Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

בזמן נסיעה הרכב מתפקד כרגיל. כשנעצרים בפקק או רמזור מחוג הטמפרטורה מתחיל לעלות ומגיע עד לשלושתרבע הגובה. באותו הזמן המזגן מתחיל להוציא אויר פושר וחמים. ברגע שלוחצים על הגז (גם במצב של עמידה בהילוך סרק (N)), מחוג הטמפרטורה חוזר לחצי והמזגן חוזר לעבוד כשורה.

העלתי סרטון בוא אני מראה איך הרכב מתחמם:

דגשים: הראדיאטור תקין ויש מים עד הסוף, וגם שמנים.

מה יכול לגרום לכך?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי asip
פורסם

תודה על התגובה..

בהתייעצות עם מוסכניק, הוא טוען שעלולה להיות בעיה עם הטרמוסטט, שהוא לא משחרר מספיק מים. מה שצריך לעשות זה להוציא את הטרמוסטט וליסוע בלעדיו, לראות אם זה פותר את הבעיה... יכול להיות שגם הרדיאטור מלוכלך ונסתם.. לדעתו האפשרות האחרונה היא משאבה.

פורסם

ברגע שאתה מעלה סלד אתה מייצר סירקולציה טובה יותר למשאבת המיים שככל הניראה הכנפיים שלה כבר אכולות ולא נותנות את התפוקה במצב סרק. אם המוסך לוקח עליו את האחריות ולא תשלם על חלקים שיוחלפו ולא ייתנו את הפיתרון אז אין בעיה...השאלה אם אתה הולך לשלם על שיטת הניסוי והטעייה הזו?

פורסם

אני לא מומחה אבל זה יכול אולי להיות גם המאוורר מקדימה לא עובד ולכן בעמידה אין הולכה טובה של חום לאוויר.

לכן גם האוטו מתחמם. אם המאורר גם שולט על המזגן אז גם המזגן לא יעבוד כמו שצריך.

פורסם

ניתן לבדוק את זה במצב נייח גם במוסך, מספר דברים כפי שחלקם הועלו כאן.

1. במצב עמידה, כאשר אתה מגיע עם רכב חם לאחר נסיעה של 10-15 דקות למוסך או יותר, ייבדק המאוורר/מאווררים האם הם נכנסים לפעולה

2. המאווררים אמורים להכנס לפעולה בעת הדלקת המיזוג גם כן, לכן ניתן לבדוק את זה פיזית בעין (לרוב אפשר להרגיש או לשמוע את זה למי שיודע איך ומה בזמן נסיעה או עמידה ברמזור)

3. אפשר לשלול תרמוסטט בזמן השהייה במוסך גם כן, להסיר אותו להשאיר את הרכב דולק עומד ולעקוב אחר הטמפ'

4. לאחר כל זה, ניתן לפנות ולבחון את משאבת המים, במידה וכל שאר הסעיפים תקינים

פורסם

משאבת מים ברכב הזה לא מאוד יקרה וההחלפה אאלט לא קשורה לטיימינג.

אבל קודם הייתי מנסה לבדוק תרמוסטט , ואם לא אז הייתי מחליף משאבה.

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

פורסם

מבדיקה ראשונה במוסך, מבחינת המאווררים הם עובדים בצורה תקינה ופועלים גם יחד עם המזגן.. וגם פעולת הטרמוסטט כרגע נראית תקינה. כך לפני שאנחנו ניגשים להחלפת המשאבה, שהיא אומנם לא יקרה אך כן מסורבלת, נעשה בדיקה לרדיאטור עצמו שכן יש אפשרות שהצינורות הפנימיים קצת נסתמו מהצתברות של אבנית. הבנתי שיש חומר "מיוחד" שמוסיפים לנוזל הקירור והוא מנקה את הרדיאטור ופותח סתימות. בגלל שהמצב הוא לא קריטי אני חושב שזאת בדיקה ששווה לעשות.

פורסם

לא מאווררים!

לא טרמוסטאט!

לא משאבה!

ראדיאטור!

השתמשנו בחומר ניקוי לראדיאטור, תהליך קצר בו מרוקנים את מערכת הקירור מנוזלים. מוסיפים את החומר בתוספת מים ונותנים למנוע לעבוד רבע שעה.. שוטפים אחר כך את הראדיאטור בעזרת זרם מים חזק עד שיוצאים מים נקיים. מרוקנים שוב וממלאים חזרה בנוזל קירור.

הרכב הפסיק להתחמם!! כרגע הבעיה נפתרה...

פורסם

יצאנו מנקודת הנחה שהרדיאטור תקין לפי מה שרשמת בהתחלה...אז כניראה שלא..

בכל מיקרה תמשיך לעקוב ולעדכן כי לרוב רדיאטור שניסתם עד לרמה שהרכב מיתחמם החומרים האלה לא ממש עוזרים והמישקעים הקשים יותר לא מצליחים לצאת!

פורסם

מקווה מאוד שהרדיאטור לא אכול מבפנים, נתקלתי בהרבה פעמים כשניקו רדיאטור מלכלוך כבד כתוצאה מקורוזיה או נוזל קירור לא איכותי ולאחר מכן הרדיאטור החל לנזול..

אם ברדיאטור לדוגמא מולא מים מהברז במקום נוזל קירור יש סיכוי שהוא לא יהיה הכי תקין מבפנים, אבל זה עניין של מזל כרגע. (מנסיון עם רכב ישן ורדיאטור שעבר ניקוי).

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...