד מתמודדים.

פורסם

התפרצתה לנושא שנוי במחלוקת.. ולא בטוח כי יעמוד במבחן המשפט בישראל.

בניינים משותפים מסוימים - בעיקר בארה"ב - מנוהלים תחת תקנון בעלים.

התקנון הנ"ל מחייב בחתימה, ובאישורי קבלה למגורים.

לפעמים הם אוסרים גידול בעלי חיים, ולא מקבלים משפחות עם ילדים קטנים וכו'.

הבניין בד"כ בבעלות חברה, או חברה אשר מוכרת מניות למגורים - והדיירים הם בעלי המניות.

לכן במצב הנ"ל התקנון קובע.

בשאר הבניינים בבעלות פרטית כללית, אסור לקבוע תקנון האוסר או קובע הגבלות, כי זו בעצם הפלייה.

חברות ניהול בישראל לא קובעות - החוק בישראל קובע..

בישראל במידה והבניין יהיה בבעלות חברה פרטית והחברה הנ"ל תקבע תקנון - יש אפשרות גדולה

כי אם התקנון הנ"ל יגביל , הוא לא יעמוד במבחן בית-המשפט בישראל.

מאחר ולאור הפסיקה הנוכחית של בתי המשפט, זו נחשבת הפלייה/אפליה ותיעדוף אחרים.

גם אם התקנון מקובל על הדיירים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני חוזר בפעם השלישית על כך שיש בחוק עוולת מטרד ליחיד, הוא לא יכול לעשות בביתו כל מה שבא לו, בתי משפט פסקו כבר נגד אנשים שממנגלים במרפסת ביתם הפרטית, ועל אותו משקל בהחלט יש סיכוי שיפסקו נגד אדם שמעשן בחלון והעשן מסריח את דירתו של השכן.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם
התפרצתה לנושא שנוי במחלוקת.. ולא בטוח כי יעמוד במבחן המשפט בישראל.

בניינים משותפים מסוימים - בעיקר בארה"ב - מנוהלים תחת תקנון בעלים.

התקנון הנ"ל מחייב בחתימה, ובאישורי קבלה למגורים.

לפעמים הם אוסרים גידול בעלי חיים, ולא מקבלים משפחות עם ילדים קטנים וכו'.

הבניין בד"כ בבעלות חברה, או חברה אשר מוכרת מניות למגורים - והדיירים הם בעלי המניות.

לכן במצב הנ"ל התקנון קובע.

בשאר הבניינים בבעלות פרטית כללית, אסור לקבוע תקנון האוסר או קובע הגבלות, כי זו בעצם הפלייה.

חברות ניהול בישראל לא קובעות - החוק בישראל קובע..

בישראל במידה והבניין יהיה בבעלות חברה פרטית והחברה הנ"ל תקבע תקנון - יש אפשרות גדולה

כי אם התקנון הנ"ל יגביל , הוא לא יעמוד במבחן בית-המשפט בישראל.

מאחר ולאור הפסיקה הנוכחית של בתי המשפט, זו נחשבת הפלייה/אפליה ותיעדוף אחרים.

גם אם התקנון מקובל על הדיירים.

אייל.

ארה"ב? בניין פרטי? תקנון? בניין פרטי בישראל?

חבר, אני מדבר איתך פשוט מאוד, אתה עושה סלט אחד גדול, בניין משותף, שוב.. בנייין משותף בישראל שנמסר מהקבלן ל 100 משפחות למשל.

אין תקנון, אין שום דבר ואין כלום.

יש חוקים מאוד ברורים, המאוגדים תחת "בנייין משותף" בישראל.

תקרא קצת על זה, די עם הדוגמאות הלא קשורות.

הכל עמד למבחן ובבירור יש חוקים בנושא, מטרד ליחיד כפי שנאמר, זה מטרד, איך שלא תרצה.

ממליץ לך לבקר אצל המפקחת על הבניינים המשותפים באחד מן הימים, כדי שלא תצטרך להשוות עם ארה"C סקנדינביה וכו'.

פורסם

היכן שאין איסור בחוק - מותר , אל תסבכו לנו את החיים עם חוקים לא כתובים.

במקביל יש את מבחן האדם הסביר, והתנהגות נורמלית, בהתאם לנורמות החברתיות.

מטרד הוא כל דבר, אשר אדם יכול לראות בהתנהגות אדם אחר - לכן המנעד לא מאוד רחב.

ועם כל הכבוד.. אתם שוגים, גם אם אתם כותבים כמומחים לחוק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בבניין משותף - שני שכנים גרים באותה קומה.

שכן א' חובב בעלי-חיים מגדל כלב וחתולה.. והשני אלרגי לשיער ולריח.

שכן א' שומר על החוק, עם רשיון, רצועה קקי בשקית, חיסונים - שומר חוק מושלם.

ושכן ב' מבקש ממנו להפסיק לגדל רק את הכלב, עקב האלרגיה.

מה פסיקת חברת הניהול..ומה אומר החוק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...